Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
dimitrisB έγραψε:Μακάρι να κάνω λάθος, αλλά αφού υπάρχει μεταλλικός σκελετός-βάση, επιμένω πως τα ξύλα... δεν.
Τέσπα, εύχομαι να είναι επισκευάσιμη ζημιά και κυρίως, να μην ξανασυμβεί με την πάροδο 1-2 ετών.
:)

Σε εξωτερικό χώρο μεταλλικό σκελετό βάζουν, μου το επιβεβαίωσε κι ο μηχανικός.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Anonymous Founder έγραψε:Με την διάβρωση τι γίνεται όμως; Ατσάλινος είναι ο σκελετός;

Υποθέτω πως ναι.

Το έχει ξαναβάλει, απλά λόγω βιασύνης να το τελειώσουμε (έξω δούλευαν αυτοί και μέσα το συνεργείο καθαρισμού γιατί σε λίγες ώρες ερχόταν το φορτηγό της μετακόμισης) προφανώς έκανε λάθος εγκατάσταση ο μάστορας και τα έβαλε πολύ κοντά.

Δεν είναι το θέμα δηλαδή στον σκελετό.

Απ'ότι μου είπε θα τους δώσει περισσότερο αέρα, απλά το μόνο που φοβάμαι είναι μην έχει γίνει μόνιμη ζημιά στο ξύλο.
Άβαταρ μέλους
By kacey
#60863 Διαβαζω τις προηγουμενες δυο σελιδες και μου δημιουργειται μια απορια:

αν η αστυνομια θελει να μπει στο χωρο σου, χρειαζεται ενταλμα (και αν ειναι και "βραδυ" - το οποιο "βραδυ" νομιζω οριζεται στο νομο - χρειαζεται και η παρουσια εισαγγελεα). Αν σου χτυπησουν τη πορτα απο τη πολεοδομια, ποιες οι προυποθεσεις για να μπουν μεσα?
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#60864 Για το τελευταίο μην ανησυχείς , το ξύλο σαν ζωντανό υλικό επανέρχεται.

Από το Moto G
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Νίκος Παππάς έγραψε:Για το τελευταίο μην ανησυχείς , το ξύλο σαν ζωντανό υλικό επανέρχεται.

Από το Moto G

ΟΚ, ευχαριστώ.

Αυτό με απασχολούσε περισσότερο απ'όλα διότι έχει ξαναβάλει το ίδιο ξύλο σε άλλο έργο με τον ίδιο μάστορα.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
dimviii έγραψε:
dimitrisB έγραψε:Μακάρι να κάνω λάθος, αλλά αφού υπάρχει μεταλλικός σκελετός-βάση, επιμένω πως τα ξύλα... δεν.

τι θα επρεπε να εχει Δημητρη?
Όπως είπε και ο trident, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ και ξύλινο ή αλουμινίου, ώστε να μη σκευρώνει αλλά και να μη σκουριάζει και "ξερνάει" σκουριές στο δάπεδο.
Nikos! έγραψε:Απ'ότι μου είπε θα τους δώσει περισσότερο αέρα...
Και το ξύλο θέλει "αρμούς" για διαστολές στις ενώσεις, ακόμα και το συνθετικό ντέκ που έχει απειροελάχιστες συστοδιαστολές απαιτεί 1mm / μέτρο (κατά μήκος) και στο πλάι.

ΠΑΝΤΩΣ, είναι αποκαρδιωτικό να τελειώνεις μιά κατοικία , καινούρια ή απο σημαντική ανακαίνιση, και σε 1 μήνα αλλά ακόμα και στον 1ο χρόνο να βγαίνουν ζημιές. Και δωρεάν να αποκατασταθούν , πέραν της φασαρίας της μαστοράτζας και της ατσαλιάς εκ νέου, είναι εξαιρετικά ψυχοφθόρες!

ΥΓ: Ξέρω-ξέρω τη δικαιολογία :shifty: : Είναι χειροποίητη δουλειά και μπορεί να έχει αστοχίες κλπ, κλπ. ΠΟΣΕΣ ΟΜΩΣ??? :rant:
Άβαταρ μέλους
ByGTO
#60875 Εμένα κακοτεχνία/κακή τοποθέτηση μου φαίνεται.
Και όπως είπαν,το ξύλο θέλει λίγο κενό σε κάποιο σημέιο(δεν χρειάζεται σε όλες τις τάβλες,αλλα στις άκρες ίσως) για να διαστέλεται.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#60998 Τωρα που το ξαναειδα, σαν πολυ κοντα δεν ειναι βιδωμενες οι ταβλες του deck? (δεν εννοω μεταξυ τους η μια απο την αλλη αλλα την αποσταση απο βιδα σε βιδα).
Άβαταρ μέλους
By manosky
kacey έγραψε:Διαβαζω τις προηγουμενες δυο σελιδες και μου δημιουργειται μια απορια:

αν η αστυνομια θελει να μπει στο χωρο σου, χρειαζεται ενταλμα (και αν ειναι και "βραδυ" - το οποιο "βραδυ" νομιζω οριζεται στο νομο - χρειαζεται και η παρουσια εισαγγελεα). Αν σου χτυπησουν τη πορτα απο τη πολεοδομια, ποιες οι προυποθεσεις για να μπουν μεσα?

ΣΥΝΗΘΩΣ αναφέρεται στη νομοθεσία ότι ελεγκτικές αρχές έχουν το δικαίωμα να κάνουν έλεγχο σε συγκεκριμένες περιοχές, οικίες, καταστήματα, επιχειρήσεις, αναλόγως των καθηκόντων τους.

Αν πρόκειται για χώρους που είναι ανοιχτοί στο κοινό, πχ μπουζουκομάγαζα σε ώρα λειτουργίας [με την ευρεία έννοια, δηλαδή και όταν πχ εργάζεται προσωπικό προετοιμάζοντας το κατάστημα ή γίνονται οικοδομικές εργασίες ανακαίνισης κλπ], δεν απαιτείται εισαγγελέας.
Αν όμως πρόκειται για οικία, τότε, σε περίπτωση άρνησης, εκτός από ενδεχόμενες επιπλέον διοικητικές κυρώσεις λόγω άρνησης συνεργασίας ή παρεμπόδισης του ελέγχου, απαιτείται η παρουσία εισαγγελέα και κατά προτίμηση και αστυνομίας.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#61112 Για τη χτιστή ψησταριά μου φαίνεται κανονική παρανομία, οκ και πρόστιμο κλπ. Αλλά περίεργο μου ακούγεται αυτό με την αποθήκη. Είναι θέμα πολεοδομίας το τί έχω στο μπαλκόνι μου; Η ντουλάπα-αποθήκη κλπ εφόσον είναι κάτι μη χτιστό είναι κινητό και φαντάζομαι ότι είναι θέμα κανονισμού πολυκατοικίας και για την αισθητική κλπ και όχι θέμα πολεοδομίας.

Εννοείται βέβαια ότι τώρα είναι που δεν θα πρέπει να περάσει απολύτως τίποτα από όσα θέλει η κυρία από πάνω. Και η θέρμανση μπορεί να μην φτάνει πολύ καλά εκεί πάνω... Και αλήθεια αυτή δεν έχει καμία παρανομία;
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#61115 Να ξέρεις σ'αυτές τις μικροαστικές ιστορίες και οι δύο πλευρές έχουν κάνει την κουτσουκέλα τους. Κι εμείς έχουμε μάθει μόνο τη μισή αλήθεια...
Άβαταρ μέλους
By red_monster
Nikos! έγραψε:Στο μπαλκόνι έβγαλα ξύλινο ντεκ ειδικό για εξωτερικό χώρο.

Το θέμα είναι ότι μετά τις γιορτές και με τις βροχές σε κάποια σημεία το πέταξε όπως θα δείτε παρακάτω.

Ο πατωματζης που θα έρθει τη Δευτέρα είπε ότι φτιάχνεται και να μην ανησυχώ.

Η ερώτηση είναι η εξής. Όντως φτιάχνεται ή θέλουν αλλαγή όλα τα ξύλα απ'την αρχή?

Ένα από τα προβλήματα (πέρα από το προφανές της λάθος τοποθέτησης) είναι ότι δε πρόλαβε να του περάσει λάδι :(

Εικόνα

Εικόνα

πόσο το πλήρωσες το τμ?

γενικά αν το ντεκ δεν είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ και άριστης ποιότητας θα μετανιώσεις την ώρα και την στιγμή που το έβαλες... και αυτό θέλει σχολαστική συντήρηση και προσοχή...

με μια πρώτη ματιά βλέπω ξύλο που δεν έχει στεγνώσει όσο έπρεπε και αρχίζει ήδη να παίρνει στρεβλώσεις
Άβαταρ μέλους
By red_monster
Nikos! έγραψε:Από τη μια πλευρά έχουν σηκωθεί 3-4 πόντους κι έχουν πετάξει τις βίδες. :hmmm:

@GTS είναι πολύ πιο όμορφο το ξύλο. Αν συντηρείται σωστά δε παθαίνει τίποτα. Δε γλιστράει.

αυτό δεν ισχύει ούτε κατά διάνοια