Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#661906 Όταν πήρα εγώ το Ι5 υπήρχε το omhroi.gr που είχε αναλυτικές πληροφορίες-οδηγιες για τα παντα.
Ίσχυε τοτε 2 χρόνια μαξ (εγώ είχα πάρει 2 ετήσιες) αναβολές για λόγους υγείας και μετα απαλλαγή. Πολύ απλα και εύκολα, περναγες και επιτροπή τυπικά που αφού ειχες χαρτί γιατρού απλα σε ρωταγαν αν θέλεις να πας.
Τοτε και ανυποταξία εσωτερικού δεν είχε πρακτικά καμια επίπτωση εκτός πρόσληψης σε δημόσιο.
Ο νόμος άλλαξε βέβαια και έχει μπει αυτό με το πρόστιμο, ο αδελφός μου που έχει φύγει εξωτερικο εδώ και χρονια απλα του διαγράφηκε κάποια στιγμη (ηταν ανυπότακτος εξωτερικού) όταν κατέθεσε κάτι χαρτιά, νομιζω του νόμιμου κατοίκου.
Εξαγοράζεται μετα τα 35 αλλά υπηρετεις αν θες, αλλά μετα τα 41 ίσχυε οτι δεν πας καν.
Τώρα τι ισχύει δεν ξέρω πια αλλά αμφιβάλλω αν πρακτικά δεν μπορείς απλα να μην υπηρετήσεις.

< >
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#661907 https://web.archive.org/web/20170725225 ... omhroi.gr/

Βρήκα αυτο. Ίσως να έχει πληροφορίες που ισχύουν ακόμα.

Και μια διόρθωση, στα 35 αν θες εξαγοράζεις και υπηρετεις 30 μέρες ενώ στα 45 και όχι 41 που έγραψα, πρακτικά παύουν όλες οι κυρώσεις ανυποταξιας.

< >
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#661908 Σχετικό άσχετο. Πήρανε τηλέφωνο τη μάνα μου τον Ιούνιο από τη στρατολογία Κω (μιας και είχα δηλώσει διεύθυνση μόνιμης κατοικίας Κω όταν έκοψα την αναβολή και υπηρέτησα εκεί) να ρωτήσουν τα whereabouts μου καθότι θέλανε να μου κάνουνε μία ενημέρωση

Όταν τους είπε ότι είμαι στο εξωτερικό τα τελευταία 3 χρόνια, η απάντηση ήταν ότι έπρεπε να το είχα δηλώσει διότι υπάρχει πρόστιμο σε κάποιες περιπτώσεις. Το να θυμάμαι από το 2012 αυτό το πράγμα απίθανο

Τον Ιούλιο που κατέβηκα διακοπές στο νησί, πήγα από εκεί, μου είπε ένας άνθρωπος εκεί ότι θέλουνε μία βεβαίωση διαμονής από την πρεσβεία, τη στέλνω σε ένα email που μου δώσανε και όλα καλά. Εν τω μεταξύ μου στείλανε και νέο φύλλο πορείας ( πριν την επικοινωνία με τη μάνα μου, για το οποίο όμως η αποστολή από τα ΕΛΤΑ πραγματοποιήθηκε 13/8).

Επικοινώνησα με το προξενείο Ελλάδος στην Τσεχία και μου λέει ο άνθρωπος έλα να κάνεις μία υπεύθυνη δήλωση, να στη σφραγίσουμε, 10€ και τη στέλνεις (ούτε έγγραφα ζήτησε, ούτε τπτ, wtf)

Οι ερωτήσεις είναι:

1. Θα αρκεστούν στη στρατολογία με την υπεύθυνη δήλωση (επικυρωμένη πάντα) ή θα τσινίσουν?
2. Επειδή έχω και το νέο φύλλο πορείας και πρέπει να ταχυδρομήσω κάποια πράγματα πίσω, να συμπληρώσω και εκεί τα νέα στοιχεία, να βάλω και ένα αντίγραφο της υπεύθυνης δήλωσης και να τα στείλω, ή μόνο το φύλλο πορείας?
Άβαταρ μέλους
By drdino
#661911 Πάρε τηλέφωνο τον στρατολόγο (ή στείλε μέιλ στην διεύθυνση που σου δώσανε ώστε να το έχεις και γραπτώς) και ρώτα, είναι αρκετά εξυπηρετικοί συνήθως. Το θέμα είναι να είναι αυτοί χαρούμενοι. Προφανώς θες να στείλεις πίσω το κομμάτι του φύλλου πορείας με τίτλο "Δελτίο Αλλαγής Στοιχείων Εφέδρου" ενώ τους έχει ήδη πει και δηλώσει αλλαγή; Ρώτα τους καλύτερα, μην στέλνεις δύο διαφορετικά έγγραφα (βεβαίωση που έστειλες με μέιλ + το απόκομμα του φύλλου πορείας) και βραχυκυκλώσουν. Αν δεν χρειάζεται, κρατάς το δελτίο για την επόμενη φορά που θα αλλάξεις διεύθυνση.
Άβαταρ μέλους
By g8777
kovathe έγραψε:Όταν πήρα εγώ το Ι5 υπήρχε το omhroi.gr που είχε αναλυτικές πληροφορίες-οδηγιες για τα παντα.
Ίσχυε τοτε 2 χρόνια μαξ (εγώ είχα πάρει 2 ετήσιες) αναβολές για λόγους υγείας και μετα απαλλαγή. Πολύ απλα και εύκολα, περναγες και επιτροπή τυπικά που αφού ειχες χαρτί γιατρού απλα σε ρωταγαν αν θέλεις να πας.
Τοτε και ανυποταξία εσωτερικού δεν είχε πρακτικά καμια επίπτωση εκτός πρόσληψης σε δημόσιο.
Ο νόμος άλλαξε βέβαια και έχει μπει αυτό με το πρόστιμο, ο αδελφός μου που έχει φύγει εξωτερικο εδώ και χρονια απλα του διαγράφηκε κάποια στιγμη (ηταν ανυπότακτος εξωτερικού) όταν κατέθεσε κάτι χαρτιά, νομιζω του νόμιμου κατοίκου.
Εξαγοράζεται μετα τα 35 αλλά υπηρετεις αν θες, αλλά μετα τα 41 ίσχυε οτι δεν πας καν.
Τώρα τι ισχύει δεν ξέρω πια αλλά αμφιβάλλω αν πρακτικά δεν μπορείς απλα να μην υπηρετήσεις.

< >

Δεν πηγες να γινεις αντρας δλδ και καθεσαι ολοκληρος μαντραχαλος και κανεις 480 κιλα σκουωτ . Α, ολα και ολα, εδω θα συμφωνησω με τους υπολοιπους φορουμιτες. Μαμακιας με περικεφαλαια. Χιλια δικια στον Τριντεντ, τα ειπε οπως ακριβως ειναι και αμα εχεις κανα θεμα κατεβα να το λυσετε ρε λινατσα. :x
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#661914 Η αλήθεια ειναι οτι έχει αφήσει κουσουρι στον αντρισμο μου όντως... Μαύρη κηλίδα.
Αλλά προσπαθώ να ζήσω με αυτό.

< >
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
g8777 έγραψε:Σαργκους εγω αυτο που καταλαβα ειναι οτι το να υπηρετεις την πατριδα σου αποτιμαται απο την πολιτεια οσο ενα μεταχειρισμενο Rx 8 Bihlas Works. :shifty: Γιατι να ασχοληθουμε περαιτερω λοιπον; Ας πανε οι υπολοιποι.

Προχωραμε.

Εγώ προτείνω να μπορείς είτε α) να υπηρετήσεις κανονικά για 9 μήνες ή β) να κάνεις εναλλακτική θητεία, π.χ. να συντηρείς ένα rx8 για το 4πλάσιο της θητείας με ένα μ.ο. 120 χιλιάδων km. Να δεις τι σκοπέτο, τουαλέτες, ΚΨΜ θα βαρούσαν όλοι τότε. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By dimik
BARHonda έγραψε:Σχετικό άσχετο. Πήρανε τηλέφωνο τη μάνα μου τον Ιούνιο από τη στρατολογία Κω (μιας και είχα δηλώσει διεύθυνση μόνιμης κατοικίας Κω όταν έκοψα την αναβολή και υπηρέτησα εκεί) να ρωτήσουν τα whereabouts μου καθότι θέλανε να μου κάνουνε μία ενημέρωση

Πήραν τον πατέρα μου (μέγιστο τρολ) και του ζήτησαν διεύθυνση να μου στείλουν πρόσκληση για εκπαίδευση, τους είπε ότι είμαι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού κι αν θέλουν να πάει αυτός αντί για μένα Του το έκλεισαν με συνοπτικές διαδικασίες

Πρώτη πρόσκληση 13 χρόνια μετά υποψιάζομαι ότι ήθελαν να μου δώσουν προαγωγή

Η αλήθεια είναι ότι ο υπάλληλος ή ο στρατιωτικός που χειρίζεται τέτοια θέματα προσκλήσεων στην υπεύθυνη ΜΕ (Μονάδα Επιστράτευσεως) τις περισσότερες φορές προτιμάει να βάλει "δεν βρέθηκε" δίπλα στο όνομα και να συνεχίσει την φραπεδαρα του.

< >
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
dimik έγραψε:
BARHonda έγραψε:Σχετικό άσχετο. Πήρανε τηλέφωνο τη μάνα μου τον Ιούνιο από τη στρατολογία Κω (μιας και είχα δηλώσει διεύθυνση μόνιμης κατοικίας Κω όταν έκοψα την αναβολή και υπηρέτησα εκεί) να ρωτήσουν τα whereabouts μου καθότι θέλανε να μου κάνουνε μία ενημέρωση

Πήραν τον πατέρα μου (μέγιστο τρολ) και του ζήτησαν διεύθυνση να μου στείλουν πρόσκληση για εκπαίδευση, τους είπε ότι είμαι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού κι αν θέλουν να πάει αυτός αντί για μένα Του το έκλεισαν με συνοπτικές διαδικασίες

Πρώτη πρόσκληση 13 χρόνια μετά υποψιάζομαι ότι ήθελαν να μου δώσουν προαγωγή

Η αλήθεια είναι ότι ο υπάλληλος ή ο στρατιωτικός που χειρίζεται τέτοια θέματα προσκλήσεων στην υπεύθυνη ΜΕ (Μονάδα Επιστράτευσεως) τις περισσότερες φορές προτιμάει να βάλει "δεν βρέθηκε" δίπλα στο όνομα και να συνεχίσει την φραπεδαρα του.

< >

Οι Στρατονόμοι όλοι κλήθηκαν για διμερή (όχι διήμερη, διμερή - μια Κ. και ένα 3ήμερο) μετεκπαίδευση. Επίσης πολλά Άσπρα, έγιναν Πράσινα, σε όλα τα Όπλα και σε μερικά Σώματα... Αυτά μπορώ να πω δημόσια, χωρίς να θέλω να προβληματίσω. Δεν θεωρούμε ότι υπάρχει άμεσο πρόβλημα πάντως.

ΥΓ: Kovathe, τσάμπα τα αυγά...
Άβαταρ μέλους
By dimik
#662033 Το αν θα με καλέσουν σαν εφ. Ανθυπολοχαγο ΣΝ ή ΠΖ είναι ένα άλλο ερώτημα.
Γιατί αυτό το ΠΖ υπήρχε πάντα δίπλα στο ΣΝ.

Τεσπα προτιμώ να δηλωθω στην ΕΦ που δικαιολογεί και άδεια και να πηγαίνω κάνα 2ημερο τον χρόνο στην κυπριακή εξοχή

< >
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#662034 Σου είπα τι ισχύει στον ΕΣ σήμερα. Αν αποφασίσεις να δηλώσεις Εθνοφρουρίτης.... ΟΚ.

ΥΓ: Προφανώς είσαι ΣΝ, άλλωστε η ΣΝ παίρνει στελέχη από όλα τα Όπλα και Σώματα.
Άβαταρ μέλους
By Arrow
#662046 Χμ δεν ενημερώθηκα να κάλεσαν υπαξ ΣΝ εκτός άμα εννοείς πρώην δόκιμους (πολύ μικρός αριθμός βέβαια για ΣΝ μόνο)

< 9T Pro >
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#662050 Πριν από κάνα χρόνο μου παρέδωσαν το πράσινο εκ νέου (έχω απολυθεί χρόνια τώρα) με τηλεφωνική κλήση από αστυνομία. Πήγα το παρέλαβα αλλά μεταγενεστερα όταν ζήτησαν επιβεβαίωση email, παρέλειψα να το κάνω.

Υποθέτω και δικαιολογίες να θες να βρεις όταν σε καλούν, η αστυνομία θα έρθει σπίτι / πατρικό κλπα