Τυλιγουμε με λαδοκολλα/αλουμινόχαρτο, ή το ψήνουμε σκέτο, σε σχάρα με νερό από κατω για να στάζουν τα λίπη;
Τυλιγουμε με λαδοκολλα/αλουμινόχαρτο, ή το ψήνουμε σκέτο, σε σχάρα με νερό από κατω για να στάζουν τα λίπη;
Hellenic tifosi έγραψε:Λαμπρή αύριο, λέμε να ψήσουμε και κοκορέτσι, ομως αναγκαστικά στο φούρνο.Το πρώτο (με λαδοκολα) και το τελευταίο μισάωρο το εμφανίζεις για να πάρει απεξω.

mousatos έγραψε:Εγώ έχω σταματήσει να παίρνω ιχθυοτροφείου από τη στιγμή που είδα πως παρασκευάζονται οι ψαροτροφές.Και πως τα ξεχωρίζεις;
PeterPan έγραψε:Πήραμε σήμερα τσιπούρες (ιχθυοτροφείου) και λαβράκι από Έλληνα που φέρνει από Ελλάδα ( όπως λέει). Είχε απίστευτη κίνηση, ακόμη περισσότερη από πέρυσι που είχα πάει τελευταία φορά. Πήγαιναν συνέχεια Έλληνες, Γερμανοί και πολλοί Ασιάτες. Εφόσον έπαιρναν αυτοί, το ψάρι θα είναι μάλλον καλό.Οπτικά φαίνεται να τα πάρα-εψησες πάντως.
Πολύ φρέσκα! Καθαρισμένα, μια χαρά!
Έβαλα αλάτι χοντρό, θυμάρι και λάδι.
Πρώτη φορά έψησα ψάρια, βγήκαν πολύ ωραία!
Δυνατή φωτιά. Έβγαλε λίγο καπνό προς το τέλος από τα ζουμιά που έπεφταν κ άναβαν φλόγες. Αυτό πως να το περιορίσω; Προσπαθούσα να τις βάλω σε σημεία που δεν είχε από κάτω τα προστατευτικά μέταλλα. Καμιά ιδέα;
< >
mousatos έγραψε:Ρωτάς και επίσης βλέπεις αν έχουν μικρό και ανόμοιο μέγεθος μεταξύ τους .Δηλαδή ποιες είναι οι πελαγισιες; Οι μικρές;
Γενικά αν δεν είμαι σίγουρος, αποφεύγω τσιπούρες, λαυράκια, χιώνες και φαγκριά.
skous έγραψε:Έχεις δίκαιο, η φωτογραφία έτσι τα δείχνει. Δεν τα παραέψησα πάντως. Στην αρχή είχα δυνατή φωτιά, 250 βαθμούς. Τα θωράκισα κ μετά τη χαμήλωσα γιατί δεν ήξερα πως θα συμπεριφερθεί η ψησταριά. Μετά είδα πως στα 2/3 έπαιρνε αρκετά λεπτά για να ψηθούν, δλδ τα γύρισα 2 φορές από κάθε πλευρά κ επειδή ήταν ακόμη μαλακό το κρέας κ το δέρμα τα έριξα ένα φουλ από κάθε πλευρά κ έκαναν την κρούστα. Αν δεις, οι ουρές δεν έγιναν κάρβουνο. Αν παραψηθούν τα ψάρια, δε λυγίζουν οι ουρές πλέον. Γενικά το ψάρι κ το κοτόπουλο αν δεν κανω λάθος θέλουν δυνατή φωτιά για να θωρακίσουν τα υγρά. Με το δάχτυλο έλεγχα το κρέας, να είναι σαν να πιέζω το μάγουλο μου.PeterPan έγραψε:Πήραμε σήμερα τσιπούρες (ιχθυοτροφείου) και λαβράκι από Έλληνα που φέρνει από Ελλάδα ( όπως λέει). Είχε απίστευτη κίνηση, ακόμη περισσότερη από πέρυσι που είχα πάει τελευταία φορά. Πήγαιναν συνέχεια Έλληνες, Γερμανοί και πολλοί Ασιάτες. Εφόσον έπαιρναν αυτοί, το ψάρι θα είναι μάλλον καλό.Οπτικά φαίνεται να τα πάρα-εψησες πάντως.
Πολύ φρέσκα! Καθαρισμένα, μια χαρά!
Έβαλα αλάτι χοντρό, θυμάρι και λάδι.
Πρώτη φορά έψησα ψάρια, βγήκαν πολύ ωραία!
Δυνατή φωτιά. Έβγαλε λίγο καπνό προς το τέλος από τα ζουμιά που έπεφταν κ άναβαν φλόγες. Αυτό πως να το περιορίσω; Προσπαθούσα να τις βάλω σε σημεία που δεν είχε από κάτω τα προστατευτικά μέταλλα. Καμιά ιδέα;
< >
Για λιγότερα flare ups θέλεις χαμηλότερη φωτια. Επίσης όσο πιο λιπαρο είναι το ψάρι (ιδίως του ιχθυοτροφεϊου) τόσο πιο πολλές φλογες.
< >
mirage έγραψε:Σολωμό τρως; Μοσχάρι; Χοιρινο; Κοτοπουλο; Αρνί; Κατσίκι;
Όσο για το ψάρι που σε εκανε να μην φας ψάρι μαλλον ηταν στα όρια του επικίνδυνα μπαγιάτικου.
Grand slam για τον Russell, μεγαλη εμφανιση, με τ[…]
Υπάρχει και το Μπατούμι στη Γεωργία που είναι το α[…]
Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, αλλά νομίζω το στ[…]
Βλέπετε SKY και εκστασιάζεστε και εγώ που πέρασα σ[…]
Παμε να δούμε πώς εξελίσσονται τα επραγματα σε εκε[…]
Πήρα μια προκαθορισμένη μάζα εδάφους και, μέσω μηχ[…]