Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By trident1971
red_monster έγραψε:
trident1971 έγραψε:
red_monster έγραψε:μωσαϊκά με κλίσεις έχουν, όχι σκέτο σκυρόδεμα... αν κοιτάξεις πιο προσεκτικά σε μερικά σημεία (γιατί αν είναι ασυντήρητες έχουν χάσει μεγάλο κομμάτι της μόνωσης, υπάρχουν υπολείμματα )

Σε πιο πίσω σελίδες ο σκοτς είχε ανάλογο πρόβλημα ...

Πιστεψε με, ειναι ΣΚΕΤΟ το μπετον, δ σου λενε μαλακιες οι ανθρωποι. Και εδω που μενω τωρα και οι γειτονες και σε φιλη μου και δεξια αριστερα.
Οι πιο "ψαγμενοι" φτιαχνανε μωσαικο, απο αυτο που εβαζες μεγαλα κομματια μαρμαρο μεα και δεν το πολυετριβες.
. Εμεις φτιαξαμε καποια στιγμη ενα κατασκευασμα με αριανι και ψιλο χαλικακι... εχει πιασει βρυα τωρα :(

Συνεχίζει να μου κάνει εντύπωση που θεωρείτε την μόνωση εξεζητημένη τεχνική λύση... Οι Αθηναίοι μονώνανε τα πλοία τον Χρυσό αιώνα, λες να φτιάχνεται οικία χωρίς καμία απολύτως προστασία ?

Δεν ειπε κανεις οτι η μονωση ειναι εξεζητημενη λυση, απλα σου λεω οτι υπαρχουν ολοκληρες ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ χωρις μονωση στην ταρατσα. Α, και εννοω εδω στην Αττικη, που να δεις επαρχια που λεει ο ΗΦ
Προφανεστατα δεν εχεις ιδεα για τι συζηταμε, γιατι δεν το εχεις ξανασυναντησει. Ισως αν ρωτησεις δεξια αριστερα κανα μεγαλυτερο που να θυμαται, να σου πει κανα 2 πραγματακια μπας και ερθουμε στο ιδιο μηκος κυματος.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Dimitris_P έγραψε:(Θέλω να) πιστεύω ότι ο red είναι επαγγελματίας και σχετικός στο αντικείμενο οπότε γνωρίζει κάποια πράγματα παραπάνω και οποιαδήποτε αμφισβήτηση ακούγεται αν μη τι άλλο αστεία.

Και να μην ισχύει τίποτα από παραπάνω, πάλι βάσει λογικής ΔΕΝ στέκει ότι στα χωριά και στις παλιές οικοδομές δεν υπάρχει μόνωση, έστω και ενδεικτική! Ίσως έβαζαν διαφορετικά υλικά ή έκαναν κάποια πρόσμιξη, δε ξέρω ιδιότητες και τεχνικά, αλλά σίγουρα με κάποιο τρόπο θα το λάμβαναν υπόψη! :hmmm: Ε αν δε το λάμβαναν τα προβλήματα δε θα αργούσαν να παρουσιαστούν, κι έχουμε ακούσει πολλάκις για τέτοια,ε :roll:

Ακριβως το bold ισχυει, σκετο, και αμα θες εχω 100€ που λενε οτι τωρα αμεσως σου δειχνω 2 σπιτια που εχω προσβαση που ΔΕΝ εχουν απολυτως καμμια μονωση. Βαλε και το δικο μου μεσα με το αριάνι και το γαρμπιλακι, να τα κανουμε 3.
Εσυ εχεις 100€ που λενε οτι ο red γνωριζει κατι παραπανω (εκτος απο τη θεωρια) στο συγκεκριμενο θεμα?

Αμα εχεις κα ελικοπτερακι με καμερα θα δουμε και αλλα, αλλα μπορει να μας ριξουν Παναγιες οι γειτονες.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#63256 ρε σεις τι συζητατε ακομα.Δεκαετια του 70-80 και πιο μετα δεν υπηρχε μονωση στο 90%+ των κατοικιων.
Το πατρικο μου ηταν 2ορωφο ,(η ταρατσα 3ος δλδ) και εβλεπα ολο το τετραγωνο,ε δεν υπηρχε τιποτα,απλα τσιμεντενιες ταρατσες.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
dimviii έγραψε:ρε σεις τι συζητατε ακομα.Δεκαετια του 70-80 και πιο μετα δεν υπηρχε μονωση στο 90%+ των κατοικιων.
Το πατρικο μου ηταν 2ορωφο ,(η ταρατσα 3ος δλδ) και εβλεπα ολο το τετραγωνο,ε δεν υπηρχε τιποτα,απλα τσιμεντενιες ταρατσες.

Πως φαινονται τα φραγκα, με 2ωροφο και εβλεπες το τετραγωνο ολο, απο την ταρατσα. ΜΠΟΥΡΖΟΥΑΖΙΑ. :lol:

Εγω παντως πιστευω τον monster, που εχει και το καδρο στον τοιχο που λεει ΧΧΧΧμηχανικος, οχι τα ματια μου. :shifty:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#63266 Είστε όλοι άσχετοι, ο άνθρωπος ξέρει και δεν τον ακούτε! Και το καλό που σας θέλω, μην απλώνετε μπουγάδα στην ταράτσα, θα στάζουν τα νερά και θα οξειδωθεί ο οπλισμός.
:rtfm:
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Anonymous Founder έγραψε:Είστε όλοι άσχετοι, ο άνθρωπος ξέρει και δεν τον ακούτε! Και το καλό που σας θέλω, μην απλώνετε μπουγάδα στην ταράτσα, θα στάζουν τα νερά και θα οξειδωθεί ο οπλισμός.
:rtfm:

Για το θεμα επιχρισματων κλπ δεν ξερω, μπορω να ρωτησω.
Απο τη μονωση ομως, αμα θελουν ο monster και ο dimitrisp μπορω να βγαλω καλο μεροκαματο. :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#63275 Επειδή ποτέ δεν γράφω δίχως αποδείξεις ....

Εικόνα

ιδού σήμερα ταράτσα του 1986, δίπλα απο τη δική μου.
@@ μόνωση εχει , όπως και η δική μας μέχρι το 1992, όπου στην 1η ανακαίνιση ο πατέρας μου έριξε μωσαικό, σαν μόνωση.
Οταν έκανα την πρόσφατη ανακαίνιση και βλέποντας ο γείτονας τις εκτεταμμένες εργασίες που έκανα, κλαιγόταν για την ανυπαρξία μόνωσης στη δική του, αλλά και της έλλειψης χρημάτων για να κάνει κάτι έστω και σήμερα.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#63284 Γειτονική οικοδομή, εποχής 70-αρχών 80 το πολύ, δεν είχε μόνωση με την έννοια του επιπλέον στρώματος πάνω από το μπετόν (π.χ. ασφαλτόπανα ή οτιδήποτε άλλο)...
Τώρα αν μέσα στο ίδιο το μπετόν είχαν ρίξει κάποια ουσία για να το προστατεύει από τη διάβρωση, δεν το γνωρίζω.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Chris έγραψε:Ή αυτό ή κόψε τα κάγκελα χαμηλά και πρόσθεσε 10-20cm ύψος.

Πάντως αν προσθέσεις ύψος στο πάνω μέρος θα γίνει χάλια, όπως είναι τώρα είναι πολύ όμορφο

< using some app

Ναι, είναι και γιαυτό μου φάνηκε περίεργο το να προσθέσω κάτι από πάνω.

Προτιμώ να τα αλλάξω από την αρχή.

Anonymous Founder έγραψε:Μπορείς ν' αλλάξεις τα κάγκελα και να βάλεις ό,τι θέλεις; Νομίζω κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται αν είσαι σε πολυκατοικία.
Εναλλακτικά, η λύση του Chris μου φαίνεται πολύ καλή.

Είναι μονοκατοικία στην ουσία, οπότε δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
ArrowsFA1 έγραψε:Γειτονική οικοδομή, εποχής 70-αρχών 80 το πολύ, δεν είχε μόνωση με την έννοια του επιπλέον στρώματος πάνω από το μπετόν (π.χ. ασφαλτόπανα ή οτιδήποτε άλλο)...
Τώρα αν μέσα στο ίδιο το μπετόν είχαν ρίξει κάποια ουσία για να το προστατεύει από τη διάβρωση, δεν το γνωρίζω.

Ερωτηση:
Στη χωρα που μολις ο πολ μηχ ή ο αρχιτεκτονας που επεβλεπε (αν και οταν υπηρχε και αυτο και δεν ειχε κανει ματσακονια ο ιδιος) γυριζε την πλατη του, ο "σιδερας" τραβαγε μερικες βεργες απο τον οπλισμο για να κανει οικονομια, (πραγματικο περιστατικο, αρχεις 90'ς :help: ) πιστευεις οτι "εβαζαν καποια ουσια για προστασια" στα 70'ς?
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#63294 @ Nikos!
Οταν "λεφτά υπάρχουν" τα αλλάζεις χωρίς πολλά-πολλά. Υπολόγισε πως κάτι παρόμοιο με αυτά που είχες, θα στοιχίσει (τελειωμένο) περί τα 1.000€ + :oops:
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#63339 Μόνωσή μπορει να ειναι στρώμα κονία με κλιςεις πάνω απο το σκυρόδεμα το οποίο λιγο σχέση εχει με το 20/25 της ΠΛΑΚΑΣ... Μόνωση δεν ειναι μόνο το άσφαλτοπανο, οι πλάκες και το φιλμ νανοϋλικών ... Never mind, οταν έρθει η ωρα να φωνάξετε μηχανικό μπορείτε να το συζητησετε η καλύτερα να του προτείνεται λύσεις