Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By red_monster
junior gt έγραψε:Μαγκεθ εξαημερη εργασια και οκταωρο στην οικοδομη και στη βιομηχανια τουλαχιστον απαγορευεται. Η εργασια σημερα ειναι σαραντα ωρες την εβδομαδα. Ουτε υπερωριες προβλεπονται παραπανω απο 120 ωρες το χρονο.
Τωρα για τα υπολοιπα το εχω ξαναπει: το τι θα εφαρμοσει ο Κουλης ειναι σχετικο και εχει να κανει μονο με τις αντιδρασεις. Το σιγουρο ειναι οτι στην οικονομια πρεσβευει μια 100% νεοφιλελευθερη πολιτικη με ο,τι αυτο συνεπαγεται: μειωση του κοινωνικου κρατους, μειωση των επιδοματων, χαλαροτερες εργασιακες σχεσεις, ακομα περισσοτερες ιδιωτικοποιησεις. Νομιζω αυτα δεν τα αρνουνται, αντιθετα τα διαλαλουν και οι ιδιοι. Επομενως ειναι αστειο να αμφιβαλλουμε οτι τουλαχιστον υπαρχει η πολιτικη βουληση να τα κανουνε. ΤΟ ΛΕΝΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟ ΛΕΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ και βεβαια δεν το κρυβουν. Και θεωρουν οτι μεσα απο αυτα θα ερθει η αναπτυξη. Απλα πραγματα.

Προφανώς και υφίσταται 6 ήμερη εργασία στη βιομηχανία. Πάντα με όριο τις 40 ώρες.
Οι οικοδόμοι μπορούν νόμιμα να πάρουν πάνω από 5 ένσημα την εβδομάδα.

Πρώτο μέλημα πρέπει να είναι η ενίσχυση των επενδύσεων και έπειτα η σταδιακή βελτίωση των φόρων. Άμεσων και έμμεσων. Αλλιώς η φοροελάφρυνση θα ευνοήσει μόνο τη κατανάλωση και τις τσέπες λίγων.

Αυστηρότερες ποινές σε σεσημασμένους κλέφτες του δημοσίου. Πουχου ρευματοκλοπες.

Ενίσχυση λειτουργίας κράτους πρόνοιας.
Δεν γίνεται οι αποδεδειγμένα αδυνατούντες να μην έχουν ρεύμα :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#589195 Αυτο λεω κι εγω ρε συ. 40 ωρες τη βδομαδα. Οι οικοδομοι μπορουν να παρουν οσα ενσημα ειναι εργασιμες μερες το μηνα δηλ. οσες ειναι οι μερες πλην ΣΚ και αργιων. Επισης για την υπερεργασια που ειπε ο Κιουσης εχουμε ρωτησει πολλακις στην επιθεωρηση εργασιας και συμφωνα με αυτους στο μονο που διαφερει απο την υπερωρια ειναι ο τροπος αμοιβης. Κατα τα αλλα δεν μπορουν να κανουν πανω απο 120 ωρες αν θυμαμαι καλα (ή 150) το χρονο και βεβαια πρεπει να προδηλωνονται στο Εργανη. Επισης αν καποιος πρεπει να δουλεψει Σαββατο πρεπει να εχει παρει ενα ρεπο την ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ εβδομαδα.

Ενίσχυση λειτουργίας κράτους πρόνοιας.
Δεν γίνεται οι αποδεδειγμένα αδυνατούντες να μην έχουν ρεύμα

Αλλα κανανε ομως οταν ητανε κυβερνηση.
Πχ: https://www.pronews.gr/koinonia/104538_ ... tharistria
:whistlink:

Αυστηρότερες ποινές σε σεσημασμένους κλέφτες του δημοσίου. Πουχου ρευματοκλοπες.

Επισης αλλα κανανε οταν ητανε κυβερνηση
Πχ υποθεση Φλωρου με εμπλοκη Μπαλτακου, Μαρκογιαννακη, Λυκουρεζου παλι επι Σαμαρα :whistlink:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
junior gt έγραψε:Αυτο λεω κι εγω ρε συ. 40 ωρες τη βδομαδα. Οι οικοδομοι μπορουν να παρουν οσα ενσημα ειναι εργασιμες μερες το μηνα δηλ. οσες ειναι οι μερες πλην ΣΚ και αργιων. Επισης για την υπερεργασια που ειπε ο Κιουσης εχουμε ρωτησει πολλακις στην επιθεωρηση εργασιας και συμφωνα με αυτους στο μονο που διαφερει απο την υπερωρια ειναι ο τροπος αμοιβης. Κατα τα αλλα δεν μπορουν να κανουν πανω απο 120 ωρες αν θυμαμαι καλα (ή 150) το χρονο και βεβαια πρεπει να προδηλωνονται στο Εργανη. Επισης αν καποιος πρεπει να δουλεψει Σαββατο πρεπει να εχει παρει ενα ρεπο την ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ εβδομαδα.

τζούνιορ αν ήταν το ίδιο θα λέγονταν το ίδιο και θα αμείβονταν το ίδιο, επίσης ο περιορισμός των 120 ωρών δεν θα έλεγε για υπερωρία, αλλά και για τα δύο έστω με ένα διαζευκτικό "ή" .
είναι δύο διαφορετικά πράγματα και αντιμετωπίζονται διαφορετικά. αν πραγματικά υπάρχει γραμμένο κάπου κάτι άλλο θα σε παρακαλούσα (έαν έχεις βέβαια και τη διάθεση) να μου το δείξεις ώστε να το γνωρίζω

και αυτά που λέω εγώ από επιθεώρηση μου τα έχουν πει, δεν έμεινα μόνο στο να τα διαβάσω, ρώτησα για την περίπτωση που μου ζητούσε κανείς να τα κάνω (δεν έτυχε ).
τώρα αν μιλάμε για κάποιον συναισθηματικό που μπορεί να σου πει να μην απολυθεί κάποιος σε ασθένεια, αλλά μόλις μιλήσεις για το αν αυτό στέκει νομικά καταλήγετε στο αν "αυτό το βρίσκεις σωστό" (περιστατικό που μου είχε αναφέρει συνάδελφος), αυτό είναι άλλο θέμα, δεν είναι αυτό που μας ενδιαφέρει, μας ενδιαφέρει τι ισχύει και τι όχι

εγώ γνωρίζω/έχω καταλάβει ότι ο 6ημερος μέχρι το 8ωρο είναι υπερεργασία, περιορισμό για αυτό δεν έχω δει να αναφέρεται πουθενά, μόνο για τις υπερωρίες που είναι μετά από αυτές τις 8 ώρες (ή μετά τις 9 για τον πενθήμερο).

στην πράξη αν θες την άποψή μου κάποιος ίσως δεν πρόκειται να ασχοληθεί γιατί δεν θα θέλει να πληρώνει παραπάνω και πιο ακριβό ωρομίσθιο και εισφορές και οι υπεύθυνος προσωπικού δεν θα έχει τη διάθεση να ανεβάζει κάθε βδομάδα τις επιπλέον ώρες , οπότε μένουν στις 6 και 40. πραγματικά ή όχι ας το διαπιστώσουν οι έλεγχοι..

επίσης ο περιορισμός που λες για το σάββατο είναι για τις κυριακές, το σάββατο είναι κανονική εργάσιμη δεν έχει καμιά διαφορά από τη δευτέρα
και γενικά η εργασία τις κυριακές δεν μπορεί να συμβαίνει όλες τις εβδομάδες σερί, πρέπει να σε αλλάζουν ανά 6 νομίζω..

αα επίσης στα καλά του τσύριζα, μου αρέσει που μειώνουν το 10χιλιαρο προστιμο αν προσλάβεις τον άλλον
στην αρχή ως έκπτωση σε πρόστιμο δεν μου έκατσε καλά, από την άλλη όμως αφού το σκέφτηκα περισσότερο, βρίσκω πολύ πιο σωστό να προσληφθεί ο άλλος και τα λεφτά του εργοδότη να πάνε σε μισθούς και εισφορές, παρά να πάνε σε ένα πρόστιμο του οποίου τα χρήματα δεν πάνε πουθενά που να έχουν νόημα (σε τίποτα δάνεια στους κσένη ίσως; :shifty: ) , τουλάχιστον σε σχέση με το να πάνε στον εργαζόμενο.
από την άλλη βέβαια ο πιο σωστός και τυπικός εργοδότης ή επιχειρηματίας, άλλη μια φορά θα αδικηθεί..
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
trident1971 έγραψε:Οι αποδεδειγμενα αδυνατουντες πανε στη ΔΕΗ με χαρτια και τους χαριζονται χρεη.

σε δεή μου έχει τύχει περίπτωση όπου του ζητούσαν να μπει κοινωνικό τιμολόγιο (είχα μιλήσει με υπάλληλο) ώστε πέρα από καλύτερες ρυθμίσεις ή μειώσεις να μην είναι πρακτικά δυνατό να του το κόψουν ποτέ
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#589206 Δεν τα λεω εγω. Τα λενε οι ειδησεις της εποχης: ΚΟΒΑΝΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΟΧΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ.
Τον σημερινο Ενφια ντε που διαμαρτυρονται οι νεοδημοκρατες τωρα. Που και να μην τον πληρωσεις τουλαχιστον ρευμα εχεις.
Δυστυχως η μνημη καποιων ειναι πολυ κοντη.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#589207 το χαράτσι από τους παρόχους είδαμε που κατέληξε στη γνωστή περίπτωση... ήταν αποτυχημένη σκέψη
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#589208 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Άβαταρ μέλους
By red_monster
junior gt έγραψε:Δεν τα λεω εγω. Τα λενε οι ειδησεις της εποχης: ΚΟΒΑΝΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΟΧΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ.
Τον σημερινο Ενφια ντε που διαμαρτυρονται οι νεοδημοκρατες τωρα. Που και να μην τον πληρωσεις τουλαχιστον ρευμα εχεις.
Δυστυχως η μνημη καποιων ειναι πολυ κοντη.

Συγνώμη αλλά αυτό είναι η μισή αλήθεια. Και αυτό γιατί δεν είχαν άλλο τρόπο να εισπράξουν τάχιστα το νέο φόρο από το Να τον εντάξουν στο οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ που είχε ήδη διαστασιολογημενα τα ακίνητα.

Σκοπός του φόρου είναι και η ανακατανομή των ακινήτων. Μεγαλοϊδιοκτήτες αναγκάστηκαν να πουλήσουν πολλά ακίνητα σε μειωμένες τιμές :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By red_monster
Hellenic tifosi έγραψε:Ο ενφια δεν ειχε φύγει από τη ΔΕΗ ακόμα και προ ΣΥΡΙΖΑ;

Γιατί επι ΣΥΡΙΖΑ είχαμε ενφια ; :shifty:

Δεν καταργήθηκε με ένα άρθρο και ένα νόμο ;
Άβαταρ μέλους
By corsair
red_monster έγραψε:Σκοπός του φόρου είναι και η ανακατανομή των ακινήτων. Μεγαλοϊδιοκτήτες αναγκάστηκαν να πουλήσουν πολλά ακίνητα σε μειωμένες τιμές :rtfm:

Αν ο πραγματικος σκοπος ηταν αυτός, θα μπορουσαν να ειχαν εξαιρεσει την πρωτη κατοικια ετσι ωστε να μην υποφερει ο μικροιδιοκτητης και να βρισκεται μπροστα στον κινδυνο κατασχεσης.
Άβαταρ μέλους
By italakias
#589216 Οτι και να λετε με τον συριζα κυβερνηση δεν προκειται να δουμε επενδυσεις και αναπτυξη ουτε σε 100χρονια.
Οποτε καλως να βγει η νδ μπας και δουμε κατι να γινεται. :metalo: :shifty:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
corsair έγραψε:
red_monster έγραψε:Σκοπός του φόρου είναι και η ανακατανομή των ακινήτων. Μεγαλοϊδιοκτήτες αναγκάστηκαν να πουλήσουν πολλά ακίνητα σε μειωμένες τιμές :rtfm:

Αν ο πραγματικος σκοπος ηταν αυτός, θα μπορουσαν να ειχαν εξαιρεσει την πρωτη κατοικια ετσι ωστε να μην υποφερει ο μικροιδιοκτητης και να βρισκεται μπροστα στον κινδυνο κατασχεσης.
Προφανώς και ο λόγος ήταν να αρπάξουν λεφτά από τον κόσμο, ειδικά όπως μπήκε αδιακρίτως με το χαράτσι. Ο ΕΝΦΙΑ σαφώς και ήταν πιο δίκαιος από το χαράτσι στην ΔΕΗ. Να θυμηθούμε εδώ πως ο φόρος από την ΝΔ μπήκε, και ο ΣΥΡΙΖΑ τον άλλαξε βάζοντας το κομμάτι της μεγάλης περιουσίας, αυτό ακριβώς δηλαδή που λέει ο red_monster.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
junior gt έγραψε:Δυστυχως η μνημη καποιων ειναι πολυ κοντη.