Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#65011 Τις προάλλες περιεργάστηκα το Nissan QQ.

Το δυνατό του σημείο σίγουρα η εμφάνιση, σε συνδυασμό με τον 1.5 diesel με τα μηδενικά τέλη.

Όσο και αν μου άρεσε όμως, με χάλασαν αρκετά:
- Μεγάλος όγκος με απλά ικανοποιητικούς χώρους. Οι πίσω πόρτες μου φάνηκαν μικρές, ενώ το έδρανο του πίσω καθίσματος πολύ χαμηλό.
- Μεγάλος χρόνος παράδοσης. Από 45 ημέρες για μια συγκεκριμένη (ακριβή) έκδοση, έως 3-4 μήνες για τις υπόλοιπες. Στο 1.6 ο χρόνος εκτοξεύεται στους 5-6 μήνες.
- Όπως ανέφερε και ο kubiak, καθόλου ευέλικτοι σε θέματα εξοπλισμού. Το πολυδιαφημισμένο Nissan safety shield, μπαίνει έξτρα μόνο στην Accenta και αφού πρώτα έχεις προσθέσει υποχρεωτικά το πακέτο Connect. Δηλαδή αν θες να πάρεις την βασική έκδοση επειδή δεν σε ενδιαφέρουν οι ζάντες αλουμινίου, τα δερμάτινα τιμόνια, το tablet που χρεώνουν 900€ κλπ και θες να έχεις ένα πιο ασφαλές αυτοκίνητο για την οικογενειά σου, πρέπει υποχρεωτικά να δώσεις 3600€ από την βασική έκδοση. :dizzy:
Δε το συζητάμε βέβαια πως με πολύ καλύτερο εξοπλισμό (έκδοση Techna), την ίδια μηχανή και πολύ καλύτερους χώρους το Nissan Pulsar είναι 4000€ φτηνότερο. Η μούρη χρεώνεται πολύ ακριβά στην Nissan. :thumbsdown:

Τις προάλλες πήγα και στον Σαρακάκη, όπου έχει Honda, Mitsubishi, FIAT κλπ.

Το Fiat 500X που ήθελα να δω δεν έχει έρθει ακόμη, ενώ για το HRV μου είπε πως θα κάνει πάνω από 5 μήνες (κατά τον Σεπτέμβρη). Υπήρχε διαθέσιμο το CRV με αρχική τιμή όμως στα 28.000 ξέφευγε αρκετά.

Είχε διαθέσιμο στην έκθεση το ASX, το οποίο ήταν αρκετά καλό από εμφάνιση (αν και όχι τόσο εντυπωσιακό όσο το QQ), από μέσα όμως μου θύμισε Γιαπωνέζικο του παλιού καλού καιρού. Σύμφωνα με τον πωλητή, αναμένεται σύντομα να έρθει με κινητήρα 1.6 diesel και τιμή λίγο χαμηλότερη από τώρα. Αν κάποιος το σκέφτεται για το ASX ίσως αξίζει να περιμένει.

Η φάση είναι πως στην έκθεση είχε και ένα Civic, το οποίο σε ένα άκυρο συγκριτικό του Auto triti που είχα διαβάσει, το σύγκρινε με το QQ και το έβγαζε καλύτερο.

Ομολογουμένως αν και κοιτούσαμε σχεδόν αποκλειστικά SUV, το συγκεκριμένο με εντυπωσίασε.

Επειδή υπήρχε διαθέσιμο κάναμε και ένα σύντομο Test Drive και ο κινητήρας του ήταν πραγματικά αποκάλυψη. Ώραία αίσθηση να έχεις 120 με 6η να βυθίζεις το γκάζι και να φεύγει. :thumbsup:

Δοκίμασα την έκδοση sport η οποία μου φάνηκε αρκετά σφιχτή για τα γούστα μου, το αυτοκίνητο παρόλα αυτά όμως ήταν αρκετά ήσυχο στο εσωτερικό του. Το καλό με τις εκδόσεις είναι πως και η βασική έκδοση Comfort προσφέρει πολλά και δεν σε "υποχρεώνει" να πας στην έκδοση Sport.

Εντύπωση επίσης μου έκαναν οι χώροι, οι οποίοι είναι πολύ καλοί παρά τον σπορ σχεδιασμό του. Πίσω καθόμουν αρκετά άνετα (αν και δεν χωράν καλά τα πόδια κάτω από το μπροστά κάθισμα), τα πίσω καθίσματα σηκώνονται (Magic seats), ενώ ο χώρος αποσκευών είναι πάνω από 400 λίτρα.

Αυτό βέβαια που μας έκανε μεγαλύτερη εντύπωση ήταν το γεγονός πως όταν το οδηγούσαμε, νιώθαμε πως είμαστε σε πολύ μεγαλύτερο αυτοκίνητο. Βγαίνω από το αμάξι, το βλέπω και λέω "σε τόσο μικρό αυτοκίνητο ήμουνα???". Αίσθηση ομολογουμένως που δεν έχω ξανανιώσει.

Η φάση είναι πως παρά το περίεργο σχήμα του (πολύ κεκλιμένο παρπριζ, μικρό και κομμένο στην μέση πίσω τζάμι), ένιωθα πως το έλεγχα εύκολα, ενώ πολύ βολικοί ήταν και οι μεγάλοι εξωτερικά καθρέφτες.

Στα αρνητικά το ότι δεν είναι SUV ( :lol: ), η σχετικά υψηλή τιμή του (σε σύγκριση με το Pulsar για παράδειγμα) και όλα αυτά που ακούω για τον Σαρακάκη, μιας και προσωπική εμπειρία δεν έχω.

Υποψιάζομαι πως το HRV θα είναι πολύ δυνατός ανταγωνιστής του QQ όταν με το καλό έρθει.

* Βλέπω στο Internet και το Mazda CX3, αλλά άντε να βρεις αντιπροσωπεία να το δεις... Κρίμα για την Mazda :(
Άβαταρ μέλους
By edmond
axel12p έγραψε:
...Στα αρνητικά το ότι δεν είναι SUV ( :lol: )

ε, αυτα βλεπει η nissan και κοστολογει το qq οσο θελει... :twisted:
Άβαταρ μέλους
By skous
#140022 Hello all

Ποστάρω εδώ μιας και δνε βρήκα θέμα για το 2015 (αν υπάρχει plz να μεταφερθεί εκεί).

Λοιπόν ο γρίφος είναι Ford Kuga vs. Jeep Renegade (όλα τα άλλα τα έχω ψιλο-αποκλείσει για πολλούς και διάφορους λόγους)

Αρχικά μιλάμε για βενζίνη....
Δεν με ενδιαφέρει τόσο πολύ το 4χ4, όμως θα ήθελα Αυτόματο...

Η Jeep έχει 2 αυτόματα, και έβλεπα αυτό με το 6τάχυτο στους 140hp (1.4)
Από την άλλη η Ford έχει αυτόματο μόνο στο 1.5 4x4 180hp

Οι εκδόσεις που έβλεπα είναι από την μία το Longitude και από την άλλη το Titanium.

Από χώρους το Kuga υπερτερεί (σίγουρα σε πορτ μπαγκάζ, σε χώρους επιβατών δεν είμαι σίγουροσ), πιθανώς το ίδιο *νομίζω* και σε επιδόσεις. Είναι σίγουρα πιο δυνατό, είναι και 4χ4 (δεν το θεωρώ επιτακτικό). Δεν είναι όμως τόσο φρέσκο, καίει πιο πολύ.
Από την άλλη το Renegade είναι πιο φρέσκο, πιο όμορφο (στα δικά μου μάτια εσωτερικά και εξωτερικά), θα καίει και σίγουρα λιγότερο. Είναι όμως πιο μικρό και φτωχότερο σε εξοπλισμό.

Η διαφορά στην τιμή είναι (όπως το έχω υπολογίσει χονδρικά) 4-5k, μιάς και το Jeep έρχεται με 5 χρόνια δωρεάν service και άτοκο, ενώ το άλλο με ένα σεβαστό επιτόκιο

Για πείτε καμια γνώμη; (δεν έχω καταφέρει να δώ συγκριτικό, δεν έχω κάνει ακόμα και test drive).
Από οδική συμπεριφορά τι λένε;
Τα αυτόματα που έχουν λένε τίποτα ή είναι ΓΤΠΚ;
Απο χώρους μια 4μελής π.χ. θα δυσκολευτεί στο Renegade;
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#140169 To αμερικανάκι είναι ιταλάκι, στηρίζεται στη Fiat και κατασκευάζεται στην Ιταλία. Δεν ξέρω πόσα κοινά μέρη έχει με το 500Χ.

Δεν τα ξέρω τα αυτοκίνητα αλλά οπωσδήποτε οδήγησέ τα και μόνος αλλά και με την οικογένεια. Και για να έχουν όλοι άποψη, ο καθένας βλέπει διαφορετικά πράματα και για να δεις τι πιάνει φορτωμένο. Υπολόγισε επίσης ότι αν το Jeep έχει λάστιχα με εκτός δρόμου προσανατολισμό θα υστερεί σε οδική συμπεριφορά και φρένα στο δρόμο λόγω αυτών.
Μετά τη δοκιμή πες μας εντυπώσεις και ξαναρώτα.
ΕΠίσης καλό θα ήταν να αναφέρεις ποια μοντέλα έχεις απορρίψει και γιατί. Αλήθεια το Cactus το έχεις τσεκάρει;
Άβαταρ μέλους
By skous
#140175 Στο Cactus πονάνε τα μάτια μου :)

Γενικά με προβληματίζει το τι αυτόματο έχουν και λίγο οι κινητήρες, γιατί αυτά που υπάρχουν για test drive είναι χειροκίνητα. (και diesel στο Jeep). Διαβάζοντας περισσότερο χθές, μου κάνει εντύπωση π.χ. ότι το Kuga με τα 180 είναι πιο αργό από το αντίστοιχο manual των 150hp. Τόσο χάλια είναι το αυτόματο; Ή ο συνδιασμός με την τετρακίνηση;

Από την άλλη το Jeep μου φαίνεται λίγο ψωφιμάκι (οκ δνε το έχω οδηγήσει ακόμα, και εάν το κάνω θα είναι το diesel οπότε δεν θα έχω άποψη για βενζίνη....)

Τέλος πάντων, θα γίνουν τα test drive, αλλά εάν έχει κάποιος εμπειρία ας σπάσει την σιωπή του :)
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#140179 Σέβομαι την άποψή σου για το cactus!
Υποπτεύομαι ότι λόγω ελαστικών και όχι μόνο το Jeep θα υστερεί σε ποιότητα κύλισης. Γενικά μάλλον είναι μια κατηγορία κάτω και αυτό θα γίνει αντιληπτό στη δοκιμή.
Η τετρακίνηση μπορεί να τρώει λίγο (αν και βασικά είναι δικίνητο) και το κιβώτιο άλλο λίγο (αν και σε μεγάλες ταχύτητες ακόμα και παραδοσιακό να είναι δεν θα έπρεπε) οπότε ίσως απλά είναι πολύ μακριά ή πολύ κοντή η μετάδοση.
Πάντως υπάρχουν πολλές δοκιμές online που θα σε βοηθήσουν έστω κι αν δεν είναι συγκριτικές.
Άβαταρ μέλους
By skous
#140182 Ναι δεν έχω βρεί καμία συγκριτική, πιθανώς διότι συγκρίνω 2 πράγματα που είναι σε διαφορετική κατηγορία (μού φαίνεται ότι το Ford είναι σαν πιο μεγάλο, μία ή μισή τέλος πάντων, κατηγορία πάνω...)
Άβαταρ μέλους
By drdino
#140187 Το powershift είναι μια χαρά ως κιβώτιο, ειδικά στο S. Το Kuga είναι καλό σύνολο και δεν έχουμε παράπονα, αλλά όπως είπες όλα τα καλούδια αυξάνουν στην κατανάλωση. Αν πάρεις αυτό, αξίζει να βάλεις μερικά από τα extra του όπως acc, Driver Assistance Pack κλπ.
Άβαταρ μέλους
By skous
#140209 Μου αρέσουν τα επιχειρηματά σου popolaros :)

@drdino. Με το "S" τι εννοείς; Την θέση S στο αυτόματο; Είναι λίγο βλακία που έχει τις αλλαγές στον λεβιέ, θα δώ αν έχει και κουμπάκια στο τιμόνι...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#140216 Έτσι είναι ο popolaros, λίγα λόγια αλλά άμεσος, τίμιος, χωρίς μπλαμπλα, σου προσφέρει συμπυκνωμένη γνώση, δέξου τον με τα ελαττώματά του.
Βασικά μια κατηγορία παραπάνω κάνει μεγάλη διαφορά σε πολλά μερικές φορές μικρά μη μετρήσιμα πράματα.
Ο λεβιές στο τιμόνι μπορεί να θεωρείται κάτι αναχρονιστικό, συντηρητικό κλπ αλλά έχει πολλά πλεονεκτήματα για αυτό και επανέρχεται. Δεν έχεις το κέρατο ανάμεσα στα καθίσματα (βολεύει και αν θέλεις να βγεις από την άλλη μεριά. Στη θέση του μπορεί να έχεις πιο χρήσιμες θήκες. Είναι πολύ πιο κοντά στο χέρι σου και έτσι κι αλλιώς επειδή είναι αυτόματο δεν θα το χρησιμοποιείς και συχνά. Μην το βλέπεις δηλαδή αμέσως μόνο αρνητικά.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#140217 Ναι, τη θέση Sport εννοώ. Αυτάκια στο τιμόνι δεν νομίζω να παίρνει, το kuga βασίζεται στο focus κι ούτε εκεί υπάρχουν. Θα κοιτάξω και θα σου πω.
Άβαταρ μέλους
By skous
#140281 Δεν το βλέπω αρνητικά, απλά λόγω του ότι τα κουμπάκια είναι στον λεβιέ, δεν πολυβλέπω την χρησιμότητα τους (αν ήθελα να πιάνω λεβιέ σε κάθε αλλαγή, θα έπαιρνα αυτόματο) :)

Ένα θετικό του Kuga αυτή την στιγμή είναι και ότι υπάρχει ετοιμοπαράδοτο (γιατί για παραγγελία, ελέω Capital Controls, δεν είσαι σίγουρος για το πότε θα προχωρήσει...)
Άβαταρ μέλους
By drenie
#140336 Καλησπερα και απο μενα. Ειμαι και εγω σε αναζητηση αυτοκινητου και το Jeep Renegade μου φαινεται μια πραγματικα καλη επιλογη. Με ενδιαφερει να ειναι αυτοματο και νομιζω οτι το πακετακι με τα 5 χρονια δωρεαν service ειναι ενα μεγαλο bonus.

Τα Nissan δεν μου αρεσουν .
Ουτε το Mokka ουτε τα αντιστοιχα Γαλλικα.
Το Mini Countryman μου αρεσει αλλα θα αλλαξει του χρονου οποτε το ξεχναμε και αυτο.
Το Kuga και το Tiguan μου φαινονται πολυ ακριβα.

Με χαρα θα διαβασω τις γνωμες σας ...
Άβαταρ μέλους
By skous
#140339 Το πακετάκι με τα 5 χρόνια απλά είναι περίπου 2k πιο ακριβό από την αρχική τιμή (και προϋποθέτει 50% προκαταβολή). Βέβαια, το γεγονός ότι πληρώνεις "άτοκα" και ότι έχει και τα service, το εξισοροπούν.