- 09 Ιαν 2015, 19:38
The Ace έγραψε:Corto Maltese έγραψε:Ειδικά στο 2ο quote μπορείς να μου πεις ποιο κομμάτι από τη βαθυστόχαστη σκέψη δεν κατάλαβα εγώ το ανόητο και ταπεινό σκουλήκι; 
Όπως έχω γράψει και παλιότερα, επ'ουδενί δεν κοροϊδεύω ή/και χαρακτηρίζω προσβλητικά άλλους συνομιλητές, άρα και ουδέποτε έκανα ή εννόησα τέτοιον χαρακτηρισμό...οπότε ένεκα και το smilie στο "σκουλήκι" (μήπως είσαι Αρειανός ?
), πάμε στο χαλαρό και χαβαλετζίδικο:
Γράφω στο πρώτο post ότι συμφωνώ με την στάση των γάλλων και των παιδιών εδώ μέσα που λένε ότι γίναμε -σαν Ευρώπη- καράsoft, (απο)δεχόμαστε τους πάντες και τα πάντα με χαμόγελο και δεκτικότητα, ότι προφανώς δεν δικαιούται κανένας να πάρει το τουφέκι και να μου εξηγήσει γιατί ο Χριστός/Μωάμεθ/Αλλάχ/Κρίσνα/Βούδας/κοκ είναι ο "σωστός" πνευματικός ηγέτης, και ότι προφανώς δεν πρόκειται να "γυρίσω και το άλλο μάγουλο".
Γράφω στο δεύτερο post όμως ότι, αν θέλουμε να είμαστε σωστοί, τα συγκεκριμένα σκίτσα ξεπερνούν τα όρια της ελευθερίας (του xyz γελοιογράφου ή/και ΜΜΕ) και παραβιάζουν/προσβάλλουν τα πιστεύω μερικών εκατομμυρίων. Αλλά συμπληρώνω ότι αυτή ακριβώς η αντιμετώπιση (δηλαδή προσβολή της φούσκας ελευθερίας του άλλου) είναι δημοκρατική έννοια, κάτι που δεν υφίσταται στα μουσουλμανικά κράτη, αλλά ούτε και στις σκληροπυρηνικές μουσουλμανικές περιοχές εντός άλλων κρατών. Μια απλή googlo-περιήγηση αρκεί για να το αποδείξει αυτό, όταν έχεις αποδεχθεί τη σαρία αυτομάτως έχεις μονοκρατορία/δικτατορία. Οι λεγόμενες "ισλαμικές δημοκρατίες" μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, και ακόμα το παλεύουν να αποδείξουν το μέρος "δημοκρατία". Όσο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ποινές, τις "δίκαιες" δίκες κλπ, τα ξέρουμε όλοι, δεν χρειάζεται να ποστάρω τα τρελά και παλαβά που γίνονται εκεί πέρα.
Αυτά τα έχω δει και ζήσει σε τουλάχιστον άλλες τρεις κεντροευρωπαϊκές χώρες (εκτός Ελλάδος δηλαδή), άρα έχω εμπειρία και από πρώτο χέρι. Από όλα αυτά λοιπόν, εσύ χαρακτήρισες ως "ρατσιστικό" το ακροτελεύτιο σχόλιό μου....ε κάπως έτσι και γι'αυτό αντέδρασα και εγώ....
Mε το μπαρδόν, αλλά σχεδόν τα περισσότερα ήταν εκτός περιεχομένου σε αυτό που σχολίασα. Ούτε σκληροπυρηνικές ισλαμικές κοινότητες σημαίνει το "
οι οποίοι μουσουλμάνοι βέβαια, τόσο στις χώρες τους όσο και ως μετανάστες, ουδόλως κόπτονται για δημοκρατίες". Αν γενικά με τη λέξη "μουσουλμάνοι" εννούμε ως "χώρες τους" μόνο τις "ισλαμικές δημοκρατίες" και ως "μετανάστες" μόνο τους αμετανόητους ισλαμιστές (πόσοι να ειναι αυτοί σε ποσοστό;), να με συμπαθάς, αλλά είναι ένα άλμα το οποίο ουδόλως υπονοείται. Αν βέβαια εννοείς αυτό που διευκρίνισες, τότε σαφώς και δεν είναι ρατσιστικό τσουβάλιασμα, αλλά η πρώτη διατύπωσή σου, σαφώς και είναι.
Κατά τα άλλα εννοείται πως καμμία ελευθερία δεν παραβίασαν οι σκιτσογράφοι. Δεν είναι δικιά μου επιλογή να απαγορεύεται να σκιτσάρω ένα ιστορικό πρόσωπο, είναι δικιά τους. Οφείλουν να αποδεχθούν ότι στις δυτικές κοινωνίες αν θέλω να σκιτσάρω τον Μίκι Μάους, σκιτσάρω τον Μίκι Μάους, αν θέλω να σκιτσάρω τον Μωάμεθ, επίσης. Ο μόνος λόγος που η παράλογη απαίτηση κάποιων ανθρώπων ακούγεται λογική σε κατά τα άλλα νοήμονες ανθρώπους είναι ότι υπάρχουν αρκετοί έως πολλοί κρετίνοι με διάθεση να επιβάλλουν τον παραλογισμό τους με θάνατο. Ξαναλέω: Αμολήστε 200 γελάδια στους δρόμους του Λονδίνου και σε μία μέρα μετά από ένα σωρό αστεία βίντεα θα έχει λυθεί το θέμα. Ξαναμολήστε τα μαζί με 10 απειλές κομμάντο θανάτου ότι όποιος πειράξει τα γελάδια προσβάλλει 1,5δις Ινδούς και αμέσως θα βρεθούν κάποιοι "νηφάλιοι ισοαποστασίστες" που θα υπεραμυνθούν την πολιτιστική ταυτότητα των Ινδών και το ότι δεν δικαιουμεθα να προσβάλλουμε το ιερό τους ζώον.
Οπότε η μόνη λυση είναι καμμία έκπτωση στα κεκτημένα των πολιτισμένων ανθρώπων και του κοσμικού κράτους, προς όφελος μεσαιωνικών παραλογισμών. Αυτό το ήξερε ο Σαρμπ (ως αρχισυντάκτης) και πιστεύω πως το ίδιο ήξεραν και οι συνεργάτες του και πήραν μία συνειδητή απόφαση. Και τους τιμώ γι'αυτό χωρίς να ψάχνω δικαιολογίες σε μεσαιωνικές προκαταλήψεις.
“Hither came Conan, the Cimmerian, black-haired, sullen-eyed, sword in hand, a thief, a reaver, a slayer, with gigantic melancholies and gigantic mirth, to tread the jeweled thrones of the Earth under his sandaled feet.”