- 11 Ιαν 2015, 14:32
#61058
@pipinos
Συζητάς για ΠΑΡΑΓΩΓΗ και θέλω να σου μεταφέρω το μήνυμα ότι ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ και τίποτα "δεν γίνεται στιγμιαία" ! Δεν φταίνε συνομωσίες, αλλά μέχρι που φτάνουν οι ικανότητες μας, ατομικά και συλλογικά.
Σου έγραψα ότι χρειάζεται αύξηση της Παραγωγής που βασίζεται σε ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ (αυτό έχουν όσες χώρες ευημερούν) αλλά δεν είναι εύκολη υπόθεση, όπως δεν μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στο champions league λόγω έλλειψης τεχνογνωσίας και πόρων. Όσα μου έγραψες επιβεβαίωσαν ακριβώς αυτό που έλεγα! Το αισιόδοξο μηνυμα μου είναι ότι με σκληρή και συστηματική δουλειά και κατάλληλους στόχους κάτι μπορεί να γίνει, κάποια στιγμή (παράδειγμα το Ευρωπαϊκό 2004).
Η αύξηση γεωργικής παραγωγής χρήσιμη θα είναι αλλά δεν επαρκεί. Όταν οι Έλληνες ζούσαν κυρίως από τη γη, ήταν λιγώτεροι από 8 εκ, καλλιεργούσαν και τα απάτητα (σήμερα) βουνά και έτρωγαν με "συσσίτιο". Κρέας κάθε Χριστούγεννα, Πάσχα και της Παναγίας! Δεν φτάνει η γή!
Ο τουρισμός είναι η αποτελεσματικώτερη ΠΑΡΑΓΩΓΗ εισοδήματος στη χώρα και η συγκυβέρνηση εξασφαλίζοντας τη
σταθερότητα πέτυχε την εντυπωσιακή αύξηση του μέσα στο 2014.
Για να μοιραστούμε χρήματα πρέπει να μπορούμε και να παράγουμε πλούτο. Αυτό δεν γίνεται με αερολογίες και μαγικά! Δεν είναι καμιά συνομωσία αυτό, είναι οι νόμοι της φύσης!
Αυτό που χρειάζεται είναι σταθερότητα κι ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα να βελτιώσουμε σταδιακά και μεθοδικά όλα όσα μπορούμε να κάνουμε (τουρισμός, γεωργία, ναυτιλία, κατασκευές και τεχνολογία). Τα τελευταία θέλουν καλά σχολεία και πανεπιστήμια.