Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By GTS
Anonymous Founder έγραψε:To είχα διαβάσει ξώφαλτσα και αυτό, αλλά πιο πολύ γελάω με την Praxia Bank που για χρόνια έτρωγε εκατομμύρια κυρίως σε μισθούς και στο τέλος ψόφησε. Και κάποια στιγμή, προσπάθησαν να την φορτώσουν σε διάφορους άλλους κακομοίρηδες για να σώσουν τις μισθάρες τους, αλλά μάταια. Η Viva που φαίνεται πως θα την αγοράσει, ουσιαστικά ζητάει την άδεια και μονον και κανέναν από τις... στελεχάρες.
Γι'αυτό και σαν τα ποντίκια, ξεκίνησαν να εγκαταλείπουν το πλοίο.
Αν δείτε την πορεία της εν λόγω τραπεζικού, καταλαβαίνετε εύκολα πώς κάποιοι σπρώχνονται σχεδόν από γεννησιμιού τους, όταν η υπόλοιπη μαρίδα παλεύει για μια θεσούλα.
Κατά τ' άλλα, στον ιδιωτικό τομέα τα κριτήρια είναι μπουαχχχααα αντικειμενικά και δεν παίζουν βύσματα.

ΥΓ: Η ίδια εταιρεία (Egon Zehnder) μεσολάβησε και στην δική μου περίπτωση στην τελευταία δουλειά. Δεν ήξερα πως είναι τέτοιο το πρεστίζ ομολογώ! Nα ελπίζω σε μελλοντικό αντίστοιχο χώσιμο-αργομισθία λοιπόν!
:s_biggrin
Είναι που δεν έχω την τύχη να δουλεύω για τον μπαμπά μου και είμαι στο ψάξιμο για κάτι καλύτερο, διαφορετικά, θα ήμουν σ'@@ μου σαν κάτι άλλους. :s_sorry

Ορθες οι διαπιστωσεις σου αλλα σε τι θα σε βοηθησει εσενα η καποιον αλλον; Ετσι δουλευει ο κοσμος. Ειδικα στον τραπεζικο τομεα. Στον ιδιωτικο τομεα προφανως παιζουν βυσματα (ειδικα Ελλαδα ουσιαστικα ειναι μονο γνωριμιες κυριως οικογενειακες) αλλα παιζουν και απολυσεις και ακομα για την Σακελαριου οσο δικτυο και αν εχει μπορει ανα πασα στιγμη να βρεθει εκτος και με μηδενικο εισοδημα.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
babakos έγραψε:
Γισ την κυρία δεν έχω άποψη (προσωπική) αλλά το άλλο κορίτσι που πήρε η Αlpha (το οποίο αγαπάει να περνάει χρονο σε γνωστό κυκλαδονήσι) ειδικεύεται σε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις.. και μάλλον θα συνεχίσει την λαμπρή πορεία της και εκεί..

Βέβαια άμα είσαι τόσο καλά βυσματωμένος / δικτυωμένος στις κατάλληλες εταιρείες προώθησης executives όλα γίνονται εύκολα. Θέλει τρόπο όχι κόπο :whistlink:

Στο τσακ τη γλιτώσαμε τη Μελίσσα. Ήταν να ρθει σε μας γιατί ψαχνόταν καιρό να γυρίσει Ελλάδα αλλά ευτυχώς πήραμε έναν άλλον. Ψιλοημίτρελη απ' ότι λένε στη Vodafone και μαϊντανός. Σε κάθε ημερίδα και εκδήλωση μέσα να μας τα κάνει τσουρέκια γι' αυτή τη μλκ το Agile.

GTS έγραψε:
Ορθες οι διαπιστωσεις σου αλλα σε τι θα σε βοηθησει εσενα η καποιον αλλον; Ετσι δουλευει ο κοσμος. Ειδικα στον τραπεζικο τομεα. Στον ιδιωτικο τομεα προφανως παιζουν βυσματα (ειδικα Ελλαδα ουσιαστικα ειναι μονο γνωριμιες κυριως οικογενειακες) αλλα παιζουν και απολυσεις και ακομα για την Σακελαριου οσο δικτυο και αν εχει μπορει ανα πασα στιγμη να βρεθει εκτος και με μηδενικο εισοδημα.

Καμία σχέση. Θα φύγει με πακετάρα τρελή που ισοδυναμεί με μισθούς 2-3 χρόνων. Πρέπει να γίνει πολύ χοντρή μανούρα για να φύγει τέτοιο στέλεχος κατευθείαν για ΟΑΕΔ.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
GTS έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:To είχα διαβάσει ξώφαλτσα και αυτό, αλλά πιο πολύ γελάω με την Praxia Bank που για χρόνια έτρωγε εκατομμύρια κυρίως σε μισθούς και στο τέλος ψόφησε. Και κάποια στιγμή, προσπάθησαν να την φορτώσουν σε διάφορους άλλους κακομοίρηδες για να σώσουν τις μισθάρες τους, αλλά μάταια. Η Viva που φαίνεται πως θα την αγοράσει, ουσιαστικά ζητάει την άδεια και μονον και κανέναν από τις... στελεχάρες.
Αν δείτε την πορεία της εν λόγω τραπεζικού, καταλαβαίνετε εύκολα πώς κάποιοι σπρώχνονται σχεδόν από γεννησιμιού τους, όταν η υπόλοιπη μαρίδα παλεύει για μια θεσούλα.
Κατά τ' άλλα, στον ιδιωτικό τομέα τα κριτήρια είναι μπουαχχχααα αντικειμενικά και δεν παίζουν βύσματα.

ΥΓ: Η ίδια εταιρεία (Egon Zehnder) μεσολάβησε και στην δική μου περίπτωση στην τελευταία δουλειά. Δεν ήξερα πως είναι τέτοιο το πρεστίζ ομολογώ! Nα ελπίζω σε μελλοντικό αντίστοιχο χώσιμο-αργομισθία λοιπόν!
Είναι που δεν έχω την τύχη να δουλεύω για τον μπαμπά μου και είμαι στο ψάξιμο για κάτι καλύτερο, διαφορετικά, θα ήμουν σ'@@ μου σαν κάτι άλλους. :s_sorry

Να με βοηθήσει τι ακριβώς; Η διαπίστωση πώς δουλεύει το πράγμα; Δεν περιμένω κάποια βοήθεια από τις... ορθές διαπιστώσεις μου αν με ρωτάς.
Όσο για την κα. Σακελαρίου, η πορεία της δείχνει πως δεν έχει να φοβάται τίποτε. Δεν είναι η πρώτη και θα στοιχημάτιζα πως δεν θα είναι και η τελευταία φορά που δραπετεύει από το βυθιζόμενο πλοίο.
Άβαταρ μέλους
By GTS
Deleted User 1 έγραψε:
GTS έγραψε:

Καμία σχέση. Θα φύγει με πακετάρα τρελή που ισοδυναμεί με μισθούς 2-3 χρόνων. Πρέπει να γίνει πολύ χοντρή μανούρα για να φύγει τέτοιο στέλεχος κατευθείαν για ΟΑΕΔ.

Θα παρει πακετο και απο την Πραξια θα εφυγε με καλο, αλλα αναλογα και με τα εξοδα που εχει δημιουργησει (μερικοι αγοραζουν βιλλες στην Μυκονο κλπ) μπορει αυτο να τελειωσει σε καποια στιγμη αν δεν προσεχει. Οχι πως μας ενδιαφερει εμας αλλα ο ιδιωτικος τομεας παντα εχει ενα ρισκο οτι δεν θα βρισκεις αλλη δουλεια σε αντιθεση με το δημοσιο που πληρωνεσαι για παντα και χωρις αξιολογηση.
Άβαταρ μέλους
By GTS
Anonymous Founder έγραψε:
GTS έγραψε:

Να με βοηθήσει τι ακριβώς; Η διαπίστωση πώς δουλεύει το πράγμα; Δεν περιμένω κάποια βοήθεια από τις... ορθές διαπιστώσεις μου αν με ρωτάς.
Όσο για την κα. Σακελαρίου, η πορεία της δείχνει πως δεν έχει να φοβάται τίποτε. Δεν είναι η πρώτη και θα στοιχημάτιζα πως δεν θα είναι και η τελευταία φορά που δραπετεύει από το βυθιζόμενο πλοίο.

Αρα ποσταρεις οτι διαβαζεις στο ιντερνετ χωρις να θεωρεις οτι εχει κατι να σου προσφερει αυτο, για μενα αυτο ειναι χασιμο χρονου.

Εσυ βεβαια απλα μπορει να γουσταρεις την Σακελλαριου. :s_roses
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#631279 Γιατί, ποιος ακριβώς αξιολόγησε την κα. Σακελλαρίου; :lol:
Η αξιολόγηση είναι για την μαρίδα.

Φυσικά και γουστάρω την τύχη της κας. Σακελλαρίου και μακάρι να είχα τους μισθούς της και το δίκτυό της.
Σαν γυναίκα, μου πέφτει καμιά 10ετία μεγαλύτερη από το δικό μου pool.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#631285 Εκτός του ενδεχομένου να ονειρεύεται παρτούζες στο πισω κάθισμα της μπρέρα, μπορεί και να το ποστάρει για future reference για την επόμενη φορά που κάποιος θα σπάσει μπάλες για την αξιοκρατία και την αποδοτικότητα του ιδιωτικού τομέα :s_blush
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#631290 Μ αρέσει το feeling ορισμένων, ότι ξεσκεπάζουν καμιά πλεκτάνη, όταν ανακαλύπτουν "βολέματα" και στον ιδιωτικό τομέα, λες και δεν ξέραμε ήδη ότι παγκοσμίως πόσο μάλλον σ' ένα χωριό σαν την Ελλάδα το lobbying είναι βασικός παράγοντας για τέτοιου είδους καριέρες.

Το ιδιωτικό vs δημόσιο είναι χιλιοσυζητημένο, at least στον ιδιωτικό κάποια στιγμή σκάει η φούσκα γιατί όσο καλές και να είναι οι γνωριμίες κανένας δεν θέλει να πληρώνει έναν επικίνδυνο για πάντα εκτός και αν ακόμη και η όποια επικινδυνότητα είναι χρήσιμη για άλλα συμφέροντα. Στο δημόσιο πληρώνονται εσαεί και άνευ αξιολόγησης χωμένοι απόφοιτοι γυμνασίου απ΄ τα 80s κ απ' τα 90s, όταν σήμερα παίζει ανεργία 50% σε νέους πτυχιούχους :ninja:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#631295 Για το δημόσιο δεν διαφωνεί κανένας, η κουβέντα γίνεται για τον ιδιωτικό τομέα όμως, όπου τα Golden Boys και Girls, συνεχίζουν να μασουλάνε ανενόχλητοι, σαν να μην πέρασε μια μέρα (κρίσης). Τα εν λόγω μπουμπούκια, πληρώνονται από τις χρεοκοπημένες και πολλές φορές σωσμένες με τα λεφτά του φορολογούμενου τράπεζες. Η φούσκα έσκασε ξανά και ξανά, αλλά αυτοί είναι εκεί και συνεχίζουν το έργο τους.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
socratesn έγραψε:Μ αρέσει το feeling ορισμένων, ότι ξεσκεπάζουν καμιά πλεκτάνη, όταν ανακαλύπτουν "βολέματα" και στον ιδιωτικό τομέα, λες και δεν ξέραμε ήδη ότι παγκοσμίως πόσο μάλλον σ' ένα χωριό σαν την Ελλάδα το lobbying είναι βασικός παράγοντας για τέτοιου είδους καριέρες.

Το ιδιωτικό vs δημόσιο είναι χιλιοσυζητημένο, at least στον ιδιωτικό κάποια στιγμή σκάει η φούσκα γιατί όσο καλές και να είναι οι γνωριμίες κανένας δεν θέλει να πληρώνει έναν επικίνδυνο για πάντα εκτός και αν ακόμη και η όποια επικινδυνότητα είναι χρήσιμη για άλλα συμφέροντα. Στο δημόσιο πληρώνονται εσαεί και άνευ αξιολόγησης χωμένοι απόφοιτοι γυμνασίου απ΄ τα 80s κ απ' τα 90s, όταν σήμερα παίζει ανεργία 50% σε νέους πτυχιούχους :ninja:

It's called bitching for no reason. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By socratesn
Anonymous Founder έγραψε:Για το δημόσιο δεν διαφωνεί κανένας, η κουβέντα γίνεται για τον ιδιωτικό τομέα όμως, όπου τα Golden Boys και Girls, συνεχίζουν να μασουλάνε ανενόχλητοι, σαν να μην πέρασε μια μέρα (κρίσης). Τα εν λόγω μπουμπούκια, πληρώνονται από τις χρεοκοπημένες και πολλές φορές σωσμένες με τα λεφτά του φορολογούμενου τράπεζες. Η φούσκα έσκασε ξανά και ξανά, αλλά αυτοί είναι εκεί και συνεχίζουν το έργο τους.

Μα σε όλη την κοινωνία ισχύει αυτό.
Βρίσκω υποκριτικό όμως αποτελώντας (οι περισσότεροι από εμάς) γρανάζια αυτού του τομέα, να κάνουμε κάθε φορά "wow συμβαίνουν - σας τα λέγαμε εμείς", ενώ στον ρόλο του ο καθένας θα αξιοποιήσει και γνωριμίες και φιλίες για να προχωρήσει. Όχι επειδή θέλει σώνει και ντε να πατήσει επί πτωμάτων, αλλά επειδή έτσι λειτουργεί η ζωή γενικά (insert : It's capitalism stupid σημειώσεις σε επόμενα πόστς).
Το ότι οι δικές μου ή οι δικές σου γνωριμίες φτάνουν π.χ. μέχρι την πρόσβαση για μία θέση των let's say 3Κ/ μήνα, δεν κάνουν τον άλλο σημαντικά περισσότερο ένοχο επειδή οι δικές του γνωριμίες του επέτρεψαν να έχει προσβάσεις σε θέσεις των 20Κ/μήνα.
Θέλω να πω προφανώς δεν είναι cool να παίρνεις 20Κ/μήνα από μία εταιρεία χρεοκοπημένη, αλλά αναλογικά θα πρέπει να μην είναι κουλ και ένας μηχανικός που παίρνει 3Κ/μήνα, σε μια εταιρεία που για να επιβιώσει πληρώνει ένα κομμάτι ψωμί (let's say 500€/μήνα) τα συνεργεία με τους εργάτες κ.ο.κ.
Άβαταρ μέλους
By diplomat
socratesn έγραψε:Θέλω να πω προφανώς δεν είναι cool να παίρνεις 20Κ/μήνα από μία εταιρεία χρεοκοπημένη, αλλά αναλογικά θα πρέπει να μην είναι κουλ και ένας μηχανικός που παίρνει 3Κ/μήνα, σε μια εταιρεία που για να επιβιώσει πληρώνει ένα κομμάτι ψωμί (let's say 500€/μήνα) τα συνεργεία με τους εργάτες κ.ο.κ.

Η διαφορά (βασικά μία εξ αυτών) στο παράδειγμά σου είναι ότι ο μηχανικός παίζει να παράγει έργο περίπου ίσο με τα 3,000/μήνα, ενώ ο τσέος των 20,000/μήνα όχι.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
diplomat έγραψε:
socratesn έγραψε:Θέλω να πω προφανώς δεν είναι cool να παίρνεις 20Κ/μήνα από μία εταιρεία χρεοκοπημένη, αλλά αναλογικά θα πρέπει να μην είναι κουλ και ένας μηχανικός που παίρνει 3Κ/μήνα, σε μια εταιρεία που για να επιβιώσει πληρώνει ένα κομμάτι ψωμί (let's say 500€/μήνα) τα συνεργεία με τους εργάτες κ.ο.κ.

Η διαφορά (βασικά μία εξ αυτών) στο παράδειγμά σου είναι ότι ο μηχανικός παίζει να παράγει έργο περίπου ίσο με τα 3,000/μήνα, ενώ ο τσέος των 20,000/μήνα όχι.

Α άρα το θέμα μας δεν είναι η γενικότερη δικαιοσύνη ή μη στον ιδιωτικό τομέα, είναι ότι ο CEO βγάζει λεφτά και εμείς όχι.
Ευχαριστώ για την επιβεβαίωση :s_whiteflag
(Προφανώς επιχειρηματολογία τύπου "ο τάδε παίζει να παράγει τόσο, ο δείνα όχι" παραείναι αυθαίρετη για να εκλάβω κάτι διαφορετικό ως συμπέρασμα)
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#631325 Για μένα αυτό που θέλω να πω είναι πως το μότο "στον ιδιωτικό τομέα υπάρχει αξιοκρατία και ο καλός θα πετύχει και ο κακός όχι" ισχύει υπό προϋποθέσεις. Πιο σημαντικό είναι να έχεις το δίκτυο γνωριμιών, παρά να είσαι ικανός. Αυτό δείχνει η δική μου μικρή εμπειρία, έχοντας δει άπειρο κόσμο να επιβιώνει, χωρίς κανένα άλλο προσόν παρά το καλό networking.
Δεν σημαίνει δηλαδή πως όποιος κατέχει μια θέση, την κατέχει γιατί είναι καλύτερος από κάποιον άλλο. Είναι εξίσου (αν όχι περισσότερο) πιθανό, να την έχει γιατί έχει το κατάλληλο δίκτυο γνωριμιών.
Άβαταρ μέλους
By diplomat
socratesn έγραψε:Α άρα το θέμα μας δεν είναι η γενικότερη δικαιοσύνη ή μη στον ιδιωτικό τομέα, είναι ότι ο CEO βγάζει λεφτά και εμείς όχι.
Ευχαριστώ για την επιβεβαίωση :s_whiteflag
(Προφανώς επιχειρηματολογία τύπου "ο τάδε παίζει να παράγει τόσο, ο δείνα όχι" παραείναι αυθαίρετη για να εκλάβω κάτι διαφορετικό ως συμπέρασμα)

Αυθαίρετη, ή σε αυθαίρετες βάσεις είναι όλη η κουβέντα εξαρχής, ένα λαμβάνοντας υπόψιν με λογική ceteris paribus τις γνωριμίες και τις απολαβές του τσέο και του μηχανικού σαν κοινό σύστημα επαγγελματικής εξέλιξης. Στην πραγματικότητα όμως δεν υπάρχει ceteris paribus, και ένας από τους λόγους είναι και η παραγωγικότητα (να σημειωθεί εδώ ότι καταλαβαίνω πως ζέχνει η πείνα μου, soz). Τώρα, ο ορισμός της παραγωγικότητας του ενός vs του άλλου σαφέστατα είναι αόριστος και αυθαίρετος ως επιχείρημα, όμως τα ποσά δίνουν εντελώς διαφορετικά περιθώρια ΙΜΗΟ.