Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By spiros
fubar.gr έγραψε:
spiros έγραψε:
fubar.gr έγραψε:Οπότε εδώ μπαίνει και το θέμα της υπευθυνότητας των μέσων. Όταν βλέπεις οτι εκατομύρα κόσμου παγκοσμίως συφιλιάζονται άγρια με ένα συγκεκριμένο θέμα, είναι υπεύθυνο το να απαντάς "ελευθερία του λόγου bitches και αν δεν σας αρέσει get bent sideways" και να συνεχίζεις ξανά και ξανά αυτό που οι άλλοι θεωρούν προσβλητικό?

και γιατι θα επρεπε να ενδιαφερει εμενα τι θεωρει ο καθε ταλιμπαν ως "ακαταλληλο" στην χωρα ΜΟΥ;

οπως εγω στη χωρα του δεν μπορω να μπεκροπινω στα μπαρ ή να κυκλοφορει η γυναικα μου με σορτς, ετσι και αυτος οφειλει να σεβαστει τους κανονες που υπαρχουν στην Ευρωπη.

στην Ευρωπη τετοιες διαφορες λυνονται στα δικαστηρια και οχι με τα οπλα. Αυτο πρεπει να γινει κατανοητο και σεβαστο.

Καταρχάς έχω την εντύπωση οτι οι δολοφόνοι ήταν Γάλλοι πολίτες ή έστω μόνιμοι κάτοικοι, οπότε αντέδρασαν για κάτι που έγινε στη χώρα τους.

Κατα δεύτερον συμφωνώ με όσα λές, σε θεωρητικό επίπεδο. Στην πράξη όταν βλέπεις οτι δέχεσαι απειλές κατα της ζωής σου απο μεγάλη μερίδα του κόσμου, ίσως είναι σοφό να λήξεις με κάποιο τρόπο το θέμα, αλλιώς αποδέχεσαι το γεγονός οτι κάποιες απο τις απειλές μπορεί να πραγματωθούν.

Μέχρι ποιό σημείο είσαι διατεθειμένος να υπερασπιστείς τα ιδεώδη σου? Ξέρω, δέν θα βγάλουμε άκρη, παρόμοιες σηζητήσεις έχουν γίνει και στα θέματα του ΚΟΚ χωρίς αποτέλεσμα.

και τι θα γινει αν αυριο παρουν απο ενα οπλο και ριχνουν σε γυναικες με σορτς επειδη οι δικες τους πρεπει να ειναι ντυμενες σα καλογριες; Θα τους πουμε "να το συζητησουμε";

και οι "ταλιμπαν" αυτοι δεν ειναι καν η πλεοψηφια, οι περισσοτεροι εχουν αποδεχθει τους κανονες της Ευρωπης και ζουν μια χαρα με αυτους.
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
fubar.gr έγραψε:Δηλαδή θεωρείς τα παραπάνω αντιπροσωπευτικό δείγμα της γενικότερης σύγχρονης ελληνικής κουλτούρας?

Δεν ξέρω ποιο είναι το αντιπροσωπευτικό δείγμα της γενικότερης σύγχρονης ελληνικής κουλτούρας, ούτε ως μονάδα έχω την ικανότητα να το μάθω.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν ήταν τόσο αντιπροσωπευτικό αυτό που λες θα το βλέπαμε τουλάχιστον στην πράξη, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί, το αντίθετο μάλιστα.
Όποιος έχει πάει να πει "βλάσφημη" κουβέντα για την επίσημη θρησκεία τον έχει φάει το μαύρο "χώμα". Θεατρικές παραστάσεις κατεβαίνουν, πίνακες κατεβαίνουν(βλ. Βενιζέλος), ιδιοκτήτες σελίδων FB διώκονται.
Άβαταρ μέλους
By g8777
Asimov έγραψε:
manosky έγραψε:To βασικότερο πράγμα που προκύπτει από αυτή την υπόθεση, είναι ότι παρά την ανόητη υποχώρηση της επίσημης Γαλλίας σε θέματα λογοκρισίας (ιδιώνυμο με τους Εβραίους πχ), οι άνθρωποι στο συγκεκριμένο μέσο αποφάσισαν να μην κιοτέψουν στα ουρλιαχτά των φανατικών ακραίων ομάδων και να συνεχίσουν να εκφράζονται ελεύθερα.

Ήξεραν ότι κινδύνευαν από ταλιμπανοειδή, αλλά δεν υποχώρησαν.
Η δημοκρατία επιβάλλει να μπορεί καθένας να πει αυτό που νομίζει ορθό, αρκεί να μην παρακινεί άλλους σε εγκληματικές πράξεις.

Και αυτό δεν ζυγίζεται βάσει του πού τοποθετείται οποιοσδήποτε, αν είναι "δεξιός" ή "αριστερός" ή "ακροαριστερός" ή "ακροδεξιός", κάτι που μόνο οι ακραίοι χώροι επιδοκιμάζουν και προτιμούν.

Οι σκιτσογράφοι και δημοσιογράφοι και λοιποί που εκτελέστηκαν είναι, από τη σκοπιά τους, μάρτυρες της δημοκρατίας. Τα ταλιμπάν κάθε γεύσης και χρώματος είναι εχθροί της.

A long time ago in a galaxy far, far away....

manosk έγραψε:Ελλάδα, έχεις ταλέντο. :whatever:

Ο κάθε ηλίθιος που θέλει άκοπα και γρήγορα να γίνει γνωστός, φτιάχνει κάτι υβριστικό, προκλητικό και χυδαίο και μετά βάζει την κοινωνία να χορεύει.

http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic. ... 35#p912435
(Sorry για το λινκ αλλά δε μπορούσα να κρατηθώ :shifty: )

Θα δουμε ΜΕΓΑΛΗ ΜΠΑΛΑ σε λιγο.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
The Ace έγραψε:Για την ακρίβεια, αν θέλουμε να πούμε πιο σωστά τα πράγματα, οι γελοιογραφίες είχαν ξεφύγει αρκετά, δεν είχαμε δηλαδή θέματα (υπο)στήριξης της ελευθερίας του τύπου και τέτοια μπαρμπούτσαλα....Όπως έχουμε πει, η Δημοκρατία είναι η κοινωνία των φυσσαλίδων, εντός της φούσκας μου είμαι ελεύθερος, αρκεί να μην θέλω να μπω (παρέμβω) στη δική σου φούσκα. Ε με τις γελοιογραφίες αυτές (και πολλές άλλες, σε άλλες χώρες, για άλλες θρησκείες), πολλοί από αυτούς τους γελοιογράφους τσίγκλαγαν -και πολύ μάλιστα- τις φουσκίτσες των μουσουλμάνων....
Eντάξει τραγικό. Το κάθε τέτοιο περιοδικό το μόνο που έκανε είναι να υπερασπίζεται τα αυτονόητα. Τι πάει να πει δεν απεικονίζεται ο Μωάμεθ; Και γιατί μία τέτοια απαγόρευση είναι οικουμενική και δεν αφορά μόνο τους πιστούς του; Και αν αρχίσουν οι Ινδοί στο Λονδίνο να αμολάνε γελάδια στις διασταυρώσεις και να καθαρίζουν όποιον τα ακουμπά; Τι κάνει το ισλαμικό δόγμα ισχυρότερο από το ινδουϊστικό; Σεβασμός στις αγελάδες ή ψόφα ναουμ.
The Ace έγραψε:...οι οποίοι μουσουλμάνοι βέβαια, τόσο στις χώρες τους όσο και ως μετανάστες, ουδόλως κόπτονται για δημοκρατίες. ίσα δικαιώματα και τέτοιες αηδίες, αλλά εμείς που τα πιστεύουμε πρέπει και να τα (υπο)στηρίζουμε.
Αυτό ποιος μας το λέει; Εχεις καταλάβει τι ρατσιστικό τσουβάλιασμα έγραψες; Όλοι οι μουσουλμάνοι σε κάθε χώρα καταγωγής τους (Βοσνία πχ) δεν ενδιαφέρονται για δημοκρατία, αλλά ούτε και όπου πάνε μετανάστες! :dizzy: :help: :( :s_hang
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#60305 ^^^^^^^^^^^^^ :dizzy: :s_inlove :s_wacko και :s_sarcastic

Εντελώς "φφφφσσσστ μπόινκ" post, ευτυχώς που παίρνω στο χαβαλέ τα περισσότερα που διαβάζω εδώ μέσα....

Αν πραγματικά κάτσεις να διαβάσεις τι γράφω θα καταλάβεις τι και γιατί γράφω....γιατί πιστεύω ότι είτε (α) θες να την πεις σε μένα (για δικούς σου λόγους), ή (β) δεν ασχολήθηκες καν με το περιεχόμενο, απλώς ήθελες να πετάξεις "αντιρατσιστικά" σχόλια....Η-Μ-Α-Ρ-Τ-Ο-Ν
Άβαταρ μέλους
By spiros
Red Garland έγραψε:
fubar.gr έγραψε:Δηλαδή θεωρείς τα παραπάνω αντιπροσωπευτικό δείγμα της γενικότερης σύγχρονης ελληνικής κουλτούρας?

Δεν ξέρω ποιο είναι το αντιπροσωπευτικό δείγμα της γενικότερης σύγχρονης ελληνικής κουλτούρας, ούτε ως μονάδα έχω την ικανότητα να το μάθω.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν ήταν τόσο αντιπροσωπευτικό αυτό που λες θα το βλέπαμε τουλάχιστον στην πράξη, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί, το αντίθετο μάλιστα.
Όποιος έχει πάει να πει "βλάσφημη" κουβέντα για την επίσημη θρησκεία τον έχει φάει το μαύρο "χώμα". Θεατρικές παραστάσεις κατεβαίνουν, πίνακες κατεβαίνουν(βλ. Βενιζέλος), ιδιοκτήτες σελίδων FB διώκονται.

ισχυουν αυτα που λες, γιατι "ταλιμπαν" υπαρχουν και εδω. Μειοψηφια ευτυχως και εδω.
αλλα ουτε ιερο πολεμο εχουν κυρηξει ουτε καθαριζουν κοσμο με αυτοματα.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
The Ace έγραψε:^^^^^^^^^^^^^ :dizzy: :s_inlove :s_wacko και :s_sarcastic

Εντελώς "φφφφσσσστ μπόινκ" post, ευτυχώς που παίρνω στο χαβαλέ τα περισσότερα που διαβάζω εδώ μέσα....

Αν πραγματικά κάτσεις να διαβάσεις τι γράφω θα καταλάβεις τι και γιατί γράφω....γιατί πιστεύω ότι είτε (α) θες να την πεις σε μένα (για δικούς σου λόγους), ή (β) δεν ασχολήθηκες καν με το περιεχόμενο, απλώς ήθελες να πετάξεις "αντιρατσιστικά" σχόλια....Η-Μ-Α-Ρ-Τ-Ο-Ν

Ειδικά στο 2ο quote μπορείς να μου πεις ποιο κομμάτι από τη βαθυστόχαστη σκέψη δεν κατάλαβα εγώ το ανόητο και ταπεινό σκουλήκι; :)
Άβαταρ μέλους
By The Ace
Corto Maltese έγραψε:Ειδικά στο 2ο quote μπορείς να μου πεις ποιο κομμάτι από τη βαθυστόχαστη σκέψη δεν κατάλαβα εγώ το ανόητο και ταπεινό σκουλήκι; :)

Όπως έχω γράψει και παλιότερα, επ'ουδενί δεν κοροϊδεύω ή/και χαρακτηρίζω προσβλητικά άλλους συνομιλητές, άρα και ουδέποτε έκανα ή εννόησα τέτοιον χαρακτηρισμό...οπότε ένεκα και το smilie στο "σκουλήκι" (μήπως είσαι Αρειανός ? :lol: ), πάμε στο χαλαρό και χαβαλετζίδικο:

Γράφω στο πρώτο post ότι συμφωνώ με την στάση των γάλλων και των παιδιών εδώ μέσα που λένε ότι γίναμε -σαν Ευρώπη- καράsoft, (απο)δεχόμαστε τους πάντες και τα πάντα με χαμόγελο και δεκτικότητα, ότι προφανώς δεν δικαιούται κανένας να πάρει το τουφέκι και να μου εξηγήσει γιατί ο Χριστός/Μωάμεθ/Αλλάχ/Κρίσνα/Βούδας/κοκ είναι ο "σωστός" πνευματικός ηγέτης, και ότι προφανώς δεν πρόκειται να "γυρίσω και το άλλο μάγουλο".

Γράφω στο δεύτερο post όμως ότι, αν θέλουμε να είμαστε σωστοί, τα συγκεκριμένα σκίτσα ξεπερνούν τα όρια της ελευθερίας (του xyz γελοιογράφου ή/και ΜΜΕ) και παραβιάζουν/προσβάλλουν τα πιστεύω μερικών εκατομμυρίων. Αλλά συμπληρώνω ότι αυτή ακριβώς η αντιμετώπιση (δηλαδή προσβολή της φούσκας ελευθερίας του άλλου) είναι δημοκρατική έννοια, κάτι που δεν υφίσταται στα μουσουλμανικά κράτη, αλλά ούτε και στις σκληροπυρηνικές μουσουλμανικές περιοχές εντός άλλων κρατών. Μια απλή googlo-περιήγηση αρκεί για να το αποδείξει αυτό, όταν έχεις αποδεχθεί τη σαρία αυτομάτως έχεις μονοκρατορία/δικτατορία. Οι λεγόμενες "ισλαμικές δημοκρατίες" μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, και ακόμα το παλεύουν να αποδείξουν το μέρος "δημοκρατία". Όσο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ποινές, τις "δίκαιες" δίκες κλπ, τα ξέρουμε όλοι, δεν χρειάζεται να ποστάρω τα τρελά και παλαβά που γίνονται εκεί πέρα.

Αυτά τα έχω δει και ζήσει σε τουλάχιστον άλλες τρεις κεντροευρωπαϊκές χώρες (εκτός Ελλάδος δηλαδή), άρα έχω εμπειρία και από πρώτο χέρι. Από όλα αυτά λοιπόν, εσύ χαρακτήρισες ως "ρατσιστικό" το ακροτελεύτιο σχόλιό μου....ε κάπως έτσι και γι'αυτό αντέδρασα και εγώ....
Άβαταρ μέλους
By criuser
#60378 Διαβάζω σχόλια και τελικά μισές αλήθειες , αλλά δημιουργούνται και απορίες .

Λέει ο Μάνος γιά το ρατσιστικό ιδιώνυμο στην Γαλλία . Δηλαδή μπορεί κάποιος να κοροιδέψει τις 2 από τις 3 μονοθειστικές θρησκείες ?

Μήπως το δικό μας άρθρο που έχει δίωξη , ελαφριά όμως γιά όλες τις ανεκτές θρησκείες στην χώρα , είναι πιό σωστό , όσο και αν ενοχλεί το παρεάκι ?

Μήπως τα κανάλια , αντί να αγχώνονται γιά την άνοδο της Μαρί και των άλλων πατριωτικών δυνάμεων στην Ευρώπη , να μας πουν γιατί πρέπει να τρέχουν πίσω από τους ατλαντιστές τα κυβερνώντα κόμματα των τραπεζουπαλλήλων και να ανακατεύουν τον κόσμο ?

Μήπως τελικά θα έπρεπε να υπάρξουν αρτιμελείς δικαστές που λέει ο Τζήμερος , ώστε να δημιουργήσουν το κατάλληλο νομικό πλαίσιο , που τα ανθρώπινα δικαιώματα θα είναι πάνω από τις φανατικές θρησκοληψίες ?
Άβαταρ μέλους
By kubiak
fubar.gr έγραψε:Εγώ πάλι νομίζω οτι το πρόβλημα είναι πολύ βαθύτερο και το αντιμετωπιζετε πολύ επιφανειακά.

Ενδιαφέρον έχει το timeline της ιστορίας απο όταν ξεκίνησε: http://en.wikipedia.org/wiki/Timeline_o ... ontroversy

Το οτι υπήρξαν απο την αρχή της ιστορίας τόσες αντιδράσεις απο ανώτερα κυβερνητικά στελέχη των μουσουλμανικών χωρών, εμπλοκή του UN και πορείες διαμαρτυρίας παγκοσμίως δείχνει οτι πάρα πολύς κόσμος ενοχλήθηκε και σε μεγάλο βαθμό.

Εμείς κρίνουμε τα σκίτσα βάσει της δικής μας κουλτούρας και τα βρίσκουμε αποδεκτά και δέν μπορούμε να φανταστούμε κάν πώς μπορεί κάποιος να μπεί σε trigger happy mode μόνο και μόνο απο αυτά, όμως μάλλον αυτό δέν ισχύει για άλλες κουλτούρες.

Και εδώ είναι το βασικό πρόβλημα. Υπάρχει τεράστιο χάσμα μεταξύ δυτικών και μουσουλμάνων. Αυτοί οι άνθρωποι σκέφτονται τόσο διαφορετικά σε κάποια θέματα που μας είναι αδύνατο να τους καταλάβουμε, και αυτοί το ίδιο.

Η Ευρώπη διατείνεται οτι είναι υπέρ της πολυπολιτισμικότητας, αλλά αυτό στην πράξη σημαίνει οτι απλά ανέχεται κάποιοι να ντύνονται διαφορετικά (και αυτό όχι πάντα, βλέπε θέμα με μπούρκες στη Γαλλία) ή να τρώνε διαφορετικά φαγητά. Ίσως το χάσμα να είναι τόσο μεγάλο που απλά να είναι αδύνατον να γεφυρωθεί σε βαθύτερο επίπεδο.

Οπότε οταν ξέσπασε το θέμα με τα σκίτσα, ο Δανός πρωθυπουργός απάντησε σκεφτόμενος σαν τυπικός ευρωπαίος οτι υπάρχει η ελευθερία του λόγου και δέν μπορεί να κάνει τίποτα για να λογοκρίνει μια συγκεκριμένη εφημερίδα.

Απόλυτα κατανοητό, λογικό και αναμενόμενο. Για εμάς τους Ευρωπαίους όμως. Για τους άλλους που ακόμα και σήμερα λιθοβολούν, σκοτώνουν, πετάνε οξύ για την τιμή και την υποληψη μάλλον δέν είναι καθόλου κατανοητό.

Οπότε εδώ μπαίνει και το θέμα της υπευθυνότητας των μέσων. Όταν βλέπεις οτι εκατομύρα κόσμου παγκοσμίως συφιλιάζονται άγρια με ένα συγκεκριμένο θέμα, είναι υπεύθυνο το να απαντάς "ελευθερία του λόγου bitches και αν δεν σας αρέσει get bent sideways" και να συνεχίζεις ξανά και ξανά αυτό που οι άλλοι θεωρούν προσβλητικό?

Έτσι είναι...
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
The Ace έγραψε:
Corto Maltese έγραψε:Ειδικά στο 2ο quote μπορείς να μου πεις ποιο κομμάτι από τη βαθυστόχαστη σκέψη δεν κατάλαβα εγώ το ανόητο και ταπεινό σκουλήκι; :)

Όπως έχω γράψει και παλιότερα, επ'ουδενί δεν κοροϊδεύω ή/και χαρακτηρίζω προσβλητικά άλλους συνομιλητές, άρα και ουδέποτε έκανα ή εννόησα τέτοιον χαρακτηρισμό...οπότε ένεκα και το smilie στο "σκουλήκι" (μήπως είσαι Αρειανός ? :lol: ), πάμε στο χαλαρό και χαβαλετζίδικο:

Γράφω στο πρώτο post ότι συμφωνώ με την στάση των γάλλων και των παιδιών εδώ μέσα που λένε ότι γίναμε -σαν Ευρώπη- καράsoft, (απο)δεχόμαστε τους πάντες και τα πάντα με χαμόγελο και δεκτικότητα, ότι προφανώς δεν δικαιούται κανένας να πάρει το τουφέκι και να μου εξηγήσει γιατί ο Χριστός/Μωάμεθ/Αλλάχ/Κρίσνα/Βούδας/κοκ είναι ο "σωστός" πνευματικός ηγέτης, και ότι προφανώς δεν πρόκειται να "γυρίσω και το άλλο μάγουλο".

Γράφω στο δεύτερο post όμως ότι, αν θέλουμε να είμαστε σωστοί, τα συγκεκριμένα σκίτσα ξεπερνούν τα όρια της ελευθερίας (του xyz γελοιογράφου ή/και ΜΜΕ) και παραβιάζουν/προσβάλλουν τα πιστεύω μερικών εκατομμυρίων. Αλλά συμπληρώνω ότι αυτή ακριβώς η αντιμετώπιση (δηλαδή προσβολή της φούσκας ελευθερίας του άλλου) είναι δημοκρατική έννοια, κάτι που δεν υφίσταται στα μουσουλμανικά κράτη, αλλά ούτε και στις σκληροπυρηνικές μουσουλμανικές περιοχές εντός άλλων κρατών. Μια απλή googlo-περιήγηση αρκεί για να το αποδείξει αυτό, όταν έχεις αποδεχθεί τη σαρία αυτομάτως έχεις μονοκρατορία/δικτατορία. Οι λεγόμενες "ισλαμικές δημοκρατίες" μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, και ακόμα το παλεύουν να αποδείξουν το μέρος "δημοκρατία". Όσο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ποινές, τις "δίκαιες" δίκες κλπ, τα ξέρουμε όλοι, δεν χρειάζεται να ποστάρω τα τρελά και παλαβά που γίνονται εκεί πέρα.

Αυτά τα έχω δει και ζήσει σε τουλάχιστον άλλες τρεις κεντροευρωπαϊκές χώρες (εκτός Ελλάδος δηλαδή), άρα έχω εμπειρία και από πρώτο χέρι. Από όλα αυτά λοιπόν, εσύ χαρακτήρισες ως "ρατσιστικό" το ακροτελεύτιο σχόλιό μου....ε κάπως έτσι και γι'αυτό αντέδρασα και εγώ....

Mε το μπαρδόν, αλλά σχεδόν τα περισσότερα ήταν εκτός περιεχομένου σε αυτό που σχολίασα. Ούτε σκληροπυρηνικές ισλαμικές κοινότητες σημαίνει το "οι οποίοι μουσουλμάνοι βέβαια, τόσο στις χώρες τους όσο και ως μετανάστες, ουδόλως κόπτονται για δημοκρατίες". Αν γενικά με τη λέξη "μουσουλμάνοι" εννούμε ως "χώρες τους" μόνο τις "ισλαμικές δημοκρατίες" και ως "μετανάστες" μόνο τους αμετανόητους ισλαμιστές (πόσοι να ειναι αυτοί σε ποσοστό;), να με συμπαθάς, αλλά είναι ένα άλμα το οποίο ουδόλως υπονοείται. Αν βέβαια εννοείς αυτό που διευκρίνισες, τότε σαφώς και δεν είναι ρατσιστικό τσουβάλιασμα, αλλά η πρώτη διατύπωσή σου, σαφώς και είναι.

Κατά τα άλλα εννοείται πως καμμία ελευθερία δεν παραβίασαν οι σκιτσογράφοι. Δεν είναι δικιά μου επιλογή να απαγορεύεται να σκιτσάρω ένα ιστορικό πρόσωπο, είναι δικιά τους. Οφείλουν να αποδεχθούν ότι στις δυτικές κοινωνίες αν θέλω να σκιτσάρω τον Μίκι Μάους, σκιτσάρω τον Μίκι Μάους, αν θέλω να σκιτσάρω τον Μωάμεθ, επίσης. Ο μόνος λόγος που η παράλογη απαίτηση κάποιων ανθρώπων ακούγεται λογική σε κατά τα άλλα νοήμονες ανθρώπους είναι ότι υπάρχουν αρκετοί έως πολλοί κρετίνοι με διάθεση να επιβάλλουν τον παραλογισμό τους με θάνατο. Ξαναλέω: Αμολήστε 200 γελάδια στους δρόμους του Λονδίνου και σε μία μέρα μετά από ένα σωρό αστεία βίντεα θα έχει λυθεί το θέμα. Ξαναμολήστε τα μαζί με 10 απειλές κομμάντο θανάτου ότι όποιος πειράξει τα γελάδια προσβάλλει 1,5δις Ινδούς και αμέσως θα βρεθούν κάποιοι "νηφάλιοι ισοαποστασίστες" που θα υπεραμυνθούν την πολιτιστική ταυτότητα των Ινδών και το ότι δεν δικαιουμεθα να προσβάλλουμε το ιερό τους ζώον.

Οπότε η μόνη λυση είναι καμμία έκπτωση στα κεκτημένα των πολιτισμένων ανθρώπων και του κοσμικού κράτους, προς όφελος μεσαιωνικών παραλογισμών. Αυτό το ήξερε ο Σαρμπ (ως αρχισυντάκτης) και πιστεύω πως το ίδιο ήξεραν και οι συνεργάτες του και πήραν μία συνειδητή απόφαση. Και τους τιμώ γι'αυτό χωρίς να ψάχνω δικαιολογίες σε μεσαιωνικές προκαταλήψεις.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Red Garland έγραψε:

ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ (με τον τονο στη λήγουσα).

Ασε μωρε κατακαημενε που θα συγκρινεις διαδηλωση τελειωμενων χριστιανων, εστω και με τον Παναγιωταροα ή οποιον ηταν να βριζει, με εκτελεσεις στο ονομα του Αλλαχ. Ακου εκει "τους εφαγε το μαυρο χωμα". :help:
Καλο το παραμυθι, αλλα δεν εχει δρακο. :rtfm: