Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#633673 Αν πας στο χωριό για να σουλατσαρεις στα καφενεία, είναι βλακεία.

Αν πας για να περασεις πιο ανθρώπινα την απομόνωση, είναι μια προφανης και λογική επιλογή.
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
Hellenic tifosi έγραψε:Αν πας στο χωριό για να σουλατσαρεις στα καφενεία, είναι βλακεία.

Αν πας για να περασεις πιο ανθρώπινα την απομόνωση, είναι μια προφανης και λογική επιλογή.
Τα καφενεία είναι κλειστά είπαμε
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#633679 Καφενεία δεν έχει. Όταν όμως φεύγεις από μια πόλη που έχει τα περισσότερα κρούσματα και ειδικά τα περισσότερα αγνώστου μετάδοσης για να πας στο χωριό, ναι μεν θα περάσεις πιο ανθρώπινα, παίρνεις όμως ένα μικρό ρίσκο να το κουβαλήσεις στους (υπερήλικες ως επί το πλείστον) συγχωριανούς σου, ειδικά αν αρχίσεις και τις επισκέψεις

< Note >
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#633680 Ε αυτό λέω! Αν αρχισεις και σουλατσαρεις στα καφενεία (που σε μικρα χωριά παίζει να μην κλείσουν), και αρχισεις τις παρέες, είσαι βλακας.

Αν πας στο σπιτι σου ομως για να την περασεις ανθρώπινα, πράττεις άριστα.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#633683 Αν πας και κάνεις ακριβώς ο, τι θα έκανες στην Αθήνα, δλδ κάτσεις σπίτι, μια χαρά μου ακούγεται.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#633684 Αρκεί και το χωριό να μην είναι μακριά από νοσοκομείο αναφοράς, σε περίπτωση που νοσήσει κανείς μετά την άφιξη στο χωριό.

< >
Άβαταρ μέλους
By JBT
#633685 Κάποιος τραγογενης δήλωσε ότι ο ιός είναι όπλο του Θεού για να καθαρίσει με το μεταναστευτικό

Νιώστε :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#633686 Μα μπορεις να κανεις παραπάνω! Να βγεις βόλτα σε ερημιά, να κάτσεις στην αυλή σου, αντί για 4 τοίχους, ακομα και να μιλας από αποσταση με τους γείτονες και φίλους.
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
#633687 Βασικά θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό διότι μένω Λουτράκι και από το σπίτι μου είμαι 5 λεπτά από τα Γεράνεια και μπορώ να κάνω τις βόλτες μου μόνος μου κυριολεκτικά . Σήμερα δεν βγήκα λόγω κώλο καιρού αλλά από αύριο οι βόλτες στον ήλιο και στον καθαρό αέρα θα είναι καθημερινές. Εγώ και το drone μου
Άβαταρ μέλους
By Serf
#633688 Με αφορμή το screenshot καταλαβαίνω ότι οι υπάλληλοι σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια δεν πληρώνονται εφόσον είναι κρατική απόφαση το κλείσιμό τους. Σωστά; Άρα δεν οφείλουμε να πληρώσουμε δίδακτρα στον ιδιωτικό παιδικό σταθμο ;

https://www.ethnos.gr/oikonomia/93777_k ... dikoys-toy Εικόνα

< Note >
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
Νίκος Παππάς έγραψε:
MIXOStsi έγραψε:ΠΡΟΦΑΝΩΣ και είναι dino μου...
πολλά πράγματα είναι και ο covid19 είναι για κάποιους πολύ σοβαρός κίνδυνος...

ΑΛΛΑ δεν είναι κάτι που να σηκώνει τέτοιες εκφράσεις, που σκοπό και αποτέλεσμα έχουν μόνο τη τρομολαγνεία...

α οκ, απάντησε και ο HF στο γνωστο υφάκι, βούλωνε or else admin...
που βασίζεις τις δηλώσεις σου όμως?

σορρυ που χαλάω την ατμόσφαιρα παιδιά! δεν θα επαναληφθεί... :s_roses
Αν ασθενήσουν το 1/10 της χώρας, ένα εκατομμύριο άνθρωποι δηλαδή και οι 100.000 είναι βαρειά και πεθάνουν 5.000 από αυτούς, ΕΊΝΑΙ ζήτημα ζωής και θανάτου.
Όχι για εσένα και εμένα αλλά για αυτούς τους 5.000 όπως και τους δικούς τους ανθρώπους.

(Τα νούμερα είναι από την κεφάλα μου)

Οπότε ναι μεν δεν χρειάζεται πανικός αλλά ούτε εφησυχασμός γιατί δεν μας αφορά αφού δεν ανήκουμε σε ευπαθείς ομάδες. Έχουμε γονείς, παππούδες, φίλους, γνωστούς.

Από το Mi A1.

Γιατί ποιος διαφωνεί?
Λέμε δε χρειάζεται πανικός και κάποιοι floodάρουν με posts που έχουν σαφή σκοπό τη τρομοκρατία για τη κατάσταση επειδή είναι clickbait και άλλοι πόσοι που έχουν βαρέσει κόφτες λες και ήρθε η συντέλεια του κόσμου...
Αυτό λέω εδώ και πόσα posts, με links, βίντεα, στατιστική και τα ακούω κιόλας οτι είμαι στα @@ μου, χαζός κλπ... :lol:

Ε όσα φτάνει ο καθένας...
Αν κάποιος δεν καταλαβαίνει στατιστικό λάθος στους αριθμούς, το λόγο που σωστά έχουν παρθεί τα μέτρα, βάζει clickbait άρθρα και πιστεύει ότι σε μερικές εβδομάδες θα βγει συμπέρασμα, ε προφανώς είναι περιορισμένης ευθύνης πάνω στο θέμα... ας μείνει σε θέματα που γνωρίζει και ας γράφει απλά την άποψη του εδώ!

Το θέμα έχει δρόμο ακόμα, θέλει υπομονή και ψυχραιμία και να τηρούνται οι βασικοί κανόνες υγιεινής!
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#633700 Γιατί είναι κακή η μετακόμιση σε χωριό για την καραντίνα; :hmmm:

Είπα να διαβάσω το τοπικό για να δω τι τρέχει που δεν έχω δει τίποτα λόγω δουλειάς και με έπιασε ψυχοπλάκωμα. Έλεος δεν έχετε βαρεθεί να κουνάτε παντού το δάχτυλο; Φτάνει το ζόρι μας, δε χρειάζονται και υπερβολές.

Και κάτι τελευταίο. Μας κυβερνάει ένα ανήθικο κόμμα που ανέβηκε θρέφοντας το φασισμό, την αμνησία και βουτηγμένο στο ψέμμα. Έκανε άοκνες προσπάθειες μέχρι και πριν 2 μήνες να διαλύσει κάθε έννοια δημόσιας υγείας. Για αυτά είναι αποκλειστικοί υπεύθυνοι και αυτοί και οι διάφοροι εδώ μέσα που τους στηρίζουν και στήριζαν, αλλά τώρα θυμήθηκαν την ατομική ευθύνη και βαράνε παλαμάκια στα μπαλκόνια.

Αλλά μέσα στην ανηθικότητά τους, χειρίζονται την κρίση πολύ καλύτερα από ότι περίμενα. Και για την Εκκλησία; Δε φταίει ο Κούλης. Ο παπάρας ο Τσίπρας φταίει που είχε την ιστορική ευκαιρία να μας απαλλάξει από το παπαδαριό και αυτός έκανε την κότα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#633701 Το ποιος είναι περιορισμένης ευθύνης, θα φανεί στο χειροκρότημα. Ξαναβάζω ένα άρθρο του Reuters , που οι "ψύχραιμοι" κάνατε γαργάρα.
The Korean clusters
How coronavirus cases exploded in South Korean churches and hospitals

https://graphics.reuters.com/CHINA-HEAL ... ium=Social

Εικόνα
Ένας μόνον μόλυνε 1180. Το 80% των κρουσμάτων στην Ν. Κορέα.
Και οι εκκλησίες, έπαιξαν ΤΕΡΑΣΤΙΟ ρόλο σε αυτό (διαβάστε και μόνοι σας).

Το ποιος είναι υπερβολικός λοιπόν ή σώφρων, θα το δούμε λίγο αργότερα. Μακάρι να αποδειχτεί πως κάποιοι εξ ημών είμαστε υπερβολικοί.
https://www.thebest.gr/article/573088-o ... -leoforeio
«Στις 28/2 στις 22.30 παρέλαβα το γκρουπ από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Οι ταξιδιώτες ήταν εμφανώς ταλαιπωρημένοι από ένα τόσο απαιτητικό ταξίδι και κάποιοι εμφανώς άρρωστοι. Ήδη είχε ξεσπάσει η επιδημία του ιού και πολλοί από αυτούς μάλιστα διερωτήθηκαν γιατί με όλα αυτά που ακούγονται δεν έλεγξε κάνεις τους αρρώστους στο αεροδρόμιο, είτε στο Ισραήλ είτε στην Ελλάδα. Μάλιστα κάποιοι πήραν τους γιατρούς τους τηλέφωνο αμέσως μετά την άφιξή τους στη χώρα μας και τους ενημέρωσαν για τα συμπτώματα».

Ο οδηγός εκτιμώντας την κατάσταση από αυτά που έβλεπε μπροστά του ανησύχησε. Αυθόρμητα άνοιξε το παράθυρό του και έβαλε σε λειτουργία τον ανεμιστήρα. Τρόμαξε στο ενδεχόμενο να κολλήσει κάποια ίωση όμως σε καμία περίπτωση δεν φαντάστηκε ότι μπορεί οι επιβάτες του να έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Άλλωστε τη δεδομένη χρονική στιγμή το Ισραήλ δεν βρισκόταν στη λίστα με τις επικίνδυνες ζώνες εκεί δηλαδή όπου έχει δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα με την εξάπλωση της επιδημίας. Επιπλέον τα άτομα που συμμετέχουν σε τέτοιους είδους ταξίδια ακολουθούν βαρύ πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει αρκετές και κουράστηκες ξεναγήσεις που συνδυάζονται με νηστεία, οπότε υπέθεσε ότι είχαν ταλαιπωρηθεί από το ταξίδι.

Όταν όμως έφτασαν στην Κόρινθο η εικόνα χειροτέρευσε. Ένας επιβάτης ανέφερε ότι δεν αισθανόταν καλά και ξαφνικά σωριάστηκε λιπόθυμος μέσα στο λεωφορείο. Ο οδηγός έτρεξε να τον βοηθήσει και τον συνέφερε ρίχνοντας του νερό. Στην προγραμματισμένη στάση στην Ακράτα τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο.

Όσοι κατάφεραν να βγουν από το λεωφορείο εξυπηρετήθηκαν σε παρακείμενο καφέ-εστιατόριο επί της Εθνικής οδού, όμως οι περισσότεροι δεν είχαν καν τη δύναμη να κουνηθούν από τα καθίσματά τους.

Σύμφωνα με τον οδηγό του λεωφορείου Αλέξη Τσαουσάκη ακόμα και όταν κάποιοι πήγαν στο νοσοκομείο μεσολάβησαν αρκετές ημέρες έως ότου αποκαλυφθεί ότι υπάρχει κρούσμα του ιού. «Άρα όσοι δεν είχαν ιδιαίτερα συμπτώματα συνέχισαν μετά το πέρας της εκδρομής κανονικά τη ζωή τους» λέει, για να προσθέσει, «όταν μετά την εμφάνιση του πρώτου ασθενούς ενημερωθήκαμε για τις εξελίξεις μπήκα εγώ και η οικογένειά μου μιας και ήδη είχα έρθει σε επαφή μαζί τους σε αυστηρή καραντίνα, χωρίς να έχουμε κάποιο σύμπτωμα της ασθένειας. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και μετά από 14 ημέρες είμαι υγιέστατος, καθώς και τα άλλα μέλη της οικογένειάς μου».

Ο οδηγός του λεωφορείου με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δικούς του ανθρώπους και τους συμπολίτες του τήρησε κατά γράμμα τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και μάλιστα ενημέρωσε ότι δεν θα έχει καμία απολύτως επαφή με οποιονδήποτε. «Ακόμα και τα τσιγάρα μου τα έβαζαν στο ασανσέρ και τα παραλάμβανα με γάντια προστασίας και μάσκα» συμπλήρωσε.
Άβαταρ μέλους
By cabala10
Corto Maltese έγραψε:Γιατί είναι κακή η μετακόμιση σε χωριό για την καραντίνα; :hmmm:

Είπα να διαβάσω το τοπικό για να δω τι τρέχει που δεν έχω δει τίποτα λόγω δουλειάς και με έπιασε ψυχοπλάκωμα. Έλεος δεν έχετε βαρεθεί να κουνάτε παντού το δάχτυλο; Φτάνει το ζόρι μας, δε χρειάζονται και υπερβολές.

Και κάτι τελευταίο. Μας κυβερνάει ένα ανήθικο κόμμα που ανέβηκε θρέφοντας το φασισμό, την αμνησία και βουτηγμένο στο ψέμμα. Έκανε άοκνες προσπάθειες μέχρι και πριν 2 μήνες να διαλύσει κάθε έννοια δημόσιας υγείας. Για αυτά είναι αποκλειστικοί υπεύθυνοι και αυτοί και οι διάφοροι εδώ μέσα που τους στηρίζουν και στήριζαν, αλλά τώρα θυμήθηκαν την ατομική ευθύνη και βαράνε παλαμάκια στα μπαλκόνια.

Αλλά μέσα στην ανηθικότητά τους, χειρίζονται την κρίση πολύ καλύτερα από ότι περίμενα. Και για την Εκκλησία; Δε φταίει ο Κούλης. Ο παπάρας ο Τσίπρας φταίει που είχε την ιστορική ευκαιρία να μας απαλλάξει από το παπαδαριό και αυτός έκανε την κότα.

ΑΝ ειναι ασυμπτωματικος καποιος νομιζω δεν θελει και πολυ σκεψη