Το πρόβλημα είναι αν -εν γνώσει του- το κρύβει ο ιδιοκτήτης και τελικά μόνο ατρακάριστο δεν είναι.
Το ίδιο συμβαίνει και με τα "πραγματικά χιλιόμετρα", "μπουκ σέρβις" και άλλα πολλά.
nass έγραψε:Deleted User 1 έγραψε:Έμπαινα (με προϋπόθεση να μην έχει λιώσει κι αυτό σε καμιά πίστα):
https://www.car.gr/24536145-mitsubishi-lancer-2-0-295ps-evo-x-sst
Δες φωτο από πίσω, λείπει κάτι ?![]()
Και σκέψου πόσο πιθανό είναι να ισχύει η προϋπόθεσή σου.
11235 χλμ. σε 10 χρόνια
nass έγραψε:Να μας πει και ο rocsta ως επαγγελματίας του χώρου την "αντικειμενική" ερμηνεία του όρου: "ατρακάριστο"
alexandros.K έγραψε:Εννοεις την 2η μπουκα ή το Σ του εισαγωγεα ?
), αλλαγμένο φίλτρο, αλλαγμένο κολάρο από το Intercooler (το μαμά είναι λαστιχένιο το μισό) και γενικά τα ελάχιστα που θα περίμενε να δει κανείς σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο
Πάντως "295hp" αποκλείεται να είναι...

rocsta έγραψε:Αν θεωρήσουμε ότι το "ατρακάριστο" ως επιθετικός προσδιορισμός απευθύνεται στο δομικό πλαίσιο του αυτοκινήτου, τότε μονομιάς ο όρος είναι αντικειμενικός.
red_monster έγραψε:Ατρακάριστο είναι το αυτοκίνητο που δεν έχει εμπλακεί ποτέ σε συμβάν. Πιθανό να έχει βαψίματα από κακόβουλες ενέργειες, στοιχεία της φύσης κλπ

Πάντως το αν ένα όχημα έχει εμπλακεί σε ατύχημα δε κρύβεται γιατί είναι πολύ εύκολο να βρεθεί από τη πινακίδα μέσω ασφαλιστικής.
Αυτό το Lancer EVO είναι ένα αυτοκίνητο αγωνιστικής τεχνολογίας σε έκδοση δρόμου που θα ενθουσιάσει τους μυημένους της σπορ οδήγησης! Έχει συντηρηθεί με πλήρη επιμέλεια, είναι αγορασμένο από ελληνική αντιπροσωπεία και έχει διανύσει ελάχιστα χιλιόμετρα (επιβεβαιωμένα). Στον εξοπλισμό του θα βρεις ανάμεσα σε πολλά άλλα, ζάντες αλουμινίου, αισθητήρα αυτόματων φώτων και βροχής, υπολογιστή ταξιδίου, τετρακίνηση και πολυλειτουργικό τιμόνι. Εφοδιάζεται επίσης με intercooler, φίλτρο αέρα, χειροποίητη εξάτμιση αλλά και boost controller με το οποίο ρυθμίζεις τρία διαφορετικά προγράμματα οδήγησης, με το ανώτερο να φτάνει τους 380 ίππους! Αυστηρά ελεγμένο και επιλεγμένο ανάμεσα σε πολλά Lancer EVO επειδή είναι ατρακάριστo και σε άψογη μηχανική κατάσταση! Σου το προτείνουμε ανεπιφύλακτα γιατί είναι ένας θρύλος της αυτοκίνησης!
rx8_drifter έγραψε:Τώρα να το χες σε καμια πίστα, να ψώνισες οικόπεδο και να άλλαξες τριγύρω το μισό αμάξι αλλά το πλαίσιο να ειναι ανέπαφο, κι αυτό ως ατρακάριστο μπορείς να το πουλήσεις αλλά βλέπεις οτι "αντικειμενικά" ενεχει διαβαθμίσεις
nass έγραψε:alexandros.K έγραψε:Εννοεις την 2η μπουκα ή το Σ του εισαγωγεα ?
Χαχα ούτε το δικό μου είχε "Σ".
Εννοώ προφανώς τη 2η μπούκα: έχει αλλαγμένη εξάτμιση, που σημαίνει ότι τα "295 hp" (= "μαμά" καταλαβαίνει κάποιος βιαστικός) δεν ισχύουν![]()
Και αυτό το είπα από την 3η φωτο, τώρα πήγα και παρακάτω στις φωτο, βλέπω και άλλες επεμβάσεις πχ. οργανάκια, cruise control (πολύ χρήσιμο, είχα βάλει και γω), αλλαγμένη μπαταρία (το δικό μου το πούλησα με τη μαμά Panasonic), αλλαγμένο φίλτρο, αλλαγμένο κολάρο από το Intercooler (το μαμά είναι λαστιχένιο το μισό) και γενικά τα ελάχιστα που θα περίμενε να δει κανείς σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο
Πάντως "295hp" αποκλείεται να είναι...
Επίσης με 11235 χλμ. σε αυτοκίνητο 10ετίας λες να έχουν αλλάξει ποτέ λάστιχα ή θα είναι με τα μαμά SP600 (δεν υπάρχουν πια κρίμα γιατί ήταν φανταστικά) 10ετίας ?![]()
Από εκεί και πέρα, προφανώς δεν μένει κανείς στην αγγελία και θέλει ενδελεχή έλεγχο για όλα τα "άριστα", "ατρακάριστα", "άβαφα" μεταχειρισμένα αυτοκίνητα εκεί έξω, πόσο δε μάλλον για τέτοιο αυτοκίνητο, που οι πιθανότητες να μην έχει "κυνηγηθεί" σε βουνά και πίστες είναι --> 0. Το δικό μου σαφώς και είχε "κυνηγηθεί" και το έλεγα από την πρώτη στιγμή, μη γινόμαστε ρεζίλιrocsta έγραψε:Αν θεωρήσουμε ότι το "ατρακάριστο" ως επιθετικός προσδιορισμός απευθύνεται στο δομικό πλαίσιο του αυτοκινήτου, τότε μονομιάς ο όρος είναι αντικειμενικός.
Συμφωνώ μαζί σου αλλά μόνο που βάζεις προϋποθέσεις αυτομάτως παύει να είναι αντικειμενικός όρος.
Ασε που ο red_monster δεν συμφωνεί μαζί σου:red_monster έγραψε:Ατρακάριστο είναι το αυτοκίνητο που δεν έχει εμπλακεί ποτέ σε συμβάν. Πιθανό να έχει βαψίματα από κακόβουλες ενέργειες, στοιχεία της φύσης κλπ
Προφανώς επειδή είμαστε στην Ελλάδα "αντικειμενικό" σημαίνει "αυτό που πιστεύω εγώ"
Πάντως το αν ένα όχημα έχει εμπλακεί σε ατύχημα δε κρύβεται γιατί είναι πολύ εύκολο να βρεθεί από τη πινακίδα μέσω ασφαλιστικής.
Το αρχείο των ασφαλιστικών πάει νομίζω έως 5 χρόνια πίσω και δεν περιλαμβάνει τι ακριβώς είχε συμβεί ούτε ποιός έφταιγε (πχ. είχε πέσει πάνω μου σε φανάρι κάποιος και άλλαξα πίσω προφυλακτήρα ("όχι ατρακάριστο" θα έλεγε ο red_monster, εγώ πάντως για "άριστο" μίλησα, όχι για "ατρακάριστο"), στο αρχείο (επειδή το τσεκάρισα μέσω του ασφαλιστή μου) έλεγε "τάδε ημερομηνία τάδε εμπλεκόμενος" και τίποτε άλλο)

rocsta έγραψε:rx8_drifter έγραψε:Τώρα να το χες σε καμια πίστα, να ψώνισες οικόπεδο και να άλλαξες τριγύρω το μισό αμάξι αλλά το πλαίσιο να ειναι ανέπαφο, κι αυτό ως ατρακάριστο μπορείς να το πουλήσεις αλλά βλέπεις οτι "αντικειμενικά" ενεχει διαβαθμίσεις
Πολύ θα ήθελα να δω κάποιον που να έχει πετύχει τέτοιο πράγμα. Πρακτικά δεν νομίζω ότι γίνεται. Κι αν γίνεται, τότε πάλι θα πω ότι είναι ατρακάριστο.
< >
Deleted User 1 έγραψε:Πολύ απλά δηλώνεις κανονικά τις εργασίες που έχουν γίνει στο αμάξι και αφήνεις τον ενδιαφερόμενο να αξιολογήσει την κατάσταση.
Tombazis on what happened during the formation lap[…]
Δεν είναι για ζωηρή οδήγηση, ίσως ξεφεύγει το D[…]
1) Μετα απο τοσα χρονια στα φορα ακομα δεν εχεις μ[…]
SHIELD: Η γεωκτιριοσύζευξη αλλάζει τη μάχη με τον[…]
Σε μας έρχονται είτε με δικές τους αεροπορικές είτ[…]
Αν γνωρίζει κάποιος για το ποιόν του συγκεκριμένου[…]
Τζόρνταν: Πουλήθηκε 12.3 εκατομμύρια δολάρια η φαν[…]