Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Thomas_C200K έγραψε:παραλίγο να έπαιρνα μια αλλά κώλωσα στο παρα τσακ γιατί φοβόμουν τις ζημιες?

Δεν έβγαζε κάτι ιδιαίτερο (κάτι χαζά ηλεκτρικά μόνο και φυσικά αποφεύγεις αεροαναρτήσεις), αλλά όταν θα έβγαζε, η λυπητερή θα ήταν τσουχτερή!!!

PeterPan έγραψε:εμένα μου αρέσει πολύ η S type

Ίσως η χειρότερη Jag εκείνης της περιόδου. Ουσιαστικά Lincoln ήταν.

Thomas_C200K έγραψε:πριν μια 6τια ειχα παθει αμοκ για να παρω μια X type, αλλα με συγκρατησε ενας φιλος και μου ελεγε οχι

Από άποψη αξιοπιστίας δεν είχες να φοβηθείς κάτι, ουσιαστικά Mondeo ήταν και τα μοτέρ ήταν απροβλημάτιστα.
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#599437 Εικόνα

1000άρι ατμοσφαιρικό, η βασική έκδοση, κοντά 4000 Km. Μόνη σοβαρή παραφωνία η έλλειψη Bluetooth. Πού πας ρε ξεδοντιάρη εν έτει 2019; :thumbsdown: Η καμπίνα είναι αισθητά πιο ευχάριστη και καλοσχεδιασμένη από το αδερφό i10, στο οποίο άφησαν το εσωτερικό για τη τελευταία στιγμή κάπως έτσι:

Εικόνα

Η όποια ένσταση πάντως περιορίζεται στο αισθητικό του θέματος, από άποψη ποιότητας υλικών και συναρμογής είναι και τα 2 αξιοπρεπέστατα. Δεν έχω οδηγήσει σχετικά πρόσφατα i10 για να έχω φρέσκια εικόνα, αλλά ενώ υποτίθεται ότι το Picanto έχει πιο σφιχτά ρυθμισμένη ανάρτηση, αποκόμισα την αντίθετη εντύπωση. :hmmm:

Στα πρώτα 100κάτι χιλιόμετρα (μέσα και γύρω από την -άδεια- πόλη), το TC γράφει μέχρι στιγμής 5,2lt/100Km.
Άβαταρ μέλους
By tsilis
#599463 Μιας και έκανα αρχή, ας βάλουμε και από το άλλο ( το οποίο και πολύ έχω χαρεί αυτές τις μέρες).

Εικόνα

Εικόνα

Ανέβηκα από εδώ ...

Εικόνα

Kαι δυο χθεσινές :

Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By markvag
#599472 :yahoo: :metalo: :yahoo: :metalo:

Πολύ χαίρομαι όταν ένα τέτοιο αυτοκίνητο οδηγείται όπως του πρέπει. :metalo:

Να το χαρείς όσο πάει! :metalo:
Άβαταρ μέλους
By tsilis
#599500 Κοίταξε Μάρκο, νομίζω ότι όποιος κι αν είχε ένα τέτοιο αυτοκίνητο , λίγο ως πολύ θα ψαχνόταν για τέτοιους δρόμους .
Σού επιβάλλεται κατά κάποιον τρόπο,από τον έντονο "χαρακτήρα" του αυτοκινήτου .

Το ίδιο συμβαίνει και με τη Jaguar από την αντίθετη . "Ανασαίνει " μέσα στη χαλαρότητά της . Αισθάνεσαι παράταιρα να τη ζορίζεις σε τέτοιους δρόμους .

Εγώ ο ίδιος, που θέλω να "δαγκώσω τιμόνια " στο MR2 , την ίδια στιγμή γουστάρω να "ξαπλάρω" στο κάθισμα της Jaguar και να τη βγάζω ταξίδι .

Το καθένα με τον τρόπο του έχει ξεκάθαρους προσανατολισμούς και σε εμένα αυτό είναι μεγάλο συν για ένα αυτοκίνητο.

Αν θέλεις , είναι και ο λόγος που όταν μου λένε ότι είναι Ford τούς λέω πως είναι πολύ λιγότερο Ford, από όσο Audi είναι ένα Skoda .
Δεν με ενοχλεί που έχει Ford Mondeo βάση , το αντίθετο !
Την κάνει καλύτερη σαν αυτοκίνητο καθημερινής χρήσης.
Αλλά οδηγικά , απλά δεν έχει σχέση με το Mondeo ( δεν λέω ότι είναι καλύτερη ), αν εξαιρέσεις το τιμόνι που είναι περισσότερο Ford και λιγότερο ρευστό από όσο θα της ταίριαζε .
Άβαταρ μέλους
By mirage
#599501 Sorry αλλα οι Jaguar πάντα ήταν driver's car μη μπερδευεστε από τα ξύλα και τα δέρματα. Για ρευστά τιμόνια κλπ παλιές Mercedes.
Άβαταρ μέλους
By tsilis
#599503 Mirage από το 1968 και εντεύθεν θα σου λέω για ρευστά τιμόνια .

Πάντα απευθύνονται στον οδηγό , αλλά bmw δεν ήταν και δεν είναι, και τις τελευταίες δεκαετίες ήταν πιο κοντά σε Mercedes, με καλύτερη κύλιση και πιο εστιασμένο κράτημα .
Επομένως δεν μπερδεύομαι.
Ρευστά τιμόνια της πάνε καλύτερα .
Άβαταρ μέλους
By panos2171
tsilis έγραψε:Κοίταξε Μάρκο, νομίζω ότι όποιος κι αν είχε ένα τέτοιο αυτοκίνητο , λίγο ως πολύ θα ψαχνόταν για τέτοιους δρόμους .

.

Ισχύει!
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
tsilis έγραψε:Πάντα απευθύνονται στον οδηγό , αλλά bmw δεν ήταν και δεν είναι

Οι τωρινές είναι πιο σπορτιφ από τις αντίστοιχες σημερινές BMW.
Άβαταρ μέλους
By markvag
tsilis έγραψε:Κοίταξε Μάρκο, νομίζω ότι όποιος κι αν είχε ένα τέτοιο αυτοκίνητο , λίγο ως πολύ θα ψαχνόταν για τέτοιους δρόμους .

Κοίτα... Δεν θα ξεχάσω έναν (βλάκα) καθηγητή που είχα στο λύκειο. Ο οποίος πήρε σε κάποια φάση ένα MR2 (καινούριο τότε) και όταν του είπε κάποιος ότι είναι πολύ ωραίο αμάξι, η απάντησή του ήταν:

Καλά, μη νομίζεις... Α, για καμιά βόλτα μπροστά στις καφετέριες είναι, για τίποτε περισσότερο... :s_shout :s_shout

Και νομίζω πολλοί έπαιρναν/παίρνουν ένα "γκάμπριο" για να βγάζουν γκόμενες, να κάνουν το κομμάτι τους, κτλ, παρά για να το οδηγούν όπως σχεδιάστηκε (ιδίως ένα MR2 που ο σχεδιαστής του δεν έβαλε κανονικό χώρο αποσκευών "γιατί οι άνθρωποι βάζουν ένα σωρό ανοησίες μέσα και χαλάει η κατανομή βάρους"). ΟΚ, δεν περιμένω να δω πολλούς τέτοιους εδώ μέσα, αλλά και πάλι χαίρομαι όταν κάποιος οδηγάει ένα αμάξι όπως του πρέπει και του ταιριάζει! :metalo:
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#599828 Από τότε που πιάσανε οι ζέστες το χα απλά για βασικές μετακινήσεις. Με ξεσήκωσε όμως ο tsilis και το βγαλα λίγο :yahoo:

Εικόνα

Εικόνα