Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Cosmic
trident1971 έγραψε:
red_monster έγραψε:Το σπίτι αυτο δεν ειναι για ελλαδα, για λόγους τελείως άσχετους προφανώς απο αυτους που ευαγγελίζεται ο τριντεντ :lol:

ορμα τζακ. Πιστευεις οτι με τετοιες γυαλινες επιφανειες θα καλοπερνανε?
για πες. σεισμικοι κανονισμοι κλπ?

Όχι ρε κάθε μέρα που ξυπνάνε παίρνουνε φόρα και βαράνε το κεφάλι τους στον τοίχο που ζούνε σε τέτοιο σπίτι...Ρε είσαι σοβαρός...; Σεισμικοί κανονισμοί... :slap:
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#62525 Ειδικα αυτο στην Αιγινα πολυ θα το ηθελα... για να το πουλησω :lol: αμα ηθελα να ζησω σε μουσειο μπορω να γινω αστεγος. Εχει και πολυθρονες Barcelona απο οτι βλεπω, απαραιτητο αξεσουαρ του καθε σπιτιου.

Γουστα ειπαμε. Επισης στην Ελλαδα φως=ζεστη.
Άβαταρ μέλους
By Cosmic
trident1971 έγραψε:Ειδικα αυτο στην Αιγινα πολυ θα το ηθελα... για να το πουλησω :lol: αμα ηθελα να ζησω σε μουσειο μπορω να γινω αστεγος. Εχει και πολυθρονες Barcelona απο οτι βλεπω, απαραιτητο αξεσουαρ του καθε σπιτιου.

Καλά ΟΚ, αλλά μάθε τα εξής:
1) Ο κατάλογος του ΙΚΕΑ δεν είναι αρχιτεκτονικό εγχειρίδιο
2) Το Praktiker δεν είναι gallery μοντέρνας κατοικίας
Άβαταρ μέλους
By NickTG
red_monster έγραψε:Το σπίτι αυτο δεν ειναι για ελλαδα, για λόγους τελείως άσχετους προφανώς απο αυτους που ευαγγελίζεται ο τριντεντ :lol:

Όπως? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
trident1971 έγραψε:Ειδικα αυτο στην Αιγινα πολυ θα το ηθελα... για να το πουλησω :lol: αμα ηθελα να ζησω σε μουσειο μπορω να γινω αστεγος. Εχει και πολυθρονες Barcelona απο οτι βλεπω, απαραιτητο αξεσουαρ του καθε σπιτιου.

Χαλάρωσε, δεν είναι όλα άσπρο ή μαύρο :lol: Εμένα μ'αρέσει αυτό το στυλ :inlove:

Όσο για την κουζίνα πιο ακριβή=πιο καλή => this ain't rational thought :lol: , τουλάχιστον σ'αυτόν τον χώρο
Άβαταρ μέλους
By red_monster
NickTG έγραψε:

Όπως? :hmmm:

Καταρχήν, αρχιτεκτονικά είναι υπερβολικά υπερφορτωμενο χωρίς κανένα απολύτως λόγο... Μπορούσε να είναι απείρως ομορφότερο και αρμονικότερο χωρίς μερικές κραυγαλέες λεπτομέρειες.

Τα γραφόμενα του τριντέντ δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα γιατί δεν ξέρουμε την τοποθεσία του, τον προσανατολισμό του, τα υλικά κατασκευής, τον σχεδιασμό του, πόσα από τα ανοίγματα είναι περιμετρικά θερμομονωμένα κλπ κλπ κλπ.

Αν δε δω οπλισμούς, κατόψεις, ξυλότυπους και τομές δεν μπορώ να ξέρω αν στέκεται στην Ελλάδα. Που και να στέκεται θα είναι ηλίθια και οικονομικά ασύμφορη η πλάκα με τους τεράστιους προβόλους και τις αστείες κολώνες...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
Nikos! έγραψε:Ένα φοβερό σπίτι από τον ίδιο αρχιτέκτονα που έκανε ανακαίνιση το δικό μου:

http://whitebox.gr/portfolio/%CE%BA%CE% ... 3%CE%BF-2/

Πωω, ζημιά :inlove: Θα κοστίζει και αντίστοιχα φαντάζομαι :dizzy:

Επιστρέφοντας στο θέμα της κουζίνας και του απορροφητήρα, μήπως είναι καλύτερα να βάλω ψηλά κρεμαστά (92ρια) απ'άκρη σ'άκρη και να σφαχτούν όλα στο πάνω μέρος για να περνάει ο σωλήνας σε μια ευθεία ώστε να γλυτώσει τη μια γωνία που κάνει πιο δύσκολη την απορροφητικότητα σε περίπτωση που έβαζα μόνο γωνιακό φάλτσο για να κατέβαινε από κει;
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
Nikos! έγραψε:Ένα φοβερό σπίτι από τον ίδιο αρχιτέκτονα που έκανε ανακαίνιση το δικό μου:

http://whitebox.gr/portfolio/%CE%BA%CE% ... 3%CE%BF-2/

Υπέροχο!! :inlove:

Μου θύμισε έτσι λίγο αυτό: http://www.amanresorts.com/amanzoe/home.aspx
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#62589 Βλέπω πως το μέσο μικροαστικό όνειρο, "σπιτάκι" με κεραμίδι, χαμηλό φράχτη και στρογγυλεμένη πισίνα, έχει αλλάξει σε "σπιτάκι" ορθογώνιο, με πέτρα και ξύλο για διακόσμηση και τετράγωνη πισίνα.
:ninja:
Ποιος ο λόγος να χτίζεις με πέτρα στην Ανάβυσσο; Κανένας μήπως; :lol:
Να χτίσεις στο Πήλιο ή στα Ζαγόρια έχει νόημα, να το κάνεις στην Ανάβυσσο; :svivhaha:

Τέσπα, θα με πείτε πάλι περίεργο μάλλον, εμένα μου αρέσουν τα βιομηχανοποιημένα υλικά, τα οποία μπορούν να είναι όμορφα, ανθεκτικά, να μην χρειάζονται σχεδόν καμία συντήρηση για δεκαετίες και κυρίως να χρησιμοποιούνται χωρίς να κάνουμε ζημιά στην γη (συντηρώντας νταμάρια γι' αυτή τη δουλειά).
Οπότε, επιμένω στο εμφανές μπετόν, μέταλλο (που ανακυκλώνεται), θερμοπλαστικά λίγα, ξύλο λίγο (και κυρίως εσωτερικά που δεν χρειάζεται συντήρηση, απλώς κάποια προσοχή). Τα υπόλοιπα είναι δουλειά του αρχιτέκτονα.
Κάτι τέτοιο για παράδειγμα, απλώς θα χρησιμοποιούσα πιο έντονα χρώματα στα παράθυρα αν ήταν δικό μου (να μην είναι τόσο κυρίαρχο το γκρι δηλαδή):
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Και κάτι για να δείτε πως το μπετόν και όχι η πέτρα μπορεί να κάνει εντυπωσιακά κτήρια (αν και πρόκειται για φωτορεαλισμό και όχι πραγματικό κτήριο, αλλά ακόμη και τα κτήρια του γραφείου που παρέθεσε ο Νίκος, τα μισά είναι φωτορεαλισμοί):
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#62595 Ωραίο το industrial αλλά πλέον το πετυχαίνεις από bar μέχρι νεο-σουβλατζίδικο οπότε δεν ξέρω αν θα ήθελα να το βλέπω και σπίτι μου. Ομοίως ωραίο και το γκρι του μπετού(!) αλλά θέλει πολύ προσεκτικές πινελιές ώστε να σπάει η μουντίλα. Σκέψου να ήταν όλα τα σπίτια σε μια πόλη έτσι. Σαν το Sin City θα ήταν!
Άβαταρ μέλους
By kacey
#62597 Ε μα αυτο ειναι, (σχεδον) ολα ειναι θεμα γουστου. Σε αυτα τα απο πανω που εσυ βλεπεις οτι βλεπεις, εγω βλεπω τσιμεντενια κλουβια. Και αυτη ακριβως ειναι η απαντηση στο "Ποιος ο λόγος να χτίζεις με πέτρα στην Ανάβυσσο; Κανένας μήπως; ". Γιατι αρεσει (σε οποιον του αρεσει).
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#62598 Το ιστορικό κέντρο του Παρισιού σε ενοχλεί; Όλα σχεδόν τα κτήρια έχουν το ίδιο μπεζ χρώμα...
Μια χαρά θα ήταν, αρκεί ξαναλέω να έκανε ο αρχιτέκτονας την δουλειά του σωστά. Δεν θα ήταν τα πάντα γκρι, θα είχες και χρώμα, θα είχες και κήπους στις ταράτσες, θα είχες τα πάντα.
Απλώς, ο μέσος έλληνας πριν λίγα χρόνια έχει έρθει από το χουριό και εκτιμάει αυτά που ήξερε και ξέρει.
Κεραμίδι, πέτρα, φράχτης, μονοκατοικία με κηπάκο να βάζω και κάνα μαρούλι. Γι' αυτό και το 99% των νέων οικοδομών, έχει τα μαύρα του τα χάλια. Ευτυχώς που λόγω κρίσης σταματήσαμε να κτίζουμε, τόση ασχήμια δεν παλεύεται πια!
:s_hang
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#62599 Δεν έχω κανένα θέμα με την ομοιομορφία προφανώς! Κάθε άλλο. :lol:

Απλά λέω ότι σε τόσο φωτεινή χώρα είναι κρίμα το τόσο γκρι. Βέβαια αν υπάρχει χρήμα και λίγη αισθητική όλα γίνονται. Πχ αυτό της φώτο στην Πολιτεία θα ήταν όνειρο!

Εικόνα