Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By dimik
#671778 Προς το παρόν ένα πιτσιρίκι έχω για αυτό και το κοιτάζω.
Με το καρότσι πίσω πχ. γεμίζει το πορτμπαγκάζ και στα 2 μου αυτοκίνητα ή θα ήθελαν να μπορούν να καθίσουν 2 άτομα άνετα συν καρεκλάκι πίσω.

Golf 5 έχω, η σύζυγος δηλαδή απλά είναι τελευταίας παραγωγής.

< >
Άβαταρ μέλους
By NiTse
#671781 Υπερβολή από θέμα χωρών νομίζω το smax. Btw το καρότσι στο κάθισμα του συνοδηγού και η σύζυγος πίσω με το μωρό αν δεν έχει θέμα ώστε να μένει ελεύθερο εντελως το πορτ μπαγκαζ για φόρτωμα.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#671787 Το καρότσι διπλώνει στην μέση και γίνεται τελείως τετράγωνο, δεν χωράει μπροστά.

Ναι υπερβολή μεν αλλά έχω και σκύλο να φορτώνω πίσω και για αυτοκίνητο κουβαλητης που προορίζεται δεν θα πάνε χαμένοι.

< >
Άβαταρ μέλους
By drdino
#671788 Το Smax είναι ανέλπιστα ωραίο στο δρόμο για αυτό που είναι, έχει πολύ καλό πορτμπαγκάζ και με το μοτέρ αυτό θα πηγαίνει καλά. Εδώ παίζει πολύ το Galaxy σε ταξι (ίδια πλατφόρμα) και δεν έχουν ιδιαίτερα θέματα. Σίγουρα είναι άλλη φάση από ένα μικρομεσαίο χατς, να το οδηγήσει ο κύριος χρήστης σίγουρα.

Το Α3 δεν μου λέει κάτι και δεν νομίζω ότι αξίζει η αλλαγή από Golf, δεν νομίζω ότι θα κερδίσει κάτι η γυναίκα εκτός αν απλά θέλει να αλλάξει.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
dimik έγραψε:Επειδή με τρώει να αλλάξω το Golf βρήκα 2 καλές ευκαιρίες και θα ήθελα απόψεις.

Ford S-Max 2l Ecoboost, αυτόματο του 2014 με 54Κ χλμ, έκδοση Titanium που από ότι βλέπω δεν τις λείπει τίποτα από πλευράς εξοπλισμού.

VS

A3 1.2t, αυτόματο, Black Line του 2011,με 45Κ χλμ, 18ρες, Xenon Plus, δέρμα μέσα, Harman Kardon.

Προς αντικατάσταση Golf V του 09, DSG με 145Κ χλμ.

edit: τιμές 7000 και 9000 αντίστοιχα.

ΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόνα

< >

To Smax έχει το διπλοσύμπλεκτο Powershift.
Το ξέρω πως αρέσκεσαι να ζεις επικίνδυνα (ως κάτοχος DSG μιλώ), αλλά εδώ μάλλον το παρακάνεις. Δεν θα το σκεφτόμουν ούτε για πλάκα το συγκεκριμένο, με αυτό το κιβώτιο, έχοντας διαβάσει ιστορίες τρόμου για δαύτο, πολυ χειρότερες από οποιοδήποτε DSG.
https://www.caranddriver.com/news/a2743 ... -problems/
To άρθρο αφορά τις ΗΠΑ νομίζω, αλλά γενικώς, ο φόβος φυλάει τα έρημα κλπ κλπ. Μακριά.

Όσο για το Audi, δεν βλέπω για ποιο λόγο το σκέφτεσαι, αφού δεν σου λύνει το πρόβλημα των χώρων. Σαφώς είναι καλά εξοπλισμένο και σίγουρα έχει ζουμπηχτά πλαστικά, αλλά δεν βλέπω γιατί να προτιμηθεί. Σαν παρατήρηση θα πω πάντως πως οι τιμές τους είναι πολύ δελεαστικές, είναι γενικώς φθηνότερα τα αυτοκίνητα στην Κύπρο από την Ελλάδα; Γνώριζα πως αυτό ισχύει στα ιαπωνικά λόγω πολλών παραεισαγωγών από Ιαπωνία και αλλού, αλλά ακόμη και στα ευρωπαϊκά;
:hmmm:
Άβαταρ μέλους
By dimik
#671813 Διαβάζω ότι τα προβλήματα ισχύουν για Fiesta και Focus με ξηρου τύπου συμπλεκτη ενώ τα S-Max, Galaxy, Mondeo έχουν υγρού τύπου για αυτό δεν είχαν προβλήματα. :hmmm:

https://www.honestjohn.co.uk/askhj/answ ... -reliable-

To ξέρω ότι γενικότερα έχει ρισκο το Poweshift, αλλά ποιό αυτόματο δεν έχει, και μην ακούσω για CVT :lol:

Το πρόβλημα δεν είναι τόσο οι χώροι όσο η ανανέωση και το κόστος συντήρησης. Τα 2 αυτά προκρίθηκαν καταρχήν λόγω λιγων χιλιομέτρων, για τον εξοπλισμό και τελευταίο η χρηστικότητα.

Τα ευρωπαικά δεν είναι τόσο καλά σαν τα γιαπωνέζικα για αυτό ειναι φτηνότερα, συν οτι μαζεύουν όλα τα μτχ από την Αγγλία οπότε με 30Κ παίρνεις ευρωπαικό αυτοκίνητο 3ετίας-4ετίας υπερδιπλάσιας αρχικής αξίας .
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#671815 Ε, δεν έχουν όλα τα αυτόματα τα ίδια ρίσκα. Δεν γνώριζα πως είναι δύο τύποι διαφορετικοί ομολογώ, αλλά και πάλι δεν θ'ακουμπούσα. Τα CVT έχουν τα δικά τους θέματα, αλλά πιο αξιόπιστα είναι πάντως, γι'αυτό και τα εμπιστεύονται πολυ οι ιάπωνες μεταξύ άλλων. Δεν είναι επισης τυχαίο πως είναι ελάχιστα έως ανύπαρκτα τα ιαπωνικά με διπλό συμπλέκτη, εγώ προσωπικά δεν ξέρω κάποιο (μην πει κάποιος για το EvoX τώρα...).
Από εκεί και μετά, δικά σου τα λεφτά.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#671816 Θα πάω να το δω από κοντά το ΣΚ, να το οδηγήσω τόσο εγώ όσο και η μέλλουσα οδηγός και βλέπουμε.
Δεν καιγόμαστε κιόλας αλλά το VFM είναι πολύ καλό και θα είναι χρήσιμο για την επόμενη 6ετία-7ετία.
Άβαταρ μέλους
By NiTse
#671819 Δίλιτρα Smax πάντως δεν νομίζω να παίζουν πολύ ακριβότερα στην Ελλάδα. Του audi όμως η τιμή είναι σίγουρα καλύτερη συγκριτικά με εμάς.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#671821 Το Smax θυμίζει λιιιγο πιο ψηλό Mondeo οδηγικα. Ειναι ωραία επιλογή. Το κιβώτιο από εμπειρίες μου με ένα 2λιτρο diesel pool car στην Αγγλία με καμια 100κ δεν θα το ελεγα και ιδιαίτερα καλό. Ειδικα οταν ηταν κρυο οι αλλαγές ηταν και απότομες και αργές αλλα γενικα το αμαξι ειναι ωραιο και με εξαιρετικούς χωρους.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
NiTse έγραψε:Δίλιτρα Smax πάντως δεν νομίζω να παίζουν πολύ ακριβότερα στην Ελλάδα. Του audi όμως η τιμή είναι σίγουρα καλύτερη συγκριτικά με εμάς.

Καλά, δίλιτρο Ford και πολυμορφικό, σημαίνει τιμή χώμα στην Ελλάδα, αλλά το Audi είναι πραγματικά φθηνό σε σχέση με τα δικά μας.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#671823 Στο car υπάρχει ένα αντίστοιχο αλλά πετρέλαιο με 3πλασια χλμ και 2πλασια αξία

https://www.car.gr/22738297-ford-s-max- ... full-extra

Το έψαξα χθες και μου έκανε εντύπωση.

< >
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
Anonymous Founder έγραψε:Ε, δεν έχουν όλα τα αυτόματα τα ίδια ρίσκα. Δεν γνώριζα πως είναι δύο τύποι διαφορετικοί ομολογώ, αλλά και πάλι δεν θ'ακουμπούσα. Τα CVT έχουν τα δικά τους θέματα, αλλά πιο αξιόπιστα είναι πάντως, γι'αυτό και τα εμπιστεύονται πολυ οι ιάπωνες μεταξύ άλλων. Δεν είναι επισης τυχαίο πως είναι ελάχιστα έως ανύπαρκτα τα ιαπωνικά με διπλό συμπλέκτη, εγώ προσωπικά δεν ξέρω κάποιο (μην πει κάποιος για το EvoX τώρα...).

Δεν θα έβαζα τα λεφτά μου στο ζήτημα της αξιοπιστίας τόσο εύκολα (βλ. φιάσκο Nissan/JATCO) όσο σε άλλα θέματα π.χ. technology roadmap για τα υβριδικά συστήματα ή στην ετοιμότητα στις γραμμές παραγωγής. Επίσης, έχουν πολλά πολύ μικρά αυτοκίνητα με μικρό βάρος και μικρές ανάγκες ροπής (kei) όπου τo CVΤ επαρκεί εύκολα.

Σίγουρα τα πράγματα θα ήταν καλύτερα αν το CVΤ βελτιωνόταν μέσω των αγώνων, αλλά δυστυχώς θα σκότωνε το προϊόν όπως είπαν παλιότερα όταν το δοκίμαζαν. Σαν τεχνολογία πάντως είναι αυτή που θα πλησίαζε (limΧ ---> :lol: ) την τελειότητα όσο οι αλγόριθμοι προχωρούσαν, αλλά με τα ηλεκτρικά νομίζω ότι δεν θα χρειαστεί καν.

Κάποια σημεία με τροφή για σκέψη εδώ:
https://www.marklines.com/en/report_all/wsw0034_201709
Άβαταρ μέλους
By Chris
#671832 Το Α3 το '12 αλλαξε μοντελο, γιατι να κοιτας του '11? Αν και οπως ολοι οι υπολοιποι ουτε γω βλεπω καποιο νοημα στο Α3. Αν οχι το s-max, κατι σε αυτο το στυλ ειναι πολυ σωστοτερο. Σκυλια, μωρα, καροτσια, πεθερα, ολα μεσα και φυγαμε. Γενικα, αν εχεις σκυλο, ειναι πολυ βολικο να εχεις ενα "σκυλαμαξο"