Νίκος Παππάς έγραψε:pro έγραψε:Νίκος Παππάς έγραψε:οταν βλεπεις να ζει οικογενεια με 1500 τον μηνα και να κανουν πραγματακια,
Τι πραγματάκια κάνουν, έτσι από περιέργεια; Για να μιλάμε σε κοινή βάση δλδ.
Αθλητισμο τα παιδια, κανενα μουσικο οργανο, σινεμα, ταβερνακι, καμια ημερησια εκδρομη, επισκεψη σε κανενα μουσειο, πως το λενε, δεν καθονται μεσα, ζουνε.
.
Δλδ πληρώνουν ενοίκιο ή δοση δανείου, λογαριασμούς - εφορίες, S/M, φροντιστήρια, δραστηριότητες, εξοδα αυτοκινητου, 1 βδομαδα διακοπες, ενδυση υποδηση 4 ατομων, κλπ, κλπ και επιπλέον έχουν και 28 ευρω να πάνε στο Γουλανδρή. Κι όλα αυτά με 1500 το μήνα. Αν καταπίνουν και σπαθιά είναι έτοιμοι για το τσίρκο.
funkyreverend έγραψε:Αντίστοιχα (και μάλλον με περισσότερες πιθανότητες), το ζεύγος των 40Κ+ θα έχει και αυτό ένα καλύτερο μαξιλάρι από τις προηγούμενες γενιές.Οχι ακριβώς. Μόνο σπουδές.
Να τους αφήσουν ακίνητα ξέρω γω (εκτός από αυτό που μένουν, αν είναι ιδιόκτητο, όταν πεθάνουν) είναι απίθανο.
pro έγραψε:Δλδ πληρώνουν ενοίκιο ή δοση δανείου, λογαριασμούς - εφορίες, S/M, φροντιστήρια, δραστηριότητες, εξοδα αυτοκινητου, 1 βδομαδα διακοπες, ενδυση υποδηση 4 ατομων, κλπ, κλπ και επιπλέον έχουν και 28 ευρω να πάνε στο Γουλανδρή. Κι όλα αυτά με 1500 το μήνα. Αν καταπίνουν και σπαθιά είναι έτοιμοι για το τσίρκο.
Η πραγματικότητα για ων ουκ έστιν αριθμό οικογενειών σε αυτά τα πλαίσια βρίσκεται (ή έστω με αυτά τα ζητούμενα). Μου κάνει εντύπωση που μετά από τόσα χρόνια κρίσης δυσκολευόμαστε ακόμη να καταλάβουμε πώς τα βγάζουν πέρα πολλοί (πάρα πολλοί) συμπολίτες μας. Και προφανώς δεν κάνουν μαγικά, κόβουν και ψάχνουν μέχρι να βγει η εξίσωση. Δεν είναι για τσίρκο, ήρωες είναι.
diplomat έγραψε:Δεν είπε ούτε υπονοησε ότι δεν είναι ήρωες. Είπε ότι δεν κάνουν "πραγματάκια".pro έγραψε:Δλδ πληρώνουν ενοίκιο ή δοση δανείου, λογαριασμούς - εφορίες, S/M, φροντιστήρια, δραστηριότητες, εξοδα αυτοκινητου, 1 βδομαδα διακοπες, ενδυση υποδηση 4 ατομων, κλπ, κλπ και επιπλέον έχουν και 28 ευρω να πάνε στο Γουλανδρή. Κι όλα αυτά με 1500 το μήνα. Αν καταπίνουν και σπαθιά είναι έτοιμοι για το τσίρκο.
Η πραγματικότητα για ων ουκ έστιν αριθμό οικογενειών σε αυτά τα πλαίσια βρίσκεται (ή έστω με αυτά τα ζητούμενα). Μου κάνει εντύπωση που μετά από τόσα χρόνια κρίσης δυσκολευόμαστε ακόμη να καταλάβουμε πώς τα βγάζουν πέρα πολλοί (πάρα πολλοί) συμπολίτες μας. Και προφανώς δεν κάνουν μαγικά, κόβουν και ψάχνουν μέχρι να βγει η εξίσωση. Δεν είναι για τσίρκο, ήρωες είναι.
diplomat έγραψε:. Και προφανώς δεν κάνουν μαγικά, κόβουν και ψάχνουν μέχρι να βγει η εξίσωση. Δεν είναι για τσίρκο, ήρωες είναι.
αυτο.
Asimov έγραψε:Δεν είπε ούτε υπονοησε ότι δεν είναι ήρωες. Είπε ότι δεν κάνουν "πραγματάκια".
Ούτε εγώ υπενόησα αυτό. Πολλοί νομίζουν ότι όσοι δεν έχουν τα οικονομικά μέσα θα μείνουν στο τίποτα. Αυτό δεν ισχύει, θα βρεθούν λύσεις με χαμηλότερο ή μηδενικό ει δυνατόν κόστος. Το ότι κάποιες οικογένειες δεν έχουν οικονομική άνεση δε σημαίνει ότι πρέπει να κρυφτούν και να αποδεχθούν τη μιζέρια.
diplomat έγραψε:Φυσικά δεν πρέπει να το αποδεχτούν. Αλλά αυτό δεν αλλάζει ότι με αυτά τα χρήματα δεν έχει έξτρα. Μόνο επιβίωση.Asimov έγραψε:Δεν είπε ούτε υπονοησε ότι δεν είναι ήρωες. Είπε ότι δεν κάνουν "πραγματάκια".
Ούτε εγώ υπενόησα αυτό. Πολλοί νομίζουν ότι όσοι δεν έχουν τα οικονομικά μέσα θα μείνουν στο τίποτα. Αυτό δεν ισχύει, θα βρεθούν λύσεις με χαμηλότερο ή μηδενικό ει δυνατόν κόστος. Το ότι κάποιες οικογένειες δεν έχουν οικονομική άνεση δε σημαίνει ότι πρέπει να κρυφτούν και να αποδεχθούν τη μιζέρια.
Είναι και τί προσλαμβανουσες έχει ο καθένας θα μου πεις.
Ας πούμε ότι και εγώ επιβιώνω ,δεν έχω έναν Μοντιλιάνι στο σαλόνι.
Του γιωτ.
https://www.youtube.com/watch?v=pL_YEsJsFEY
Asimov έγραψε:]Δεν είπε ούτε υπονοησε ότι δεν είναι ήρωες. Είπε ότι δεν κάνουν "πραγματάκια".
Ακριβώς. Κι αν κάνουν είναι γιατί έχουν δικό τους σπίτι - άρα 5-6Κ επιπλέον - ή γιατί τσοντάρει με τη σύνταξη ο παππούς, ή γιατί παίρνουμε 2Κ ακόμη από κάτι λιόδεντρα στο χωριό, κλπ. Με 1500 να κάνεις όλα όσα προανέφερα και να κάνεις και πραγματάκια, μου φαίνεται δύσκολο.
Asimov έγραψε:Είναι συγκεκριμένα τα ποσά που συζητάμε. Προσδιοριζεται αυτό που θες.
Νομιζω οτι συζηταμε αν με 3,500 ευρω στο σπιτι σου τον μηνα μπορεις να κανεις κατι παραπανω απο το να επιβιωνεις (ακα να καλυπτονται οι στοιχειωδεις αναγκες σιτισης , στεγασης, θερμανσης, ενδυσης). Προφανως το μινιμουμ λεβελ υποδησης αφορα Tod's. Και αυτα παπουτσια ειναι.
https://www.youtube.com/watch?v=pL_YEsJsFEY
pro έγραψε:Asimov έγραψε:]Δεν είπε ούτε υπονοησε ότι δεν είναι ήρωες. Είπε ότι δεν κάνουν "πραγματάκια".
Ακριβώς. Κι αν κάνουν είναι γιατί έχουν δικό τους σπίτι - άρα 5-6Κ επιπλέον - ή γιατί τσοντάρει με τη σύνταξη ο παππούς, ή γιατί παίρνουμε 2Κ ακόμη από κάτι λιόδεντρα στο χωριό, κλπ. Με 1500 να κάνεις όλα όσα προανέφερα και να κάνεις και πραγματάκια, μου φαίνεται δύσκολο.
Αν τα 3.500€ σε κανουν απλα να διατηρεις την περιουσια σου, με 1.500€ προφανως δεν μπορεις να κανεις ουτε το απλο, να επιβιωσεις, εκτος αν αναθεωρησεις τι θεωρεις απαραιτητο, αναγκαιο, χρησιμο και τι μπορεις να εχεις.
Σας ευχομαι να μην αναγκαστειτε ποτε να διαπιστωσετε τι μπορεις να κανεις με τοσα χρηματα και ποσο νερο πρεπει να ριξεις στο κρασι της "αναγκαιοτητας" και του "απαραιτητου" για να γινουν τα "πραγματακια"
Fiat Panda 7,6l/100km
Νίκος Παππάς έγραψε:Αν τα 3.500€ σε κανουν απλα να διατηρεις την περιουσια σου, με 1.500€ προφανως δεν μπορεις να κανεις ουτε το απλο, να επιβιωσεις
Αυτό το συμπέρασμα, που είναι και προφανές κιόλας, από που προκύπτει;