Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By GTS
Nikos! έγραψε:Στο μπαλκόνι έβγαλα ξύλινο ντεκ ειδικό για εξωτερικό χώρο.

Το θέμα είναι ότι μετά τις γιορτές και με τις βροχές σε κάποια σημεία το πέταξε όπως θα δείτε παρακάτω.

Ο πατωματζης που θα έρθει τη Δευτέρα είπε ότι φτιάχνεται και να μην ανησυχώ.

Η ερώτηση είναι η εξής. Όντως φτιάχνεται ή θέλουν αλλαγή όλα τα ξύλα απ'την αρχή?

Ένα από τα προβλήματα (πέρα από το προφανές της λάθος τοποθέτησης) είναι ότι δε πρόλαβε να του περάσει λάδι :(

Εικόνα

Εικόνα

Δεν είναι καλη ιδεα γιατι είναι δυσκολο στο καθαρισμα συν το ότι πιανει υγρασία (πρασιναδα) και γλυστραει, αρα πολύ επικινδυνο. Στην Αγγλια είναι όλα χωρις λαδι και είναι αθλια στην συντηρηση και φαινονται μονιμα σαπισμενα. Επρεπε να βαλεις το κλασσικο πλακακι.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#60797 Από τη μια πλευρά έχουν σηκωθεί 3-4 πόντους κι έχουν πετάξει τις βίδες. :hmmm:

@GTS είναι πολύ πιο όμορφο το ξύλο. Αν συντηρείται σωστά δε παθαίνει τίποτα. Δε γλιστράει.
Άβαταρ μέλους
ByGTO
#60799 Αν το ξύλο δεν έχει πάθει ζημιά,που αυτό που λες δεν είναι ζημιά,τότε κάτι άλλο παίζει.
Αν έβαλες σωστό ξύλο που αντέχει στις καιρικές συνθήκες,δεν έχεις πρόβλημα.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
Nikos! έγραψε:Στο μπαλκόνι έβγαλα ξύλινο ντεκ ειδικό για εξωτερικό χώρο. ...

Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά τα βλέπω σε σημεία σκευρωμένα. Προφανώς ΔΕΝ ήταν ποιοτικά τέτοιo το ξύλο, που να μπορεί να εξασφαλίσει αντοχή σε εξωτερικό χώρο, όπου θα βρέχεται πάντοτε όποτε βρέχει.
Κατά τη γνώμη μου να σε "ξεφορτωθούν" θέλουν, ίσως το μαζέψουν με κάποιο τρόπο, αλλά μέσα στο χρόνο θα ξαναγίνει. :lipsealed:
Επρεπε να βάλεις συνθετικό deck , ενώ διέθετε ακόμα φτηνότερο και το Leroy (και σε καφέ) με τιμή 12€/2,4 μ και πλάτος 0,14 που είναι σταθερο σε όλες τις μάρκες, σε αντίθεση με το μήκος.
To έχω τοποθετήσει μόνος μου στα "σκαλιά/πατήματα" σιδερένιας σκάλας εξωτερικού χώρου
Εικόνα
και σαν διακοσμητικό σε εσοχή της κατασκευής, στο πλαινό της.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#60808 Για να δούμε.

Το ξύλο το πήρα από τη παρκελάς και είναι για εξωτερικό χώρο. Το πλήρωσα περίπου 12-13 το τμ.

Έχω βάλει το ίδιο και στο πάτωμα της ντουζιέρας στο μπάνιο αλλά εκεί δεν έχει πάθει τίποτα. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By trident1971
famas έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:Αν η σύσταση δεν αναφέρει την απαγόρευση της χτιστής ψησταριάς τότε δεν νομίζω να αποτελεί παράβαση.
Αποθηκάκι εννοείς κάτι τέτοιο http://www.epipla-home.gr/images/detail ... -9960a.jpg ; :dizzy:
Αν είναι δυνατόν!
Πες του να λύσει το αποθηκάκι και να αγνοήσει την καταγγελία, ήμαρτον :dizzy:
Και αν του πουν 1994 αφού το είπε τηλεφωνικά μπορεί να το διαψεύσει. Σιγά μη καταγράφονται. Να πει 2014.
Και πάλι ήμαρτον :dizzy:

ΥΓ: ας ελέγξει στο street view αν είναι φωτογραφημένα τα παραπάνω

Ευχαριστώ Dimitris_P, το αποθηκάκι είναι πιο ψηλό της φωτογραφίας, αλλά ίδιο μήκος φάρδος περίπου. Το κλιμάκιο τα έχει φωτογραφήσει όλα (αποθηκάκι-ψησταριά), οπότε δε ννομίζω να μπορεί να αγνοήσει την έκθεση αυτοψίας. θα του πω να βεβαιώσει εγγράφως το έτος σύστασης της αποθήκης-ψησταριάς ότι είναι πολύ νεώτερο ή να υποβάλει αίτηση νομιμοποιησης αν θέλει να τα κρατήσει, εφόσον μιλάμε για μέχρι 2Κ.

Η πιθανοτητα καταβολης των 2Κ σε καποιον φτωχο για το σπασιμο των ποδαριων (της τραπεζαριας :shifty: ) της ρετιρετζους ετσι για πλακα εχει περασει απο το μυαλο τους ή ειμαι ο κακος της υποθεσης? :rant:

@Nikos!
Με επιφυλαξη, οι βιδες που βλεπω στις φωτο δεν ειναι φρεζαριστες οπως θα επρεπε αλλα εχουν "πληγωσει" το ξυλο + οχι λαδι = κακοτεχνια, ΓΤΠΚ μαστορας (ή ο φτηνοτερος που βρηκες :shifty: ) , ανεμενε και αλλες μαλακιες. Ελπιζω απο κατω να εχει γινει σωστη στεγανωση στο τσιμεντο και φροντιδα για την απορροη, αλλιως αλλα θεματα θα προκυψουν απο εκει με υγρασιες.
Ακου τον dimitrisΒ και πραξε τα δεοντα. Τα ξυλα για εξω ειναι πανεμορφα κατα τα άλλα, αλλά ειναι λιγο μεταξωτα βρακια, θελουν μια επιδεξιοτητα.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#60824 Μακάρι να κάνω λάθος, αλλά αφού υπάρχει μεταλλικός σκελετός-βάση, επιμένω πως τα ξύλα... δεν.
Τέσπα, εύχομαι να είναι επισκευάσιμη ζημιά και κυρίως, να μην ξανασυμβεί με την πάροδο 1-2 ετών.
:)
Άβαταρ μέλους
By dimviii
dimitrisB έγραψε:Μακάρι να κάνω λάθος, αλλά αφού υπάρχει μεταλλικός σκελετός-βάση, επιμένω πως τα ξύλα... δεν.

τι θα επρεπε να εχει Δημητρη?
Άβαταρ μέλους
By trident1971
dimviii έγραψε:
dimitrisB έγραψε:Μακάρι να κάνω λάθος, αλλά αφού υπάρχει μεταλλικός σκελετός-βάση, επιμένω πως τα ξύλα... δεν.

τι θα επρεπε να εχει Δημητρη?

ξυλινο, τι αλλο.

https://www.google.gr/search?q=how+to+deck&biw=1024&bih=500&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=xWKxVJnbOMHxUsuBg5gL&ved=0CCsQsAQ#tbm=isch&q=how+to+build+deck
Τελευταία επεξεργασία από trident1971 και 10 Ιαν 2015, 20:39, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By GTS
Nikos! έγραψε:Από τη μια πλευρά έχουν σηκωθεί 3-4 πόντους κι έχουν πετάξει τις βίδες. :hmmm:

@GTS είναι πολύ πιο όμορφο το ξύλο. Αν συντηρείται σωστά δε παθαίνει τίποτα. Δε γλιστράει.

Επηδει το ειχα για μερικα χρονια στο ντεκ, είναι φασαρια η συντηρηση.