< >

Focusman91 έγραψε:Ρε σεις! Πάλι τα ίδια?
sknipper έγραψε:Η μικρή μου εμπειρία από CVT είναι μόνο σαν επιβάτης σε Jazz σε χρήση κυρίως πόλης. Ούτε που το πρόσεχα. Κάποια στιγμή που είπα να το παρατηρήσω όντως βούιζε λίγο σε επιτάχυνση αλλά αμέσως μετά ησύχαζε. Δεν με ενόχλησε αλλά κι εγώ δεν θα το ήθελα για κάθε μέρα. Μπορεί όμως να είναι απλά θέμα εξοικείωσης. Από την άλλη ίσως η λειτουργία σε πολύ πιο δυνατό (και μεγάλο και καλύτερο ηχομονωμένο) αυτοκίνητο να είναι διαφορετική. Πχ CVT έχουν το Honda Jazz, Nissan Murano-Juke και Renault και κάποια Audi A4 και Α6 μέχρι το 2014 που το σκότωσε. Ναι μεν η λειτουργία θεωρητικά είναι η ίδια αλλά οι ρυθμίσεις που έχουν επιλεγεί, η διαθέσιμη ροπή κλπ μπορεί να δίνουν τελείως διαφορετικό χαρακτήρα σε άλλες εφαρμογές. Έχει κανείς εμπειρία με CVT σε δυνατό αυτοκίνητο;Α4 1.8T 200 άλογα με πρόγραμμα multitronic και Civic Hybrid εταιρικό.

dimik έγραψε:
Το αυτόματο συνεπάγεται μεγαλύτερο κόστος εάν σκοπεύεις να το κρατήσεις αρκετά.
< >
), η μόνη συντήρηση που έγινε ποτέ στο κιβώτιο είναι αλλαγή βαλβολινών κάθε 120Κ χλμ. Σαν καινούριο (κάτι που δεν μπορώ να πω και για το υπόλοιπο αμάξι). Κόστος για τις βαλβολίνες κάπου 300 ευρώ στην αντιπροσωπεία (αν θυμάμαι καλά, με αστερίσκο αυτό), πλέον που δεν πάει εκεί λιγότερα... πόσο θα κόστιζε η αλλαγή συμπλέκτη;;;
Δεν νομίζω λιγότερα... Στο 206 είχα πληρώσει 450-500 για δίσκο πλατώ κάπου στο 2008-2009... με 100Κ χλμ (ΟΚ, ήμουν και λίγο κανίβαλος
)

dimik έγραψε:Kι εμένα ο θείος του κουμπάρου του ανηψιού μου έκανε 500.000 χλμ χωρίς να αλλάξει λάδια![]()
Καταλαβαίνεις ότι προσωπικά παραδείγματα τέτοιου τύπου έχουν μηδενική αξία. To ίδιο btw έχει και ο δικός μου πατέρας χωρίς προβλήματα.
Η αλήθεια είναι ότι όσο αυξάνει η πολυπλοκότητα τόσο μειώνεται η αξιοπιστία και αυξάνονται οι ανάγκες συντήρησης.
Φυσικά η πολυπλοκότητα αυξάνεται για να υπάρχει καλύτερη λειτουργία, αλλιώς θα χρησιμοποιούσαν όλοι τον απλούστερο τύπο αυτόματου κιβωτίου να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.
Btw για το Α4 που έγραψα παραπάνω με το CVT έπαιξε ήδη μια αλλαγή κιβωτίου με κόστος 3500€ γιατί ξαφνικά άρχισε να βουίζει σε κάποιες στροφές![]()
Μια φορά σου κάθεται η στραβή με αυτόματο και σου βγαίνει ο κούκος αηδόνι, είτε έχεις DSG, είτε Selespeed, είτε Aisin, είτε Ford είτε οτιδήποτε. Πρέπει να προσμετράται το ρίσκο όμως πριν την αγορά.
Για τους παραπάνω λόγους αν ήταν να πληρώσω τα έξτρα χρήματα για ένα αυτόματο θα προτιμούσα αυτό με την καλύτερη λειτουργία, το κόστος επισκευών και service είναι λίγο πολύ το ίδιο σε όλα.

Τι έπαθαν τα μισά αυτοκίνητα στο γύρο σχηματισμού[…]
Δεν είναι για ζωηρή οδήγηση, ίσως ξεφεύγει το D[…]
1) Μετα απο τοσα χρονια στα φορα ακομα δεν εχεις μ[…]
SHIELD: Η γεωκτιριοσύζευξη αλλάζει τη μάχη με τον[…]
Σε μας έρχονται είτε με δικές τους αεροπορικές είτ[…]