Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By markvag
dimviii έγραψε:απο ελαιολαδο τι προτιματε? ντενεκε απο γνωστο παραγωγο,ή κατι επωνυμο?

Δεν έχω γνωστό παραγωγό... :(
Άβαταρ μέλους
By gianik
#646349 συνήθως παίρνω από συναδέλφους που έχουν δικό τους λάδι...
Πάντα από Πελοπόννησο ορμώμενο... :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
gianik έγραψε:συνήθως παίρνω από συναδέλφους που έχουν δικό τους λάδι...
Πάντα από Πελοπόννησο ορμώμενο... :iconcool:

Το καλύτερο λάδι στον πλανήτη, βγαίνει μάλλον στην Ερμιονίδα.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#646400 Εγώ από παραγωγό το έκοψα. νοθεία => πόνοι στα νεφρά, αίσθηση ανακατέματος στο στομάχι, ανεβασμένη οξύτητα. Και από εμπορίου την έχω πατήσει μερικές φορές αλλά τουλάχιστον είναι μόνο 5 λίτρα. Πήγαν στα σκουπίδια κατ'ευθείαν.
Θυμάμαι είχα ζητήσει να αγοράσω από συνάδελφο στο εργοστάσιο, του πρόσφερα 10ε το λίτρο το 2015 ή 2016 και δε μου έδινε . τα θεωρούσε λίγα.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#646413 τόσο έπαιρνα κι εγώ το νοθευμένο από μια γειτόνισσα και είχα πόνους στα νεφρά . Το κατάλαβα όταν σταμάτησαν μόλις τελείωσε και ξανάρχισαν όταν ξαναπήρα την επόμενο χρονιά.
Άβαταρ μέλους
By sargus
#646416 Πόσο λάδι καταναλώνετε; Έχετε υπολογίσει;
Τις προάλλες ξεκίνησα να μετρήσω γιατί δεν είχα ιδέα (έπαιρνα πάντα χύμα από τους γονείς και έκανα ρεφιλ) διότι θέλω να πάρω ένα βαρέλι λαδιού και θέλω να δω τι μέγεθος θα με καλύψει. Πολύ χοντρικά λοιπόν υπολόγισα γύρω στα 40-50 λίτρα ετησίως (2 ενήλικες και 2 πολύ μικρά παιδιά).
Μου φαίνεται λίγο γιατί θυμάμαι τους γονείς μου ότι ήθελαν καμιά 150ριά λίτρα. Βέβαια τότε που ήμουν παιδί συνέχεια τηγανίζαμε διάφορα. Ενώ εμείς σήμερα θα κάνουμε κάτι τηγανητό στο λάδι 2-3 φορές το χρόνο (πατάτες ή κανένα σνίτσελ).
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#646424 από εμπορίου πρόσφατα την πάτησα από αυτό το έκτρωμα , μακριάααα .
https://througholive.gr/olive/index.php ... 99&lang=el

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By dimik
sargus έγραψε:Πόσο λάδι καταναλώνετε; Έχετε υπολογίσει;
Τις προάλλες ξεκίνησα να μετρήσω γιατί δεν είχα ιδέα (έπαιρνα πάντα χύμα από τους γονείς και έκανα ρεφιλ) διότι θέλω να πάρω ένα βαρέλι λαδιού και θέλω να δω τι μέγεθος θα με καλύψει. Πολύ χοντρικά λοιπόν υπολόγισα γύρω στα 40-50 λίτρα ετησίως (2 ενήλικες και 2 πολύ μικρά παιδιά).
Μου φαίνεται λίγο γιατί θυμάμαι τους γονείς μου ότι ήθελαν καμιά 150ριά λίτρα. Βέβαια τότε που ήμουν παιδί συνέχεια τηγανίζαμε διάφορα. Ενώ εμείς σήμερα θα κάνουμε κάτι τηγανητό στο λάδι 2-3 φορές το χρόνο (πατάτες ή κανένα σνίτσελ).
Βάζετε και στα αυτοκίνητα;

Λιγότερο από έναν 20ρι τενεκε τον χρόνο.

< >
Άβαταρ μέλους
By dimviii
sargus έγραψε:Πόσο λάδι καταναλώνετε; Έχετε υπολογίσει;

για 60 λιτρο σε κοβω. Εαν αγορασεις προτιμησε τα sansone (made in Italy)
εχω ενα τετοιο 60λιτρο στο υπογειο απο το 2004,το ανοξεοδωτο του ειναι οπως ηταν οταν το αγορασα.
Προσοχη στο βρυσακι να εχει βαρεου τυπου,και οτι η βαση χρεωνεται εξτρα.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
dimik έγραψε:Βάζετε και στα αυτοκίνητα;

εμεις ειμαστε γυρω στα 35-40 λιτρα το χρονο,χωρις να τηγανιζουμε με αυτο.
χωριατικη πολυ συχνα,που κολυμπαει στο λαδι για βουτες :eat:
Τελευταία επεξεργασία από dimviii και 12 Μάιος 2020, 13:59, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By sargus
dimik έγραψε:Βάζετε και στα αυτοκίνητα;

< >

Σοβαρά; Σου φαίνεται πολύ; Εγώ εξεπλάγην γιατί είναι το πιο λίγο που έχω ακούσει! Βέβαια εδώ κάτω έχουμε όλοι το δικό μας λάδι οπότε το ξοδεύουμε γενικά πιο άνετα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
mousatos έγραψε:τόσο έπαιρνα κι εγώ το νοθευμένο από μια γειτόνισσα και είχα πόνους στα νεφρά . Το κατάλαβα όταν σταμάτησαν μόλις τελείωσε και ξανάρχισαν όταν ξαναπήρα την επόμενο χρονιά.

Ο παραγωγός στον χοντρέμπορο θα πάρει λιγότερα από 3€ το κιλό, συνήθως 2.5€ το κιλό είναι η τιμή. Όταν λοιπόν εγώ πλήρωνα 5€, έπαιρνε τα διπλά. Και επιπλέον, ήταν και φίλος, οπότε δεν τίθεται θέμα νοθείας, αλλά και σήμερα, αυτές είναι οι τιμές. Και οι γονείς μου τόσο πληρώνουν που παίρνουν από αλλού.
Από εκεί και μετά, δεν κάνω εγώ κουμάντο ούτε στην τσέπη σου, ούτε στην γεύση σου. :s_yes