markvag έγραψε:Lap έγραψε:Μαρκ επετρεψε μου πως εχει πολλα λαθη και επιμενεις...![]()
Έχω λάθη, πολλά κιόλας;;; Που;
Lap έγραψε:Το πολυτονικο, τι ειναι;;;;;;;
Ξενο;;;;;;;;
Σε πληροφορω οτι στο ελληνικό πολυτονικο στηρίχτηκαν λατινικοι φθογγοι και μετα οι ευρωπαϊκοι....χαρις του πολυτονικου.
Απο την εποχη του Περικλη ξεκινησε νομιζω.
Το πολυτονικό εμφανίστηκε στην Ελληνιστική εποχή.Και αντιγράφω:
Το αρχικό ελληνικό αλφάβητο δεν διέθετε σημεία στίξης και πεζά γράμματα, ούτε καν κενά διαστήματα ανάμεσα στις λέξεις. Οι πρώτες μορφές του ελληνικού αλφαβήτου εμφανίζονται τον 8ο αιώνα π.Χ. (η προγενέστερη Γραμμική Β´ ήταν διαφορετικού τύπου σύστημα γραφής της Ελληνικής γλώσσας). Έως το 403 π.Χ., οι διάφορες παραλλαγές του ελληνικού αλφαβήτου ήταν σε χρήση στις διάφορες πόλεις-κράτη, βασίλεια, και ελληνικές αποικίες. Το 403 π.Χ., οι Αθηναίοι αποφάσισαν να χρησιμοποιούν εφεξής το ιωνικό αλφάβητο. Με τη διάδοση της Ελληνιστικής Κοινής, η οποία αποτελεί μετεξέλιξη της αττικής διαλέκτου, η ιωνική μορφή του αλφαβήτου επισκίασε τις υπόλοιπες εκδοχές του. Παρόλα αυτά, το ιωνικό αλφάβητο εξακολουθούσε να γράφεται με κεφαλαία γράμματα.
Κάποια σημεία του όμως είχαν εμφανιστεί δειλά λίγο πριν, κάπου κατά το τέλος του Πελοποννησιακού πολέμου, ωστόσο και πάλι η χρήση γενικά των τόνων ήταν για να βοηθιούνται οι "απαίδευτοι" στο πως θα προφέρουν σωστά τις λέξεις...![]()
Και για να το κλείνουμε, γιατί νομίζω πως ότι ήταν να ειπωθεί έχει ήδη ειπωθεί, δεν υπάρχει φυσιολογική και αφύσικη εξέλιξη της γλώσσας. Υπάρχει μόνο εξέλιξη που μας βρίσκει σύμφωνους ή όχι. Προσωπικά δεν διαφωνώ ή συμφωνώ με καμία εξέλιξη, απλά τις παίρνω ως δεδομένες.g8777 έγραψε:Μπλεξαμε.![]()
Ρώτησες αν στη Θεσσαλονίκη σερβίρουν ακόμα καλές μπουγάτσες;;;![]()
Ε ναι ρε μαρκ τι εισαι ο Παπας δηλαδη,
Λαθη εχεις.....
Οπως ειπα το πολυτονικο ειναι ελληνικο οχι ξενο οπως ειπες και με σκοπο τον ηχο....δεν θυμομουν ακριβως τον αιωνα αλλα ειναι π.χ, αρχαιο και ελληνικο. Οι ξενοι ακομα δεν υπηρχαν οπως τους εννοεις και ως εθνη τοτε.
Αυτα μου διδασκαν οι φιλολογοι τι να πω...μπορει να κανουν και λαθος ή να θυμαμαι λαθος
Στο οτι η δημοτικη ειναι πιο πλουσια..
Οχι δεν ειναι...ρωτα φιλολογους. Αν κανεις ασκησεις μεταφρασης θα το διαπιστωσεις αμεσως, δεν ειναι καποια συνομωσια πλουσιων ελιτ....ειναι απλα πιο πλουσια γλωσσα η αρχαϊζουσα.
Στο οτι θεωρω μαθηματικη αξια την γλωσσα...
Οχι δεν την θεωρω, το λεω ξανα και ξανα ποσα posts. Ειπα πως εξελίσσεται και μπαινουν συνεχως νεες λεξεις...απλα η εξέλιξη κυριως της γραμματικης και του συντακτικου ήταν προς το χειροτερο κυριως λογω τουρκοκρατίας, διοτι δυσκολευόμαστε περισσοτερο σημερα να περιγραψουμε πραγματα με τη δημοτικη παρα με την αρχαϊζουσα....αυτο το λες και αρνητικη εξελιξη....για αυτο την θεωρω προσωπικα αρνητικη εξελιξη.
Το "μπουγάτσα" δεν το πιασα....αν ειναι προσβλητικό για εμενα και με βλεπεις μεσω ελιτιστικου πρισματος
πες το μου στα ισα...

Και