Σεβαστείτε την διαφορετική άποψη, σεβαστείτε τους συνομιλητές σας, σεβαστείτε και το δημόσιο χώρο που είμαστε όλοι.
[Admin]
Παρίσι, Γαλλία
Για συντονισμένη δράση με τους αδελφούς Κουασί μίλησε στο δίκτυο BFMTV πριν πέσει νεκρός ο Αμεντί Κουλιμπαλί, δράστης της επίθεσης στο εβραϊκό παντοπωλείο και δολοφόνος της Γαλλίδας αστυνομικού, υποστηρίζοντας ότι είναι μέλος του Ισλαμικού Κράτους. Ο Σερίφ Κουασί, εκ των δύο αδελφών που αιματοκύλισαν το Charlie Hebdo, δήλωσε στο ίδιο δίκτυο ότι είχε χρηματοδοτηθεί από την Αλ Κάιντα της Υεμένης.
Οι δηλώσεις αμφότερων στο BFMTV δημοσιοποιήθηκαν μετά τη λήξη του θρίλερ στη Γαλλία με το θάνατο όλων των δραστών και τεσσάρων ομήρων στις σχεδόν ταυτόχρονες επεμβάσεις των γαλλικών δυνάμεων ασφαλείας σε Νταμαρτέν και Βενσέν.
Νεκροί οι δράστες και τέσσερις όμηροι στη διπλή έφοδο
Πριν σκοτωθεί κατά την αστυνομική επιχείρηση για την απελευθέρωση των ομήρων στο εβραϊκό παντοπωλείο ο Κουλιμπαλί υποστήριξε μιλώντας στο ειδησεογραφικό κανάλι BFMTV ότι είναι μέλος του Ισλαμικού Κράτους και σκοπός του ήταν να υπερασπιστεί τους Παλαιστίνιους και να πλήξει τους Εβραίους.
Ο Σερίφ Κουασί είπε στο ίδιο κανάλι ότι τον είχε χρηματοδοτήσει η Αλ Κάιντα της Υεμένης. Ο ίδιος σκοτώθηκε μαζί με τον μεγαλύτερο αδελφό του, Σαΐντ, στο τυπογραφείο όπου είχαν ταμπουρωθεί στη βόρεια Γαλλία.
«Εγώ, ο Σερίφ Κουασί, στάλθηκα από την Αλ Κάιντα της Υεμένης. Πήγα εκεί και με χρηματοδότησε ο Ανουάρ αλ Αουλάκι» είπε ο 32χρονος, σύμφωνα με το ηχογραφημένο τηλεφώνημα που μεταδόθηκε από το κανάλι μετά τη λήξη της κατάστασης ομηρίας.
Ο Αλ Αουλάκι, ένα από τα σημαντικότερα στελέχη της Αλ Κάιντα στην Υεμένη, σκοτώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2011 σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους.
Πηγή των υπηρεσιών πληροφοριών της Υεμένης είχε επιβεβαιώσει νωρίτερα, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, ότι ο Σαΐντ Κουασί είχε συναντηθεί με τον Αουλάκι το 2011.
Σύμφωνα με τη γαλλική αστυνομία οι αδελφοί Κουασί και ο Κουλιμπαλί ανήκαν στον ίδιο ισλαμιστικό πυρήνα που δρούσε στο βόρειο Παρίσι. Μία γυναίκα με αδιευκρίνιστο ακόμη ρόλο ανήκε σύμφωνα με την γαλλική Εισαγγελία στον ίδιο πυρήνα. Πρόκειται για την 26χρονη Χαγιάτ Μπουμεντιάν, η οποία φέρεται να ήταν για χρόνια σύντροφος του Κουλιμπαλί.

stam69 έγραψε:Κατά τ' άλλα, αυτά που που είπε ο πιτσαδόρος στη Χαλκίδα, είναι μικρόψυχη εκμετάλλευση του γεγονότος για πολιτικάντικους σκοπούς και όχι η κοινή λογική...
“Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται αλλού, θέλει να δώσει μαζικά ιθαγένεια ασφάλιση και περίθαλψη σε παράνομους μετανάστες. Βλέπετε σήμερα τι συμβαίνει στην Ευρώπη, αλλάζουν τα πάντα με δραματικό τρόπο. Στη Γαλλία ο σοσιαλιστής Ολάντ έβγαλε το στρατό στους δρόμους. Σήμερα στο Παρίσι έγινε μακελειό κι εδώ κάποιοι προσκαλούν κι άλλους λαθρομετανάστες και μοιράζουν ιθαγένειες”, είπε ο πρωθυπουργός χαρακτηριστικά.
liostemi έγραψε:stam69 έγραψε:Κατά τ' άλλα, αυτά που που είπε ο πιτσαδόρος στη Χαλκίδα, είναι μικρόψυχη εκμετάλλευση του γεγονότος για πολιτικάντικους σκοπούς και όχι η κοινή λογική...
...για την ιστορία και μόνο, να παραθέσω τί ακριβώς είπε ο "πιτσαδόρος" στη Χαλκίδα:“Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται αλλού, θέλει να δώσει μαζικά ιθαγένεια ασφάλιση και περίθαλψη σε παράνομους μετανάστες. Βλέπετε σήμερα τι συμβαίνει στην Ευρώπη, αλλάζουν τα πάντα με δραματικό τρόπο. Στη Γαλλία ο σοσιαλιστής Ολάντ έβγαλε το στρατό στους δρόμους. Σήμερα στο Παρίσι έγινε μακελειό κι εδώ κάποιοι προσκαλούν κι άλλους λαθρομετανάστες και μοιράζουν ιθαγένειες”, είπε ο πρωθυπουργός χαρακτηριστικά.
...από την πλευρά μου...

manosky έγραψε:Να ρωτήσω κατιτίς;
Γιατί δεν αποδέχονται οι "αριστεροί" να υπάρξει στην Ελλάδα ένα σύστημα μετανάστευσης και απόδοσης ιθαγένειας σαν αυτό που ισχύει σε άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ακόμα και τις πολυπολιτισμικές ΗΠΑ;
Το να λένε "δώσε ιθαγένεια σε όποιον πατήσει το πόδι του σε ελληνικό έδαφος" είναι σωστό ή |λογοκρισία|;
Άσε τους Σαμαράδες και τους Μιχαλολιάκους εκτός κουβέντας.
Adriver έγραψε: [...]
manosky έγραψε:Εγώ greo έκανα μια παρατήρηση μετά το μήνυμα του liostemi.
Κάνε μου την χάρη να μην πετάγεσαι, γιατί είσαι άσχετος και κομματικά τσιπαρισμένος.
edit
Τσίμπα και κάτι για να κοιτάξεις (όχι διαβάσεις) :
http://en.wikipedia.org/wiki/Jus_soli
Adriver έγραψε:Η Γαλλία ήταν πάντα μια βαθειά δημοκρατική κοινωνία/πολιτεία με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία και κάθε είδος ανθρώπινης ιδαιτερότητας. Καμιά σύγκριση με την Ελλάδα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είμαστε το εντελώς αντίθετο.
Αφού απέτυχε η Γαλλία, η αφομοίωση και ομαλή συνύπαρξη ετερογενών πληθυσμών με μεγάλες αποκλίσεις εθνικής καταγωγής και πολιτισμού/θρησκείας είναι πρακτικά αδύνατη.

Σπριντ Σιγκαπουρη; Με τα νευρα μας παιζουν;
https://www.facebook.com/reel/1908969930072581/?s=[…]
Τι έπαθαν τα μισά αυτοκίνητα στο γύρο σχηματισμού[…]
Δεν είναι για ζωηρή οδήγηση, ίσως ξεφεύγει το D[…]
1) Μετα απο τοσα χρονια στα φορα ακομα δεν εχεις μ[…]