Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#595971 Το δικό μου νομίζω έχει τα χαρακτηριστικά λειτουργίας του cvt. Προσωπικά το απολαμβάνω. Κι όταν ακούγεται, την ίδια στιγμή αφήνεις πίσω σου ό,τι βρίσκεται μπροστά σου (εντάξει, σχεδόν), οπότε δεν ενοχλεί

< >
Άβαταρ μέλους
By mirage
#595974 Στο 1.8 hybrid λιγο δυσκολο να αφήσεις σε χρόνο dt πισω σου οτιδήποτε υπάρχει. Ή εμπειρία μου με το προηγούμενο Auris λεει πως πρέπει να αφήσεις το γκάζι αμέσως μετά την προσπέραση για να επανέλθει σε λογικα επίπεδα. Παρομοίως και με ένα Altima και ένα Juke. Δεν ειναι παντως τοσο τραγικά αλλα πρέπει να ξέρεις τι κάνεις.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Focusman91 έγραψε:Ρε σεις! Πάλι τα ίδια?

ποια ιδια?
Άβαταρ μέλους
By dimik
sknipper έγραψε:Η μικρή μου εμπειρία από CVT είναι μόνο σαν επιβάτης σε Jazz σε χρήση κυρίως πόλης. Ούτε που το πρόσεχα. Κάποια στιγμή που είπα να το παρατηρήσω όντως βούιζε λίγο σε επιτάχυνση αλλά αμέσως μετά ησύχαζε. Δεν με ενόχλησε αλλά κι εγώ δεν θα το ήθελα για κάθε μέρα. Μπορεί όμως να είναι απλά θέμα εξοικείωσης. Από την άλλη ίσως η λειτουργία σε πολύ πιο δυνατό (και μεγάλο και καλύτερο ηχομονωμένο) αυτοκίνητο να είναι διαφορετική. Πχ CVT έχουν το Honda Jazz, Nissan Murano-Juke και Renault και κάποια Audi A4 και Α6 μέχρι το 2014 που το σκότωσε. Ναι μεν η λειτουργία θεωρητικά είναι η ίδια αλλά οι ρυθμίσεις που έχουν επιλεγεί, η διαθέσιμη ροπή κλπ μπορεί να δίνουν τελείως διαφορετικό χαρακτήρα σε άλλες εφαρμογές. Έχει κανείς εμπειρία με CVT σε δυνατό αυτοκίνητο;
Α4 1.8T 200 άλογα με πρόγραμμα multitronic και Civic Hybrid εταιρικό.

Στο audi δεν μουγκριζει τόσο ίσως λόγω της δυναμης, στο civic προσπέραση νταλίκας σε επαρχιακό=κώφωση

< >
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#595986 Civic Hybrid νοικιάρικο πάντως ήταν απλά ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.
Ήθελα να το πετάξω στη θάλασσα. Από τα πιο εκνευριστικά αυτοκίνητα που έχω οδηγήσει.
Άβαταρ μέλους
By markvag
dimik έγραψε:
Το αυτόματο συνεπάγεται μεγαλύτερο κόστος εάν σκοπεύεις να το κρατήσεις αρκετά.

< >

Αυτόματο 5άρι Mercedes, 100% made in Germany. Περίπου 400Κ χλμ (and counting :lol: ), η μόνη συντήρηση που έγινε ποτέ στο κιβώτιο είναι αλλαγή βαλβολινών κάθε 120Κ χλμ. Σαν καινούριο (κάτι που δεν μπορώ να πω και για το υπόλοιπο αμάξι). Κόστος για τις βαλβολίνες κάπου 300 ευρώ στην αντιπροσωπεία (αν θυμάμαι καλά, με αστερίσκο αυτό), πλέον που δεν πάει εκεί λιγότερα... πόσο θα κόστιζε η αλλαγή συμπλέκτη;;; :hmmm: Δεν νομίζω λιγότερα... Στο 206 είχα πληρώσει 450-500 για δίσκο πλατώ κάπου στο 2008-2009... με 100Κ χλμ (ΟΚ, ήμουν και λίγο κανίβαλος :innocent: )

Mercedes W203 C200K του πατέρα μου αγορασμένη από τον ίδιο καινούρια...

Το αμάξι για ταξίδι είναι το απόλυτο χαλαρωτικό. Το κιβώτιο κάνει περίπου μια αιωνιότητα και μία μέρα για ν' αλλάξει ταχύτητα, αλλά ποιος νοιάζεται;; :lol:

Αν το μοτέρ ήταν το ίδιο αξιόπιστο και το εσωτερικό είχε την ίδια ποιότητα με το κιβώτιο, θα μ' έθαβαν κι εμένα εκεί μέσα... :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimik
#595994 Kι εμένα ο θείος του κουμπάρου του ανηψιού μου έκανε 500.000 χλμ χωρίς να αλλάξει λάδια :lol:

Καταλαβαίνεις ότι προσωπικά παραδείγματα τέτοιου τύπου έχουν μηδενική αξία. To ίδιο btw έχει και ο δικός μου πατέρας χωρίς προβλήματα.

Η αλήθεια είναι ότι όσο αυξάνει η πολυπλοκότητα τόσο μειώνεται η αξιοπιστία και αυξάνονται οι ανάγκες συντήρησης.
Φυσικά η πολυπλοκότητα αυξάνεται για να υπάρχει καλύτερη λειτουργία, αλλιώς θα χρησιμοποιούσαν όλοι τον απλούστερο τύπο αυτόματου κιβωτίου να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.

Btw για το Α4 που έγραψα παραπάνω με το CVT έπαιξε ήδη μια αλλαγή κιβωτίου με κόστος 3500€ γιατί ξαφνικά άρχισε να βουίζει σε κάποιες στροφές :lipsealed:

Μια φορά σου κάθεται η στραβή με αυτόματο και σου βγαίνει ο κούκος αηδόνι, είτε έχεις DSG, είτε Selespeed, είτε Aisin, είτε Ford είτε οτιδήποτε. Πρέπει να προσμετράται το ρίσκο όμως πριν την αγορά.
Για τους παραπάνω λόγους αν ήταν να πληρώσω τα έξτρα χρήματα για ένα αυτόματο θα προτιμούσα αυτό με την καλύτερη λειτουργία, το κόστος επισκευών και service είναι λίγο πολύ το ίδιο σε όλα.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#596006 Αν χρησιμοποιείς το αυτόματο σε ταξίδια όπου εκ των πραγμάτων οι αλλαγές είναι ελάχιστες , λογικό δεν είναι να μην έχεις προβλήματα;
Άβαταρ μέλους
By JBT
#596007 Γι αυτό θέλουμε φουλ ηλεκτρικό για να μην ασχολούμαστε με τέτοιες πιπες :inlove:

Ούτε καν μπορώ να σκεφτώ πόσο μακρυά είναι η λίστα από τα πράγματα που θα πάρουν οριστικά τον πουλο με το φουλ EV :adminpower:
Άβαταρ μέλους
By elteo
#596011 Μεταναστευσε ΗΠΑ, παράγγειλε ένα model3, περίμενε καμία 2ετια να παραλάβεις. Problem solved. :lol:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
dimik έγραψε:Kι εμένα ο θείος του κουμπάρου του ανηψιού μου έκανε 500.000 χλμ χωρίς να αλλάξει λάδια :lol:

Καταλαβαίνεις ότι προσωπικά παραδείγματα τέτοιου τύπου έχουν μηδενική αξία. To ίδιο btw έχει και ο δικός μου πατέρας χωρίς προβλήματα.

Η αλήθεια είναι ότι όσο αυξάνει η πολυπλοκότητα τόσο μειώνεται η αξιοπιστία και αυξάνονται οι ανάγκες συντήρησης.
Φυσικά η πολυπλοκότητα αυξάνεται για να υπάρχει καλύτερη λειτουργία, αλλιώς θα χρησιμοποιούσαν όλοι τον απλούστερο τύπο αυτόματου κιβωτίου να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.

Btw για το Α4 που έγραψα παραπάνω με το CVT έπαιξε ήδη μια αλλαγή κιβωτίου με κόστος 3500€ γιατί ξαφνικά άρχισε να βουίζει σε κάποιες στροφές :lipsealed:

Μια φορά σου κάθεται η στραβή με αυτόματο και σου βγαίνει ο κούκος αηδόνι, είτε έχεις DSG, είτε Selespeed, είτε Aisin, είτε Ford είτε οτιδήποτε. Πρέπει να προσμετράται το ρίσκο όμως πριν την αγορά.
Για τους παραπάνω λόγους αν ήταν να πληρώσω τα έξτρα χρήματα για ένα αυτόματο θα προτιμούσα αυτό με την καλύτερη λειτουργία, το κόστος επισκευών και service είναι λίγο πολύ το ίδιο σε όλα.

Εξαιρετική προσπάθεια να γίνουν όλα ίσωμα, αλλά η πραγματικότητα λέει εντελώς άλλα πράγματα. Ο τρόπος λειτουργίας του αυτόματου με μετατροπέα ροπής, εγγυάται πως θα είναι πιο αξιόπιστο από όλες τις άλλες λύσεις. Αντίστοιχα ή και καλύτερα από χειροκίνητο. Το ότι στις ΗΠΑ αυτόματα με μετατροπέα ροπής λειτουργούν για 100άδες 1000άδες χιλιόμετρα μόνον με τυπικές αλλαγές λαδιών και χωρίς να κατέβουν ποτέ από το αμάξι, κάτι λέει. Τα CVT δεν είναι στην ίδια κλάση, ενώ και τα μονοσύμπλεκτα και διπλοσύμπλεκτα, η ιστορία έχει δείξει πως μπορούν να χαλάνε πολύ εύκολα και η επισκευή τους είναι πανάκριβη.
Τώρα, το CVT που έχουν τα υβριδικά, ΔΕΝ είναι ακριβώς CVT και το γεγονός πως δεν έχουν ακουστεί προβλήματα, κάτι λέει.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#596026 Η πραγματικότητα λέει κάτι διαφορετικό από το ότι όσο πιο πολύπλοκο τόσο μικρότερη η αξιοπιστία; :hmmm:
Γιατί νομίζω το έχω γράψει αρκετά καθαρά.

Από εκεί και πέρα είναι κολοκυθόπιτα ως προς τον τρόπο λειτουργίας, σε κάποιους αρέσει να βασανίζονται με CVT και ECVT, δεν θα τα χαλάσουμε εκεί. :lol:
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
#596033 Αφήστε ρε να πουλήσουμε κανα αμάξι!

Μια χαρά είναι και όπως είπε ο mirage πρέπει να ξέρεις να προσαρμοστεις στο cvt. Και το υβριδικό.

Jbt βρες χρωμα. Το φρεγατι γαμει.

< >
Άβαταρ μέλους
By JBT
#596034 Φρεγατι;;; ποιο χρώμα είναι αυτό;

Μάλλον το βλέπω για το ανθρακι :hmmm:

Σήμερα ελπίζω να το οδηγήσω επιτέλους όπως πρέπει