Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By Billopoulos
#65588
EDDIE_147 έγραψε:Το μόνο που με χαλάει λίγο είναι το μαλακοειδές τιμόνι που μένει σταθερό το κεντρικό στοιχείο. :vava:


Οπτικα ή λειτουργικα; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By tsilis
#65711
IKE έγραψε:Γιατί να μην αγοράσει κανεις ένα civic του '90 με κόφτη στις 7000 σαλ (αν δουλεύει ο κόφτης) και ΣΠΟΡ τύπο ανάρτησης? Δίνεις 500 ευρώ και είσαι ΜΑΝΓΚΑΣ.


Πες τα φίλος...
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#65731
Billopoulos έγραψε:
EDDIE_147 έγραψε:Το μόνο που με χαλάει λίγο είναι το μαλακοειδές τιμόνι που μένει σταθερό το κεντρικό στοιχείο. :vava:


Οπτικα ή λειτουργικα; :hmmm:


Οπτικά.
Λειτουργικά φαντάζομαι το συνηθίζεις και μακροπρόθεσμα μπορεί να είναι και πιο πρακτικό.
Άβαταρ μέλους
By criuser
#65796 Το σταθερό κεντρικό του τιμονιού , έγινε γιά δύο λόγους . Επιτρέπει μιάμιση φορά μεγαλύτερο αερόσακκο οδηγού και από την άλλη λόγω των πολλών κουμπιών θα μπερδευόσουν αν γύριζαν .

Τώρα πόσο μπορούμε να θεωρήσουμε σπορ , αμάξια που πλησιάζουν τα 5 μ. μήκος είναι αστείο . Σπορ είναι μιά 6άρα BMW :inlove: :inlove: :inlove: . Δεν είναι σπόρ τα πεθαμένα Α4 και Α6 με τα 150-180 άλογα , δεν είναι καμμία C η E , αλλά δεν είναι σπορ ούτε μιά 325 .

Λόγω ηλικίας , δικών μου αυτοκινήτων , αυτοκινήτων φίλων , ιδιωτικών η εταιρικών , αλλά και πρόσβασης στον αυτοκινητιστικό χώρο από φίλο , έχω οδηγήσει δεκάδες αμάξια .

Ολα είναι σύμφωνα με τις ανάγκες σου την συγκεκριμένη στιγμή , αλλά και πόσο αξίζουν τα λεφτά που δίνεις . Και με αυτή την λογική άξιζαν τα 110000 μιάς 630 , αλλά ήταν υπερβολικά πολλά τα 60000 μιάς 520 και τα 35000 μιάς 316 .

Με αυτή την λογική η C5 είναι ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο μεγάλου τουρισμού , που στα λεφτά μέχρι 30000 δεν έχει αντίπαλο . Το ότι ο Ελληνας δεν την αγοράζει δεν λέει κάτι . Ο Ελληνας είναι ο χειρότερος καταναλωτής , αφού δεν αγοράζει γιά τον εαυτό του , αλλά γιά τους άλλους . Από παπούτσι μέχρι σπίτι και αμάξι .

Προφανώς γιά έναν μπακούρη 20-30 ετών το αμάξι είναι παπουδίστικο . Γιά έναν 40+ αλλάζουν τα πράγματα γιατί σκέφτεται οικογενειακό , ενώ γιά έναν 50+ σκέφτεται ταξίδια με παρέα ενηλίκων και τότε το αμάξι είναι ιδανικό .

Και η τούρμπο έχει 8,6 δευτ. 0-100 . Τόσο πολύ είναι ?
Άβαταρ μέλους
By markvag
#65824
xenos έγραψε:Το C5 όπως λέει και ο ACE είναι ένα τίμιο αυτοκίνητο με πολλές ηλεκτρονικές ευκολίες, τρομερά άνετο (όπως λένε, δεν έχω μπει ποτέ) και το βρίσκεις σε καλή κατάσταση, λίγα χλμ, σε απίστευτη τιμή (10-13κ).


Λίγο στριμόκωλο στο πίσω κάθισμα βέβαια, ιδίως αν σκεφτείς πόσο μεγάλο είναι... :hmmm: Και από χώρο αποσκευών δεν λέει πολλά (πάντα σε σχέση με το μέγεθος του αμαξώματος), αλλά ΟΚ, δεν είναι και τραγικό...

Σίγουρα θα την σκεφτόμουν πάντως σε κάποια έκδοση με υδροπνευματική...


EDDIE_147 έγραψε:
Billopoulos έγραψε:
EDDIE_147 έγραψε:Το μόνο που με χαλάει λίγο είναι το μαλακοειδές τιμόνι που μένει σταθερό το κεντρικό στοιχείο. :vava:


Οπτικα ή λειτουργικα; :hmmm:


Οπτικά.
Λειτουργικά φαντάζομαι το συνηθίζεις και μακροπρόθεσμα μπορεί να είναι και πιο πρακτικό.


Μπααααα... και λειτουργικά δεν έχει ιδιαίτερες διαφορές... Η μόνη διαφορά είναι ότι καμιά φορά μπορεί να σου πιάσει το δάχτυλο αν το έχεις στη λάθος θέση (εκεί που συναντιούνται τα κομμάτια που κουνιούνται με τα ακίνητα... :vava: ). Τείνω να πιστέψω πάντως μετά από 5,5 χρόνια με τέτοιο τιμόνι ότι δεν προσφέρει κάτι ιδιαίτερο, ενώ ακόμα και τώρα με στριμένο το τιμόνι καμιά φορά ψάχνω κάποια κουμπιά...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#65828
criuser έγραψε:αλλά δεν είναι σπορ ούτε μιά 325


Δεν είναι και 911, αλλά σε σύγκριση με την C5 είναι πολύ πιο σπορτίφ σε στήσιμο. Επίσης πολλοί 40άρηδες και 50άρηδες ψάχνουν το κάτι παραπάνω σε συμπεριφορά. Ειδεμή, θα αγόραζαν όλοι Avensis... :sleep:


criuser έγραψε:Σπορ είναι μιά 6άρα BMW


Καθαρόαιμο GT είναι με σπορ ψήγματα. Εξαιρείται η Μ.
Άβαταρ μέλους
By criuser
#65842 Ανέφερα εγώ ότι είναι σπορ η C5 ? Γιά GT είπα . Αρα προς τι η σύγκριση . Αλλά ούτε η 325 είναι σπορ .

Σίγουρα μπορεί και ο 70άρης να ψάχνει το παραπάνω στην οδική συμπεριφορά . Το θέμα είναι πόσοι θα θέλουν να ταξιδέψουν μαζί του και πόσο θα αντέχει να κάνει μπράτσα με το τιμόνι και να χτυπάει την μέση του σε κάθε μικρό σαμαράκι και λακουβίτσα .

Η 645 είναι σπορ . Γιά το μέγεθος της βέβαια , αλλά και γιά την τιμή της . Οι Μ είναι ειδικές περιπτώσεις .
Άβαταρ μέλους
By mirage
#65844 Νταξει περασαμε απο το ενα ακρο στο αλλο. Και αργησε κι ολας.

Sent from Corsair's brick
Άβαταρ μέλους
By mirage
#65850 Doh. Παντως πραγματικα η ιδεα του S60 μου αρεσει κριμα που ειναι τοσο ακριβα.

Sent from Corsair's brick
Άβαταρ μέλους
By efthymis
#65886
mirage έγραψε:Doh. Παντως πραγματικα η ιδεα του S60 μου αρεσει κριμα που ειναι τοσο ακριβα.

Sent from Corsair's brick


Κι ομως, κατι γινεται...

http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5948193/

http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5655197/
Άβαταρ μέλους
By dstou
#65907 Ψάχνετε γιατί δεν πουλάει το Σιτροέν σε λάθος λόγους, αν είναι ζμπορ, αν κάνει κλικ στον καβλόγκαζο κ.α., αλλά το κυριώτερο δεν είπατε μέχρι τώρα:
Εδώ και 3,5 χρόνια επιτρέπεται το πετρέλαιο, αλλά το Σεσένκ έχει 1.600 μοτέρ με 115 ημίονους. Ποιός θα πάρει κοτζάμ μαούνα με τόσα λίγα κυβικά?
Ελάχιστοι είναι η σωστή απάντηση. Μετά πάει σε απαγορευμένη ζώνη ο κυβισμός, ούτε η αντιπροσωπεία δεν τα φέρνει πλέον. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By criuser
#66065 Λάθος . Γιατί ποιό ανταγωνιστικό σε μέγεθος ντίζελ μοντέλο έχει σε μη φορολογητέα κυβικά περισσότερα άλογα ?
Τα βαγγέλικα έχουν 105 , φόρντ , βόλβο έχουν ακριβώς τους ίδιους κινητήρες . Ιάπωνες ? Αλφα - φίατ επίσης 105 .

Αρα μεγάλο αμάξι με μεγαλύτερη ισχύ και κάτω από 2000 , δεν βλέπω .