Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
Y.V έγραψε::hmmm: πως θυμαμαι οτι καποιο μανιουαλ που ειχες βαλει τοτε που εψαχνες για μηχανη ειχε και ταμπελακι για χαμηλοτερες; Λες να θυμαμαι λαθος;
αυτό παραπάνω είναι Γιάννη

< >
Άβαταρ μέλους
By Y.V
#605565 Ωπ! Το βρηκα! Καλα θυμομουν! :s_yes
Στη σελιδα 11 του pdf που ειχες βαλει ειναι!
PeterPan έγραψε:Διάβασα τις οδηγίες της Technika V profi PID Σελίδα 28 στο pdf.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#605572 Γιάννη είσαι μεγάλος φίλε!
Με αφορμή το ποστ σου είδα το λίνκ κ στο manual έκδοσης 02/19 έχει κ τη χαμηλή θερμοκρασία ενώ στο manual 06/19 που δίνει το Site σήμερα δεν έχει τον πίνακα ολόκληρο

Στη δεύτερη σελίδα φαίνεται ο μήνας έκδοσης βλέπω. Έχουν κ μία σελίδα διαφορά.

https://www.ecm.de/fileadmin/manual/BA_ ... 019-kl.pdf

Είσαι μέγας!

< >
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#607643 Σημερα το πρωι λοιπον καθως εφτιαχνα το εσπρεσσακι μου, σκεφτηκα "ρε δε μπορει, θα παιζει κανενα τοπικο στο petrolheads για τον καφε και δεν το εχω παρει χαμπαρι". Εκανα αναζητηση για "espresso"... και καλως σας βρηκα :s_smile

Εχω τρελα με τον espresso. Εδω και 20 χρονια δεν πινω αλλο καφε με τιποτα. Εχω μια μετρια οικιακη καφετιερα και ενα μυλο που ειναι καλος για οικιακη χρηση. Επισης εχω ενα δυναμομετρικο tamper το οποιο θεωρω must για την τελοιοποιηση της παρασκευης καφε. Εδω και χρονια σκεφτομαι την αναβαθμιση, αλλα το επομενο σπαλοπατακι θελει μερικες εκατονταδες ευρω, οποτε αστο προς το παρον :s_tongue

Οσον αφορα την πρωτη υλη (κοκκους καφε) εχω περασει απο πολλα σταδια. Τον καλυτερο καφε τον αγοραζα απο Αγγλια. Οι τυποι ειχαν εκατονταδες ποικιλιες απο ολο τον κοσμο, απιστευτο database με reviews και ψηνανε καφε 2 φορες την εβδομαδα (σαν τη φρεσκαδουρα δεν υπαρχει). Αλλα με κουρασε η διαδικασια της παραγγελιας απο εκει (ασε που ξεφευγε το κοστος) και εδω και χρονια ηρθε το coffee island να μου λυσει το προβλημα. Φερνουν καλα καφεδακια, ειναι ολη μερα ανοιχτοι και κυριως ειναι διπλα απο το σπιτι μου!
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Dimitris_P έγραψε:Πήγε κανείς στην έκθεση καφέ στο Γκάζι; Αξίζει;

Είχα πάει πέρυσι. Δεν βρήκα κάποιο νόημα, μετά από κάποια φάση, δεν αντέχεις και να πίνεις συνέχεια καφέ! :lol:
@George_Prix
Ποια καφετέρια και ποιον μύλο;
Εγώ είμαι ακόμη στις κάψουλες της Illy φοβάμαι... :s_blush
Κολλάω στο κόστος και στον χρόνο (που δεν έχω...).
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Anonymous Founder έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:Πήγε κανείς στην έκθεση καφέ στο Γκάζι; Αξίζει;

Είχα πάει πέρυσι. Δεν βρήκα κάποιο νόημα, μετά από κάποια φάση, δεν αντέχεις και να πίνεις συνέχεια καφέ! :lol:
@George_Prix
Ποια καφετέρια και ποιον μύλο;
Εγώ είμαι ακόμη στις κάψουλες της Illy φοβάμαι... :s_blush
Κολλάω στο κόστος και στον χρόνο (που δεν έχω...).

Μηχανη εχω μια Gaggia Evolution και μυλο εναν Rancilio Rocky. Δεν ξερω τι παιζει τωρα στην αγορα, αλλα πριν καμια 10αρια χρονια που το ειχα ψαξει αρκετα θεωρησα οτι και τα δυο εχουν εξαιρετικο VFM. Για αυτο αλλωστε ειπα οτι μια αναβαθμιση θα ανεβασει πλεον ψηλα τον πηχη, οποτε οσο δουλευουν...

Αν εισαι λατρης του Espresso, ο συνδυασμος καφετιερας/μυλου ειναι μονοδρομος. ΑΛΛΗ ΦΑΣΗ ο φρεσκος καφες και ΑΛΛΗ ΦΑΣΗ να τον φτιαχνεις ΑΚΡΙΒΩΣ οπως γουσταρεις. Εγω μετα απο 100αδες δοκιμες (ποσοτητα καφε, παχος κοπης, κιλα πιεσης του tamper, χρονος αποσταξης, ζεσταμα μηχανης/κουπας) τον εφερα στα μετρα μου. Τοσο στα μετρα μου, που 8 στις 10 φορες που θα πιω εξω σε μαγαζι espresso, ξενερωνω εντελως!

Και να θυμασαι τον εξης "κανονα" Γρηγορη... Αν ειναι στο ενα απο τα 2 να χωσεις λιγα παραπανω, χωσε στο μυλο και οχι στην καφετιερα. Τουλαχιστον εγω σκεφτομουν το αντιθετο που δεν ηξερα τοτε, αλλα πανω στο διαβασμα/ψαξιμο ειχα δει οτι αυτο συστηνουν οι ειδικοι!
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#607648 Και το πιο σημαντικο. Τα χρηματα ειναι αποσβεσιμα. Πας παιρνεις με 27-30 ευρω/κιλο κοκκους καφε και σου φτουραει. Και φυσικα παιζουν και καλοι καφεδες ακομα φθηνοτεροι. Απλα μιλαω για τιμες coffee island με το οποιο κολλησα τα τελευταια χρονια. Τις καψουλες τις χρυσοπληρωνεις αν δεν κανω λαθος (ποτε δεν ειχα οποτε δεν ειμαι σιγουρος).
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#607650 H μόνη ένσταση που εχω στην οικιακή παρασκευή επιπέδου ειναι η ιεροτελεστια του να πινεις καφέ σε κοζυ μέρη με το βιβλιαράκι σου. ΑΝ εισαι σπιτόγατος όμως, προφανώς και αξίζει η επενδυση
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
George_Prix έγραψε:Μηχανη εχω μια Gaggia Evolution και μυλο εναν Rancilio Rocky. Δεν ξερω τι παιζει τωρα στην αγορα, αλλα πριν καμια 10αρια χρονια που το ειχα ψαξει αρκετα θεωρησα οτι και τα δυο εχουν εξαιρετικο VFM. Για αυτο αλλωστε ειπα οτι μια αναβαθμιση θα ανεβασει πλεον ψηλα τον πηχη, οποτε οσο δουλευουν...

Μια χαρά είναι το setup σου. Δεν υπάρχει λόγος να μπεις σε έξοδα, ίσως φίλτρο νερού αν θες να το πας ένα βήμα παραπάνω. :s_coffee Γιατί αν πας σε καλύτερο μύλο μετά θα θες και καλύτερη μηχανή :lol:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Dimitris_P έγραψε:
George_Prix έγραψε:Μηχανη εχω μια Gaggia Evolution και μυλο εναν Rancilio Rocky. Δεν ξερω τι παιζει τωρα στην αγορα, αλλα πριν καμια 10αρια χρονια που το ειχα ψαξει αρκετα θεωρησα οτι και τα δυο εχουν εξαιρετικο VFM. Για αυτο αλλωστε ειπα οτι μια αναβαθμιση θα ανεβασει πλεον ψηλα τον πηχη, οποτε οσο δουλευουν...

Μια χαρά είναι το setup σου. Δεν υπάρχει λόγος να μπεις σε έξοδα, ίσως φίλτρο νερού αν θες να το πας ένα βήμα παραπάνω. :s_coffee Γιατί αν πας σε καλύτερο μύλο μετά θα θες και καλύτερη μηχανή :lol:

Αμ τα ξερω αυτα τα ΑΝ παναθεμα με :lol:

Προς το παρον κερδιζει η λογικη και παραμενω στα ιδια. Αν καποτε βοηθησει λιγο παραπανω η τσεπη, μπορει να αφησω το συναισθημα να κανει τα δικα του!
Άβαταρ μέλους
By g8777
George_Prix έγραψε:Και το πιο σημαντικο. Τα χρηματα ειναι αποσβεσιμα. Πας παιρνεις με 27-30 ευρω/κιλο κοκκους καφε και σου φτουραει. Και φυσικα παιζουν και καλοι καφεδες ακομα φθηνοτεροι. Απλα μιλαω για τιμες coffee island με το οποιο κολλησα τα τελευταια χρονια. Τις καψουλες τις χρυσοπληρωνεις αν δεν κανω λαθος (ποτε δεν ειχα οποτε δεν ειμαι σιγουρος).

Απο τα μεγαλυτερα urban myth , δεν μπαινεις σε τετοια διαδικασια για να κανεις "αποσβεση" . :s_wink
Απλα γουσταρεις να κανεις τον ΔΙΚΟ ΣΟΥ καφε (καλυτερος /χειροτερος δεν εχει σημασια) στο σπιτι, δεν ξερω και κανεναν να εκοψε την εξοδο του στα καφε επειδη "φτιαχνω στο σπιτι". Δεν μπαινω καν σε διαδικασια αναλυσης κοστους , απλα σου λεω οτι σε βαθος 5 ετιας ο σπιτικος εσπρεσσο σε εχει επιβαρυνει στα 1484 ευρω πανω κατω. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
g8777 έγραψε:
George_Prix έγραψε:Και το πιο σημαντικο. Τα χρηματα ειναι αποσβεσιμα. Πας παιρνεις με 27-30 ευρω/κιλο κοκκους καφε και σου φτουραει. Και φυσικα παιζουν και καλοι καφεδες ακομα φθηνοτεροι. Απλα μιλαω για τιμες coffee island με το οποιο κολλησα τα τελευταια χρονια. Τις καψουλες τις χρυσοπληρωνεις αν δεν κανω λαθος (ποτε δεν ειχα οποτε δεν ειμαι σιγουρος).

Απο τα μεγαλυτερα urban myth , δεν μπαινεις σε τετοια διαδικασια για να κανεις "αποσβεση" . :s_wink
Απλα γουσταρεις να κανεις τον ΔΙΚΟ ΣΟΥ καφε (καλυτερος /χειροτερος δεν εχει σημασια) στο σπιτι, δεν ξερω και κανεναν να εκοψε την εξοδο του στα καφε επειδη "φτιαχνω στο σπιτι". Δεν μπαινω καν σε διαδικασια αναλυσης κοστους , απλα σου λεω οτι σε βαθος 5 ετιας ο σπιτικος εσπρεσσο σε εχει επιβαρυνει στα 1484 ευρω πανω κατω. :iconcool:

Φιλε δεν το συζηταμε. Το βασικο ειναι αυτο που ειπες, ΤΟ ΓΟΥΣΤΟ σου/μου/μας. Οπως ειδες στην ποιοτητα σταθηκα απο την αρχη και ξεχασα εντελως να απαντησω για το κοστος, για το οποιο ποσταρισα λιγο μετα, χωρις να ειμαι καν σιγουρος οτι ισχυει αυτο που ειπα (αφου ποτε δεν ειχα καψουλες ωστε να μπορω να συγκρινω).

Και κατι τελευταιο γιατι μπορει να παρεξηγηθηκε αυτο που ειπα. Δεν ειπα οτι δε θα βγω εξω και θα φτιαξω σπιτι καφε οποτε κανω οικονομια. Απλα ειπα οτι 8 στις 10 φορες που πινω σε μαγαζι καφε δε μου αρεσει. Οποτε σε μαγαζι θα παρω πιθανοτατα καμια σοκολατα που δεν τη φτιαχνω στο σπιτι. Οσο για μενα θα φτιαξω στο σπιτι 1-2 espresso την ημερα (1 σιγουρα το πρωι και πιθανοτατα 1 το απογευμα). Σε αυτους καφεδες που πινω ετσι και αλλιως στο σπιτι, ΑΝ ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ, μπορει πραγματι να ειναι οικονομικοτερος ο συνδυασμος καφετιερα/μυλος και να γινεται σιγα-σιγα αποσβεση σε σχεση με το να ειχα καψουλες... Αλλα αφου το ζητουμενο ειναι το γουστο μου, ειλικρινα λιγο με νοιαζει αν θα πληρωσω 20 ευρω το μηνα σε καφεδες ή 30 ευρω σε καψουλες. Τα πολλα μου λειπουνε. Απο 10αρικα ειμαι πλουσιος :lol: