- 03 Ιουν 2019, 18:04
Έχει ένα ενδιαφέρον τι θα κάνουν τα ορφανά της ΛΑ.Ε. Θα κατέβουν αυτόνομα; Δεν έχουν τύχη έτσι. Θα κολλήσουν στον Βαρουφάκη; Γνώμη μου είναι πως εκεί υπάρχει ελπίδα, δεν υπάρχει χώρος για ένα κόμμα ρωσσόφιλο και εκτός ΕΕ, αυτό καλύπτεται περίφημα από το ΚΚΕ ήδη, δεν χρειάζεται η ΛΑ.Ε.
Πολλοί που ψήφισαν Βελόπουλο και ΧΑ πάντως, θα ψηφίσουν την ΝΔ, συγγενής χώρος είναι εξάλλου. Και υπάρχουν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, αυτοί ή Βελόπουλο ή ΝΔ θα ψηφίσουν, ελάχιστοι ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει και το Ποτάμι, που οι πιο πολλοί θα πάνε στην ΝΔ.
Γενικώς, δεν είναι να παίρνετε πολύ σοβαρά τα προγνωστικά μου, αφού έχω αποτύχει πολλές φορές, εγώ θα έλεγα πως η διαφορά θα είναι γύρω στις 7-8 μονάδες, θα μου έκανε εντύπωση αν μείνει η ίδια ή αυξηθεί. Υπάρχει όμως η δυσκολία πρόβλεψης που έρχεται λόγω Βενιζέλου και ΚΙΝΑΛΛ. Εκεί δεν ξέρουμε τι θα ψηφίσουν. Οι οπαδοί του Μπένι, θα ρίξουν μονοκούκι ΝΔ σαν αντίδραση. Οι υπόλοιποι θα μείνουν στο ΚΙΝΑΛΛ, αλλά λογικά θα τραβήξουν ψήφους και από ΣΥΡΙΖΑ. Γενικώς, μύλος.
Η ΝΔ αν δεν θέλει εκπλήξεις, πρέπει να συγκρατήσει λίγο τα στελέχια της να μην εκδηλώνουν την χαρά τους όπως ο φίλος συναγωνιστής με την ατάκα για την Κούνεβα, γιατί παίζει να σκιαχτεί ο κόσμος. Γενικώς, δεν βλέπω τι θα σταματήσει την πρωτιά της, έχει πάρει πολύ αέρα και ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει από παντού και παίρνει ελάχιστους από άλλα κόμματα.
Εδώ βέβαια να πούμε πως ενδεχόμενο εισόδου του Βαρουφάκη στην Βουλή (θεωρώ πως ο Βελόπουλος επίσης θα μπει) σημαίνει δυσκολία επίτευξης της αυτοδυναμίας, κάτι που λογικά θα λυθεί με την βοήθεια του ΚΙΝΑΛΛ.
Σίγουρα δεν θα πλήξουμε!