Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By glf
#619938 Και μια και λεμε για mesh wifi κτλ, τι ωραια που ειναι κατι access point για ταβανι ε; Η καλύτερη επιλογή για σωστη λήψη.
Τωρα ειμαι σε φαση που θα καταληξω με 3 ΑP λογω εμβαδών και μπαλκονιων
Άβαταρ μέλους
By dimik
glf έγραψε:Και μια και λεμε για mesh wifi κτλ, τι ωραια που ειναι κατι access point για ταβανι ε; Η καλύτερη επιλογή για σωστη λήψη.
Τωρα ειμαι σε φαση που θα καταληξω με 3 ΑP λογω εμβαδών και μπαλκονιων
Για σπίτι δύσκολο το ταβάνι, αλλιώς κάτι στρογγυλά ubiquity είναι μούρλια.

Εγώ βολεύτηκα με τα TP link AC 1750, σεταρισμα με app από το τηλέφωνο σε 2 λεπτά και ξεμπλεξα. Πιάνουν και 40-50 μέτρα γύρω από το σπίτι

< >
Άβαταρ μέλους
By glf
#619950 Ε ναι για σωστά σπιτικά λέμε. Αρκεί να εχει παει και κανα UTP ξατα κει κοντά.
Οκ καλο και το mesh αλλα στην ουσία τρώει bandwidth για την αναμετάδοση.
Βρε σα το καλώδιο δεν έχει..
Άβαταρ μέλους
By skous
#619952 Το καλώδιο για οικιακη χρήση είναι στις περισσοτερες περιπτωσεις υπερβολή, εκτος αν μιλάμε για streaming 4k ή αντίστοιχα πράγματα.

Με ενα netgear orbi κάνεις σουπερ δουλειά

< >
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#619977 Ευχαριστώ ΠΑΡΑ πολύ όλους για τις απαντήσεις. Θα κανουμε καποια ραντεβου για το ζητημα της θέρμανσης, θα δουμε τι θα μας πουν και βλέπουμε. Αντιλαμβάνομαι ότι με δεδομένο το κλίμα της περιοχης το πρώτο που πρέπει να γινει ειναι ΠΟΛΥ καλή μόνωση - από εκει και πέρα τα υπόλοιπα τα βρίσκουμε.

Ως προς το σμαρτ σκέλος, σκέφτομαι ευθυς εξαρχής να περαστουν δικτυακα καλώδια παντου, τα οποια θα πέφτουν σε ενα poe switch στο αποθηκακι. Ετσι, θα μπορουν να ειναι και οι κάμερες καλωδιωμένες και όχι wifi, αρκει η μελέτη να εχει γίνει σωστα απο την αρχη και να εχουν καταλήξει τα καλώδια εκει που πρέπει. Τα λέω σωστα;
Άβαταρ μέλους
By axel12p
glf έγραψε:Ε ναι για σωστά σπιτικά λέμε. Αρκεί να εχει παει και κανα UTP ξατα κει κοντά.
Οκ καλο και το mesh αλλα στην ουσία τρώει bandwidth για την αναμετάδοση.
Βρε σα το καλώδιο δεν έχει..

+1000
Από την στιγμή που μιλάμε για νέα εγκατάσταση, ας έχει όσο περισσότερα μπριζάκια μπορεί, και για το ασύρματο το βλέπετε στην πορεία.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#619980 Αν έχεις και αποθήκη τραβά γραμμή από τον πίνακα σου και τράβα κι ένα utp θωρακισμένο κατά προτίμηση
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#619983 Να θυμίσω πως έχουμε χωριστό τοπικό για το Smart Home.
viewtopic.php?f=9&t=2495&p=602519&hilit=Smart+home#p602519
Κάνε ένα κόπο να διαβάσεις το έχει γραφτεί εκεί και να κάνουμε καλύτερα την κουβέντα εκεί για να μην γεμίζουμε το εδώ τοπικό με πληροφορίες που θα χαθούν ή και δεν θα έχουν νόημα για τους πολλούς.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
dimviii έγραψε:
dimviii έγραψε:για αλλαγη τεντοπανων βρισκω τιμες απο 10 ευρω μεχρι και 14 ευρω για ten cate + φπα
εχει αλλαξει κανεις εδω μεσα,και ποσο πληρωσατε για καλο τεντοπανο?

τελικα εκλεισα στα 13,5 ευρω τοποθετημενα το τετραγωνικο, με Ελληνικο πανι,οπου εαν μουχλιασει στα 5 ετη,θα αλλαχθει δωρεαν.
https://tentes-skiasis.gr/wp-content/up ... OR-WEB.pdf

Φωναξα 2-3 για προσφορα,ολοι μου ειπαν τα χειροτερα λογια για τα Ολλανδικα ten cate.Moυχλιαζουν γρηγορα/δεν αξιζουν τα χρηματα τους.Ακομα και αυτοι που τα δουλευαν,δεν τα προτειναν.

τοποθετηθηκαν πριν λιγες μερες.Ολα καλα,απλα πρεπει να εισαι απο πανω γιατι |λογοκρισία| θα γινει σιγουρα.

Προσοχη οταν αλλαζετε τεντοπανα/τοποθετειται καινουριες τεντες,στο ποσο στρωτα θα μαζευει το πανι πανω στον αξονα.
Στις δικες μου μολις την μαζευες πανω απο το μισο μηκος,αρχισε να τσαλακωνει πανω στο ρολο,με διαγωνια τσακισματα.
Ηθελε να φυγει και να την αφησει ετσι.
Φταιει ο αξονας κλπ δικαιολογιες,οταν η παλια τεντα τυλιγε κανονικα.
Μολις του ειπα οτι εγω δεν πληρωνω τετοια τεντα,συνηλθε.
Μετα απο λιγο τυλιγε κανονικα.

Οταν αγοραζετε καινουριες τεντες,προσοχη σε τι ειδους αξονες θα χρησιμοποιησουν.
Υπαρχουν ποιοτητες και εκει,βαρεου τυπου/ελαφρου κλπ.
Το ιδιο και στη κατω αλουμινενια βεργα που τελειωνει η τεντα.
οι περισσοτεροι για να δωσουν καλη τιμη βαζουν ελαφρου τυπου,που δεν εχει σχεση σε αντοχη(δυνατος αερας πχ) με τα βαρεου τυπου.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#620485 Δηλαδή για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο, βάζουμε βαρέως τύπου παντού; Το ίδιο και για βραχίονες;
Εκεί η τιμή είναι διπλή, έξω και στους άξονες, μου είπαν για μεγάλη επιβάρυνση.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#620490 Αν έχεις τέντα με στήριξη σε κάγκελο (με αντιρίδες), δεν απαιτείται κάτι το ιδιαίτερο, αρκεί και το αλουμίνιο στις αντιρίδες, εκτός το αντίβαρο, που χρειάζεται να είναι απο σίδερο και όχι αλουμινίου, ώστε σε περίπτωση που δεν την ασφαλίζεις, να μην "ανεμίζει" ακόμα και με 3 μποφόρ αέρα.

Για τέντες με βραχίονες, επιλέγεις μόνο βαρέως τύπου. Και ναί, σχεδόν διπλοπληρώνεις.

Οταν έαν σπίτι στοιχίζει χ και ένα άλλο χ+50%, δεν είναι τυχαίο.
Τα υλικά είναι ΥΛΙΚΑ (+ οι designιές) και στοιχίζουν ! :rtfm:
Όσο για τους μαστόρους, .... " ότι σου τύχει"! :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By dekouk
#620495 Περί α/θ κ ενδοδαπεδιας. Έχω 10 σχεδόν χρονιά ενδοδαπεδια με αντλία η οποία χρησιμοποιείται κ με δροσισμό. Προσοχή στα υλικά στο πάτωμα, σαφώς υλικά με καλύτερη αγωγιμότητα θερμότητας όπως μάρμαρο κ πλακάκια έχουν πιο γρήγορη απόδοση της θερμότητας. Μπορείς να βάλεις κ ειδικό πιστοποιημενο ξύλο για ενδοδαπεδια που αργεί. Αν βάλεις κ χαλιά από πάνω ακόμα πιο αργά... Η πιο ποιοτική ζέστη κ ειδικά αν έχεις/ κάνεις παιδιά. Η αντλία κάνει θόρυβο. Προσοχή που θα μπει αν έχεις θέματα με το θόρυβο. Στο δωμάτιο δίπλα σίγουρα θα ακούγεται. Αν είσαι τελευταίο πάτωμα κ μπορεί να μπει ταράτσα ακόμα καλύτερα. Τα υλικά έχουν εγγύηση δεκαετίας σε εμένα, η αντλία με την πλακέτα είναι ένα άλλο θέμα. Εγώ ως τώρα δεν είχα κανένα θέμα. Fan coils θα πρότεινα να βάλεις για air-conditioning, αλλά είπες ότι έχεις, αυτά θα σου τα πει κ ο μηχανικός.
Ότι θα ξεφύγει το μπάτζετ το θεωρώ δεδομένο. Βάλε τις πρωτεραιοτητες σου κ τις κόκκινες γραμμές σου κ καλή δύναμη!

< Note >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
dimitrisB έγραψε:Αν έχεις τέντα με στήριξη σε κάγκελο (με αντιρίδες), δεν απαιτείται κάτι το ιδιαίτερο, αρκεί και το αλουμίνιο στις αντιρίδες, εκτός το αντίβαρο, που χρειάζεται να είναι απο σίδερο και όχι αλουμινίου, ώστε σε περίπτωση που δεν την ασφαλίζεις, να μην "ανεμίζει" ακόμα και με 3 μποφόρ αέρα.

Για τέντες με βραχίονες, επιλέγεις μόνο βαρέως τύπου. Και ναί, σχεδόν διπλοπληρώνεις.

Οταν έαν σπίτι στοιχίζει χ και ένα άλλο χ+50%, δεν είναι τυχαίο.
Τα υλικά είναι ΥΛΙΚΑ (+ οι designιές) και στοιχίζουν ! :rtfm:
Όσο για τους μαστόρους, .... " ότι σου τύχει"! :s_dunno

Μιλώ μόνον για τέντα με βραχίονες, δεν θα έβαζα ποτέ τις άλλες.
Ποιος ο λόγος να βάλεις βραχίονες βαρέως τύπου; Εννοώ, είναι πιο ανθεκτικοί στον αέρα; Οι απλοί σπάνε;
Έχω ακούσει κάτι τιμές εδώ κι εκεί και... πόνεσε αρκετά! Βγαίνουν πολλά χιλιάρικα... :help:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#620570 Οι τέντες με βραχίονες παίρνουν αντιριδες στήριξης στο κάγκελο του μπαλκονιού για αντοχή στον αέρα.
Αν το σπίτι τρώει αέρα πολύ ή οι αντιριδες δεν μπορούν να μπουν λόγω κατασκευής μπαλκονιού τότε πρέπει να βάλεις τους ενισχυμένους βραχίονες για να μην κλαίς. Και φυσικά αντίστοιχη ενίσχυση θέλει ο άξονας καθώς και η κάτω τραβέρσα.

Από το Mi A1.
Έντιτ.

Επίσης παίζει ρόλο το μήκος της τέντας. Αν μιλάμε για 6-8 μέτρα ή μεγαλύτερη θες τους χοντρούς. Στα μέχρι 6 μέτρα μπορεί να μπει τρίτος βραχίονας για πρόσθετη στήριξη