Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Lap
markvag έγραψε:
Lap έγραψε:Μαρκ επετρεψε μου πως εχει πολλα λαθη και επιμενεις... :)

Έχω λάθη, πολλά κιόλας;;; Που; :hmmm:

Lap έγραψε:Το πολυτονικο, τι ειναι;;;;;;;
Ξενο;;;;;;;;
Σε πληροφορω οτι στο ελληνικό πολυτονικο στηρίχτηκαν λατινικοι φθογγοι και μετα οι ευρωπαϊκοι....χαρις του πολυτονικου.
Απο την εποχη του Περικλη ξεκινησε νομιζω.

Το πολυτονικό εμφανίστηκε στην Ελληνιστική εποχή. :rtfm: Και αντιγράφω:

Το αρχικό ελληνικό αλφάβητο δεν διέθετε σημεία στίξης και πεζά γράμματα, ούτε καν κενά διαστήματα ανάμεσα στις λέξεις. Οι πρώτες μορφές του ελληνικού αλφαβήτου εμφανίζονται τον 8ο αιώνα π.Χ. (η προγενέστερη Γραμμική Β´ ήταν διαφορετικού τύπου σύστημα γραφής της Ελληνικής γλώσσας). Έως το 403 π.Χ., οι διάφορες παραλλαγές του ελληνικού αλφαβήτου ήταν σε χρήση στις διάφορες πόλεις-κράτη, βασίλεια, και ελληνικές αποικίες. Το 403 π.Χ., οι Αθηναίοι αποφάσισαν να χρησιμοποιούν εφεξής το ιωνικό αλφάβητο. Με τη διάδοση της Ελληνιστικής Κοινής, η οποία αποτελεί μετεξέλιξη της αττικής διαλέκτου, η ιωνική μορφή του αλφαβήτου επισκίασε τις υπόλοιπες εκδοχές του. Παρόλα αυτά, το ιωνικό αλφάβητο εξακολουθούσε να γράφεται με κεφαλαία γράμματα.

Κάποια σημεία του όμως είχαν εμφανιστεί δειλά λίγο πριν, κάπου κατά το τέλος του Πελοποννησιακού πολέμου, ωστόσο και πάλι η χρήση γενικά των τόνων ήταν για να βοηθιούνται οι "απαίδευτοι" στο πως θα προφέρουν σωστά τις λέξεις... :shifty:

Και για να το κλείνουμε, γιατί νομίζω πως ότι ήταν να ειπωθεί έχει ήδη ειπωθεί, δεν υπάρχει φυσιολογική και αφύσικη εξέλιξη της γλώσσας. Υπάρχει μόνο εξέλιξη που μας βρίσκει σύμφωνους ή όχι. Προσωπικά δεν διαφωνώ ή συμφωνώ με καμία εξέλιξη, απλά τις παίρνω ως δεδομένες.

g8777 έγραψε:Μπλεξαμε. :shifty:

Ρώτησες αν στη Θεσσαλονίκη σερβίρουν ακόμα καλές μπουγάτσες;;; :omg: :shifty:

Ε ναι ρε μαρκ τι εισαι ο Παπας δηλαδη, :) :)
Λαθη εχεις.....

Οπως ειπα το πολυτονικο ειναι ελληνικο οχι ξενο οπως ειπες και με σκοπο τον ηχο....δεν θυμομουν ακριβως τον αιωνα αλλα ειναι π.χ, αρχαιο και ελληνικο. Οι ξενοι ακομα δεν υπηρχαν οπως τους εννοεις και ως εθνη τοτε.
Αυτα μου διδασκαν οι φιλολογοι τι να πω...μπορει να κανουν και λαθος ή να θυμαμαι λαθος

Στο οτι η δημοτικη ειναι πιο πλουσια..

Οχι δεν ειναι...ρωτα φιλολογους. Αν κανεις ασκησεις μεταφρασης θα το διαπιστωσεις αμεσως, δεν ειναι καποια συνομωσια πλουσιων ελιτ....ειναι απλα πιο πλουσια γλωσσα η αρχαϊζουσα.

Στο οτι θεωρω μαθηματικη αξια την γλωσσα...

Οχι δεν την θεωρω, το λεω ξανα και ξανα ποσα posts. Ειπα πως εξελίσσεται και μπαινουν συνεχως νεες λεξεις...απλα η εξέλιξη κυριως της γραμματικης και του συντακτικου ήταν προς το χειροτερο κυριως λογω τουρκοκρατίας, διοτι δυσκολευόμαστε περισσοτερο σημερα να περιγραψουμε πραγματα με τη δημοτικη παρα με την αρχαϊζουσα....αυτο το λες και αρνητικη εξελιξη....για αυτο την θεωρω προσωπικα αρνητικη εξελιξη.

Το "μπουγάτσα" δεν το πιασα....αν ειναι προσβλητικό για εμενα και με βλεπεις μεσω ελιτιστικου πρισματος :innocent: πες το μου στα ισα... :)
Τελευταία επεξεργασία από Lap και 29 Οκτ 2019, 20:52, έχει επεξεργασθεί 3 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By g8777
#611972 Lap δυστυχως θα αργησει κανα εξαμηνο να ξαναγραψει εως οτου δεσουν ολα τα παϊδια :oops:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#611995 Παρεπιμπτόντως είχα διαβάσει ότι τα ελληνικά είναι η μόνη γλώσσα που έχει μαθηματική δομή ή κάτι τέτοιο.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Hellenic tifosi έγραψε:Και γιατί είναι κακό δηλαδή το ότι η γλώσσα μας έχει επιρροές από τους γύρω λαούς;
Φαντάσου οι Ισπανοί πίκρα που έχουν 30% ελληνικές λέξεις και δεν είμαστε γείτονες

Από το Mi A1.
Άβαταρ μέλους
By Lap
#612025 Γιατι απο το αποτελεσμα κρινουμε....ή σημερινη δημοτικη ειναι χειροτερη στο να περιγραψει κατι απο την αρχαϊζουσα κυριως λογω της ελλειψης στοιχειων γραμματικης και χρονων και εν μερη κανονων συνταξης προτασεων.
Το λεξιλογιο το αφηνω απ εξω διοτι ειναι πολυ ρευστο. Αν και η ετυμολογία των λέξεων ειναι βασικο χαρακτηριστικό της ελληνικής.

Π.χ Η Βουλγαρικη γλωσσα δεν εχει κλισεις στα ουσιαστικα και ως αποτελεσμα αυτού χρειάζονται εξτρα επεξηγήσεις για να καταλαβει το τι λεει καποιος.

Ειναι σαν να λεμε γιατι σε μια m3 ειναι κακο να βαλεις εξαρτηματα απο fiat punto...αφου βολευουν να πας μεχρι το περιπτερο...και οντως βολευουν....αν θελουμε μια m3 αποκλειστικα και μόνο να πηγαινουμε στο περιπτερο...κανενα προβλημα.... :innocent:
Άβαταρ μέλους
By gto250swb
#612028 Αυτή η διάθεση σύγκρισης και αξιολόγησης (καλύτερο χειρότερο,δίκιο άδικο) είναι βαθειά προβληματική για πολυσύνθετα φαινόμενα όπως είναι η γλώσσα.

Η ελληνική γλώσσα έχει μια συνέχεια, ο διαχωρισμός της σε αρχαΐζουσα και δημοτική είναι ένας τεχνητός και ανούσιος(πλέον) διαχωρισμός.

Ίσως όχι ανούσιος αν ήσουν εργαζόμενος στο Πατριαρχικό τυπογραφείο υπό τον Ιλαρίωνα( ή όπως έλεγαν τον τραγοπαπα) την εποχή του Διαφωτισμού. (Στην Ελλάδα σκοταδισμού).

Έχουν πολύ ενδιαφέρον να διαβάσει κανείς κείμενα του 3ου μ.χ. αιώνα όπου η χρήση της ελληνικής από όλες της φυλές της οικουμένης δίνει τη χαριστική βολή στη καθαρότητα της Αττικής διαλέκτου, είναι μια γλώσσα που μιλιέται πλέον από ανθρώπους στις εσχατιές του ελληνικού κόσμου, άνθρωποι που γνωρίζουν σπαστά άθλια εκ πρώτης όψεως ελληνικά, κι όμως μέσα από αυτη τη βαρβαρική χυδαίοτητα η γλώσσα ξαναγεννιέται, και πλησιάζει σε ένα είδος νεοτερικοτητας.
Είναι τα ίδια ελληνικά που πρωτογραφτηκε η φυλλάδα του Μεγαλέξανδρου, οι ελληνικές εκδόσεις που διαβάζουμε βέβαια είναι του 16-17ου αιώνα, ή είναι ίσως κοντά στα βαρβαρικά του Δ.Σολωμου που έγραφε και σκεφτόταν στα ιταλικά, τα ελληνικά του ήταν σκληρά ατσαλα, κι όμως η μεγαλοφυΐα του μας χάρισε μέσα από (και ίσως λόγω) της απόστασης από τους λογιοτατισμους τη σύγχρονη ελληνική γλώσσα, ή μήπως είναι η γλώσσα της γενιάς του 30 και του Καριωτακη?

Είναι κρίμα να μιλάμε για τη γλώσσα σαν κάτι στατικό, κρίμα και άδικο. Είναι σαν να λέμε ο Θεόφιλος δεν ήταν όσο καλός ζωγράφος όσο ο Απελλής. :tomato:
Άβαταρ μέλους
By Lap
#612031 Ελλαδα του σκοταδισμου;;;;;; :lipsealed: :lipsealed: :lipsealed: :lipsealed: :lipsealed:
Ειμαι εγω ελλαδα του σκοταδισμου που υποστηριζω οτι η δημοτικη εχασε σε δυνατοτητες εναντι της καθαρευουσας;;;;

Ρε παιδια τι λετε;;;;

Το να λες κατι με 15 λεξεις οταν λες το ιδιο με 5 και 7 λεξεις...δειχνει πως στο χαρτι εχεις αδυναμια μεταφορας εννοιων και καταστασεων...

Που ειναι ο σκοταδισμος σε αυτο;;;
Εγω θεωρω πως ειναι μια πραγματικοτητα.

Τι σχεση εχουν οι παπαδες;;;;

Αλλο πραγμα η τεχνη...η τεχνη εξωτερικεύει τον ψυχισμό του καλλιτέχνη και φυσικά δεν υπάρχει σύγκριση ανάμεσα στις ψυχες καλλιτέχνων..ειναι ατοπο.

Η γλωσσα ομως ειναι ένα εργαλειο επικοινωνιας των ανθρωπων αντι για κραυγές και μουγκριτά. Και κρινεται κατα πόσο αποδοτικο ειναι στην μεταφορα καταστασεων και εννοιων μεταξυ των ανθρωπων.

Φυσικα και υπηρχε εξελιξη δεν λεει κανεις οτι δεν υπαρχει εξελιξη, απλα κρινουμε αν ητα η καλύτερη δυνατη.
Με την ιδια λογικη να μην γρσφουμε τιποτα....οτι ειναι να ερθει και να μην ασκουμε καμια κριτικη.

Εδω βιντεακι
https://youtu.be/CSu4kYgqHfE

Να ρωτησω ποσοι απο εσας ψηφίζετε να εχουμε τρεις χρονους...
ενεστώτα, μέλλοντα, αόριστο και ακλιτα ουσιαστικά....

Πραγματικα θελω να μαθω την αποψη σας.
:) :)

Υ.γ.

Εκανε βιντεακια ο μπαμης....
https://youtu.be/kdVmtHtTcpw
Ερωτηση ...το "απηυδησει" με τι ποσοστο του πληθυσμου θα το κατοχυρώσουμε ως σωστο;;;;;; οεο;;;; :s_crazy :s_crazy
Άβαταρ μέλους
By markvag
italakias έγραψε:Τι θα πει δεν υπαρχει λαθος,τοτε να μιλαμε μπασταρδα τουρκικσ ,αγγλικα και λιγο απο ιταλικα.
Εννοειται οτι η αρχαια ειναι πιο εξυπνη γιατι εκφραζεις αυτο που θες με λιγοτερες λεξεις και η τωρινη ειναι φλυαρη.
Αυτο ακριβως λεει και ο Lap οτι ναι μεν αλλαξε η γλωσσα μας αλλα προς το χειροτερο.

Αυτά φυσικά είναι προσωπική σου άποψη, όχι κάποιο θέσφατο, αλλά 'νταξ'...

Lap έγραψε:απλα η εξέλιξη κυριως της γραμματικης και του συντακτικου ήταν προς το χειροτερο

Τι πάει να πει χειρότερο;;; :iconcool: Είναι ξεκάθαρα προσωπική σου άποψη! :rtfm: Δεν υπάρχει κανένας νόμος που να λέει πως η τάδε εξέλιξη είναι καλή και η δείνα κακή! :rtfm: Αυτό λέω (μεταξύ άλλων) τόσα ποστ!

Και ως προσωπική σου άποψη είναι σεβαστή, αλλά δεν σημαίνει πως είναι κάτι θέσφατο ή πως πρέπει να είναι η μόνη ή η σωστή (το ίδιο ισχύει και για τη δική μου φυσικά). :s_wink

Lap έγραψε:Ελλαδα του σκοταδισμου;;;;;; :lipsealed: :lipsealed: :lipsealed: :lipsealed: :lipsealed:
Ειμαι εγω ελλαδα του σκοταδισμου που υποστηριζω οτι η δημοτικη εχασε σε δυνατοτητες εναντι της καθαρευουσας;;;;

Ρε παιδια τι λετε;;;;

Καλό είναι να μην τα παίρνουμε όλα προσωπικά και να διαβάζουμε όλο το ποστ. Η Ελλάδα του σκοταδισμού ήταν πριν από 300-400 χρόνια. :rtfm: Το είπε ξεκάθαρα!

Και σημαντικό κομμάτι των αιτιών του σκοταδισμού οφείλονταν στην εκκλησία και σε μία μερίδα ανθρώπων που ήθελαν ντε και καλά να μιλάει ο κόσμος αυτό που οι ίδιοι θεωρούσαν ως "σωστή" γλώσσα, με αποτέλεσμα να διώχνουν πολύ κόσμο από τη μάθηση.

Lap έγραψε:Το να λες κατι με 15 λεξεις οταν λες το ιδιο με 5 και 7 λεξεις...δειχνει πως στο χαρτι εχεις αδυναμια μεταφορας εννοιων και καταστασεων...

Τι σημαίνει αυτό, πέρα από μία ελαφρώς διαφορετική δομή μίας γλώσσας και του λεξιλογίου της; Εγώ πχ το βλέπω πως δίνεις μεγαλύτερη ακρίβεια σε αυτά που λες και περιορίζεις το ενδεχόμενο παρεξηγήσεων (με μία λέξη που μπορεί να παρερμηνευθεί γιατί έχει διάφορα νοήματα που εξαρτώνται από το αν θα γραφεί με "ο" ή "ω" ή αν θα τονιστεί στη μία ή την άλλη συλλαβή), τη στιγμή που με την απλούστερη δομή της γλώσσας ανοίγεις τις πόρτες τις ευρύτερης κατανόησης και συνεννόησης σε περισσότερους ανθρώπους. :s_wink

Lap έγραψε:
Το "μπουγάτσα" δεν το πιασα....αν ειναι προσβλητικό για εμενα και με βλεπεις μεσω ελιτιστικου πρισματος :innocent: πες το μου στα ισα... :)

Πήγαινε στον άλλον με τα πολλά 7άρια που πήγε και ρώτησε αν φτιάχνουν ακόμα μπουγάτσες στη Θεσσαλονίκη! Με το ζόρι τον κρατήσαμε να μην ρωτήσει στην Τούμπα τι ομάδα είναι κάτι τύποι με ασπρόμαυρα κασκόλ. :s_hang

sknipper έγραψε:Παρεπιμπτόντως είχα διαβάσει ότι τα ελληνικά είναι η μόνη γλώσσα που έχει μαθηματική δομή ή κάτι τέτοιο.

Ναι, κι εγώ. Και είναι 100% βλακεία... :lol:
Άβαταρ μέλους
By Lap
markvag έγραψε:
italakias έγραψε:Τι θα πει δεν υπαρχει λαθος,τοτε να μιλαμε μπασταρδα τουρκικσ ,αγγλικα και λιγο απο ιταλικα.
Εννοειται οτι η αρχαια ειναι πιο εξυπνη γιατι εκφραζεις αυτο που θες με λιγοτερες λεξεις και η τωρινη ειναι φλυαρη.
Αυτο ακριβως λεει και ο Lap οτι ναι μεν αλλαξε η γλωσσα μας αλλα προς το χειροτερο.

Αυτά φυσικά είναι προσωπική σου άποψη, όχι κάποιο θέσφατο, αλλά 'νταξ'...

Lap έγραψε:απλα η εξέλιξη κυριως της γραμματικης και του συντακτικου ήταν προς το χειροτερο

Τι πάει να πει χειρότερο;;; :iconcool: Είναι ξεκάθαρα προσωπική σου άποψη! :rtfm: Δεν υπάρχει κανένας νόμος που να λέει πως η τάδε εξέλιξη είναι καλή και η δείνα κακή! :rtfm: Αυτό λέω (μεταξύ άλλων) τόσα ποστ!

Και ως προσωπική σου άποψη είναι σεβαστή, αλλά δεν σημαίνει πως είναι κάτι θέσφατο ή πως πρέπει να είναι η μόνη ή η σωστή (το ίδιο ισχύει και για τη δική μου φυσικά). :s_wink

Lap έγραψε:Ελλαδα του σκοταδισμου;;;;;; :lipsealed: :lipsealed: :lipsealed: :lipsealed: :lipsealed:

Ρε παιδια τι λετε;;;;

Καλό είναι να μην τα παίρνουμε όλα προσωπικά και να διαβάζουμε όλο το ποστ. Η Ελλάδα του σκοταδισμού ήταν πριν από 300-400 χρόνια. :rtfm: Το είπε ξεκάθαρα!

Και σημαντικό κομμάτι των αιτιών του σκοταδισμού οφείλονταν στην εκκλησία και σε μία μερίδα ανθρώπων που ήθελαν ντε και καλά να μιλάει ο κόσμος αυτό που οι ίδιοι θεωρούσαν ως "σωστή" γλώσσα, με αποτέλεσμα να διώχνουν πολύ κόσμο από τη μάθηση.

Lap έγραψε:Το να λες κατι με 15 λεξεις οταν λες το ιδιο με 5 και 7 λεξεις...δειχνει πως στο χαρτι εχεις αδυναμια μεταφορας εννοιων και καταστασεων...

Τι σημαίνει αυτό, πέρα από μία ελαφρώς διαφορετική δομή μίας γλώσσας και του λεξιλογίου της; Εγώ πχ το βλέπω πως δίνεις μεγαλύτερη ακρίβεια σε αυτά που λες και περιορίζεις το ενδεχόμενο παρεξηγήσεων (με μία λέξη που μπορεί να παρερμηνευθεί γιατί έχει διάφορα νοήματα που εξαρτώνται από το αν θα γραφεί με "ο" ή "ω" ή αν θα τονιστεί στη μία ή την άλλη συλλαβή), τη στιγμή που με την απλούστερη δομή της γλώσσας ανοίγεις τις πόρτες τις ευρύτερης κατανόησης και συνεννόησης σε περισσότερους ανθρώπους. :s_wink

Αυτο σημαίνει πως η γλώσσα έχασε την ετυμολογική ικανότητα της στις λεξεις, δηλαδή αυτο σημαινει οτι εμποδίζεται πλεον η γλωσσα να παραξει νεες λεξεις, παρά μονο να εισάγει αγγλικές, γερμανιέες, τουρκικές..
Αυτο ειναι μια παρακμή έναντι της προηγούμενης ικανότητα της γλώσσας, όταν αυτή ακολουθουσε του κανόνες της ετυμολογίας και παρήγαγε εκατοντάδες χιλιάδες λέξεις. Δεν μπορει μονη της να εξυπηρετησει της αναγκες των ομιλουντων και ετσι χρησιμοποιουμε ξενες λεξεις.
Δηλαδή αυτό που επικαλείσαι ως ικανοτητα εξελιξης, με το γεγονος της μη σωστης ετυμολογικης αναλυσης των λεξεων, πλέον σταματά. Δεν μπορεί η λάθος ορθογραφία να προσφερει στην ελληνικη γλωσσα και στο μελλον της ως εξελιξη...την καταστρέφει εσωτερικά.

Στο άλλο που λες με το νοημα, δεν εχει να κανει μονο με την λεξη αλλα και τη συνταξη και τη γραμματικη επικουρικα της ορθογραφίας. Ολα μαζί λειτουργούν ως σύνολο. Συνεπως οταν λες 4 λεξεις και ο αλλος εχει καταλαβει με ακριβεια και πληρως το νοημα και ο αλλος κοιτα σαν χάνος...διοτι δεν εχει καταλαβει τιποτα (δημοτικη) και απαιτει περισσοτερες εξηγησεις, λες πως η γλωσσα εχει ικανοτητες εναντι αλλων. Αυτο τωρα το γεγονός του δινεις μια αξία, εγω λοιπον θεωρω οπως και πολλοι φιλολογοι πως το γεγονος αυτο αποτελεί μια ανωτερη ικανοτητα.
Στην πρωτη περίπτωση η γλωσσα μπορει να δωσει με εναν απλο συνδιασμο γραμματικης και συντακτικου το πληρες νοημα.. δηλαδη μας δειχνει πως η πολυπλοκοτητα της εν τελη την κανει πιο ....ευκολη.
Για αυτό και οι λιγοτερες λεξεις. Το επιχειρημα των "περισσοτερων ανθρωπων" ειναι λαθος κατ εμέ....τι παει να πει περισσοτεροι ανθρωποι.... περισσοτεροι ανθρωποι απλα δεν γνωριζουν πλήρως ετυμολογικά την καταγωγη των λεξεων ωστε να επιλεξουν αν θα υιοθετησουν τη ταδε ορθογραφία ή οχι. Δηλαδη με την ιδια λογική το να παιρνεις αποφασεις χωρις να εχεις εις γνωση σου το πληρες διακύβευμα σε μια υπόθεση είναι θετικό, αν μάλιστα το κανουν πολλοι....τοτε θεσφατο;;;

Lap έγραψε:

Πήγαινε στον άλλον με τα πολλά 7άρια που πήγε και ρώτησε αν φτιάχνουν ακόμα μπουγάτσες στη Θεσσαλονίκη! Με το ζόρι τον κρατήσαμε να μην ρωτήσει στην Τούμπα τι ομάδα είναι κάτι τύποι με ασπρόμαυρα κασκόλ. :s_hang

sknipper έγραψε:Παρεπιμπτόντως είχα διαβάσει ότι τα ελληνικά είναι η μόνη γλώσσα που έχει μαθηματική δομή ή κάτι τέτοιο.

Ναι, κι εγώ. Και είναι 100% βλακεία... :lol:

Τρείς ερωτήσεις..
1) Συμφωνείς με το να λέμε το "απηύδησα"---》 "απαύδησα" ...ακόμα και αν ο "λαος" το λέει χωρις την σωστη ετυμολογική του αναλυση, καταγωγή;;;
2) Συμφωνείς με τη πρόταση να χρησιμοποιούμε πλέον μόνο τρεις ιστορικούς χρόνους ρημάτων και άκλιτα ουσιαστικά και επίθετα;;;;
3) Θεωρείς, πως όταν ο "λαός" ενημερωθεί για την σωστή ορθογραφία και ετυμολογία των λέξεων δεν θα την υιοθετήσει;;;;;
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Lap έγραψε:Τρείς ερωτήσεις..
1) Συμφωνείς με το να λέμε το "απηύδησα"---》 "απαύδησα" ...ακόμα και αν ο "λαος" το λέει χωρις την σωστη ετυμολογική του αναλυση, καταγωγή;;;
2) Συμφωνείς με τη πρόταση να χρησιμοποιούμε πλέον μόνο τρεις ιστορικούς χρόνους ρημάτων και άκλιτα ουσιαστικά και επίθετα;;;;
3) Θεωρείς, πως όταν ο "λαός" ενημερωθεί για την σωστή ορθογραφία και ετυμολογία των λέξεων δεν θα την υιοθετήσει;;;;;

1. Μπορεις να πεις ενα απο τα συνωνυμα, βαριέμαι, εξαντλούμαι, κουράζομαι, τσαντίζομαι
2. Οχι
3. Οχι

Μα δεν εχει καμια σημασια αν συμφωνω η οχι. Η γλωσσα θα εξελθιχθει απο τους πολλους ειτε μας αρεσει ειτε οχι.
Καποιοι σημερα γραφουν ακομα με πολυτονικο. Αλλοι τους βλεπουν ως γραφικους.

Αλλοι αρνουνται να κλινουν το "επειγον" :lol:

Βλεπω στις ειδησεις να λενε " της Ιερα οδος", ακουω τον αλλον να λεει κλινεται βρε βλημα "της Ιερας οδου" ειναι το σωστο, οχι λεω "της Ιερης οδου" και παθαινει κοκομπλοκο. :lol:

Ολα αυτα ομως τα λες αμορφωσια η λαθος γλωσσα. Γιατι σημερα η καθαρευουσα ειναι λαθος.
Άβαταρ μέλους
By Lap
#612123 Αρα ρε Νικο, παει το απαυδησα....χαθηκε και αυτο

Μονο που τα συνωνυμα ΔΕΝ περιγραφουν αυτο που λεει το απαυδησα.
Συνεπως, χασαμε αλλη μια ακριβης ερμηνια μιας καταστασης...

Δεν το γυρναμε λεω εγω κατευθείαν στα αγγλικα που τα κατεχουμε ολοι λιγο πολυ και να τελειωνει η υποθεση

:lol: :lol:
Αν δεν συμφωνεις με το νουμερο 2 τοτε γιατι συμφωνεις με την καταργηση της δοτικης ή του κυριου ρόλου του απαρεμφάτου σε μια προταση;;;;

Υ.γ εγω θυμαμαι πως οταν κατι ειναι σαν εταιρικη ονομασια...π.χ μαγαζι....δεν κλινεται μενει στην Ονομαστικη παρα του αρθου μπροστα το οποιο φυσικα και κλινεται....καλα λεμε τωρα μπορει σε λιγα χρονια και αυτο να μεινει κολλημενο στην Ονομαστικη. :lipsealed: :lol:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Lap έγραψε:Αρα ρε Νικο, παει το απαυδησα....χαθηκε και αυτο

Μονο που τα συνωνυμα ΔΕΝ περιγραφουν αυτο που λεει το απαυδησα.
Συνεπως, χασαμε αλλη μια ακριβης ερμηνια μιας καταστασης...

Σημερα λενε "εμεινα αφωνος" η"εμεινα παγωτο" η "εμεινα μαλακας", η "αγανακτησα".........τα οποια περιγραφουν καλυτερα το "δεν μπορω να αρθρωσω λεξη" του απαυδησα. :lol: