Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
KiloMeater έγραψε:Άμα έχει ήδη dji που να πάει στο xiomi ...Θα ξενερώσει
Μα θέλει κάτι που να μην έχει fly restrictions...και από ένα φίλο που το είδα μια χαρά είναι και το Xiaomi

< >
Άβαταρ μέλους
By fokion
#660612 Το οτι "δεν εχει" δε σημαινει οτι δεν υφίστανται πλεον οι περιορισμοι...

το geofencing της DJI ειναι ενα χειριστικό βοήθημα να μην παραβεις το νομο - η απουσια του δεν αναιρεί την υποχρεωση γνώσης του κι εφαρμογής....

Συγνώμη που γινομαι τοσο σπασίκλας αλλα επειδη σπανιως καποιος διαβαζει ο ιδιος τους νομους και συνήθως αρκείται στο "μου ειπε ο................" οπου ο "ο" μπορει να κρυβει πληροφορίες για εξυπηρετηση δικών του σκοπών ( μου έτυχε επισεις μεχρι που μιλησα με την αρμόδια αρχή = ΥΠΑ και αποκαλύφθηκε οτι ο "ο" προσπαθουσε πλαγίως να πετυχει σκοπούς του)

απο κει και περα προφανως ο καθενας ειναι υπολογος και υπευθυνος των πραξεων του...
και το κοκκινο φαναρι αν θες το σεβεσαι αν θες οχι....
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
fokion έγραψε:Το οτι "δεν εχει" δε σημαινει οτι δεν υφίστανται πλεον οι περιορισμοι...

το geofencing της DJI ειναι ενα χειριστικό βοήθημα να μην παραβεις το νομο - η απουσια του δεν αναιρεί την υποχρεωση γνώσης του κι εφαρμογής....

Συγνώμη που γινομαι τοσο σπασίκλας αλλα επειδη σπανιως καποιος διαβαζει ο ιδιος τους νομους και συνήθως αρκείται στο "μου ειπε ο................" οπου ο "ο" μπορει να κρυβει πληροφορίες για εξυπηρετηση δικών του σκοπών ( μου έτυχε επισεις μεχρι που μιλησα με την αρμόδια αρχή = ΥΠΑ και αποκαλύφθηκε οτι ο "ο" προσπαθουσε πλαγίως να πετυχει σκοπούς του)

απο κει και περα προφανως ο καθενας ειναι υπολογος και υπευθυνος των πραξεων του...
και το κοκκινο φαναρι αν θες το σεβεσαι αν θες οχι....
Μα η dji δεν σε αφήνει καν να το σηκώσεις σε restricted area τουλάχιστον αποσο ξέρω

< >
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#660620 Με την ίδια λογική, θα έπρεπε όλα τα αυτοκίνητα να έχουν κόφτη στα 130Kmh και στα 50Kmh μέσα στις κατοικημένες περιοχές.
Έχει μια βάση η κίνηση τους, ειδικά αν σκεφτείς ότι υπάρχουν αρκετοί εκεί έξω που θέλουν να τραβήξουν ένα αεροπλάνο από κοντά ή να δουν σε τι ύψος μπορεί να φτάσει το drone τους, αλλά θα μπορούσαν να βάλουν απλά έναν περιορισμό στο ύψος και την απόσταση. Που λέει και ο άλλος, στο κτήμα μου έχω δέντρα τριγύρω 30-40 μέτρα ψηλά, είναι σε restricted περιοχή και δεν μπορώ να σηκώσω το drone ούτε στο μέτρο. Νομίζω πως 50μέτρα θα ήταν ένα καλό όριο.
Άβαταρ μέλους
By fokion
bujinkan έγραψε:[Μα η dji δεν σε αφήνει καν να το σηκώσεις σε restricted area τουλάχιστον αποσο ξέρω

< >

Ακριβώς...

axel12p έγραψε:Με την ίδια λογική, θα έπρεπε όλα τα αυτοκίνητα να έχουν κόφτη στα 130Kmh και στα 50Kmh μέσα στις κατοικημένες περιοχές.
Έχει μια βάση η κίνηση τους, ειδικά αν σκεφτείς ότι υπάρχουν αρκετοί εκεί έξω που θέλουν να τραβήξουν ένα αεροπλάνο από κοντά ή να δουν σε τι ύψος μπορεί να φτάσει το drone τους, αλλά θα μπορούσαν να βάλουν απλά έναν περιορισμό στο ύψος και την απόσταση. Που λέει και ο άλλος, στο κτήμα μου έχω δέντρα τριγύρω 30-40 μέτρα ψηλά, είναι σε restricted περιοχή και δεν μπορώ να σηκώσω το drone ούτε στο μέτρο. Νομίζω πως 50μέτρα θα ήταν ένα καλό όριο.

Οχι γιατι υπαρχουν και οι διαβαθμισεις εως και το unlimited οριο :)

Επετρεψε μου να επαναλλάβω οτι το προβλημα ΔΕΝ ειναι "οταν ολα πανε καλα" κι εχεις το μαραφετι υπο τον ελεγχο σου
το προβλημα - περαν των ηλιθιων προφανως - ειναι οταν ΔΕΝ εχεις το μαραφετι υπο τον ελεγχο σου. Δεν ειναι καθολου τυχαιο οτι η ΥΠΑ ειχε/εχει θεμα με τα "ιδιοκατασκευασμενα" drone... Αλλα αυτο ειναι μια αλλη κουβεντα...

Πχ το 50 μετρα που λες μπορει "ευκολα" να γινει 500 λογω βλάβης/απώλειας ελεγχου, και αν αυτο γινει στην Τελική του βενιζέλου ( ή οπου αλλου restricted) κι εκει πλεον τα πραγματα ειναι ζορικα. Να στο κανω ακομα χειρότερο φαντασου λογο καποιου θεματος οτι και το αεροσκάφος να βγει εκτός της αναμενόμενης πορείας/υψους προσεγγισης.
καποιο αεροδρομιο της Αγγλίας εκλεισε για 3 μερες αν δε κανω λαθος σε περίοδο Χριστουγεννων....

Επισεις επαναλλαμβανω οτι ΜΠΟΡΕΙΣ να σηκωσεις drone σε restricted περιοχη ΜΕ ΑΔΕΙΑ. ακόμα και σε ΠΟΛΥ restricted :)

Η DJI δεν ειναι "ηλιθια" που εχει το geofencing και ενδεχομενως χανει καποιες πωλήσεις.
Λεγεται "δεουσα επιμελεια" ( ή αποποιηση ευθυνης). Αντιλαμβανεσαι το γιατι....
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#661121 Βόλταρα χθες ένα mavic mini και ήταν η πρώτη μου εξ' ολοκλήρου επαφή με drone.

Το είχα στο μυαλό μου γενικά να αγοράσω ένα, αλλά τώρα που το πέταξα κιόλας πριζώθηκα για τα καλά.

Το mini σε ιδανικές βέβαια συνθήκες (μέρα μεσημέρι σε παραλία) μου φάνηκε σταθερότατο και βγάζει σχετικά usable υλικό.
Από χειρισμό δεν το συζητάμε, με μηδενική εμπειρία το πετάς ανετότατα (με την επιφύλαξη των ιδανικών συνθηκών ξανά).

Το θέμα μου είναι ότι λογικά από άποψη εικόνας θα εξαντλήσω τα όρια του πολύ σύντομα, δε βοηθά καθόλου το ότι δεν τραβάει και RAW, ως εκ τούτου σκέφτομαι μήπως πάω κατευθείαν σε Air 2 :s_dunno

Να το βαρεθώ ως χόμπυ το θεωρώ απίθανο γιατί φωτογραφικά σου ανοίγει εντελώς άλλο επίπεδο κάδρων, οπτικών κλπ, τόσο με την ευχέρεια που σου δίνει το gimbal όσο και η ίδια η κίνηση του drone.

Οι ανάγκες είναι καθαρά φωτογραφικές, το πολύ κανένα hyperlapse, το βίντεο είναι ένα field με το οποίο δεν θα ασχοληθώ ιδιαίτερα.

Τα ερωτήματά μου είναι τα εξής:
Είναι fail κάτι τόσο ακριβό για κάποιον που δεν έχει ασχοληθεί ξανά με το αντικείμενο ή με λίγη σύνεση είναι αρκετά idiot-proof?
Δεδομένης της διπλής τιμής, είναι τόσο καλύτερο το Air 2 από το mini?
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
#661123 Καταρχήν το μέρα μεσημέρι δεν είναι ιδανικές συνθήκες λόγω ζέστης ...οι μπαταρίες μπορεί να πιάσουν απίστευτα υψηλές θερμοκρασίες και να το κλαις το drone οποίο μοντέλο και να είναι . Δεύτερον το ΜΑ2 αξίζει εννοείται τα διπλά χρήματα που κάνει έναντι του Μίνι στο ακέραιο . Ξεχνάς αέρηδες ξεχνάς παρεμβολές σήματος ξεχνάς απώλειες σήματος με το παραμικρό . Εν τέλει εάν σε ενδιαφέρει μόνο η φωτογραφία τους και το μίνι είναι μια πολύ καλή λύση με συμβιβασμούς όπως μη αρχεία raw πχ .

< >
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#661125 To ιδανικές συνθήκες το είπα αφενός από την άποψη της άπνοιας, αφετέρου λόγω των συνθηκών φωτισμού.
Ωστόσο αυτό που λες δεν το είχα σκεφτει, ευχαριστώ για το tip. :thumbsup:

Φωτογραφικά δεν με τρέλανε το mini, με το καλύτερο φως που θα μπορούσε να έχει, οι φωτογραφίες του ήταν at best μέτριου κινητού, οπότε σε πιο δυσμενή φωτισμό μάλλον θα είναι ανεπαρκές για τα γούστα μου.
Κατά τ' άλλα μέγεθος, ευελιξία και τιμή του δίνουν πολλούς πόντους, απλά με το φόβο σε 2-3-4 μήνες να θελήσω τη μεταπήδηση σε air 2 ή Pro :oops:
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
socratesn έγραψε:To ιδανικές συνθήκες το είπα αφενός από την άποψη της άπνοιας, αφετέρου λόγω των συνθηκών φωτισμού.
Ωστόσο αυτό που λες δεν το είχα σκεφτει, ευχαριστώ για το tip.

Φωτογραφικά δεν με τρέλανε το mini, με το καλύτερο φως που θα μπορούσε να έχει, οι φωτογραφίες του ήταν at best μέτριου κινητού, οπότε σε πιο δυσμενή φωτισμό μάλλον θα είναι ανεπαρκές για τα γούστα μου.
Κατά τ' άλλα μέγεθος, ευελιξία και τιμή του δίνουν πολλούς πόντους, απλά με το φόβο σε 2-3-4 μήνες να θελήσω τη μεταπήδηση σε air 2 ή Pro :oops:
Κοίτα μιλάμε για 3 drone με διαφορετικούς αισθητήρες . Και βέβαια το pro με τη Hasselblad της 1 ιντσας δεν παίζεται σε ποιότητα πόσο μάλλον σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού . Κοστίζει βέβαια και 1μιση χιλιάρικο. Το μεσαίο τώρα Air2 που έχω είναι σαφώς καλύτερο από το μίνι . Το θέμα είναι που φτάνει η τσέπη σου και πόσο πολύ θες την φορητότητα που προσφέρουν το μίνι αλλά και το ΜΑ2 .

< >
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#671233 Για wallpaper της apple προσπαθείς; :-)
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#671360 πολυ ωραια φωτο bujinkan!
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#671364 ΦΟΒΕΡΗ φωτό!
Και ένα μέρος που θέλω καιρό να πάω και κάθε φορά το αφήνω... :(
Πόση ώρα είναι από Λουτράκι;
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#671376 Όντως τρομερή φωτογραφία. Δεν έχω πάει ούτε εγώ στην άκρη και δεν ήξερα πως λέγεται κιόλας.
Αντιθέτως έχει μια πολύ ωραία ταβέρνα "ο Πλάτανος" στα Πίσια και την έχω τιμήσει μερικές φορές. Είναι ωραία (αυτοκινητο)εκδρομή.
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
Anonymous Founder έγραψε:ΦΟΒΕΡΗ φωτό!
Και ένα μέρος που θέλω καιρό να πάω και κάθε φορά το αφήνω... :(
Πόση ώρα είναι από Λουτράκι;
20 λεπτά