Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By drdino
#663930 Tα mHEV είναι κατά βάση τρόπος συμμόρφωσης και δίνουν ένα μικρό πλεονέκτημα σε πολύ συγκεκριμένες συνθήκες. Επί του πρακτέου είναι ένα stop/start σύστημα με μεγαλύτερο φάσμα λειτουργίας και μπορεί να δώσει και λίγο μπουστ.
Άβαταρ μέλους
By dimik
mirage έγραψε:11 χρονια μετα και 155Κ χλκμ το εσωτερικό της δικής μου Ε90 είναι σε άψογη κατάσταση με εξαίρεση ενα φούσκωμα στη μεμβράνη γύρω από τα χειριστήρια στο τιμόνι πάνω αριστερά με το οποιο την αγόρασα και το οποιο παραμένει ως έχει. Ολα τα υπόλοιπα είναι μια χαρα, με μηδέν τριγμούς. Ακομα και το τασάκι μια χαρα μου φαίνεται, fake αλουμίνιο είναι στην τελική.
Παρεμπιπτόντως το Sportage ειναι mild hybrid, καμια σχεση με υβριδικα τύπου Prius κλπ σαν σύστημα.

Ήλιος, ήλιος, ήλιος ή μάλλον έλλειψη αυτού.

Το τιμόνι μου θα πάει σύντομα για αλλαγή, έχει ασπρισει το πλαστικό στην γωνία πάνω από τα κουμπιά και έχει ξεβαψει το δέρμα στην στεφανη.

Το χερούλι του συνοδηγού έλιωσε και έμενε στα χέρια τον επιβατών κομμάτι κομμάτι, αλλαχθηκε.

Τα κουμπιά των παραθύρων επίσης ξεβαψαν αν και δεν φαίνεται ακόμα πολύ, βασικά έφυγε η μεμβράνη σε σημεία.

Όταν το έφτιαχνε βέβαια η BMW δεν υπολόγιζε τον καρεκλά τον dimik να το αφήνει καθημερινά 12ωρα στον ήλιο σε θερμοκρασίες 40 βαθμών.

Τριγμούς ούτε εγώ έχω και φιλέτα αλουμινίου όπως και ταμπλω είναι παραδόξως σε άριστη κατάσταση όπως και η εργοστασιακή δερματίνη σε καθίσματα και πόρτες.

Αν θα αγόραζα ένα αυτοκίνητο τύπου KIA; Βεβαίως για workhorse όμως όχι για "καλό"

< >
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
drdino έγραψε:Tα mHEV είναι κατά βάση τρόπος συμμόρφωσης και δίνουν ένα μικρό πλεονέκτημα σε πολύ συγκεκριμένες συνθήκες. Επί του πρακτέου είναι ένα stop/start σύστημα με μεγαλύτερο φάσμα λειτουργίας και μπορεί να δώσει και λίγο μπουστ.

Στην πράξη το πλεονέκτημα αυτό έρχεται μόνο σε έντονη επιτάχυνση.
Όταν οδηγείς οικονομικά μπορεί το σύστημα να μην ενεργοποιηθεί καθόλου.

Για να σε προλάβω το Puma ήταν από τα πιο 'ευαίσθητα' (μτφ: έμπαινε ο ηλεκτροκινητήρας πιο νωρίς/εύκολα σε σχέση με άλλα).

Ο λόγος ύπαρξης τους είναι για να μαζέψουν λίγα γραμμάρια ρύπων με χαμηλό κόστος.
Στη δε Ελλάδα κάνουν πανηγύρι επειδή πληρώνουν μισό τέλος ταξινόμησης.
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
Asimov έγραψε:Σου δίνει την εντύπωση, ότι τις πέταξαν κάπου προχειρως για να βγει η υποχρέωση.

99% οντως αυτό έγινε. Σιγά μην άφηνε το styling-body να πειράξουν καμπίνα+πάτωμα, ειδικά σε περίπτωση mHEV όπου ισχύει αυτο:
drdino έγραψε:Tα mHEV είναι κατά βάση τρόπος συμμόρφωσης και δίνουν ένα μικρό πλεονέκτημα σε πολύ συγκεκριμένες συνθήκες. Επί του πρακτέου είναι ένα stop/start σύστημα με μεγαλύτερο φάσμα λειτουργίας και μπορεί να δώσει και λίγο μπουστ.

Εικόνα

Τουλάχιστον έχει D Cup τιμόνι :lol:
Εικόνα

REALZEUS έγραψε:Η ποιότητα φαίνεται στα δεσίματα του αμαξώματος και στην μελέτη των μηχανικών, όχι από το τασάκι. Η Ε90-92 είναι πολύ προσεγμένη!!!

Εχουν σταλθεί ήδη άτομα να φέρουν την μπάλα απο την εξέδρα! :rtfm: :lol:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
JasonLouk έγραψε:Εχουν σταλθεί ήδη άτομα να φέρουν την μπάλα απο την εξέδρα!

Εσύ μπορεί να την κρίνεις από το τασάκι και να έχεις την μπάλα στην μικρή περιοχή...
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
REALZEUS έγραψε:
JasonLouk έγραψε:Εχουν σταλθεί ήδη άτομα να φέρουν την μπάλα απο την εξέδρα!

Εσύ μπορεί να την κρίνεις από το τασάκι και να έχεις την μπάλα στην μικρή περιοχή...

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By dimik
diplomat έγραψε:Μόνο σε εμένα κάνει εντύπωση ότι είχε σταχτοδοχείο η Ε90;
Εντύπωση να σου κάνει ότι ήταν στον στάνταρτ εξοπλισμό και δεν το πλήρωνες έξτρα στους Γερμανούς

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#663953 Noμίζω το πλήρωνες εξτρά πάντως. Και οι περισσότεροι το έβαζαν ώστε να έχουν τον αναπτήρα για να χρησιμοποιούν την παροχή. Μπορεί και να θυμάμαι λάθος βέβαια.
Άβαταρ μέλους
By alexm
#663975 Δεν θυμάμαι για την e90 αλλά η e60 είχε σίγουρα πακέτο καπνιστή με μια μικρή χρέωση
Άβαταρ μέλους
By dimik
#663992 Τον αναπτήρα μπορεί να τον πλήρωνες έξτρα αλλά την κατασκευή καπάκι με θήκη από κάτω είτε με πακέτο καπνιστή είτε χωρίς νομίζω την έχουν όλα, προσωπικά δεν έχω πετύχει κανένα χωρίς.

< >
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#663993 True, εμάς και Ε90 και F20 δεν έχουν λειτουργικό αναπτήρα, αν και η ε90 έχει κανονικά "τασάκι".
Νομίζω πως πακέτο καπνιστή = τασάκι + αναπτήρας, σκέτο τασάκι έπαιζε σε όλες τις Ε90
Άβαταρ μέλους
By edmond
#664000 Και προ 20ετίας σε κάτι Saab έπαιζε έξτρα το τασάκι, καθαρά αντικαπνιστικό τρίκ, με τον ΚΚ :iconcool: να φωνάζει περί μπουρδώνε--> αν κάποιος θέλει απλά να απορρίψει(σικ) ένα χαρτάκι, θα πρέπει να το πετάξει από το παράθυρο...
Άβαταρ μέλους
By markvag
REALZEUS έγραψε:Η ποιότητα φαίνεται στα δεσίματα του αμαξώματος και στην μελέτη των μηχανικών, όχι από το τασάκι. Η Ε90-92 είναι πολύ προσεγμένη!!!

Ισχύει αυτό, απλά εγώ μιλούσα για την εικόνα του εσωτερικού.

diplomat έγραψε:Μόνο σε εμένα κάνει εντύπωση ότι είχε σταχτοδοχείο η Ε90; :lol:

Και δύο μάλιστα, ένα εμπρός, ένα πίσω. :lol:

Δεν ξέρω αν ήταν έξτρα, πιθανώς.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#664053 Οδήγησα για λίγο το καινούριο Corsa σε leasing spec που ήρθε ως αντικατάσταση αντίστοιχου προηγούμενης γενιάς για συνάδελφο.

Σαφής η βελτίωση σε όλα τα επίπεδα. Πιο σφιχτό χωρίς να χάνει για μένα κάπου σε άνεση.
Ο κινητήρας καλύτερος και με 6αρι κιβώτιο πλέον. Ανέβαζε άνετα και μέσα δεν ακουγόταν τίποτα σε χαλαρή χρήση ενώ με τέρμα γκάζι θα έλεγα πως ήταν και σχετικά καλός ο ήχος.
Περισσότερη πληροφόρηση από το τιμόνι και γενικά από το αμάξι καθώς και ξεκάθαρα πιο διασκεδαστικό.

Το εσωτερικό μου φάνηκε βελτιωμένο και η θέση οδήγησης καλύτερη και από άποψη άνεσης καθίσματος και στήριξης.

Γενικά θα ήταν μέσα στις επιλογές αν έψαχνα στην κατηγορία αυτή.