Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Cosmic έγραψε:Και κάτι ακόμα μια και είδα να το συζητάτε πιο πάνω... Το επίσημο σέρβις της Rolex το έχει η Rolex, είναι στο Σύνταγμα στην Καραγεώργη Σερβίας 4 μέσα στην στοά Καλλιγά. Εκεί είναι το σέρβις και οι τεχνικοί. Ο κάθε αντιπρόσωπος όταν του δίνει ο πελάτης ένα ρολόι το στέλνει εκεί για να γίνει το σέρβις. Μερικοί μεγάλοι αντιπρόσωποι έχουν και έναν τεχνίτη μόνιμα στο κατάστημά τους ο οποίος όμως εξυπηρετεί και άλλες μάρκες που πουλάνε και μόνο για απλά πράγματα, π.χ. να αφαιρέσει ή να προσθέσει ένα κομμάτι στο μπρασελέ για να το φέρει στο χέρι του πελάτη και διάφορα άλλα μικροπράγματα. Όταν πρόκειται για πρόβλημα ή σέρβις το ρολόι πάει στην Rolex Hellas.

Ναι όντως, αυτό μου είπαν στον Κέσαρη ότι το στέλνουν στη Rolex.

Αν έχει πάθει κάποια μεγάλη ζημιά και δε φτιάχνεται στην Ελλάδα, μπορεί να το στείλουν και στην Ελβετία.
Άβαταρ μέλους
By prof
#61997 Τώρα που λέτε για σέρβις θυμήθηκα και εγώ στην αρχή ότι είχα αγχωθεί πότε θα το πάω για σέρβις κλπ (θυμάμαι πριν χρόνια που το είχα ψάξει έκανε 400+- ευρώ στην Ρόλεξ) και μάλιστα θυμάμαι που μου άρεσε ότι ζητούσες να ρυθμίσουν και την ακρίβεια με την έννοια να τους πεις πόσο περίπου χάνει και μπορούσαν να στο κάνουν να χάνει ή και να κερδίζει. Ευτυχώς εμένα πάει μπροστά οπότε είμαι οκ. Προτιμώ να είναι πιο μπροστά το ρολόι μου πάντα.

Μετά όμως συνειδητοποίησα ότι ένα Σέικο που μου χάρισε ένας μπάρμπας μου το 1977 γαζώνει ακόμη και σήμερα χωρίς κανένα σέρβις οπότε τα σέρβις των sea dweller και Monaco μεταφέρθηκαν απευθείας στον ... γάμπρο μου (η κόρη μου είναι 4 :shifty: ). Ας τα κάνει αυτός (αν του δώσω κανένα δλδ. Θα το σκεφτώ). Θα του δίνω κιόλας και το σουπερ ποζέ (να μου το καθαρίζει) τώρα που το σκέφτομαι. :s_biggrin

Σε ένα Σιτιζεν προμαστερ :inlove: έκανα μονο σέρβις για τις τσιμούχες γιατί στα νειάτα μου το βουτούσα αρκετά για το βυθόμετρο.

Από εκεί και έπειτα μόνο μπάνιο υπερήχων για τις εξωτερικές βρωμιές/ιδρώτα/κύτταρα και είναι σαν καινούρια (εξωτερικά).

Οπότε, Νίκο, θα πρότεινα να μην αγχώνεσαι με το σέρβις. Και 6 χρόνια να περάσουν και 8 και 10, εσύ να είσαι καλά και αυτό μέσα θα παραμένει διαμάντι. Τέτοια μηχανήματα φτιάχνονται για 2-3 γενιές περίπου. :metalo:
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
prof έγραψε:
Από εκεί και έπειτα μόνο μπάνιο υπερήχων για τις εξωτερικές βρωμιές/ιδρώτα/κύτταρα και είναι σαν καινούρια (εξωτερικά).

Τι ακριβώς είναι αυτό και που το κάνουν? Τραβάω ένα σχετικό ψυχαναγκασμό με ότι βρωμιές αφήνουν τα χέρια μας σε αντικείμενα και κάθε 2-3 μέρες το περνάω με μωρομάντηλα το ρολόι μου.
Άβαταρ μέλους
By Cosmic
prof έγραψε:Τώρα που λέτε για σέρβις θυμήθηκα και εγώ στην αρχή ότι είχα αγχωθεί πότε θα το πάω για σέρβις κλπ (θυμάμαι πριν χρόνια που το είχα ψάξει έκανε 400+- ευρώ στην Ρόλεξ) και μάλιστα θυμάμαι που μου άρεσε ότι ζητούσες να ρυθμίσουν και την ακρίβεια με την έννοια να τους πεις πόσο περίπου χάνει και μπορούσαν να στο κάνουν να χάνει ή και να κερδίζει. Ευτυχώς εμένα πάει μπροστά οπότε είμαι οκ. Προτιμώ να είναι πιο μπροστά το ρολόι μου πάντα.

Μετά όμως συνειδητοποίησα ότι ένα Σέικο που μου χάρισε ένας μπάρμπας μου το 1977 γαζώνει ακόμη και σήμερα χωρίς κανένα σέρβις οπότε τα σέρβις των sea dweller και Monaco μεταφέρθηκαν απευθείας στον ... γάμπρο μου (η κόρη μου είναι 4 :shifty: ). Ας τα κάνει αυτός (αν του δώσω κανένα δλδ. Θα το σκεφτώ). Θα του δίνω κιόλας και το σουπερ ποζέ (να μου το καθαρίζει) τώρα που το σκέφτομαι. :s_biggrin

Σε ένα Σιτιζεν προμαστερ :inlove: έκανα μονο σέρβις για τις τσιμούχες γιατί στα νειάτα μου το βουτούσα αρκετά για το βυθόμετρο.

Οπότε, Νίκο, θα πρότεινα να μην αγχώνεσαι με το σέρβις. Και 6 χρόνια να περάσουν και 8 και 10, εσύ να είσαι καλά και αυτό μέσα θα παραμένει διαμάντι. Τέτοια μηχανήματα φτιάχνονται για 2-3 γενιές περίπου. :metalo:

Συγνώμη που επεμβαίνω αλλά έχεις λάθος, δεν θα πρέπει να το αφήσει 6, 8 και 10 χρόνια. Τα μηχανικά ρολόγια (αλλά και συγκεκριμένα τα ρόλεξ) έχουν μικρές ποσότητες λαδιού σε διάφορα σημεία που εδράζονται οι τροχοί και οι άξονες. Αυτά τα λάδια με την πάροδο των ετών ξεραίνονται και δημιουργείται τριβή στα σημεία, με αποτέλεσμα το ρολόι να μην λειτουργεί. Δεν θα πειράξει εάν δεν κάνεις το σέρβις στα 4 χρόνια και το κάνεις στα 5 αλλά εάν το αφήσεις τελείως θα σταματήσει και αυτό να λειτουργεί σωστά. Έχετε υπ' όψιν σας πως μιλάμε για μηχανισμούς με ελάχιστες ανοχές και πολλά διαφορετικά εξαρτήματα, οι οποίοι λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο. Επίσης για να δούμε και τα πράγματα και από μια άλλη οπτική, ωραία ρολόγια τα ρόλεξ με καλούς μηχανισμούς, αλλά στο πάνθεον των ρολογιών συγκαταλέγονται στους απλούς μηχανισμούς. Υπάρχουν ρολόγια με πολύ πιο πολύπλοκες μηχανές τα οποία κοστίζουν και πολλά περισσότερα χρήματα (από 60, 80 έως 260 χιλ. ευρώ). Εν κατακλείδι θα πρότεινα να μην αφήσεις το μηχανικό σου ρολόι δίχως σέρβις, διότι εν τέλει θα χαλάσει.
Άβαταρ μέλους
By prof
Deleted User 1 έγραψε:
prof έγραψε:

Τι ακριβώς είναι αυτό και που το κάνουν? Τραβάω ένα σχετικό ψυχαναγκασμό με ότι βρωμιές αφήνουν τα χέρια μας σε αντικείμενα και κάθε 2-3 μέρες το περνάω με μωρομάντηλα το ρολόι μου.

Παλιά το κάνανε μόνο οι ρολογάδες. Τώρα πέσανε οι τιμές (εντάξει δεν παίρνεις και εργοταξιακό μηχάνημα αλλά καθαρίζει πολύ καλά με 2-3 κύκλους) και το κάνεις σπίτι σου.

http://www.skroutz.gr/s/3075162/AEG-USR ... F%89%CE%BD

Βάζεις χλιαρό νερό, λίγο υγρό πιάτων (και ίσως λιγο ξύδι αν είναι σκέτο ατσάλι) και πατάς το κουμπί. Τα φθηνά έχουν μικρό κύκλο 3-4 λεπτών για να μην υπερθερμαίνονται αλλά απλά βάζεις 2-3 κύκλους (με ένα κύκλο δεν καθαρίζει καλα) συνεχόμενους.

Γυαλιά οράσεως / ήλιου (που μαζεύουν βρωμίλα από ιδρώτα και κύτταρα. Προσοχή όμως να είναι ποιοτικός ο φακός και να μην ακουμπάει στο μέταλλο γιατι λόγω κραδασμών μπορεί να χαραχτεί. Δοκιμαστικά με ένα κύκλο αυτά), ρολόγια (αδιάβροχα εννοείται), δαχτυλίδια, κοσμήματα γίνονται σαν καινούρια. Το νερό με τους υπέρηχους φτάνει εκεί που δεν μπορεί να φτάσει πότε χέρι ή άλλο εργαλείο καθαρίσματος.
Άβαταρ μέλους
By prof
Cosmic έγραψε:
prof έγραψε:Τώρα που λέτε για σέρβις θυμήθηκα και εγώ στην αρχή ότι είχα αγχωθεί πότε θα το πάω για σέρβις κλπ (θυμάμαι πριν χρόνια που το είχα ψάξει έκανε 400+- ευρώ στην Ρόλεξ) και μάλιστα θυμάμαι που μου άρεσε ότι ζητούσες να ρυθμίσουν και την ακρίβεια με την έννοια να τους πεις πόσο περίπου χάνει και μπορούσαν να στο κάνουν να χάνει ή και να κερδίζει. Ευτυχώς εμένα πάει μπροστά οπότε είμαι οκ. Προτιμώ να είναι πιο μπροστά το ρολόι μου πάντα.

Συγνώμη που επεμβαίνω αλλά έχεις λάθος, δεν θα πρέπει να το αφήσει 6, 8 και 10 χρόνια. Τα μηχανικά ρολόγια (αλλά και συγκεκριμένα τα ρόλεξ) έχουν μικρές ποσότητες λαδιού σε διάφορα σημεία που εδράζονται οι τροχοί και οι άξονες. Αυτά τα λάδια με την πάροδο των ετών ξεραίνονται και δημιουργείται τριβή στα σημεία, με αποτέλεσμα το ρολόι να μην λειτουργεί. Δεν θα πειράξει εάν δεν κάνεις το σέρβις στα 4 χρόνια και το κάνεις στα 5 αλλά εάν το αφήσεις τελείως θα σταματήσει και αυτό να λειτουργεί σωστά. Έχετε υπ' όψιν σας πως μιλάμε για μηχανισμούς με ελάχιστες ανοχές και πολλά διαφορετικά εξαρτήματα, οι οποίοι λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο. Επίσης για να δούμε και τα πράγματα και από μια άλλη οπτική, ωραία ρολόγια τα ρόλεξ με καλούς μηχανισμούς, αλλά στο πάνθεον των ρολογιών συγκαταλέγονται στους απλούς μηχανισμούς. Υπάρχουν ρολόγια με πολύ πιο πολύπλοκες μηχανές τα οποία κοστίζουν και πολλά περισσότερα χρήματα (από 60, 80 έως 260 χιλ. ευρώ). Εν κατακλείδι θα πρότεινα να μην αφήσεις το μηχανικό σου ρολόι δίχως σέρβις, διότι εν τέλει θα χαλάσει.

Δεν θα διαφωνούσα πριν λίγα χρόνια. Αλλά όπως είπα, Σέικο μηχανικό 40 περίπου ετών δουλεύει ακόμη μια χαρά. Αύριο μπορεί όχι βέβαια και εδώ ερχόμαστε στα σύγχρονα ελληνικά χρόνια. Ισως πριν 5 χρόνια να έδινα και 400 ευρώ για να κάνω σέρβις στο sea dweller μου (τα μεταξωτά βρακιά θέλουν σαφώς και επιδέξιους ποπούς αλλά από την άλλη 10% της αξίας αρχικής αγοράς ενός ρολογιού να είναι ένα σέρβις μου φαίνεται κάπως αλλά αυτό είναι μεγάλη συζήτηση) πλέον όμως και δεν δύναμαι αλλά και δεν θέλω. To βλέπω και (λίγο υπερβολικά σίγουρα) σαν ένα τεστ αντοχής δεκαετιών προσωπικό. Θα αντέξει για όσο θα ζήσω, για παράδειγμα? Τώρα πηγαίνει Τρίτη δημοτικού! Είναι 9 ετών. :s_smile

Για τους μηχανισμούς της ρόλεξ σαφώς (από τα λίγα που γνωρίζω και έχω διαβάσει) και δεν είναι (σαν φήμη) στους κορυφαίους αλλά τουλάχιστον οι περισσότεροι είναι in house σε αντίθεση με του Μονακό για παράδειγμα αλλά και άλλων πολύ γνωστών ρολογιών που είναι ουσιαστικά φωτοτυπία.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#62030 Εξαιρετική πληροφορία! Thanks! :thumbsup:

Βρήκες άνθρωπο εν τω μεταξύ για τέτοια δουλειά που σκουπίζω πχ τα γυαλιά ηλίου 2 φορές τη μέρα και το ρολόι διαρκώς με μωρομάντηλα. Το δερμάτινο λουρί μπαίνει εκεί μέσα ή δεν κάνει? Αν μπορούσα θα έβαζα εκεί μέσα από το κλειδί του αυτοκινήτου μέχρι χειριστήριο playstation που πιάνει ΤΗ μάκα. :svivhaha:
Άβαταρ μέλους
By prof
trident1971 έγραψε:Τα μπεκ αμα τα βαλω μεσα θα καθαρισουν?

Μόνο του άμεσου ψεκασμού.. :shifty:
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Deleted User 1 έγραψε:Εξαιρετική πληροφορία! Thanks! :thumbsup:

Βρήκες άνθρωπο εν τω μεταξύ για τέτοια δουλειά που σκουπίζω πχ τα γυαλιά ηλίου 2 φορές τη μέρα και το ρολόι διαρκώς με μωρομάντηλα. Το δερμάτινο λουρί μπαίνει εκεί μέσα ή δεν κάνει? Αν μπορούσα θα έβαζα εκεί μέσα από το κλειδί του αυτοκινήτου μέχρι χειριστήριο playstation που πιάνει ΤΗ μάκα. :svivhaha:

Βρε συ, εχεις σκεφτει οτι το ζουμι που αφηνουν τα μωρομαντλα ελκει διαφορες μαλακιες και κολλανε επανω?
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#62038 Εννοείται μετά το σκουπίζω με χαρτί κουζίνας και το αφήνω να στεγνώσει!
Άβαταρ μέλους
By Cosmic
prof έγραψε:
Deleted User 1 έγραψε:
prof έγραψε:

Παλιά το κάνανε μόνο οι ρολογάδες. Τώρα πέσανε οι τιμές (εντάξει δεν παίρνεις και εργοταξιακό μηχάνημα αλλά καθαρίζει πολύ καλά με 2-3 κύκλους) και το κάνεις σπίτι σου.

http://www.skroutz.gr/s/3075162/AEG-USR ... F%89%CE%BD

Βάζεις χλιαρό νερό, λίγο υγρό πιάτων (και ίσως λιγο ξύδι αν είναι σκέτο ατσάλι) και πατάς το κουμπί. Τα φθηνά έχουν μικρό κύκλο 3-4 λεπτών για να μην υπερθερμαίνονται αλλά απλά βάζεις 2-3 κύκλους (με ένα κύκλο δεν καθαρίζει καλα) συνεχόμενους.

Γυαλιά οράσεως / ήλιου (που μαζεύουν βρωμίλα από ιδρώτα και κύτταρα. Προσοχή όμως να είναι ποιοτικός ο φακός και να μην ακουμπάει στο μέταλλο γιατι λόγω κραδασμών μπορεί να χαραχτεί. Δοκιμαστικά με ένα κύκλο αυτά), ρολόγια (αδιάβροχα εννοείται), δαχτυλίδια, κοσμήματα γίνονται σαν καινούρια. Το νερό με τους υπέρηχους φτάνει εκεί που δεν μπορεί να φτάσει πότε χέρι ή άλλο εργαλείο καθαρίσματος.

Θα σου συνιστούσα να μην του κάνεις 2 και 3 κύκλους στους υπέρηχους, διότι εάν καταλαβαίνω σωστά βάζεις ολόκληρο το ρολόι μέσα. Στο σέρβις το ρολόι μπαίνει στους υπέρηχους λυμένο. Μπαίνουν δηλαδή στο πλυντήριο όλα τα εξαρτήματα τοποθετημένα σε κάτι μικρά δισκάκια τα οποία έχουν γύρω τους ένα πολύ μικρό συρματόπλεγμα και καθαρίζονται. Κάσα και μπρασελέ επίσης μπαίνουν ξεχωριστά. Τώρα, εάν το ρολόι σου είναι καινούργιο και του κάνεις ένα καθάρισμα έναν-δύο κύκλους δεν θα πάθει κάτι. Αλλά εάν το ρολόι είναι λίγο παλιό και δεν έχουν αλλαχτεί τα o-ring σε κάσα και κορώνα υπάρχει περίπτωση να πάρει νερό μέσα στην κάσα. Θα σε συμβούλευα να λύνεις και να βάζεις μόνο το μπρασελέ μέσα, εκτός εάν το μηχάνημα που έχεις έχει θέση που κρατάει την κάσα έξω από το νερό, και να καθαρίζεις την κάσα με το χέρι με ένα πανάκι και χλιαρό νερό.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#62040 @stefan Δεν το περνάς κατευθείαν με χαρτί κουζίνας+οινόπνευμα να γλιτώνεις τη μισή δουλειά;

< using some app
Άβαταρ μέλους
By Cosmic
prof έγραψε:Δεν θα διαφωνούσα πριν λίγα χρόνια. Αλλά όπως είπα, Σέικο μηχανικό 40 περίπου ετών δουλεύει ακόμη μια χαρά. Αύριο μπορεί όχι βέβαια και εδώ ερχόμαστε στα σύγχρονα ελληνικά χρόνια. Ισως πριν 5 χρόνια να έδινα και 400 ευρώ για να κάνω σέρβις στο sea dweller μου (τα μεταξωτά βρακιά θέλουν σαφώς και επιδέξιους ποπούς αλλά από την άλλη 10% της αξίας αρχικής αγοράς ενός ρολογιού να είναι ένα σέρβις μου φαίνεται κάπως αλλά αυτό είναι μεγάλη συζήτηση) πλέον όμως και δεν δύναμαι αλλά και δεν θέλω. To βλέπω και (λίγο υπερβολικά σίγουρα) σαν ένα τεστ αντοχής δεκαετιών προσωπικό. Θα αντέξει για όσο θα ζήσω, για παράδειγμα? Τώρα πηγαίνει Τρίτη δημοτικού! Είναι 9 ετών. :s_smile

Για τους μηχανισμούς της ρόλεξ σαφώς (από τα λίγα που γνωρίζω και έχω διαβάσει) και δεν είναι (σαν φήμη) στους κορυφαίους αλλά τουλάχιστον οι περισσότεροι είναι in house σε αντίθεση με του Μονακό για παράδειγμα αλλά και άλλων πολύ γνωστών ρολογιών που είναι ουσιαστικά φωτοτυπία.

Οι λόγοι που αναφέρεις είναι απολύτως σεβαστοί! Τώρα για ότι αφορά την Rolex, ένας λόγος που είναι καλή εταιρία είναι το ότι έχει δικές της μηχανές. Ο άλλος λόγος είναι πως έχει παντού στον κόσμο σέρβις τα οποία έχουν πάντα στοκ ανταλλακτικά για όλα τα ρολόγια της όσο παλιά και αν είναι. Δηλαδή είναι ένα ρολόι το οποίο και μετά από 70 χρόνια μπορείς να του κάνεις ένα σέρβις, να αλλάξουν πέντε τροχούς και ένα καντράν, του κάνουν και ένα γυάλισμα και είναι σαν καινούργιο να ζήσει για άλλα τόσα χρόνια.