Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#66612 Μη το λες.... Εδώ που είμαι, δεν υπάρχει απούλητο πρώτο στο κύμα. Αύριο πουλιούνται. Προφανώς όχι σε τιμές 2008, αλλά ούτε στα χάλια που έχουν οι πόλεις. Ειδικά ακίνητα που προσφέρουν εισόδημα.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#66614 Αρα ξερεις τι να κανεις. Αμα δεν γουσταρεις φορους τα πουλας και πας οπου σου αρεσει. Οσο εχεις ακινητα εισαι δεμενος με την χωρα.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#66621 Εσύ παίρνεις την ευθύνη να πουλήσεις πράγματα που ξεκίνησαν να χτίζονται το 1911; Έχει δένδρα φυτεμένα για κάθε έναν που γεννήθηκε, τα τελευταία 100 χρόνια. Το ίδιο θα κάνω όταν γίνω πατέρας.
Πίστεψέ με, δεν πουλάς. Και αυτό ακριβώς εκμεταλλεύονται. Και δε σου μιλάω για διαμερίσματα στην πόλη. Αυτά τα γ@μάς τη μάνα. Ούτε με νοιάζει. Απλά στις τιμές που υπάρχουν, δεν πουλάς. Ούτε καν νοικιάζεις. Τα αφήνεις ξενοίκιαστα χωρίς ρεύμα.
Την οικογενειακή επιχείρηση όμως, την πουλάς;
Τέσπα, ξεφύγαμε. Και μάλιστα πολύ.
Το θέμα είναι το αυτοκίνητο εδώ. Και τα τέλη κυκλοφορίας πρέπει να αποσυνδεθούν από το αντικείμενο κυκλοφορίας, και να αντιστοιχούν στην κυκλοφορία. Μέχρι να γίνει αυτό, είναι σαφώς ορθότερο να πληρώνεις βάση αξίας, και όχι βάση κυβικών ή καυσαερίων. Χωρίς να σημαίνει ότι συμφωνώ και με αυτό.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#66625 Προφανως και δεν θα πουλαγα αν ειμουν στην θεση σου. Θα πληρωνα ΕνΦιΑ και αν δεν εβγαινε θα εβγαζα στην αγορα το ακινητο που μου αποφερει το λιγοτερο εισοδημα.
Παντως δεν θα γκρινιαζα γιατι πολλα απο αυτα που βρηκες τα βρηκες επηδει ακριβως δεν υπηρχαν πολλοι φοροι πριν το 2010. Αυτο πρπει να καταλαβεις.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#66630 Υπήρχαν... ETAK, ΦΜΑΠ, και συνολικά αν θυμάμαι καλά 26-27 φόροι είπαν οι της κυβέρνησης.
Και σε ξαναρωτάω. ΑΝ οι γονείς, παππούδες οι εμείς, δεν ξαναγυρίζαμε το χρήμα εντός της περιουσίας, πως θα εξελισσόταν η οικονομία;; Ξεκινήσαμε με 4 άτομα προσωπικό και έφτασα τα 20. Δεν είναι αυτό ανάπτυξη; Εδώ και 5 χρόνια που δεν αύξησα ούτε ένα τ.μ. τα ακίνητα ποιος έχασε; Που σήκωσα το μεγαλύτερο μέρος των καταθέσεων για την Γερμανία ΝΟΜΙΜΑ, ποιος έχασε;
Η άδικη φορολόγηση, οδηγεί στην απομάκρυνση κεφαλαίων και επενδύσεων. Και αν αυτό ισχύει για ένα μικρό ξενοδοχείο σαν το δικό μας, φαντάσου τι γίνεται σε μεγαλύτερες περιπτώσεις.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#66641 Συμφωνω ότι πρεπει να υπαρχει φορολογια αναλογα ποσο αντεχει η οικονομια. Διαφωνω ότι υπηρχαν σημαντικοι φοροι στα ακινητα πριν το 2010.

Τωρα για την δικια σου περιπτωση στο καπιταλιστικο συστημα ότι μπορεις και καταλαβαίνεις κανεις δεδομενων των νομων που ψηφιζει η εκάστοτε βουλη. Στο Κομμουνιστικο συστημα δεν θα ειχες το ξενοδοχειο, θα στο ειχε παρει η κομμουνα.

Παντως αν εσυ εισαι σε κακια κατασταση με τοση περιουσια που σου εχουν αφησει οι γονεις/παππους τι να πει και ο άλλος που οι δικοι του δεν του εχουν αφησει τιποτα?

Για τα χρηματα στην Γερμανια λαβε υποψιν ότι αν υπαρξει μεγαλη ρηξη με τους εταίρους θα στα δεσμευσει η Γερμανικη κυβερνηση.
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
GTS έγραψε:Για τα χρηματα στην Γερμανια λαβε υποψιν ότι αν υπαρξει μεγαλη ρηξη με τους εταίρους θα στα δεσμευσει η Γερμανικη κυβερνηση.

Απο πού προκύπτει αυτό?
Άβαταρ μέλους
By GTS
fubar.gr έγραψε:
GTS έγραψε:Για τα χρηματα στην Γερμανια λαβε υποψιν ότι αν υπαρξει μεγαλη ρηξη με τους εταίρους θα στα δεσμευσει η Γερμανικη κυβερνηση.

Απο πού προκύπτει αυτό?

Από τη κοινη λογικη. Λες να μην κανουν τιποτα αν ο άλλος τους πει δεν σαν πληρωνω 50 δις που σας χρωσταω?
Άβαταρ μέλους
By kyr80
GTS έγραψε:Συμφωνω ότι πρεπει να υπαρχει φορολογια αναλογα ποσο αντεχει η οικονομια. Διαφωνω ότι υπηρχαν σημαντικοι φοροι στα ακινητα πριν το 2010.

Διαφωνείς, αλλά σου λέω υπήρχαν. Η δε αποδοχή κληρονομάς, με το αστείο αφορολόγητο του 2001, ήταν κερδοφορία ετών. Αν δεν ήταν επιχείρηση, αλλά απλές κατοικίες, θα έπρεπε να πουληθούν το 30% εξ αυτών.

Τωρα για την δικια σου περιπτωση στο καπιταλιστικο συστημα ότι μπορεις και καταλαβαίνεις κανεις δεδομενων των νομων που ψηφιζει η εκάστοτε βουλη. Στο Κομμουνιστικο συστημα δεν θα ειχες το ξενοδοχειο, θα στο ειχε παρει η κομμουνα.

Γιατί είχαμε κομμουνισμό; Εγώ κρίνω πως εξελίχθηκαν οικογένειες με πάνω κάτω ίδιες περιουσίες. Με μπαμπάδες και παππούδες στα εξωτερικά για διακοπές. Τότε που δεν ταξίδευε κανείς. Ποια η επιβράβευση; Όχι για εμένα. Για τους προηγούμενους, που αντί για λούσα, τα έκαναν δουλειά και δημιούργησαν εισόδημα. Για να έχει να φορολογεί το κράτος

Παντως αν εσυ εισαι σε κακια κατασταση με τοση περιουσια που σου εχουν αφησει οι γονεις/παππους τι να πει και ο άλλος που οι δικοι του δεν του εχουν αφησει τιποτα?

Δεν είπα ότι είμαι σε κακή κατάσταση. Λέω απλά ότι είναι άδικη η επίθεση στα αντικείμενα. Και κυρίως ότι οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδο.

Για τα χρηματα στην Γερμανια λαβε υποψιν ότι αν υπαρξει μεγαλη ρηξη με τους εταίρους θα στα δεσμευσει η Γερμανικη κυβερνηση.

Πρώτον δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει αυτό. Δεύτερον η γυναίκα μου είναι μισή Γερμανίδα, οπότε θα μου κλάσουν μια μάντρα.

Άβαταρ μέλους
By GTS
#66662 Θυμισου τι διαβατηριο σου σκαναραν όταν ανοιξες τον λογαριασμο. Αν σου κρατησαν το Ελληνικο ετοιμασου (πολύ ακραιο σεναριο φυσικα αλλα όλα παιζουν αναλογα με την εξελιξη των πραγματων.)

Ο φορος κληρονομιας είναι λογικο να είναι υψηλος όμως κανενας δεν αναγκαζει κοσμο να τα αφησει με κληρονομια. Υπαρχουν τροποι να κανεις μεταβιβαση νωρίτερα με μικροτερο φορολογικο κοστος.

Σε κάθε περιπτωση δικια σου περιουσια είναι, κανε ότι καταλαβαίνεις. Αν την θεωρεις βαρος σκοτωσε την και παιξτα στο Καζινο.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
kyr80 έγραψε:Και πόσο νομίζεις ότι θα ανέχομαι να πληρώνω;;; Δεν θα κάνω μια εταιρεία στο εξωτερικό και θα πάρουν τα @@ μου;;

Και να κάνεις, αν έχει ακίνητα εδώ, θα φορολογούνται εδώ (αν δεν κάνω λάθος).

Γενικά πάντως, στα περισσότερα μέρη του κόσμου υπάρχει φορολογία στην περιουσία.
Για την ακρίβεια, οι μόνες χώρες στον κόσμο που δεν έχουν είναι αυτές:
[σύμφωνα με: http://en.wikipedia.org/wiki/Property_tax]
Places without property tax[edit]
Africa[edit]
Kenya[12]
Mauritania[13]
Namibia[14]
Europe[edit]
Faroe Islands[15]
Malta[16]
Oceania[edit]
New Zealand[17]
Norfolk Island[18]
Cook Islands[19]

Αυτά για το κατά πόσον είναι παράλογο και ανώφελο να τιμωρείς τον νοικοκύρη.

Fun fact: στην υπερφιλελεύθερη ΗΠΑμερική ο μέσος όρος είναι στο 3% της αξίας. Και αν δεν έχεις να τον πληρώσεις -> κατάσχεση.
Fun fact 2: σύνηθες να έχει πολλαπλάσιο rate η ακίνητη περιουσία που δεν χρησιμοποιείται.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#66757 Μόνο που στο εξωτερικό, δεν υπάρχει αυτό το ποσοστό ιδιοκατοίκησης. Και ως συνέπεια φορολογούνται εταιρείες. Για το σπίτι στη Γερμανία, πληρώνουμε ελάχιστα. Ειδικά αν αναλογιστείς τη διαφορά μισθών. Εδώ φτάσαμε το ενοίκιο, να μην μπορεί να καλύψει τα έξοδα του ακινήτου.
Αν εσύ το βρίσκεις λογικό, κανένα πρόβλημα.
Για να γυρίσω και στο θέμα. Εδώ κάποιοι βρίσκουν λογικό να πουλάμε τα αυτοκίνητα, όταν του σηκώνεται κάθε υπουργού και αλλάζει τη φορολογία.

Έτσι θα έρθει η ανάπτυξη.... Με την φορολόγηση των αντικειμένων.... :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By 224v
#66763 Να θυμισω οτι εβαλαν τον ΕΝΦΙΑ καθε χρονο αλλα μειωσαν τον φορο μεταβιβασις στο 3%. Ασε που καποια στιγμη ειχαν κανει τη γονικη παροχη 1% και πολλοι τα τακτοποιησαν τοτε.
Εχω το διλιτρο 25ετιας και εχω κατεβασει πινακιδες. αν το ξανακανουν γυρω στα 400 θα τις παρω παλι... βολευομαι με το JUKE και τα λεωφορεια πλεον.
Τα εξοδα για ενα δευτερο οχημα οικογενειας δεν ειναι κατι τραγικο, τα χιλιομετρα μοιραζονται ουσιαστικα.. και οι βενζινες λαδια ξυδια συντηρηση επισης. Με κατεβασμενες πινακιδες εχει λιγωτερη αναγκη για εισαγωγη καυσιμων (ολοι ειδαμε την μειωση της κυκλοφοριας ) με ο,τι σημαινει αυτο για την οικονομια. Αν ειχαμε νουμερα ακριβη θα καταλαβαιναμε τι εχασε και τι κερδισε τελικα η οικονομια.. φυσικα το να παιρνουμε μικρωτερα οχηματα σε αξια και σε καταναλωση ειναι καλο μιας και δεν φτιαχνουμε στην Ελλαδα αντιστοιχα προιοντα που ειναι συναλλαγματοφορα... οταν εισαγονται.. Οποιος θελει "γρηγορο" για διασκεδαση υπαρχουν στην αγορα... σε καλη τιμη μτχ. Τα νεα μικρα εχουν τα παντα απο αξεσουαρ... για τη πολη με μικρη καταναλωση...
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
mjacob έγραψε:Fun fact: στην υπερφιλελεύθερη ΗΠΑμερική ο μέσος όρος είναι στο 3% της αξίας. Και αν δεν έχεις να τον πληρώσεις -> κατάσχεση.
Fun fact 2: σύνηθες να έχει πολλαπλάσιο rate η ακίνητη περιουσία που δεν χρησιμοποιείται.

Το άρθρο λέει οτι είναι απο 0 εώς 4%, οπότε υπάρχουν και κομητέιες που δέν έχουν καθόλου φόρο.

Γενικά οι συγκρίσεις μεταξύ χωρών είναι πρακτικά αδύνατο να γίνουν. Σε κάποιες περιοχές μπορεί να μήν έχεις φόρο αλλά να πρέπει να πληρώνεις συνδρομή σε HOA, ή συνδρομή για πυροσβεστική, κάτι που δέν υπάρχει στην Ελλάδα και μάλλον ούτε στην Ευρώπη