Cosmic έγραψε:...
Θα σου συνιστούσα να μην του κάνεις 2 και 3 κύκλους στους υπέρηχους, διότι εάν καταλαβαίνω σωστά βάζεις ολόκληρο το ρολόι μέσα. Στο σέρβις το ρολόι μπαίνει στους υπέρηχους λυμένο. Μπαίνουν δηλαδή στο πλυντήριο όλα τα εξαρτήματα τοποθετημένα σε κάτι μικρά δισκάκια τα οποία έχουν γύρω τους ένα πολύ μικρό συρματόπλεγμα και καθαρίζονται. Κάσα και μπρασελέ επίσης μπαίνουν ξεχωριστά. Τώρα, εάν το ρολόι σου είναι καινούργιο και του κάνεις ένα καθάρισμα έναν-δύο κύκλους δεν θα πάθει κάτι. Αλλά εάν το ρολόι είναι λίγο παλιό και δεν έχουν αλλαχτεί τα o-ring σε κάσα και κορώνα υπάρχει περίπτωση να πάρει νερό μέσα στην κάσα. Θα σε συμβούλευα να λύνεις και να βάζεις μόνο το μπρασελέ μέσα, εκτός εάν το μηχάνημα που έχεις έχει θέση που κρατάει την κάσα έξω από το νερό, και να καθαρίζεις την κάσα με το χέρι με ένα πανάκι και χλιαρό νερό.
Ακριβώς όπως το λες το γνωρίζω και εγώ. Το μηχανηματάκι που έχω έχει ενα ελλειψοειδές πλαστικό για ρολόγια και μπορείς να αφήσεις την κάσα έξω. 1-2 φόρες όμως το είχα βουτήξει όλόκληρο για να καθαρίσει πλήρως.
Το μπρασελέ το έχω βάλει στο κουτί του. Είναι λίγο πιο βαρύ από το καπό του Γκόλφ μου, για αυτό. Του έχω βάλει ένα λουράκι σιλικόνης που του πάει. Στα ματιά μου. Γιατί η κυρά μου λέει ότι το κάνει να δείχνει ιμιτασιόν από χαλκό. "Δεν πειράζει" της λέω "εγώ ξέρω ότι είναι γνησίο και αυτό είναι που μου αρέσει. Δεν το έχω για φιγούρα". Αλλωστε ένας βασικός λόγος που πήρα και το sea dweller ήταν ότι ήταν ότι δεν έχει το χαρακτηριστικό μεγεθυντικό-σταγόνα στην ημερομηνία όπως τα περισσότερα. Ζυγίζει βέβαια 35 κιλά αλλά κάνω και μπράτσα...