Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By JBT
#633549 με φαίνεται απίστευτο ότι (ακόμα) επιτρέπεται να πετάνε αυτά πάνω από κόσμο

τι θα γίνει εάν πάθει βλάβη;

το μηχανάκι αναφέρει κάπου επάνω του σε ποιον ανήκει; σε περίπτωση ατυχήματος δηλαδή, κουκουρούκου και άντε γεια ε;

:hmmm:
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
JBT έγραψε:με φαίνεται απίστευτο ότι (ακόμα) επιτρέπεται να πετάνε αυτά πάνω από κόσμο

τι θα γίνει εάν πάθει βλάβη;

το μηχανάκι αναφέρει κάπου επάνω του σε ποιον ανήκει; σε περίπτωση ατυχήματος δηλαδή, κουκουρούκου και άντε γεια ε;

:hmmm:
Ακόμα διαβάζω τα do and don't. Χωρίς δίπλωμα επιτρέπεται σε ακτίνα που το βλέπεις με το μάτι. Για το τι γίνεται εάν πέσει σε κάνα κεφάλι δεν ξέρω. Πάντως τα drone είναι registered. Με το που κατεβάσεις την εφαρμογή στο κινητό σου κάνεις εγγραφή δλδ ανοίγεις λογαριασμό Kai νομίζω αυτόματα στο πρώτο pairing γίνεται και το register
Άβαταρ μέλους
By JBT
#633573 Δηλαδή μπορούν να σε βρουν εάν πέσει το μηχανάκι;

Αυτό ρωτώ
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
JBT έγραψε:Δηλαδή μπορούν να σε βρουν εάν πέσει το μηχανάκι;

Αυτό ρωτώ
Θεωρητικά ναι τώρα τι να σου πω... Θες να το ρίξω στο κεφάλι σου να μάθουμε? Lol
Άβαταρ μέλους
By JBT
#633577 LoooooooooooooooL
Άβαταρ μέλους
By skous
#633610 ωραίο το Λουτράκι

btw εκεί που πέταγα εγώ (Σχοινιάς) υποτίθεται οτι απαγορεύεται μιάς και είναι το τέλος του αεροδιαδρόμου (;) του ΕΛΒΕΝ και επίσης πετάνε και ελικόπτερα. Γιαυτο πήγαινα εξαιρετικά χαμηλά, σε σημείο που αφαιρέθηκα και έφτασα στο 1 μέτρο απο το νερό!. Δεν έχω κάνει βέβαια update τους χάρτες γιατί φοβάμαι ότι θα μου κόψει την απογείωση.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#633616 Και καλά θα σου κάνει αν πρεπει. Κάτι τέτοιες συμπεριφορές χαλάνε το σπορ.
Άβαταρ μέλους
By skous
#633623 Σιγά ρε που στα 10-15 μέτρα εμποδίζω...
Τα δέντρα είναι αρκετά πιο ψηλά (και οι πύργοι πυρασφάλειας).
Άβαταρ μέλους
By pro
#633663 Πεταω ενα phantom pro, της δουλειάς. Μετά από update του firmware είναι αδύνατον να απογειωθεί σε συγκεκριμένες περιοχές. Για παράδειγμα, κέντρο Λάρισας, λόγω στρατιωτικού αεροδρομίου (ο αεροδιάδρομος είναι ακριβώς στην ευθεία, τρομερός σχεδιασμός). Λογικότατο από τη μία, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μπορώ να το σηκώσω στα 5 μέτρα όταν υπάρχουν οικοδομές 20 μέτρων. Θα μπορούσε να μπει περιοριστής ύψους.
Άβαταρ μέλους
By mirage
skous έγραψε:Σιγά ρε που στα 10-15 μέτρα εμποδίζω...
Τα δέντρα είναι αρκετά πιο ψηλά (και οι πύργοι πυρασφάλειας).
Αχά. Ναι πάμε παρακάτω.
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
pro έγραψε:Πεταω ενα phantom pro, της δουλειάς. Μετά από update του firmware είναι αδύνατον να απογειωθεί σε συγκεκριμένες περιοχές. Για παράδειγμα, κέντρο Λάρισας, λόγω στρατιωτικού αεροδρομίου (ο αεροδιάδρομος είναι ακριβώς στην ευθεία, τρομερός σχεδιασμός). Λογικότατο από τη μία, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μπορώ να το σηκώσω στα 5 μέτρα όταν υπάρχουν οικοδομές 20 μέτρων. Θα μπορούσε να μπει περιοριστής ύψους.
H dji είναι γνωστή για τους αυστηρούς περιορισμούς της
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#633772 Η αλήθεια είναι πως και εμένα δεν μου φαίνεται πολύ καλή ιδέα να πετάς το drone πάνω από κόσμο, πόσο περισσότερο όταν είσαι στην φάση που το μαθαίνεις.

Μπορεί να είναι πολύ ελαφρύ, αλλά και πάλι μιλάμε για βάρος που αντιστοιχεί σε 2 κινητά. Τι θα γίνει αν σκάσει στο κεφάλι του άλλου από τα 50-100 μέτρα που πετάει; Ή αν πέσει πάνω σε κάποιο αυτοκίνητο;

Νομίζω πως θα ήταν καλύτερο να το πετούσες πάνω από την θάλασσα, εκτός και αν σου φαίνεται χειρότερο να σου πέσει στην θάλασσα από το να πέσει πάνω σε κανένα κεφάλι! :lol:

Νομίζω πάντως, πως τώρα με την καραντίνα είναι η καλύτερη φάση για να χαρείτε τα drones! Μακάρι να είχα πάρει και εγώ το mini...
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
axel12p έγραψε:Η αλήθεια είναι πως και εμένα δεν μου φαίνεται πολύ καλή ιδέα να πετάς το drone πάνω από κόσμο, πόσο περισσότερο όταν είσαι στην φάση που το μαθαίνεις.

Μπορεί να είναι πολύ ελαφρύ, αλλά και πάλι μιλάμε για βάρος που αντιστοιχεί σε 2 κινητά. Τι θα γίνει αν σκάσει στο κεφάλι του άλλου από τα 50-100 μέτρα που πετάει; Ή αν πέσει πάνω σε κάποιο αυτοκίνητο;

Νομίζω πως θα ήταν καλύτερο να το πετούσες πάνω από την θάλασσα, εκτός και αν σου φαίνεται χειρότερο να σου πέσει στην θάλασσα από το να πέσει πάνω σε κανένα κεφάλι!

Νομίζω πάντως, πως τώρα με την καραντίνα είναι η καλύτερη φάση για να χαρείτε τα drones! Μακάρι να είχα πάρει και εγώ το mini...
Προλαβαίνεις ρίξε μια παραγγελία
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#633810 Τρέχω διάφορα project στην δουλειά που έχουν να κάνουν με drones, μέχρι σήμερα με υπεργολάβους. Ψήνομαι να εισηγηθώ να αγοράσουμε ένα για την δουλειά για να ψάχνουμε και μόνοι μας λίγο για τι μπορούμε να κάνουμε παραπέρα.
Είναι εντυπωσιακό το το μπορούν να κάνουν πλέον!
Άβαταρ μέλους
By pro
#633813 Κι εγώ με τον ίδιο τρόπο το έχω στα χέρια μου, τους έπεισα στη δουλειά να το πάρουμε. Σκέψου ότι μέχρι πριν κάποια χρόνια, μια αεροφωτογράφηση (με αεροστατο μικρο!) έπρεπε να πουλήσεις νεφρό για να την κάνεις.