ArrowsFA1 έγραψε:Θέλω να βάλω μερικά ράφια στην αποθήκη, μάλλον τρία στον αριθμό.
Ως βέλτιστη διάσταση έχω καταλήξει σε πλάτος 40 cm οπωσδήποτε και μήκος 1,10 m +/- 10 cm.
Έχω βρει ένα σετ στο Leroy-Merlin, ράφι (115x40) και βάση μαζί κοστίζουν 55,80 € το ένα (τιμές καλοκαιριού 2014). Πρόκειται για αυτό το μοντέλο, απλά σε μεγαλύτερη διάσταση.
Το ράφι δε στηρίζεται στον τοίχο με τις κλασικές "γωνίες" αλλά με μια βάση που βιδώνεται κατά μήκος του τοίχου και δημουργεί "μοχλό" που στηρίζει το ράφι. Πλεονέκτημα η αντοχή σε επιπλέον βάρος και το γεγονός ότι δεν κάνουν "κοιλιά" αν τοποθετηθεί πολύ βάρος προς το κέντρο του ραφιού (μακρυά από σημεία που στηρίζουν οι γωνίες).
Ερωτήσεις:
α) Έχει δοκιμάσει κανείς το εν λόγω σύστημα να μας πει τη γνώμη του;
β) Σας φαίνεται υπερβολική η τιμή; Με βάση την έρευνα που έκανα στα πολυκαταστήματα η αλήθεια είναι ότι για το ράφι περίπου το κόστος είναι αυτό, η βάση είναι που κάνει τη διαφορά (οι κοινές βάσεις τύπου "Γ" κοστίζουν ελάχιστα ευρώ).
γ) Άραγε θα εξοικονομούσε κανείς χρήματα αναθέτοντας την όλη ιστορία σε μαραγκό;
ΥΓ. Και μια ακόμη ερώτηση - άσχετη με τα ράφια:
Τακτοποιώντας την αποθήκη θέλων να βρω τρόπο να στερεώσω το χορτοκοπτικό μισινέζας στον τοίχο, όρθιο με τον κινητήρα στο πάνω μέρος. Έχω σκεφτεί πατέντα με τροχαλίες, σχοινιά κλπ., καθώς και custom-made μεταλλική βάση, αλλά ξέρει κανείς αν υπάρχουν τίποτα βάσεις του εμπορίου για αυτή τη δουλειά;
Αφου ειναι για αποθηκη γιατι δεν παιρνεις κατι μεταλλικες ραφιερες, κελεπουρι τιμη με 12€/17€ περιπου με 4 ραφια κλπ? ειναι λιγο μΝικι η συναρμολογηση αλλα με μια στερεωση σε τοιχονγια να μην κουνιουνταιναντεχουν καθε ραφι μεχρι 50kg 5 εχω παρει και εχω βαλει απο βιβλια μεχρι εργαλεια και καλωδια.