Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By mirage
#61062 Βασικα τα insignia ειναι γενικα χαλια και τα τουρμπομοτερ τους καινε τον αμπακο.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#61092 9,5Κ€ μετρητά? Δώστο χθες.
Άβαταρ μέλους
By iceman
#61246 Και εγώ τόσο το έδωσα το rav και αρχίζω να το μετανιώνω. Όλα τα καινούργια κουβάδες με ηλεκτρονικά ειναι που απο συναρμογή και ποιότητα κατασκευής παίρνουν μηδέν.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#61250 Το ότι θα πάρει πλέον "χειρότερο" αυτοκίνητο, νομίζω το έχουν καταλάβει όλοι. Με το "χαρτί και μολύβι" που έγραψα και αλλού, πολλά δίλιτρα δε θα είχαν πουληθεί. Ο πανικός και τα ετήσια έξοδα, σκότωσαν πολλά αμάξια.
Όπως όμως τα περιγράφει ο Ace, η δική του περίπτωση δεν είναι τέτοια. Τα έξοδα χρήσης(φόροι + καύσιμα) είναι όντως πολλά. Ενώ ήδη δεν το κινεί.

Οι περισσότεροι τα σκότωσαν, συμπλήρωσαν και χρήματα, για να οδηγούν κάτι χειρότερο. Και να έχουν οικονομικό όφελος μετά από 5-6 χρόνια :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By GTS
#61252 Το οικονομικο οφελος το εχεις μονο αν περιορισεις για 1-2 χρονια τον αριθμο αυτοκινητων στην οικογενεια πουλώντας το ποιο ακριβο σε συντηρηση. Το κοστος αλλαγης θα ακυρωσει το οποιο οφελος από τα λιγοτερα τελη. Κοινη λογικη είναι.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
The Ace έγραψε:...AutoMarin. Έχει κανένας από εσάς άποψη από την εταιρεία και τα αυτοκίνητά τους ?

Μου είχαν δώσει την καλύτερη τιμή για το TT, όταν είχα ρωτήσει σε 3-4 εμπόρους. Ωστόσο, από τα αυτοκίνητα που είχε στην έκθεση, κανένα δε μου είχε κάνει καλή εντύπωση.
Άβαταρ μέλους
By iceman
#61267 Δεν ειναι πάντως μόνο το οικονομικό όφελος. Είμαι και που δίνεις τα λεφτά. Προτιμότερο να δώσω λεφτά να πάρω κάτι καινούργιο με νέες εγγυήσεις κλπ παρά να πληρώνω φόρο κατοχής για ένα καλό αλλά παλιό αμάξι. Αν τώρα οι αυτοκινητοβιομηχανίες αποφάσισαν να κάνουν τα αμάξια κινεζικά αξεσουάρ θα εκπλαγούν όταν ο κόσμος αποφάσισει να μην αγοράζει πλέον. Προσωπικά θα ήμουν πλέον διατεθειμένος να μην εχω αυτοκίνητο αν ειναι να εχω κάτι που με εκνευρίζει. Αρκεί ένα ανα οικογένεια ....
Άβαταρ μέλους
By criuser
#61287 Αλλο το να έχεις ειδικά αμάξια , όπως βενζινοβόρα τζιπ η διθέσια που έτσι και αλλιώς κάποτε η ανάγκη τους μειώνεται , άλλο το να έχεις ένα κανονικής κατανάλωσης οικογενειακό δίλιτρο . Στην δεύτερη περίπτωση , επειδή συνήθως όλοι αγοράζαμε αμάξια υψηλού εξοπλισμού , το να πάρεις ένα μικρότερο , χειρότερο και κακοεξοπλισμένο ντίζελ γιά να κερδίζεις 700-800 € τον χρόνο από τέλη και άλλα τόσα από καύσιμα , αλλά να πρέπει να δώσεις μιά διαφορά 10000 € , σημαίνει ότι θέλεις 7 χρόνια απόσβεση , αν μέσα σε αυτό τον χρόνο δεν έχουν αλλάξει τα τέλη , που είναι πιθανόν , η δεν έχουν ίδια τιμή βενζίνη με ντίζελ που ισχύει έξω , οπότε μπορεί να μην αποσβέσεις ποτέ την αλλαγή .

Ισως θα πρέπει να ξαναδούμε γενικά το θέμα αυτοκίνητο , κρατώντας ένα ανά οικογένεια και χρησιμοποιώντας την ενοικίαση όταν απαιτείται .

Στην περίπτωση εδώ που πλέον λόγω κατανάλωσης δεν το κινεί , η πώληση είναι μονόδρομος και ίσως θα έπρεπε να περιμένει να δει τι θα γίνει με την νέα κυβέρνηση , γιατί πολλά μπορεί να αλλάξουν , αφού 300-400000 αμάξια που έχουν καταθέσει πινακίδες , είναι έξυπνη κίνηση να τα ξαναβάλεις σε κυκλοφορία με μιά γενικότερη αλλαγή των τελών γιά τα παλιά , τα οποία άλλωστε φορολογικά είναι ήδη άνω των 5 ετών όλα .
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#61307 Νομίζω ότι τελικά θα προχωρήσω σε πώληση στα 10Κ (σε ιδιώτη), καθώς όσοι μου έχουν πει καλύτερη τιμή δεν έχουν εμφανιστεί ξανά ή με έχουν στο "περίμενε". Βασική μου επιδίωξη είναι να το πουλήσω, αφού πρακτικά το (χρυσο)πληρώνω για να κάθεται. Άρα, ακόμα και αν πάρω κάποιο άλλο για να κάθεται, προτιμώ να μου έρχεται πιο φθηνά. Αλλά όπως έχω πει, έστω για 3-4 φορές το χρόνο, χρειαζόμαστε ένα οικογενειακό αυτοκίνητο, άρα το έχουμε ανάγκη. Έτσι και αλλιώς, λόγω και των επερχόμενων μισθολογικών "αναπροσαρμογών" :roll: , ένα μικρότερου κυβισμού είναι προτιμότερο από κάθε άποψη.

Το Mondeo έχει βγει από τη λίστα, κυρίως γιατί δεν υπάρχουν 1.6Τ μεταχειρισμένα, και οι επιδόσεις είναι βασική προϋπόθεση. Επίσης έχω μάλλον απορρίψει και το Passat, είχαμε δύο τέτοια στο παρελθόν και δεν μου κάνει καθόλου click (ίσως το CC, αλλά 1-2 μόνο υπάρχουν στα λεφτά που θα διαθέσω). Οπότε κοιτάω πλέον Insignia, 159, C5 και Α4, με αυτή τη σειρά. Είδα ήδη το Insignia στην AutoMarin, και υπάρχουν όλα αυτά τα μοντέλα τριγύρω μου (Χαλάνδρι μέχρι Γέρακα). Δεν έχω δυστυχώς ούτε χρόνο ούτε όρεξη να τρέχω να βλέπω αυτοκίνητα εκτός Αττικής, ούτε καν εκτός Αθηνών....