- 12 Ιουν 2020, 15:53
EDDIE_147 έγραψε:Διπλωμάτη λύσε μου μια απορία (και πληζ όχι αβαβα όπως στο άλλο ποστάκι περί θεούσας
)
Όταν έχεις """διοικητικό""" υπάλληλο στο δημόσιο (=μονιμούμπα) με 2.000 το μήνα και γιατρό δημόσιου νοσοκομείου που δεν φτάνει το ποσό αυτό με όλες τις εφημερίες του πλανήτη τι έχεις;
Γκομουνισμό ή γκάπιταλισμό;
Εγώ λέω ότι έχεις ΠΑΣΟΚ (ανεξαρτήτως απόχρωσης) και ότι οποιαδήποτε συζήτηση σε ένα τέτοιο μαγαζί περί κομμουνισμού/καπιταλισμού είναι νοητικός αυνανισμός.
Εσύ τι πιστεύεις;
Εγώ να ρωτήσω δύο πράγματα πάνω σε αυτή την απορία
1) Πόσοι είναι οι διοικητικοί υπάλληλοι του δημοσίου που παίρνουν 2Κ καθαρά;;; Και αν είναι ικανός ο αριθμός τους να αποτελέσει παράδειγμα - κανόνα. Γιατί νομίζω πως δεν πρέπει να είναι πάνω από το 1% των διοικητικών, μπορεί να κάνω και λάθος.
2) Όταν ο Τσέος μιας εταιρείας που ρυπαίνει το σύμπαν παίρνει ΧΧΧεκ/έτος και ο γιατρός που δουλεύει μέρα-νύχτα στην πανδημία για να σώσει ζωές παίρνει στην καλύτερη κανένα 1700-1800άρι το μήνα (με υπερωρίες, εφημερίες, κτλ), αυτό τι είναι; Καπιταλισμός ή κάτι άλλο;

Όταν μία εταιρεία (πχ τράπεζα) με τις (νόμιμες) λαμογιές της χαντακώνει μία ολόκληρη οικονομία και μετά πληρώνουν τα σπασμένα όλοι οι φορολογούμενοι, αυτό τι είναι;

Όταν η κάθε κυράτσα με 5 ευρώ στην άκρη τα έχει παρκαρισμένα κάπου στον κόσμο για να μην πληρώσει φόρο, αυτό τι είναι;
Then:
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>