Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#660836 Normal θα το χαρακτήριζα. Έίναι λίγο πιο σκληρό από τα Dunlop, αλλά μετά από λίγα χιλιόμετρα έχει ζεσταθεί. Και μέσα στην πόλη δηλαδή, δεν χρειάζεται να το πας σε στροφιλίκια.
Άβαταρ μέλους
By manoliossss
#660838 Μιας και πλησιάζει φθινόπωρο και η ώρα αλλαγής ελαστικών τι έχουμε να προτείνουμε σε φθηνό και απλής χρήσης λαστιχάκι για τον λέοντα (20vt) ; Το έχει ο father τα 3 τελευταία χρονια και δεν το πολυπιεζει το αυτοκίνητο όποτε ψάχνουμε κάτι οικονομικό..
Άβαταρ μέλους
By markvag
Anonymous Founder έγραψε:Normal θα το χαρακτήριζα. Έίναι λίγο πιο σκληρό από τα Dunlop, αλλά μετά από λίγα χιλιόμετρα έχει ζεσταθεί. Και μέσα στην πόλη δηλαδή, δεν χρειάζεται να το πας σε στροφιλίκια.

Ενδιαφέρον... :hmmm: Θα το έχω στα υπόψη σε καμιά 20Κ χλμ που θα χρειαστώ λάστιχα στην μπεμπέκα... :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
manoliossss έγραψε:Μιας και πλησιάζει φθινόπωρο και η ώρα αλλαγής ελαστικών τι έχουμε να προτείνουμε σε φθηνό και απλής χρήσης λαστιχάκι για τον λέοντα (20vt) ; Το έχει ο father τα 3 τελευταία χρονια και δεν το πολυπιεζει το αυτοκίνητο όποτε ψάχνουμε κάτι οικονομικό..

Τι διάσταση;
Άβαταρ μέλους
By opc
Anonymous Founder έγραψε:
manoliossss έγραψε:Μιας και πλησιάζει φθινόπωρο και η ώρα αλλαγής ελαστικών τι έχουμε να προτείνουμε σε φθηνό και απλής χρήσης λαστιχάκι για τον λέοντα (20vt) ; Το έχει ο father τα 3 τελευταία χρονια και δεν το πολυπιεζει το αυτοκίνητο όποτε ψάχνουμε κάτι οικονομικό..

Τι διάσταση;
Φθηνά δεν είναι, αλλά τα PZ4 είναι ό,τι καλύτερο έχω βάλει σε Λέοντα (20vt).
Διάσταση 225/45/17

< one >
Άβαταρ μέλους
By manoliossss
#660862 Ναι συγγνώμη ξέχασα την διάσταση..225/45/17 είναι ,όπως είπε και ο opc.Σιγουρα λαστιχαρες αλλά όπως είπες δεν είναι φθηνά.Ψαχνουμε μια πιο οικονομική επιλογή...Τα barum bravuris 5hm;;Αλλιώς αν ανέβουμε λίγο τα uniroyal rs 5;
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
Anonymous Founder έγραψε:Να προτείνω να ρίξεις και μια ματιά στο παρακάτω; Είναι και φθηνότερο και δεν βλέπω να υστερεί κάπου. Εγώ είμαι υπερευχαριστημένος και τα έχω 3+χρόνια και πάνε κι άλλο (κάνει λίγα χιλιόμετρα πλέον, μιας και είναι στα χέρια της γυναίκας μου).
https://www.fokas-tyres.gr/el/products/ ... -18-92y-xl
359 +26€ η τοποθέτηση.

. αυτά τα ελαστικά τα έχει βάλει ο Θανάσης στο δικό του κόκκινο Leon και τα έχω δοκιμάσει.
Χωρίς να πω ότι είναι κακό ελαστικό, στα ίδια λεφτά υπάρχει πλέον ένα άλλο ελαστικό.
Το GoodYear Eagle F1 Assymetric 5 το οποίο στα reviews λένε ότι είναι καλύτερο.

Πλέον έχω καταλήξει σε αυτά τα δύο.
Είμαι ανάμεσα σε Michelin PS4 & GY F1 5.
Άβαταρ μέλους
By italakias
#660870 Ποια reviews μωρε,του καθε ασχετου;
Η διαφορα των πιρελι στα χσμηλοπροφιλα σε σχεση με αλλες μαρκες,εχει να κανει με την προοδευτικοτητα τους.
Ετσι στα ορια της προσφυσης εχει καποιος καλυτερο ελεγχο αφου προειδοποιει τον οδηγο χανοντας της προσφυση προοδευτικα διατηρωντας τον .

Ειναι ευκολο για καποιον κατασκευαστη να φτιαξει ενα ελαστικο που θα κραταει πολυ καλα .Το θεμα ειναι οτο μολις χανεται η προσφυση θα χανεται και ο ελεγχος.

Τα ελαστικα δεν ειναι μονο ταμπελακια abc και δεικτες.
Υπαρχει ενας σκελετος μεσα που καθοριζει πολλα.

Μαθε μπαλιτσα απο τον αρχοντα.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#660873 Εγώ να μάθω μπαλίτσα από τον άρχοντα αλλά εννοείς ότι Michelin PS4 που όλοι λένε ότι είναι το καλύτερο ελαστικό στην κατηγορία, πως είναι μάπα;
ή η Goodyear πως δεν βγάζει καλά ελαστικά;
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Giuseppe Busso έγραψε:Έχουμε δεδομένη τη διάσταση 225/40/18 92Υ

1) MICHELIN PILOT SPORT 4 * 225/40 R18 92Y XL
https://www.fokas-tyres.gr/el/products/ ... sport-4-mi

2) MICHELIN PILOT SPORT 4 225/40 ZR18 92Y XL
https://www.fokas-tyres.gr/el/products/10-8540

- 443€ τα τέσσερα για το πρώτο και 402€ για το δεύτερο

- Το πρώτο έχει ταμπελάκι με οικονομία και βρεγμένο Ε & Β αντίστοιχα και το δεύτερο C & A. Αμφότερα στα 71dB.

- Το πρώτο είναι R18, το δεύτερο ZR18

Και πάμε στην ερώτηση. Ποια η διαφορά του R από του ZR; :hmmm:

Γιατί να έχει διαφορετική ταμπέλα χαρακτηριστικών;

Όποιος ξέρει κάτι, έχει ακούσει ή διαβάσει κάτι, ας ενημερώσει.
H διαφορά τους είναι στον αστερίσκο. Που νομίζω σημαίνει ειδική προδιαγραφή για κάποια μάρκα, δε θυμάμαι ποια. Και όπως βλέπουμε μπορεί να είναι ίδια σε αντοχή ταχύτητας και σχήμα αλλά έχουν άλλη γόμα ή κάτι.

EDIT: To βρήκα, είναι ο κωδικός για BMW
https://www.tyremen.co.uk/help-advice/tyre-markings
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Giuseppe Busso έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Να προτείνω να ρίξεις και μια ματιά στο παρακάτω; Είναι και φθηνότερο και δεν βλέπω να υστερεί κάπου. Εγώ είμαι υπερευχαριστημένος και τα έχω 3+χρόνια και πάνε κι άλλο (κάνει λίγα χιλιόμετρα πλέον, μιας και είναι στα χέρια της γυναίκας μου).
https://www.fokas-tyres.gr/el/products/ ... -18-92y-xl
359 +26€ η τοποθέτηση.

. αυτά τα ελαστικά τα έχει βάλει ο Θανάσης στο δικό του κόκκινο Leon και τα έχω δοκιμάσει.
Χωρίς να πω ότι είναι κακό ελαστικό, στα ίδια λεφτά υπάρχει πλέον ένα άλλο ελαστικό.
Το GoodYear Eagle F1 Assymetric 5 το οποίο στα reviews λένε ότι είναι καλύτερο.

Πλέον έχω καταλήξει σε αυτά τα δύο.
Είμαι ανάμεσα σε Michelin PS4 & GY F1 5.

Βάσει μετρήσεων (χρονομέτρου), το καλύτερο σπορ λάστιχο είναι το PZ4.
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#660902 Ε και? Θα γράψει χρόνους στη καθημερινότητα? :lol:

Τα PS4 δεν έχουν καμία σχέση, ως σπορ, με τα άλλα " " σπορ " " της Γλιστρελεν, τα ps3, σωστά? :vava:
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso

Το πιο σπορ ελαστικό κατά το tirereviews είναι το Continental PremiumContact 6.
Το καλύτερο overall ελαστικό με τις καλύτερες αποδόσεις σε στεγνό, βρεγμένο, άνεση, είναι το Michelin Pilot Sport 4 αλλά είναι και το λιγότερο σπορ σε αίσθηση γιατί έχει και τα πιο μαλακά πλαϊνά. Βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο αυτό θα είναι μειονέκτημα στο Leon έχοντας ίσως το πιο ελαφρύ σασί στην κατηγορία με 1230 κιλά βάρος.
Το Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 είναι η χρυσή τομή μεταξύ των δύο, όντας μάλιστα αρκετά φθηνότερο ενώ έχει το καλύτερο rim protection.

Continental & Goodyear ζυγίζουν 9.15 κιλά αμφότερα ενώ το Michelin 9.65 κιλά σε διάσταση 225/40/18 92Υ.

Στο τεστ δε, το Michelin που γίνεται δοκιμή είναι αυτό με την ένδειξη ZR18, άρα ας πούμε ότι μου έφυγε αυτή η απορία για το ποια έκδοση πρέπει να επιλέξω.

Το Continental το απορρίπτω για 3 λόγους:
- ακριβό
- δεν είναι άνετο
- και ο κυριότερος είναι ότι δεν έχει καθόλου προστασία ζάντας

το Pirelli PZ4 το έχω απορρίψει γιατί υπάρχει το Goodyear F1A5 πλέον το οποίο είναι μάλλον καλύτερο σε όλα και έχουν ίδια τιμή.

Οπότε έχω καταλήξει ανάμεσα σε Goodyear & Michelin. Είμαι όμως αναποφάσιστος. Άντε να πω ότι κλείνω 60/40 υπέρ του γαλλικού.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#660930 Αυτό με τα Conti ελπίζω να το είδε ο Δίας που τα έχει του πεταμού. Κι εγώ από Δευτέρα θα πάω να πάρω τιμές και σε Conti. Δε βαριέσαι, 100e διαφορά ανάμεσα στα premium και τα καλά φτηνά. Δε θα φτωχύνω με 100e.
320ε αντί 220-230 .