- 15 Ιαν 2015, 13:11
Βλέπω πως το μέσο μικροαστικό όνειρο, "σπιτάκι" με κεραμίδι, χαμηλό φράχτη και στρογγυλεμένη πισίνα, έχει αλλάξει σε "σπιτάκι" ορθογώνιο, με πέτρα και ξύλο για διακόσμηση και τετράγωνη πισίνα.
Ποιος ο λόγος να χτίζεις με πέτρα στην Ανάβυσσο; Κανένας μήπως;
Να χτίσεις στο Πήλιο ή στα Ζαγόρια έχει νόημα, να το κάνεις στην Ανάβυσσο;
Τέσπα, θα με πείτε πάλι περίεργο μάλλον, εμένα μου αρέσουν τα βιομηχανοποιημένα υλικά, τα οποία μπορούν να είναι όμορφα, ανθεκτικά, να μην χρειάζονται σχεδόν καμία συντήρηση για δεκαετίες και κυρίως να χρησιμοποιούνται χωρίς να κάνουμε ζημιά στην γη (συντηρώντας νταμάρια γι' αυτή τη δουλειά).
Οπότε, επιμένω στο εμφανές μπετόν, μέταλλο (που ανακυκλώνεται), θερμοπλαστικά λίγα, ξύλο λίγο (και κυρίως εσωτερικά που δεν χρειάζεται συντήρηση, απλώς κάποια προσοχή). Τα υπόλοιπα είναι δουλειά του αρχιτέκτονα.
Κάτι τέτοιο για παράδειγμα, απλώς θα χρησιμοποιούσα πιο έντονα χρώματα στα παράθυρα αν ήταν δικό μου (να μην είναι τόσο κυρίαρχο το γκρι δηλαδή):

Και κάτι για να δείτε πως το μπετόν και όχι η πέτρα μπορεί να κάνει εντυπωσιακά κτήρια (αν και πρόκειται για φωτορεαλισμό και όχι πραγματικό κτήριο, αλλά ακόμη και τα κτήρια του γραφείου που παρέθεσε ο Νίκος, τα μισά είναι φωτορεαλισμοί):