Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By nEK
ArrowsFA1 έγραψε:Θέλω να βάλω μερικά ράφια στην αποθήκη, μάλλον τρία στον αριθμό.
Ως βέλτιστη διάσταση έχω καταλήξει σε πλάτος 40 cm οπωσδήποτε και μήκος 1,10 m +/- 10 cm.

Έχω βρει ένα σετ στο Leroy-Merlin, ράφι (115x40) και βάση μαζί κοστίζουν 55,80 € το ένα (τιμές καλοκαιριού 2014). Πρόκειται για αυτό το μοντέλο, απλά σε μεγαλύτερη διάσταση.

Το ράφι δε στηρίζεται στον τοίχο με τις κλασικές "γωνίες" αλλά με μια βάση που βιδώνεται κατά μήκος του τοίχου και δημουργεί "μοχλό" που στηρίζει το ράφι. Πλεονέκτημα η αντοχή σε επιπλέον βάρος και το γεγονός ότι δεν κάνουν "κοιλιά" αν τοποθετηθεί πολύ βάρος προς το κέντρο του ραφιού (μακρυά από σημεία που στηρίζουν οι γωνίες).

Ερωτήσεις:
α) Έχει δοκιμάσει κανείς το εν λόγω σύστημα να μας πει τη γνώμη του;
β) Σας φαίνεται υπερβολική η τιμή; Με βάση την έρευνα που έκανα στα πολυκαταστήματα η αλήθεια είναι ότι για το ράφι περίπου το κόστος είναι αυτό, η βάση είναι που κάνει τη διαφορά (οι κοινές βάσεις τύπου "Γ" κοστίζουν ελάχιστα ευρώ).
γ) Άραγε θα εξοικονομούσε κανείς χρήματα αναθέτοντας την όλη ιστορία σε μαραγκό;

ΥΓ. Και μια ακόμη ερώτηση - άσχετη με τα ράφια:
Τακτοποιώντας την αποθήκη θέλων να βρω τρόπο να στερεώσω το χορτοκοπτικό μισινέζας στον τοίχο, όρθιο με τον κινητήρα στο πάνω μέρος. Έχω σκεφτεί πατέντα με τροχαλίες, σχοινιά κλπ., καθώς και custom-made μεταλλική βάση, αλλά ξέρει κανείς αν υπάρχουν τίποτα βάσεις του εμπορίου για αυτή τη δουλειά;

Αφου ειναι για αποθηκη γιατι δεν παιρνεις κατι μεταλλικες ραφιερες, κελεπουρι τιμη με 12€/17€ περιπου με 4 ραφια κλπ? ειναι λιγο μΝικι η συναρμολογηση αλλα με μια στερεωση σε τοιχονγια να μην κουνιουνταιναντεχουν καθε ραφι μεχρι 50kg 5 εχω παρει και εχω βαλει απο βιβλια μεχρι εργαλεια και καλωδια.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
trident1971 έγραψε:
ArrowsFA1 έγραψε:Λογικά θα φαγωθεί με το κομπρεσεράκι γύρω-γύρω...

κομπρεσερακι σε τοιχο απο τουβλα? Μου φαινεται καπως υπερβολη, μπορει να εχω μεινει πισω ομως.

Μπορεί, αλλά κι εγώ δεν εννοούσα κανά θηρίο......απλά με κάποιο ηλεκτρικό εργαλείο που έχει δυνατότητα κρούσης (π.χ. κ με ένα δυνατό τρυπάνι) μπορούν να "φάνε" την τρύπα γύρω-γύρω..

nEK έγραψε:Αφου ειναι για αποθηκη γιατι δεν παιρνεις κατι μεταλλικες ραφιερες, κελεπουρι τιμη με 12€/17€ περιπου με 4 ραφια κλπ? ειναι λιγο μΝικι η συναρμολογηση αλλα με μια στερεωση σε τοιχονγια να μην κουνιουνταιναντεχουν καθε ραφι μεχρι 50kg 5 εχω παρει και εχω βαλει απο βιβλια μεχρι εργαλεια και καλωδια.

Υπάρχουν αντικείμενα/συσκευές στο πάτωμα (π.χ. πλυντήριο) που με εμποδίζουν να αρχίσω την κατασκευή από τόσο χαμηλά.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#60820 Για στεγανοποιηση σε λεκάνη τουαλετας,τοσο στη βάση όσο και στο σωλήνα του νερου αρκει η σιλικόνη?
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#60821 Η βάζεις αυτό που ποσταρες από το ΙΚΕΑ η πας στο Πρακτικερ και αγοράζεις element system.
Υπόψιν ότι υπάρχουν και βαρεους τύπου με διπλά αγκιστρα στα μπράτσα και διπλές τρύπες στις κολώνες. Τέτοια έχω και εγώ στην αποθήκη και τα έχω φορτώσει με πάνω από 150 κιλά χωρίς να καταλάβουν τίποτα.

Από το Moto G
Άβαταρ μέλους
By nEK
#60846 Εχω και element με το μονο βραχιονα, 20 ραφια 16 μετρα τρεχοντα ραφια απο 15 μεχρι 30cm πλατος. Πολυ δυνατα και ευλροσαρμοστα. Αλλα ακριβα και αυτα. Σε 20cm ραφι εχει περιπου 25 € το ζευγαρι συν κανα 10ρικο τα στηριγματα. Παντως απο τα χαζα ξυλινα που ειναι πολυ εφφε, αξιζουν καλυτερα, ειδικα για αποθηκη
Άβαταρ μέλους
By dimviii
kostis20 έγραψε:Για στεγανοποιηση σε λεκάνη τουαλετας,τοσο στη βάση όσο και στο σωλήνα του νερου αρκει η σιλικόνη?

Κωστη μην βαλεις απλη σιλικονη γιατι εκει λογικα για να θελεις να βαλεις θα εχεις καποιο ψιλοδακρυσμα-διαρροη και χλωμο να πιασει η απλη σιλικονη.Βαλε κατι πιο καλο,τα καλα χρωματοπωλεια εχουν.
fix-all της soudal.Αυτo μπορei να εχουν προσφυση ακομα και και σε πολυ βρεγμενες επιφανειες.
Βγαινει και σε συσκευασια οδοντοκρεμας (80 ml),για να μην πετας τζαμπα λεφτα σε φυσιγγια 280 ml που δεν θα χρησιμοποιησεις τοση ποσοτητα.

http://www.sinter-hellas.gr/index.php/p ... oudal.html

κοιτα το βιντεακι εδω.
https://www.youtube.com/watch?v=EFNVF6A8QsM
Τελευταία επεξεργασία από dimviii και 10 Ιαν 2015, 20:45, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#60850 Θα το δω σοβαρά το θέμα του element system, αλλά προϋπόθεση είναι να βρω ράφια πάχους 40 cm που να κάνουν γι' αυτό.
Στο site του praktiker δεν βλέπω πουθενά element system, μάλλον πρέπει να ψάξω αλλού...
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#60854 Έχω βάλει στην αποθηκούλα ράφια element system από το Praktiker και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Πολύ πρακτική λύση. :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By kostis20
dimviii έγραψε:
kostis20 έγραψε:Για στεγανοποιηση σε λεκάνη τουαλετας,τοσο στη βάση όσο και στο σωλήνα του νερου αρκει η σιλικόνη?

Κωστη μην βαλεις απλη σιλικονη γιατι εκει λογικα για να θελεις να βαλεις θα εχεις καποιο ψιλοδακρυσμα-διαρροη και χλωμο να πιασει η απλη σιλικονη.Βαλε κατι πιο καλο,τα καλα χρωματοπωλεια εχουν.
fix-all της soudal.Αυτo μπορei να εχουν προσφυση ακομα και και σε πολυ βρεγμενες επιφανειες.
Βγαινει και σε συσκευασια οδοντοκρεμας (80 ml),για να μην πετας τζαμπα λεφτα σε φυσιγγια 280 ml που δεν θα χρησιμοποιησεις τοση ποσοτητα.

http://www.sinter-hellas.gr/index.php/p ... oudal.html

κοιτα το βιντεακι εδω.
https://www.youtube.com/watch?v=EFNVF6A8QsM

Πολυ καλό φαίνεται!!Ευχαριστώ!!!
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
ArrowsFA1 έγραψε:
trident1971 έγραψε:

κομπρεσερακι σε τοιχο απο τουβλα? Μου φαινεται καπως υπερβολη, μπορει να εχω μεινει πισω ομως.

Μπορεί, αλλά κι εγώ δεν εννοούσα κανά θηρίο......απλά με κάποιο ηλεκτρικό εργαλείο που έχει δυνατότητα κρούσης (π.χ. κ με ένα δυνατό τρυπάνι) μπορούν να "φάνε" την τρύπα γύρω-γύρω..

Ναι κατάλαβα, μ'ένα δράπανο, δε νομίζω καν να χρειάζεται κρουστικό στο τούβλο. Για άνοιγμα τρύπας στο δοκάρι γίνεται που είπα με αδιατάρακτη κοπή ή το ξεχνάω εντελώς;
Άβαταρ μέλους
By bill33
Dimitris_P έγραψε:
ArrowsFA1 έγραψε:
trident1971 έγραψε:

Ναι κατάλαβα, μ'ένα δράπανο, δε νομίζω καν να χρειάζεται κρουστικό στο τούβλο. Για άνοιγμα τρύπας στο δοκάρι γίνεται που είπα με αδιατάρακτη κοπή ή το ξεχνάω εντελώς;

Τρυπημα σε δοκάρι; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By IOANNIS
Dimitris_P έγραψε:
ArrowsFA1 έγραψε:
trident1971 έγραψε:

Ως είναι γνωστών το τούβλο είναι ψαθυρό υλικό και άμα χρησιμοποιήσεις κρούση πρέπει να είσαι πολύ τυχερός για να ανοίξεις τρύπες και να μην γίνει κομμάτια.

Άμα «φας» το δοκάρι 5-6 εκατοστά τότε σε ενδεχόμενο μικρό σεισμό θα δεις πως ραγίζει στην καλύτερη περίπτωση.

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να χαράξεις την διάμετρο της τρύπας στον τοίχο κάτω από το δοκάρι, να κάνεις διαμπερές τρύπες (ξετρυπήσεις) κοντινές πάνω στην χάραξη με τρυπάνι χωρίς κρούση στα τούβλα και μετά με ένα καλέμι σπάσεις το τούβλο μεταξύ των οπών.