Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By NickTG
Chris έγραψε:
George_Prix έγραψε:
btw ποσο κανει ενα καλο gaming PC :lipsealed:

Με 1.5k με οθονη μεσα θα εισαι κομπλε. Για το pc, προς θεου, ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΤΟ ΓΚΕΑΚΟ :protest:

Δεν είναι όμως καιρός για τέτοια αγορά.
Περιμένουμε καινούριο hardware αυτή την περίοδο.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#653064 Εντωμεταξυ με ολη αυτη την κουβεντα μου θυμισατε προπερσι στo μαρανελο, στο μουσειο της φεραρι, που ετρεξα στον εξομοιωτη ενα δεκαλεπτο και επαθα πλακα. Υπαρχει καποιος τροπος, σαν ασκηση επι χαρτου, να βρουμε τα specs του και να δουμε ποσο θα κοστιζε να στηθει κατι παρομοιο σπιτι?

Περα απο το τιμονι, τα πεταλια, το μπακετ, που ηταν ολα καταπληκτικα, ειχε και ενα συστημα που εσφιγγε τις ζωνες στο φρεναρισμα για να δωσει την αισθηση των αρνητικων g :omg: :omg:

Δε βλεπω λεπτομερειες για το σεταπ στο site:

https://musei.ferrari.com/en/maranello/driving-simulation

@nicktg τωρα με δουλευεις που κραζω συνεχεια αυτη τη νοοτροπια ή το εννοεις οντως? :lol:
Άβαταρ μέλους
By NickTG
Chris έγραψε:@nicktg τωρα με δουλευεις που κραζω συνεχεια αυτη τη νοοτροπια ή το εννοεις οντως? :lol:

Όχι ρε συ.
Το λέω μήπως και όντως ενδιαφέρεται κάποιος να στήσει καινούριο PC ότι περιμένουμε καινούρια γενιά καρτών γραφικών και καινούριες κονσόλες οπότε όντως δεν είναι καλή στιγμή.

Για τις αναβαθμίσεις χωρίς νόημα και σκοπό το έχω πει και παλιότερα ότι για μένα είναι ανούσιες.
Αλλά αντίστοιχα κάποιος θα πει ότι είναι ανούσια όλα τα gaming related stuff που αγοράζω εγώ.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
Chris έγραψε:
George_Prix έγραψε:

Με 1.5k με οθονη μεσα θα εισαι κομπλε. Για το pc, προς θεου, ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΤΟ ΓΚΕΑΚΟ :protest:

:omg:
α ολα και ολα. Αν θες να κανεις ενα σωστο gaming pc πρεπει να δωσεις κατι παραπανω. Ειδικα σε καρτα γραφικων και οθονη. Αλλα πρεπει να εχεις και ενα καλο cpu να μην σε κρεμαει. Και ολα αυτα με μπολικη μνημη και ενα καλο τροφοδοτικο να τα υποστηριζει σωστα ολα αυτα.
Αλλα τωρα ναι περιμενουμε τις νεες nvdia :inlove:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Chris έγραψε:
George_Prix έγραψε:

Για οθονη δεν ψαχνω. Στην TV θα παιζω, εφοσον στο σαλονι ειναι ο μονος χωρος που θα χωραει το μπακετ.

Δεν τα εχω ψαξει κιολας, αλλα λιγα μου φαινονται αυτα που λες. Δεν ειμαι απο αυτους που θα κανουν αναβαθμιση καθε λιγο, αλλα οταν παιρνω κατι θελω να ειναι καλο. Να ξερω οτι θα σταθει αξιοπρεπως για τα προσεχη χρονια.

Και τι ειναι top αυτη τη στιγμη? AMD or Intel? NVIDIA or ATI?
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Chris έγραψε:Εντωμεταξυ με ολη αυτη την κουβεντα μου θυμισατε προπερσι στo μαρανελο, στο μουσειο της φεραρι, που ετρεξα στον εξομοιωτη ενα δεκαλεπτο και επαθα πλακα. Υπαρχει καποιος τροπος, σαν ασκηση επι χαρτου, να βρουμε τα specs του και να δουμε ποσο θα κοστιζε να στηθει κατι παρομοιο σπιτι?

Περα απο το τιμονι, τα πεταλια, το μπακετ, που ηταν ολα καταπληκτικα, ειχε και ενα συστημα που εσφιγγε τις ζωνες στο φρεναρισμα για να δωσει την αισθηση των αρνητικων g :omg: :omg:

Δε βλεπω λεπτομερειες για το σεταπ στο site:

https://musei.ferrari.com/en/maranello/driving-simulation

@nicktg τωρα με δουλευεις που κραζω συνεχεια αυτη τη νοοτροπια ή το εννοεις οντως? :lol:

Εχω δει κατι σουπερ εξομοιωτες ετοιμους με καμια 30αρια χιλιαρικα. Τωρα ειδα στην εταιρια του Καμπαλα οτι εχουνε κι αυτοι ενα τουμπανο:

https://simtag.eu/specifications

Αυτο με τη ζωνη ασφαλειας δε νομιζω να το εχει, αλλα πιστευω οτι σε αισθηση θα ειναι σχεδον το ιδιο πραγμα. Ουτε τιμη δε λενε φυσικα. Σου λεει ασε μην παθουν καμια συγκοπη και πλακωσουν οι μηνυσεις :lol:
Άβαταρ μέλους
By Chris
George_Prix έγραψε:
Chris έγραψε:
George_Prix έγραψε:

Για οθονη δεν ψαχνω. Στην TV θα παιζω, εφοσον στο σαλονι ειναι ο μονος χωρος που θα χωραει το μπακετ.

Δεν τα εχω ψαξει κιολας, αλλα λιγα μου φαινονται αυτα που λες. Δεν ειμαι απο αυτους που θα κανουν αναβαθμιση καθε λιγο, αλλα οταν παιρνω κατι θελω να ειναι καλο. Να ξερω οτι θα σταθει αξιοπρεπως για τα προσεχη χρονια.

Ωραια, 1.5k χωρις οθονη, θα πεταει.

50 κουτι
100 τροφοδοτικο
150 μητρικη
100 ραμ
100 δισκος

Περισσευουν 1000 για επεξεργαστη & γραφικων. Δεν βαζω συγκεκριμενα προιοντα οπως βλεπεις γιατι μιλησες για αγορα σε βαθος 1-2 χρονων. Οι τιμες των αξιολογων προιοντων εκει καπου θα παιζουν και τοτε, τα μοντελα θα εχουν αλλαξει ομως. Χοντρικα λοιπον 300 για επεξεργαστη και 700 για γραφικων. Τι παραπανω πια να χρειαστει καποιος που δεν υπολογιζει τροχιες για την spacex?
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Chris έγραψε:
George_Prix έγραψε:
Chris έγραψε:
George_Prix έγραψε:

Ωραια, 1.5k χωρις οθονη, θα πεταει.

50 κουτι
100 τροφοδοτικο
150 μητρικη
100 ραμ
100 δισκος

Περισσευουν 1000 για επεξεργαστη & γραφικων. Δεν βαζω συγκεκριμενα προιοντα οπως βλεπεις γιατι μιλησες για αγορα σε βαθος 1-2 χρονων. Οι τιμες των αξιολογων προιοντων εκει καπου θα παιζουν και τοτε, τα μοντελα θα εχουν αλλαξει ομως. Χοντρικα λοιπον 300 για επεξεργαστη και 700 για γραφικων. Τι παραπανω πια να χρειαστει καποιος που δεν υπολογιζει τροχιες για την spacex?

Ετσι. Τα λεφτα πανω κατω παραμενουν τα ιδια για καθε νεο μοντελο που βγαινει και απλα ανεβαινουν οι επιδοσεις. Γενικα παντα παιρνω κατι που κοστιζει παραπανω απο τη μεση τιμη μιας κατηγοριας. Κατι καλο, αλλα οχι το καλυτερο/ακριβοτερο.

Στην ακρη του μυαλου μου το ειχα για πολυ μεγαλυτερο εξοδο. Αλλα οπως τα λες, λογικα ακουγονται τα πραγματα :lipsealed: :innocent:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Chris έγραψε:...γιατι μιλησες για αγορα σε βαθος 1-2 χρονων...

Να ξερεις οτι σαν ανθρωπος λεω και καμια |λογοκρισία| για να περναει η ωρα. Οποτε μην το δενεις και κομπο αυτο το 1-2 χρονια :tomato:

Ας το συγκεκριμενοποιησουμε λιγο το πραγμα κι ας πουμε τι θα μπορουσε να παρει σημερα ενας φερελπις gamer? :tomato:
Άβαταρ μέλους
By timkoul
George_Prix έγραψε:
Geo f1 έγραψε:Θα ανεβαινα λιγο στο θεμα καρτας.
Τωρα η φτηνοτερη 2080 εχει καπου 700+.

Σταματα σατανα. Θα σε κανω report :rant:

1660 ? Εχει ο brother και το AC παιζει τερμα.
Δεν ξερω αν θες να εισαι ετοιμος και για το competitione βεβαια αλλα αυτες οι δυο εχουν ενα 500αρικο διαφορα...
Άβαταρ μέλους
By Chris
#653096 Κουτι: Ο, τι γουσταρεις. Ιδανικα full tower εκτος αν η :inlove: το δει στο σαλονι και φρικαρει (τρου στορι :lol: ). Αφου μου λες ομως πως θα στολισεις ολοκληρο μπακετ εκει μεσα, σιγα μην ασχοληθει με τον πυργο

https://www.skroutz.gr/c/28/cases-koutia/f/101239/Full-Tower.html?order_by=pricevat&order_dir=asc

Δισκο: Απλα τα πραγματα, οποιον γουσταρεις απο αυτους:

https://www.skroutz.gr/c/88/ssd-sklhroi-diskoi/m/28/Samsung/f/566001/M-2.html

Ραμ: Παραδειγμα βαζω, αν θες ανεβαινεις σε 32 γκιγκα, τον τυπο θελω να σου δειξω:

https://www.skroutz.gr/s/7380831/Corsair-Vengeance-LPX-16GB-DDR4-3000MHz-CMK16GX4M2B3000C15.html

Τροφοδοτικο: Πχ:

https://www.skroutz.gr/s/19457622/Corsair-RM-RM650.html

Γραφικων: 2060/70/80, οσο σε παιρνει ανεβαινεις:

https://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga/f/111205_694691/Nvidia-8GB.html

Επεξεργαστη και μητρικη τα αφηνω να πλακωθουνε οι amd vs intel με την ησυχια τους. Παντως και στις 2 εταιρειες βρισκεις κατι αξιολογο με 500 (επεξεργαστη και μητρικη), πχ ryzen 5-7 ή i5-7

Και τα πιο φθηνα απο ο, τι σου εγραψα να παρεις, racing sims θα παιζουν μια χαρα για χρονια (δες ποστ τιμκουλ ακριβως απο πανω), δεν ειναι τα βαρυτερα παιχνιδια γενικα