Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By harpymonk
diplomat έγραψε:Το λοιπόν.

Τις προάλλες είχα πάει να κουρευτώ (απροπό, μετά από πολλά χρόνια αποφάσισα να ρίξω μια φανταρική μπόμπα) και είχα κάποια σχόλια περί υπερβολικών κιλών, ενώ έχω χάσει 2-3 κιλά προσφάτως. Στο ίδιο μοτίβο κινούνται εδώ και καιρό οι κολλητοί.

Σκέφτηκα λοιπόν να προχωρήσω σε μια φορουμική σφυγμομέτρηση, για να πάρω γνώμες και καζούρα.
Μιλάμε για 1.72 και 83 περίπου κιλά στη φωτογραφία, η οποία τραβήχτηκε επιτόπου στο κομμωτήριο.

Εικόνα

Θα ξαναρχίσω σίγουρα να χτυπιέμαι με τα σίδερα, κάτι που είχα κόψει τον τελευταίο καιρό λόγω τρεξιμάτων και υποχρεώσεων (απαράδεκτη δικαιολογία).
Σφιχτοδιδάσκαλοι όπως κοβάθε και εδουάρδος θα έχουν διπλή ψήφο.

Ντισκass. :lipsealed:

Κατά τη γνώμη μου αποκλείεται με αυτό το σώμα να είσαι 83 κιλά. Μάλλον +10 τουλάχιστον.
Αν είσαι "τεμπέλης" δεν είναι πρόβλημα. Χρειάστηκε 10 χρόνια να πάρεις τα κιλά, τα χάνεις σε 2 η 3 αν:
- Αλλάξεις τη διατροφή σου για ΠΑΝΤΑ και 2000 θερμίδες να είναι το μέγιστο ημερήσιο input χωρίς εξαιρέσεις
- Τρως τρόφιμα με θρεπτική άξια και όχι βιομηχανικές αηδίες αγνώστου συστάσεως και προελεύσεως για ΠΑΝΤΑ

Η διατροφή είναι το 70% η άσκηση το υπόλοιπο. Αν δεν θέλεις την άσκηση (όταν χάσεις τα κιλά θα την θέλεις) απλά θα πάρει περισσότερο χρόνο.
Όσο γι αυτούς που λένε με τέτοιο σώμα "οι εξετάσεις μου είναι καλές", πρώτα λογικό σε τέτοιες ηλικίες (ο διαβήτης παίρνει καποια χρόνια να εμφανιστεί) και δεύτερον ας μετρήσουν με το κινητό τους τους παλμούς της καρδιάς τους σε ανάπαυση να δουν πόσο πρόβλημα έχουν....

Καλή τύχη και σκέψου ότι είναι κρίμα στην καλύτερη σου ηλικία να μην μπορείς να ζήσεις τη ζωή σου στο πλήρων (και να κυνηγάς Strava segments :thumbsup: ).
Άβαταρ μέλους
By dimik
#610699 Με 2000 θερμίδες βλέπω την σαρκοπενια να έρχεται, καλύτερα κάτσε όπως είσαι diplomat, τουλάχιστον έτσι οργωνεις κι ένα χωράφι μόνος σου, μπόνους κρατάς και το ωραίο λοκαρακι

< >
Άβαταρ μέλους
By diplomat
harpymonk έγραψε:Κατά τη γνώμη μου αποκλείεται με αυτό το σώμα να είσαι 83 κιλά. Μάλλον +10 τουλάχιστον.
Αν είσαι "τεμπέλης" δεν είναι πρόβλημα. Χρειάστηκε 10 χρόνια να πάρεις τα κιλά, τα χάνεις σε 2 η 3 αν:
- Αλλάξεις τη διατροφή σου για ΠΑΝΤΑ και 2000 θερμίδες να είναι το μέγιστο ημερήσιο input χωρίς εξαιρέσεις
- Τρως τρόφιμα με θρεπτική άξια και όχι βιομηχανικές αηδίες αγνώστου συστάσεως και προελεύσεως για ΠΑΝΤΑ

Η διατροφή είναι το 70% η άσκηση το υπόλοιπο. Αν δεν θέλεις την άσκηση (όταν χάσεις τα κιλά θα την θέλεις) απλά θα πάρει περισσότερο χρόνο.
Όσο γι αυτούς που λένε με τέτοιο σώμα "οι εξετάσεις μου είναι καλές", πρώτα λογικό σε τέτοιες ηλικίες (ο διαβήτης παίρνει καποια χρόνια να εμφανιστεί) και δεύτερον ας μετρήσουν με το κινητό τους τους παλμούς της καρδιάς τους σε ανάπαυση να δουν πόσο πρόβλημα έχουν....

Καλή τύχη και σκέψου ότι είναι κρίμα στην καλύτερη σου ηλικία να μην μπορείς να ζήσεις τη ζωή σου στο πλήρων (και να κυνηγάς Strava segments :thumbsup: ).

Κι όμως, τόσα κιλά είμαι πάνω - κάτω, είπαμε, είμαι κοντός. Τα 90kg δεν τα έχω πλησιάσει καν, πόσο μάλλον ξεπεράσει.

Οι 2,000 θερμίδες είναι μάλλον χαμηλός στόχος, όμως συμφωνώ απόλυτα στο focus σε κανονικό φαγητό αντί για μπουρδίτσες, και το ακολουθώ μάλιστα. Το φαγητό εξάλλου δεν είναι πρόβλημα, γιατί μαγειρεύω μόνος μου, συνεπώς ποτέ τηγανητά, ποτέ αλάτι, ποτέ κόκκινα κρέατα. Επίσης δεν τρώω γλυκά. Το πρόβλημα είναι ότι αποδεκατίζω μεγάλες ποσότητες φαγητού.

Στην "άσκηση" συνήθως ρίχνω 30', άντε 45' βάρη και that's all folks. Οτιδήποτε άλλο συνήθως το βαριέμαι.
Από αερόβιο μόνο περπάτημα, αλλά αυτό συμβαίνει ψιλοσπάνια.

Οι εξετάσεις μου όντως είναι σχετικά καλές, υπάρχουν όμως άπλετα περιθώρια να χειροτερεύσουν φαντάζομαι. :lol:

dimik έγραψε:καλύτερα κάτσε όπως είσαι diplomat, τουλάχιστον έτσι οργωνεις κι ένα χωράφι μόνος σου, μπόνους κρατάς και το ωραίο λοκαρακι

Nooope. :s_no

Είμαι αρκετά αδύναμος και δεν την παλεύω καθόλου με τις χειρωνακτικές εργασίες. :oops:
Άβαταρ μέλους
By theo13
diplomat έγραψε: Στην άσκηση συνήθως ρίχνω 30', άντε 45' βάρη και that's all folks. Οτιδήποτε άλλο συνήθως το βαριέμαι.

Το θέμα είναι ότι στην περίπτωσή σου η αερόβια είναι must. Για δυο λόγους. Ο ένας είναι ο προφανής. Ότι είναι ο πιο γρήγορος τρόπος να χάσεις κιλά και με θεαματική βελτίωση της φυσικής σου κατάστασης.
Ο δεύτερος είναι ότι θα σε ενεργοποιήσει γενικότερα. Αν σου αρέσει αυτό που βλέπεις στο σώμα σου θα θες να το διατηρήσεις και αυτό θα γίνει εύκολα. Ακόμα και μικρές (διατροφικές) παρασπονδίες συγχωρούνται όταν τρέχεις ή κάνεις κάποιου είδους αερόβια άσκηση.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
Ότι είναι ο πιο γρήγορος τρόπος να χάσεις κιλά

Αυτό νομίζω δεν ισχύει.
Άβαταρ μέλους
By Serf
diplomat έγραψε: Στην άσκηση συνήθως ρίχνω 30', άντε 45' βάρη και that's all folks. Οτιδήποτε άλλο συνήθως το βαριέμαι.

Ήμουν ακριβώς της ίδιας λογικής, 2-3 φορές την εβδομάδα βάρη και μακριά & αγαπημένοι με τα αερόβια. Δουλειά, όμως, έτσι δε γίνεται δυστυχώς. Μέχρι που ανακάλυψα το CrossFit, το οποίο συνδυάζει αερόβιο και βάρη/αντιστάσεις με τέτοιο τρόπο που δεν το βαριέμαι (το αερόβιο σκέλος της προπόνησης)!!!

Υ.Γ.: CrossFit = κίνδυνος θάνατος για γόνατα/μέση/κτλ αν δεν επιμείνεις πολύ στη σωστή εκτέλεση των ασκήσεων. Καλύτερα με λιγότερα κιλά, καλύτερα λιγότερες επαναλήψεις.

< Note 4 >
Άβαταρ μέλους
By diplomat
Serf έγραψε:Ήμουν ακριβώς της ίδιας λογικής, 2-3 φορές την εβδομάδα βάρη και μακριά & αγαπημένοι με τα αερόβια. Δουλειά, όμως, έτσι δε γίνεται δυστυχώς. Μέχρι που ανακάλυψα το CrossFit, το οποίο συνδυάζει αερόβιο και βάρη/αντιστάσεις με τέτοιο τρόπο που δεν το βαριέμαι (το αερόβιο σκέλος της προπόνησης)!!!

Υ.Γ.: CrossFit = κίνδυνος θάνατος για γόνατα/μέση/κτλ αν δεν επιμείνεις πολύ στη σωστή εκτέλεση των ασκήσεων. Καλύτερα με λιγότερα κιλά, καλύτερα λιγότερες επαναλήψεις.

Crossfit δεν παίζει για τους λόγους που ανέφερες.

Δε με έχει πονέσει ποτέ αγκώνας, γόνατο, μέση, etc. με βάρη, και δε θέλω να χαλάσει το σερί.

EDDIE_147 έγραψε:

Αυτό νομίζω δεν ισχύει.

+1.

Κιλά βάζεις ή χάνεις στην κουζίνα. Το αναβόλιασμα μετά από σοβαρά βάρη π.χ. θεωρώ ότι είναι πολύ καλύτερο από το μέσο αερόβιο.
Τελευταία επεξεργασία από diplomat και 23 Οκτ 2019, 09:28, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Andreasdik έγραψε:Ο άλλος από την φωτογραφία τον ζύγισε και του έκανε εξετάσεις αίματος + ούρων.
Τι διαβάζουμε :slap:

Μπορει να ξερει κι αλλα τετοια..

Εικόνα

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
diplomat έγραψε:
Serf έγραψε:Ήμουν ακριβώς της ίδιας λογικής, 2-3 φορές την εβδομάδα βάρη και μακριά & αγαπημένοι με τα αερόβια. Δουλειά, όμως, έτσι δε γίνεται δυστυχώς. Μέχρι που ανακάλυψα το CrossFit, το οποίο συνδυάζει αερόβιο και βάρη/αντιστάσεις με τέτοιο τρόπο που δεν το βαριέμαι (το αερόβιο σκέλος της προπόνησης)!!!

Δε με έχει πονέσει ποτέ αγκώνας, γόνατο, μέση, etc. με βάρη, και δε θέλω να χαλάσει το σερί.

EDDIE_147 έγραψε:

Αυτό νομίζω δεν ισχύει.

+1.

Κιλά βάζεις ή χάνεις στην κουζίνα. Το αναβόλιασμα μετά από σοβαρά βάρη π.χ. θεωρώ ότι είναι πολύ καλύτερο από το μέσο αερόβιο.

Με την αερόβια άσκηση καις και θερμίδες, πολύ πολύ περισσότερες από το να σηκώνεις βάρη (εκεί είναι ασήμαντο νομίζω το αποτέλεσμα). Οπότε, ο ταχύτερος τρόπος είναι να το ράψεις και να τρέχεις. Χοντρά χοντρά.
:lol:
Άβαταρ μέλους
By Asimov
Anonymous Founder έγραψε:
diplomat έγραψε:

EDDIE_147 έγραψε:

Αυτό νομίζω δεν ισχύει.

+1.

Με την αερόβια άσκηση καις και θερμίδες, πολύ πολύ περισσότερες από το να σηκώνεις βάρη (εκεί είναι ασήμαντο νομίζω το αποτέλεσμα). Οπότε, ο ταχύτερος τρόπος είναι να το ράψεις και να τρέχεις. Χοντρά χοντρά.
Κάνεις λάθος, δεν είναι καθόλου ασήμαντο το αποτέλεσμα.
Για να γίνει σοβαρή δουλειά ο συνδυασμός είναι απαραίτητος.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#610747 Εξαρτάται το στυλ της προπονησης σε καθε περιπτωση.
Αλλα σε γενικες γραμμες δεν είναι τοσο απολυτο πως ειναι σημαντικά χρησιμοτερη η αεροβια ασκηση στην απωλεια λιπους απ οσο τα βαρη.
Μια χαρα λιπος καις με τα βαρη, συν ο,τι οσο αυξανεται η μυϊκή μαζα βελτιώνεται οριακά και ο μεταβολισμός αφου ολη αυτη η μαζα θελει να "ταϊστει".
Αλλα και σε πιο short term ορίζοντα, μια δυο μερες μετά απο σοβαρη προπονηση με βαρη ερευνες λενε οτι μεταβολίζεις σημαντικα περισσοτερες (τηρουμένων των αναλογιων παντα) θερμιδες ακομη και σε στιγμες ηρεμιας - μη άσκησης.

Για μένα δεν εχει σημασια τι ακους απο τον καθένα, καθαρα σημασία εχει τι μπορεις να ταιριαξεις στη μερα σου και στον εαυτο σου ώστε να ενεργοποιηθεις και να κάνεις ευχάριστα ο,τι είναι να κάνεις. Το αθλημα, το χομπυ, το στυλ προπονησεις και τα ατομα που θα συνεργαστεις ειναι το παν, αλλιως καθε προσπάθεια θα βγει οφφ πολύ συντομα..Ουτε καν πολυ αυστηρή διατροφη δεν χρειάζεται αν δεν μπορείς να το στηριξεις ψυχολογικα.

Κ επισης αν ποτέ κανείς σκοπευει να φτιάξει ενα μετριο- καλο - λειτουργικό σωμα ειναι κατα τη γνώμη μου (εχοντας κανει το ιδιο λαθος) σχεδόν χασιμο χρονου να ασχοληθει μονο με αεροβια ασκηση.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
diplomat έγραψε:Πρέπει να (σας :shifty: ) δικάσει ο kovathe μου φαίνεται, αλλά τηρεί σιγή ιχθύος (no pun intended).

Βασικά ναι.
Επίσης αεροβική από αεροβική διαφέρει.
Πχ άλλο τρεχαληματάκι και άλλο spinning.

Για μια περίπτωση ψιλοαγύμναστου ανθρώπου χρειάζονται τα βάρη για να cheetosει περισσότερο ο μεταβολισμός.
Σκέτο τρέξιμο δεν κάνει τίποτα στο μυικό σύστημα και άρα η καύση θερμίδων είναι χαμηλά (απ' ότι αν μπουν βάρη στο παιχνίδι).

Επίσης βάρη από βάρη διαφέρουν αλλά θα περιμένω να τα κάνει αλτηράκια (εκ του ταληράκια --> see what I did here) o αρχισφιχτοδιδάσκαλος kovathe.