RXristos έγραψε:Απο προσωπική εμπειρία τα πετρόχτιστα έχουν 2 βασικά πλεονεκτήματα, έτσι τουλάχιστον το αντιλαμβάνομαι εγώ. 1) Θερμομόνωση 2) Ηχομόνωση
Το πατρικό μου είναι χτισμένο πάνω από το πατρικό του πατέρα μου () το οποίο είναι πετρόχτιστο. Η οικοδομή από πάνω είναι κατασκευή του 85', ένα οροφοδιαμέρισμα. Το πετρόχτιστο δεν κατοικείται έχει κουφώματα της δεκαετίας του 50, ξύλινα σε πολύ άσχημη κατάσταση με μονό τζάμι και το πάνω είναι με νέα κουφώματα αλουμινίου με θερμοδιακοπή κλπ κλπ. αλλά χωρίς ενδοτοίχια μόνωση.
Η διαφορά που έχουν σε θερμοκρασία ειδικά το καλοκαίρι πρέπει να παίζει στους 5 βαθμούς προς τα κάτω για το πετρόχτιστο και το χειμώνα πάλι το νιώθεις αρκετά πιο ζεστό και με λιγότερο υγρασία.
Η διαφορά δεν οφείλεται μόνο στο είδος των τοίχων, αλλά μάλλον κυρίως στη θέση.
Το σχεδόν πλήρως εκτεθειμένο πάνω, θα ήταν ούτως ή άλλως πιο ζεστό και πιο κρύο.
RXristos έγραψε:Είμαι σε δίλημμα αν αξίζει να το ανακαινίσω ή να συνεχίσω να μένω σε ενοίκιο.
Σε αυτά γίνονται στατικές μελέτες; γιατί τα φοβάμαι λίγο είναι η αλήθεια
Νομίζω πως γίνεται να φτιαχτεί σκελετός που να καλύπτει αντισεισμικές προδιαγραφές.

[edit και μόλις πάτησα enter έπαιξε σεισμός
]Με τι κόστος κλπ, δεν έχω ιδέα. Το αν θα το αξίζει (πέρα από την αναλογία διαθέσιμου κεφαλαίου), έχει να κάνει και με το πόσο σου αρέσει η τοποθεσία κλπ

) το οποίο είναι πετρόχτιστο. Η οικοδομή από πάνω είναι κατασκευή του 85', ένα οροφοδιαμέρισμα. Το πετρόχτιστο δεν κατοικείται έχει κουφώματα της δεκαετίας του 50, ξύλινα σε πολύ άσχημη κατάσταση με μονό τζάμι και το πάνω είναι με νέα κουφώματα αλουμινίου με θερμοδιακοπή κλπ κλπ. αλλά χωρίς ενδοτοίχια μόνωση.

στον ένοικο του τελευταίου που θα δει τον σοφά να πέφτει να του εξηγήσεις οτι έτσι γίνεται στις πολυκατοικίες τις δεκαετίας του '70 και να μην ανησυχεί