Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By diplomat
EDDIE_147 έγραψε:Διπλωμάτη λύσε μου μια απορία (και πληζ όχι αβαβα όπως στο άλλο ποστάκι περί θεούσας :) )
Όταν έχεις """διοικητικό""" υπάλληλο στο δημόσιο (=μονιμούμπα) με 2.000 το μήνα και γιατρό δημόσιου νοσοκομείου που δεν φτάνει το ποσό αυτό με όλες τις εφημερίες του πλανήτη τι έχεις;
Γκομουνισμό ή γκάπιταλισμό;

Εγώ λέω ότι έχεις ΠΑΣΟΚ (ανεξαρτήτως απόχρωσης) και ότι οποιαδήποτε συζήτηση σε ένα τέτοιο μαγαζί περί κομμουνισμού/καπιταλισμού είναι νοητικός αυνανισμός.
Εσύ τι πιστεύεις;

Συμφωνώ με το πόρισμά σου. Ουσιαστικά the worst of both worlds:

-γκομουνιστική κρατικοδιαιτίλα (για εμάc).
-καπιταλιστικό έρεβος (για τους άλλοι).

Για τη θεούcα δεν πέρασα αβαβά κάτι.
Άβαταρ μέλους
By elteo
EDDIE_147 έγραψε:Διπλωμάτη λύσε μου μια απορία (και πληζ όχι αβαβα όπως στο άλλο ποστάκι περί θεούσας :) )
Όταν έχεις """διοικητικό""" υπάλληλο στο δημόσιο (=μονιμούμπα) με 2.000 το μήνα και γιατρό δημόσιου νοσοκομείου που δεν φτάνει το ποσό αυτό με όλες τις εφημερίες του πλανήτη τι έχεις;

Εγώ λέω ότι έχεις ΠΑΣΟΚ (ανεξαρτήτως απόχρωσης) και ότι οποιαδήποτε συζήτηση σε ένα τέτοιο μαγαζί περί κομμουνισμού/καπιταλισμού είναι νοητικός αυνανισμός.
Εσύ τι πιστεύεις;

βάλε και ένα πιλότο F-16 στο παράδειγμα έτσι για να μην λέμε συνέχεια για γιατρούς. :innocent:
Άβαταρ μέλους
By junior gt
diplomat έγραψε:Κρατικοδιαίτος καπιταλισμός =/= αυτορύθμιση αγοράς.

Νομίζω ότι είναι σαφές πάντως ότι, όπως ο γκομουνισμός αποκαθηλώθηκε στα τέλη του 20ου αιώνα, έτσι και ο καπιταλισμός αποκαθηλώνεται στις αρχές του 21ου.

Διπλωμάτη δεν υπάρχει κρατικοδίαιτος καπιταλισμός και μη κρατικοδίαιτος καπιταλισμός.
Το κράτος (εξουσία) είναι δημιούργημα του ίδιου του συστήματος (κάθε συστήματος) και υπηρετεί το ίδιο το σύστημα.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
diplomat έγραψε:Για τη θεούcα δεν πέρασα αβαβά κάτι.

Δεν τέθηκε ξέπλυμα ούτε ξεψείρισμα καμίας θεούσας και κανενός ιεροψάλτη.
Το ερώτημα ήταν τι ΕΞΑΓΡΙΩΣΕ τα νήπια και ζώστηκαν τις μπόμπες.

Πχ στο παρελθόν ανήλικα παιδιά συμμετείχαν στον ένοπλο αγώνα, αλλά είχαν συγκεκριμένο λόγο που είχαν εξαγριωθεί.
Εδώ τι παίχτηκε;
Μέτρα για σχολεία, εγκλεισμός ιεροψάλτη, γεύση Milko;
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#651592 Ναι, αυτό εννοώ. Η αναφορά στο περιστατικό ως στενάχωρο αρκεί.

Λες κι έχει αξία να βγάλω από τη στομάχα μου έκθεση για τα κίνητρα των τζόβενων μολοτοφόρων. Εδώ η αναφορά σε ονόματα επίσης χάνει το νόημα. Δηλαδή θεωρείς άρρηκτα συνδεδεμένη την "αγωνιστική δράση" (ανεξαρτήτως ηλικίας) με την ύπαρξη ή όχι κάποιας θεούcαc σε νευραλγικό υπουργείο; Δηλαδή δεν καιγόταν κάθε παρασκευή η Πατησίων επί αδιάβαστων; Okay, neat. Ακόμα κι αν δεχθούμε ότι έχουν σχέση όμως και άρα νόημα η ονομαστική αναφορά, αυτή δεν παρέχει καμία δυνατότητα ξεπλύματος στην απαράδεκτα ανίκανη και επικίνδυνα οπισθοδρομική ΥΠ. Αυτά.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#651593 Μπορεί να προκύψει σε κάποιους κακόβουλους η σκέψη ότι το κάνουν για χαβαλέ.
Αλλά αυτό δεν μπορεί να σταθεί λαμβάνοντας υπόψη παλιότερα περιστατικά.

Μολότοφ = λαός εξαγριωμένος / ασφαλίτης παρακρατικός
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#651595 Καταλαβαίνεις ότι αποτελούν ποσοστό μικρής δυναμικής οι χαβαλέδες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι υπόλοιποι έχουν αγνά αγωνιcτικά κίνητρα.

Εκτός κι αν πιστεύεις ότι τόσα χρόνια και δεκαετίες ρουφάνε χημεία και ρόπαλα στα δόντια τίποτα χομπίστες.
Άβαταρ μέλους
By markvag

Εσύ τι πιστεύεις;

Εγώ να ρωτήσω δύο πράγματα πάνω σε αυτή την απορία

1) Πόσοι είναι οι διοικητικοί υπάλληλοι του δημοσίου που παίρνουν 2Κ καθαρά;;; Και αν είναι ικανός ο αριθμός τους να αποτελέσει παράδειγμα - κανόνα. Γιατί νομίζω πως δεν πρέπει να είναι πάνω από το 1% των διοικητικών, μπορεί να κάνω και λάθος.

2) Όταν ο Τσέος μιας εταιρείας που ρυπαίνει το σύμπαν παίρνει ΧΧΧεκ/έτος και ο γιατρός που δουλεύει μέρα-νύχτα στην πανδημία για να σώσει ζωές παίρνει στην καλύτερη κανένα 1700-1800άρι το μήνα (με υπερωρίες, εφημερίες, κτλ), αυτό τι είναι; Καπιταλισμός ή κάτι άλλο; :hmmm: Όταν μία εταιρεία (πχ τράπεζα) με τις (νόμιμες) λαμογιές της χαντακώνει μία ολόκληρη οικονομία και μετά πληρώνουν τα σπασμένα όλοι οι φορολογούμενοι, αυτό τι είναι; :hmmm: Όταν η κάθε κυράτσα με 5 ευρώ στην άκρη τα έχει παρκαρισμένα κάπου στον κόσμο για να μην πληρώσει φόρο, αυτό τι είναι; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By georgetz
EDDIE_147 έγραψε:
diplomat έγραψε:Για τη θεούcα δεν πέρασα αβαβά κάτι.

Δεν τέθηκε ξέπλυμα ούτε ξεψείρισμα καμίας θεούσας και κανενός ιεροψάλτη.
Το ερώτημα ήταν τι ΕΞΑΓΡΙΩΣΕ τα νήπια και ζώστηκαν τις μπόμπες.

Πχ στο παρελθόν ανήλικα παιδιά συμμετείχαν στον ένοπλο αγώνα, αλλά είχαν συγκεκριμένο λόγο που είχαν εξαγριωθεί.
Εδώ τι παίχτηκε;
Μέτρα για σχολεία, εγκλεισμός ιεροψάλτη, γεύση Milko;

Κατα κύριο λόγο θα έβαζα τη 4η σεζόν Ρικ εντ Μόρτυ, ΚΛΑΥΘΜΟΣ :(
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#651613 https://www.iefimerida.gr/news/261889/n ... sopiko?amp

1% διοικητικοί και πόσο % manatzareus;
Για τρίψε λίγο δάφνη στο βωμό και πες μου τι νούμερο βγάζει.

Και το δεύτερο που περιγράφεις ΠΑΣΟΚ είναι. Στα λόγια μου έρχεσαι.

Και ακόμα καλύτερα όταν έχεις κράτος που επιτρέπει υπερτιμολογηση και υπερσυνταγογράφηση φαρμάκων με αποτέλεσμα να πλουτίζουν στελέχη φαρμακευτικών πάλι ΠΑΣΟΚ έχεις.

Όταν δε την παραπάνω σπατάλη στη μαζεύουν οι κατοχικές δυνάμεις και όχι η ένοπλη αντίσταση τότε είσαι σαν χώρα ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΒΑΛΑ που θα λεγε και ο Κασιδιάρης.
Άβαταρ μέλους
By markvag
EDDIE_147 έγραψε:
1% διοικητικοί και πόσο % manatzareus;
Για τρίψε λίγο δάφνη στο βωμό και πες μου τι νούμερο βγάζει.

markvag έγραψε:1) Πόσοι είναι οι διοικητικοί υπάλληλοι του δημοσίου που παίρνουν 2Κ καθαρά;;;

Πόσοι είναι αυτοί βρε παιδάκι μου; :hmmm:

Προφανώς βέβαια, η δημόσια ΔΙΟΙΚΗΣΗ θα έχει αρκετούς ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ υπαλλήλους (χώρια τα ρουσφέτια της ΕΡΤ), το ερώτημα είναι όμως πόσοι είναι αυτοί που παίρνουν 2Κ το μήνα και πάνω... :hmmm:

edit: Επίσης, εάν δεχόμαστε πχ ο τσέος ενός ιδιωτικού νοσοκομείου να παίρνει περισσότερα από τους γιατρούς του (because αγορά), γιατί δεν δεχόμαστε οι τσέοι του δημοσίου να παίρνουν αντίστοιχα με τους τσέους του ιδιωτικού τομέα; :hmmm:

Τί πλούτο παρήγαγε πχ ο τσέος της Lehaman Brothers;; :hmmm:

EDDIE_147 έγραψε:
Και το δεύτερο που περιγράφεις ΠΑΣΟΚ είναι. Στα λόγια μου έρχεσαι.

Δηλαδή για όλα φταίει αυτό το κράτος; :hmmm: Όταν μαζεύει τους τσέους όμως πάλι φταίει, γιατί επεμβαίνει στην ελεύθερη αγορά και θέλει όλους να τους κάνει δημόσιο με 3+60... :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#651620 Μαρκοβαγγο όπως είπα παραπάνω σε μια λαϊκή δημοκρατία τύπου Πασοκισταν δεν τίθεται θέμα συζητησης για ελεύθερη αγορα, καπιταλισμό ή βουδισμό.

Στο πρώτο σημείο για να σε βοηθήσω η απάντηση είναι άλλη --> 'Ειναι οι ΔΕΚΟ δημόσιο;'
:s_sarcastic
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#651621 Και αυτή τη συζήτηση πάντως την κάνουμε εν πολλοίς ετεροχρονισμένα. Τα χρόνια των τρισκατάρατων μνjημονjίων έγινε αρκετά σοβαρή διόρθωση στα θέματα κόστους και δαπανών στο δεμόσιο, χωρίς βέβαια να διορθωθούν ποτέ τα νούμερα στην απόδοση/υπάλληλο, γιατί ο αγωνιcτικόc cβέρκοc του ΔΥ αξιολόγηση δεν υπομένει. Υπόψιν, αυτό δε σημαίνει ότι καθάρισαν ορισμένα φιλέτα όπως αυτά που ανέφερε ο Εδουάρδος, αλλά σε γενικές γραμμές μπήκε μια πολύ γενική σειρά στο πρόβλημα του δημοσιουπαλληλιστάν.
Άβαταρ μέλους
By markvag
EDDIE_147 έγραψε:Μαρκοβαγγο όπως είπα παραπάνω σε μια λαϊκή δημοκρατία τύπου Πασοκισταν δεν τίθεται θέμα συζητησης για ελεύθερη αγορα, καπιταλισμό ή βουδισμό.

Εσύ έθεσες το ερώτημα.

EDDIE_147 έγραψε:Στο πρώτο σημείο για να σε βοηθήσω η απάντηση είναι άλλη --> 'Ειναι οι ΔΕΚΟ δημόσιο;'
:s_sarcastic

Δεν ξέρω... Είναι; :hmmm: Η ΔΕΗ τελικά είναι δημόσιο ή ιδιωτική εταιρεία; Γιατί αν είναι ιδιωτική και λειτουργεί με όρους ιδιωτικής εταιρείας, καλώς υπάρχουν οι μισθοί που υπάρχουν (αφού ελεύθερη αγορά, κτλ). Αν είναι δημόσιο και κακώς υπάρχουν οι μισθοί αυτοί, τι σκατά κάνει στο χρηματιστήριο και γιατί μας έχουν πρήξει το @ ότι είναι ζημιογόνος, κτλ;;; :hmmm:

Α, επίσης, μην μου πει κανείς πως στις ιδιωτικές εταιρείες δεν γίνονται ρουσφέτια πολιτικών ή άλλων "παραγόντων" γιατί θα γελάω μέχρι αύριο... :lol: :lol:

@διπλωμάτης: Κάποια στιγμή πρέπει να συζητήσουμε πως γίνονται οι αξιολογήσεις στην πλειοψηφία του ιδιωτικού τομέα... :lol:
Άβαταρ μέλους
By diplomat
markvag έγραψε:@διπλωμάτης: Κάποια στιγμή πρέπει να συζητήσουμε πως γίνονται οι αξιολογήσεις στην πλειοψηφία του ιδιωτικού τομέα... :lol:

Μα αυτό γράφω. Χέρι στο κομμάτι των δαπανών έχει μπει, με μεμπτό μεν, κάποιον δε τρόπο. Η εμμονή στον ΔΤ (εξαιρουμένης της κακής απόδοσης) εξυπηρετεί είτε τζήμερα ένστικτα, είτε virtue signaling. Από τη μύγα ξύγκι η φάση.

Η ασχολία μας πρέπει να είναι ξεκάθαρα το ιδιωτικό κομμάτι, σε δύο βασικούς άξονες: εθνικό οικονομικό πλάνο με έμφαση στον ΙΤ (προφανώς η νουδού είναι παντελώς ανίκανη για σύνταξη τέτοιου πλάνου), και αναδιάρθρωση του φορολογικού με αντιμετώπιση των κρατικοεντρεπρενέρς και ανταγωνιστικούς με όμορες οικονομίες δείκτες για τους υπόλοιπους.