Dimitris_P έγραψε:Το σαλέπι θα το πήξειΕξαρτάται τι εννοεί στην συνταγή, αν είναι μείγμα ναι ίσως, αν θελει σκέτο σαλεπι τότε δύσκολο.
Anyway, θα το δοκιμάσω τώρα με μείγμα που έχω, στην χειρότερη θα βγει σαλέπ' freddo και θα το πίνω με καλαμάκι μιλκσέικ
Ο γερομπισμπίκης σε νέες περιπέτειες.
Κάτω η δικτατορία των shorts.
Στα φακελάκια του σουπερμάρκετ είναι μείγματα με κορνφλαουρ.
Από ότι ξέρω καθαρό σαλεπι έχουν τα "είδη υγιεινής", το "σερνικοβότανο".
ΥΓ. Μου κάνει εντύπωση που είναι συνταγή του συγκεκριμένου ζαχαροπλάστη. Πρέπει να είναι η μόνη συνταγή του που δεν χρειάζεται ... 20 αυγά και άλλους τόσους κρόκους επιπλέον για να γίνει ένα γλυκό του...
cosneo έγραψε:Αυτό που λέει ο mirage.
Στα φακελάκια του σουπερμάρκετ είναι μείγματα με κορνφλαουρ.
Από ότι ξέρω καθαρό σαλεπι έχουν τα "είδη υγιεινής", το "σερνικοβότανο".
ΥΓ. Μου κάνει εντύπωση που είναι συνταγή του συγκεκριμένου ζαχαροπλάστη. Πρέπει να είναι η μόνη συνταγή του που δεν χρειάζεται ... 20 αυγά και άλλους τόσους κρόκους επιπλέον για να γίνει ένα γλυκό του...
Έχει και μια για ρυζόγαλο χωρίς ίχνος αυγου
Ευπειθως αναφέρω πως με το v8 διτούρμπινο μπιμερ το μείγμα έπηξε επαρκώς. Όπως αναφέρατε, το μείγμα έχει κάτι για να πήζει και το ρόφημα, απλά αυτό σημαίνει πως σε αναγκαζει να μείνεις με τις αναλογίες αυτού ενώ εγώ θα ήθελα λιγότερη ζάχαρη πχ. Anyway, βγήκε κάτι διαφορετικό κι αν αξίζει θα δοκιμάσω και με το custom μείγμα που εχω με μαχλεπι, κάρδαμο κλπ.
Ενα δυνατό μοντελάκι Kenwood που βρήκα είναι out of stock απο Τα αμαζον.
< >
Αυτό πήρα, έχει 2 ταχύτητες.
drdino έγραψε:https://www.amazon.co.uk/IKICH-Immersion-Stainless-Ergonomically-Smoothies/dp/B07RYT83L1
Αυτό πήρα, έχει 2 ταχύτητες.
Καλη μαρκα η IKICH. Εχω παρει 2 συσκευες της και ειμαι ευχαριστημενος. Και σε διαφορες αναζητησεις στο amazon που εχει τυχει να την πετυχω στα αποτελεσματα, παντα εχουν εξαιρετικες κριτικες τα προιοντα της!
Παντως και το καθαρο σαλεπι εχει αμυλο. Ενας απ' τους σαλεπιτζήδες της Αριστοτέλους λεει πως, περα απ' αυτο, το πηξιμο του γινεται απ' τον πολύωρο βρασμό.
μετα απο 2 προσπαθειες ειμαι ακομα χαμενος στο πως να ριξω την καψα της.
δωθε κειθε προτεινουν μουλιασμα σε ζεστό νερο ή ξιδι, ωστε να μετριασει την καψα, αλλα δεν μου βγηκε ηπιοτερο.