Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By prof
Cosmic έγραψε:...
Θα σου συνιστούσα να μην του κάνεις 2 και 3 κύκλους στους υπέρηχους, διότι εάν καταλαβαίνω σωστά βάζεις ολόκληρο το ρολόι μέσα. Στο σέρβις το ρολόι μπαίνει στους υπέρηχους λυμένο. Μπαίνουν δηλαδή στο πλυντήριο όλα τα εξαρτήματα τοποθετημένα σε κάτι μικρά δισκάκια τα οποία έχουν γύρω τους ένα πολύ μικρό συρματόπλεγμα και καθαρίζονται. Κάσα και μπρασελέ επίσης μπαίνουν ξεχωριστά. Τώρα, εάν το ρολόι σου είναι καινούργιο και του κάνεις ένα καθάρισμα έναν-δύο κύκλους δεν θα πάθει κάτι. Αλλά εάν το ρολόι είναι λίγο παλιό και δεν έχουν αλλαχτεί τα o-ring σε κάσα και κορώνα υπάρχει περίπτωση να πάρει νερό μέσα στην κάσα. Θα σε συμβούλευα να λύνεις και να βάζεις μόνο το μπρασελέ μέσα, εκτός εάν το μηχάνημα που έχεις έχει θέση που κρατάει την κάσα έξω από το νερό, και να καθαρίζεις την κάσα με το χέρι με ένα πανάκι και χλιαρό νερό.

Ακριβώς όπως το λες το γνωρίζω και εγώ. Το μηχανηματάκι που έχω έχει ενα ελλειψοειδές πλαστικό για ρολόγια και μπορείς να αφήσεις την κάσα έξω. 1-2 φόρες όμως το είχα βουτήξει όλόκληρο για να καθαρίσει πλήρως.

Το μπρασελέ το έχω βάλει στο κουτί του. Είναι λίγο πιο βαρύ από το καπό του Γκόλφ μου, για αυτό. Του έχω βάλει ένα λουράκι σιλικόνης που του πάει. Στα ματιά μου. Γιατί η κυρά μου λέει ότι το κάνει να δείχνει ιμιτασιόν από χαλκό. "Δεν πειράζει" της λέω "εγώ ξέρω ότι είναι γνησίο και αυτό είναι που μου αρέσει. Δεν το έχω για φιγούρα". Αλλωστε ένας βασικός λόγος που πήρα και το sea dweller ήταν ότι ήταν ότι δεν έχει το χαρακτηριστικό μεγεθυντικό-σταγόνα στην ημερομηνία όπως τα περισσότερα. Ζυγίζει βέβαια 35 κιλά αλλά κάνω και μπράτσα... :lol:
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#62054 Καλώς τον prof!

Κοίτα, μου είπαν 4-5 χρόνια και λέω να το ακολουθήσω για το gmt μου. Δε θέλω να ρισκάρω και για να το λένε κατι ξέρουν. :)

Σχετικά με τη καθαριότητα, μου είπαν ποτε ζεστό ή χλιαρό νερό...μόνο κρύο. Οποτε το βάζω κάτω απο το κρύο νερό και το στεγνώνω με μια πετσέτα.

Sent from a mobile device
Άβαταρ μέλους
By Cosmic
prof έγραψε:Ακριβώς όπως το λες το γνωρίζω και εγώ. Το μηχανηματάκι που έχω έχει ενα ελλειψοειδές πλαστικό για ρολόγια και μπορείς να αφήσεις την κάσα έξω. 1-2 φόρες όμως το είχα βουτήξει όλόκληρο για να καθαρίσει πλήρως.

Το μπρασελέ το έχω βάλει στο κουτί του. Είναι λίγο πιο βαρύ από το καπό του Γκόλφ μου, για αυτό. Του έχω βάλει ένα λουράκι σιλικόνης που του πάει. Στα ματιά μου. Γιατί η κυρά μου λέει ότι το κάνει να δείχνει ιμιτασιόν από χαλκό. "Δεν πειράζει" της λέω "εγώ ξέρω ότι είναι γνησίο και αυτό είναι που μου αρέσει. Δεν το έχω για φιγούρα". Αλλωστε ένας βασικός λόγος που πήρα και το sea dweller ήταν ότι ήταν ότι δεν έχει το χαρακτηριστικό μεγεθυντικό-σταγόνα στην ημερομηνία όπως τα περισσότερα. Ζυγίζει βέβαια 35 κιλά αλλά κάνω και μπράτσα... :lol:

Οκ! τότε είσαι σούπερ στο καθάρισμα. Τώρα όσον αφορά την custoμια με το μπρασελέ/λουράκι, αφού σου αρέσει εσένα καλά έκανες! Που να δεις κάτι daytona και κάτι submariner με custom ηλεκτροστατική βαφή σε μαύρο χρώμα! Είναι της μόδας τα τελευταία χρόνια... Επίσης "η άχρηστη πληροφορία της ημέρας" : αυτός ο μεγεθυντικός φακός στο κρύσταλλο λέγεται στα ελληνικά "κύκλωπας".
Άβαταρ μέλους
By prof
#62065 Καθόλου άχρηστη πληροφορία. Χρόνια είχα την απορία πως λέγεται αυτό το πραματακι! Ήταν στην ίδια κατηγορία αποριών με το γνωστό πλαστικό με τις φουσκάλες που μας αρέσει να σπάμε. Εχω ενα φιλο με μάντρα οικοδομικών υλικών και μου είπε πως λέγεται άλλα δεν ήταν ωραία λέξη και την ξέχασα επίτηδες.

Το Κύκλωπας είναι ωραία όμως και ταιριάζει. :-)
Άβαταρ μέλους
By Cosmic
#62066 Το πλαστικό με τις φουσκάλες λέγεται και αεροπλάστ. !!
Άβαταρ μέλους
By prof
#62068 Μπράβο, αυτή είναι η λέξη. Αλλά εμένα δε μ'αρέσει. Την ξεχνάω πάλι...

Κρατώ τον Κύκλωπα Όμως που είναι ωραία (και που εγώ δεν έχω). :-)
Άβαταρ μέλους
By Cosmic
Nikos! έγραψε:Καλώς τον prof!

Κοίτα, μου είπαν 4-5 χρόνια και λέω να το ακολουθήσω για το gmt μου. Δε θέλω να ρισκάρω και για να το λένε κατι ξέρουν. :)

Σχετικά με τη καθαριότητα, μου είπαν ποτε ζεστό ή χλιαρό νερό...μόνο κρύο. Οποτε το βάζω κάτω απο το κρύο νερό και το στεγνώνω με μια πετσέτα.

ψάχνω να βρώ και δεν το βρίσκω στο ίντερνετ να το δεις σε φωτό, ένα πανάκι Rolex για καθάρισμα το οποίο γράφει σε διάφορες γλώσσες και στα αγγλικά : "Always clean your watch with a soft cloth and lukewarm water if... it's a Rolex Oyster!" Γενικά καλά λένε να μην βάζουν ζεστό νερό, διότι κάποιοι μπορεί να έχουν βάλει ακόμα και καυτό και τα μάτια των τεχνικών στο σέρβις έχουν δει πολλά και διάφορα από κακομεταχειρισμένα ρολόγια...
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Cosmic έγραψε:
Nikos! έγραψε:Καλώς τον prof!

ψάχνω να βρώ και δεν το βρίσκω στο ίντερνετ να το δεις σε φωτό, ένα πανάκι Rolex για καθάρισμα το οποίο γράφει σε διάφορες γλώσσες και στα αγγλικά : "Always clean your watch with a soft cloth and lukewarm water if... it's a Rolex Oyster!" Γενικά καλά λένε να μην βάζουν ζεστό νερό, διότι κάποιοι μπορεί να έχουν βάλει ακόμα και καυτό και τα μάτια των τεχνικών στο σέρβις έχουν δει πολλά και διάφορα από κακομεταχειρισμένα ρολόγια...

Γιατί όμως δεν επιτρέπουν το ζεστό νερό?
Άβαταρ μέλους
By Cosmic
#62331 Αυτό στο είπε ο πωλητής/πωλήτρια πιο πολύ για να σου πει κάτι... έτσι να σε εντυπωσιάσει τελοσπάντων. Ίσως και να στο είπε εννοώντας πως εάν το βάλεις σε πολύ ζεστό (καυτό) νερό μπορεί να δημιουργηθούν υδρατμοί στο εσωτερικό του κρυστάλλου λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας μεταξύ του εσωτερικού της κάσας και της εξωτερικής ατμόσφαιρας (Έστω ότι μπαίνεις στο σπίτι απ'έξω, όπου έξω η θερμοκρασία είναι μείον κάποιους βαθμούς και πας αμέσως και βάζεις το ρολόι κάτω από καυτό νερό. Γενικά πολλοί πωλητές (όσο περίεργο και εάν ακούγεται δεν είναι και ειδικοί στα ρολόγια). Δεν ισχύουν αυτά για αυτά τα ρολόγια όμως όταν είναι ακόμα καινούργια και έχουν κάνει το σερβις τους. Ίσως, εάν και εφ'όσον είναι παλιό το ρολόι, δεν έχει αλλάξει ποτέ o-ring (φλάντζες) και δεν έχει κάνει σέρβις με το πολύ ζεστό νερό να γίνει κάτι. Έχε υπ' όψιν σου πως η ρόλεξ πριν στείλει τα ρολόγια στα καταστήματα ανά τον κόσμο τα περνάει από διάφορα τεστ αντοχής ένα από τα οποία περιλαμβάνει την τοποθέτηση του μηχανισμού σε ειδικό φούρνο για να διασφαλίσουν πως ο μηχανισμός θα λειτουργεί κανονικά ακόμα και μετά από διαστολή των μετάλλων λόγω θερμοκρασίας. Να στο πω πιο απλά, μπορείς να κάνεις και μπάνιο με ζεστό νερό από τον θερμοσίφωνα και να φοράς το ρολόι σου.

Διόρθωση σε κάποια πράγματα που είπα προηγουμένως... έχει λίγο αλλάξει η κατάσταση. Πατσέας και Καίσαρης έχουν και αυτοί σέρβις για ρόλεξ, αλλά για μοντέλα στα οποία οι τεχνικοί τους έχουν εκπαιδευτεί κατάλληλα, τα υπόλοιπα μοντέλα ή κάποιες δύσκολες επισκευές πάνε στα κεντρικά (κάτι χρονογράφοι κλπ.) Επίσης υπάρχει και ένας υπαντιπρόσωπος service στην Θεσσαλονίκη.
Άβαταρ μέλους
By Cosmic
red_monster έγραψε:http://www.ebay.com/itm/Daniel-Wellington-Glasgow-Rose-GoLD-40-mm-MenS-watch-/111568510702?pt=Wristwatches&hash=item19fa005eee

τα ξέρουμε? γνώμες ?

Δεν τα ήξερα αλλά όπως τα είδα στο site απλά quartz ρολόγια, θετικό το ότι οι μηχανισμοί είναι γιαπωνέζικοι. Για την εμφάνισή τους το θέμα είναι καθαρά υποκειμενικό. Τα 134 ευρώ που θα πρέπει να δώσεις (μαζί με τα μεταφορικά) μου φαίνονται αρκετά για αυτά τα quartz. Επίσης το θέμα δεν είναι μόνο εάν σου αρέσει αυτό που βλέπεις, αλλά και πως θα σου αρέσει όταν το δεις φορεμένο στο χέρι σου. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει μόλις το φορέσεις το ρολόι. Πριν πάρεις οτιδήποτε καλό είναι να δεις μήπως το πουλάει εδώ κανένας και να πας έτσι να ρωτήσεις και να το δεις από κοντά.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
kubiak έγραψε:Θα πήξει η αγορά από αυτά τα nato straps...

:hmmm: :hmmm: :hmmm:

Υπάρχει μια σκέψη να μπει υφασμάτινο τέτοιο λουράκι

http://toptime.gr/?product=n1-black

στην παρακάτω αντίκα

Εικόνα

Καγκουριά;

:hmmm:
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#64262 Όχι καγκουριά αλλά μάλλον όχι και τόσο ταιριαστό, θα είχε μία πιθανότητα αν είχε στρογγυλή κάσα...
Άβαταρ μέλους
By g8777
#64291 Όχι βέβαια. Καρακαγκουρια Έντι. Είναι σαν να έρθει στα χέρια σου η AR Spider και να της περάσεις Llumar/υγραέριο/ navi.
No go.