Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By markvag
Corto Maltese έγραψε:Για το ΚΚΕ είμαι απογοητευμένος.

Το έχω ξαναπεί πολλές φορές. Το ότι με τέτοια κατάσταση για τους εργαζόμενους το ΚΚΕ μένει στα δικά του ποσοστά, θα πρέπει να οδηγήσει σε πολλές σκέψεις την ηγεσία του κόμματος. Το οποίο δυστυχώς για όλους μας δεν βλέπω να συμβαίνει.

Zorz έγραψε:
markvag έγραψε:Δυστυχώς όμως, το εγχείρημα έμεινε μετέωρο και αυτό κατ' εμέ είναι ένα πολύ βασικό πρόβλημα στην ΕΕ αυτή τη στιγμή.

Χώρια που, δυστυχώς, η ΕΕ άπειρες φορές εφαρμόζει οικονομικές και άλλες πολιτικές που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα της πλειοψηφίας των Ευρωπαίων.Το βασικό μου πρόβλημα με την ιδέα της διάλυσης της ΕΕ είναι ο λόγος για τον οποίο δημιουργήθηκε (αρχικά η ΕΚΑΧ βέβαια): Η διατήρηση της ειρήνης στην Ευρώπη. Με μία Ευρώπη χωρίς ΕΕ και το γενικότερο πολιτικό κλίμα να μυρίζει μεσοπόλεμο δεν νομίζω να μας αρέσει καθόλου...

Δεν θα έλεγα ότι έμεινε μετέωρο αλλά ότι πήρε κάπου λάθος στροφή. Ένα πρώτο κομβικό σημείο ΙΜΟ ήταν το € πριν ~20 χρόνια (όχι απλώς η είσοδος της Ελλάδας αλλά ολόκληρο το κατασκεύασμα με τον τρόπο που έγινε), που επέτρεψε την αφέλεια και το πολιτικό wishful thinking να παραμερίσει την οικονομική πραγματικότητα. Το 2ο σημείο ήταν η αντιμετώπιση της κρίσης πριν 10 χρόνια, όπου η συλλογική ηγεσία (και ως κράτη και τα θεσμικά όργανα) πήρε μια πολύ συνειδητή απόφαση για ιδεοληπτικούς λόγους να βοηθήσει τράπεζες και να θυσιάσει μια ολόκληρη γενιά νέων. Το 3ο είναι η αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης.

Συμφωνώ βέβαια, ιδίως στο δεύτερο. Αλλά θεωρώ πως τα άλλα δύο ιδίως θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν καλύτερα από μία πιο ολοκληρωμένη ένωση... :hmmm:

italakias έγραψε:Ο συριζσ νικο παππα ειναι αριστερο ,το πασοκ ειναι κεντροαριστερο

Ο σύριζα είναι αριστερός μόνο κατ' όνομα. Το 95% των πολιτικών του είναι δεξιότατες και φυσικά γι' αυτό έφαγε την παπάρα που είναι όλη δική του για να τη χαίρεται.

Καλά, τέτοια ήττα του σύριζα δεν περίμενα... Ο Τσίπρας τώρα κάνει εκλογές για να τις χάσει, αλα ΚΚ ο σουβλακοφάγος... :lol: Ένα είναι σίγουρο: Θα γελάσουμε / κλάψουμε...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
markvag έγραψε:Καλά, τέτοια ήττα του σύριζα δεν περίμενα... Ο Τσίπρας τώρα κάνει εκλογές για να τις χάσει, αλα ΚΚ ο σουβλακοφάγος... :lol: Ένα είναι σίγουρο: Θα γελάσουμε / κλάψουμε...

Δεν ειχε / εχει αλλη επιλογη. Το πολιτικο κλιμα θα γινοταν ασφυκτικο για την κυβερνηση αν περιμενε μεχρι τον Οκτωβρη και τοση πολωση δεν κανει καλο σε αυτον που ειναι πισω ουτε φυσικα στην χωρα. Ας προσεχε.

Edit. Τετοιο κουβα στα προγνωστικα μου δεν το περιμενα. Παλι καλα που δεν παιζω στοιχημα, θα ημουν αστεγος :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#585071 Τη 13η έτσι όπως την έδωσε , καλύτερα να μη την έδινε ποτέ. ήταν κοροϊδία.
Κάτσε να δεις πόσο θα παίρνει άν του φάει η Φόφη τη δυνατότητα συνεργασίας με τον Κ.
4% .

Στις εκλογές πηγαίνει αναγκστικά διότι με τέτοια διαφορά δεν νομιμοποιείται πλέον να πάρει καμιά σπουδαία απόφαση για το μέλλον της χώρας. Εξ'άλλου τη δουλειά που τον βάλανε να κάνει οι ξένοι φίλοι μας και όχι μόνο , την έκανε .
Απάλλαξε τα γνωστά παλαιά κομματα από τον βραχνά του Μακεδονικού.
Ο χρήσιμος ηλίθιος, που βέβαια τον εαυτούλη του τον βόλεψε καλά.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#585072 Οφείλω να παραδεχτώ την... ήττα μου στα προγνωστικά (είχα προβλέψει την διαφορά κάτω από 5%, τελικά ήταν διπλάσια! :lipsealed: :help: ). Τα βασικά λάθη ήταν πως υποτίμησα το πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν τα fake news που καταπίνουν αμάσητα πολλοί συμπολίτες μας.
Αποτέλεσμα αυτών ήταν η απίστευτη άνοδος του Βελόπουλου, σε ασύλληπτα ποσοστά για ένα μόρφωμα που δεν μπορείς καν να το πεις κόμμα. Δεν είναι διόλου τυχαίο που σελίδες σαν το makeleio.gr μπήκαν στην κεντρική πολιτική σκηνή, και άνθρωποι σαν τον Βελόπουλο πήραν εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους.
Δεν είναι τυχαίο που η ΝΔ με τον Αυγενάκη μιλούσε για εκλογές νοθείας, εγώ το ερμήνευσα σαν παραδοχή ήττας, αλλά κάθε άλλο, απλώς έκλεινε το μάτι σε μια μεγάλη μερίδα ψηφοφόρων τους.
Όταν τα κορυφαία σε επισκεψιμότητα site αναπαράγουν τα fake news με το τσουβάλι, μην έχουμε στο τέλος απαιτήσεις από τον κόσμο, δεν έχουν όλοι την ικανότητα να διαχωρίσουν κάποια πράγματα.
Σίγουρα αυτό υποτιμήθηκε και από το ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς όταν ο κάθε Τράγκας μιλάει για Μαλβίδες και κομάντος που έσωσαν τον Τσίπρα και αυτό το πράγμα σέρνεται, παράλληλα με την ιστορία των "παράνομων ελληνοποιήσεων", το "εξισλαμισμό της χώρας", "τον χουντικό πατέρα που έπιασε την καλή στην χούντα", "την Περιστέρα που θα την κάνει μέλος ΔΕΠ", "το ότι πούλησε την Μακεδονία για τις συντάξεις"και δεν θυμάμαι κι εγώ πόσα άλλα, κάποιοι θα τα πιστέψουν όλα αυτά...
Αυτό δεν αλλάζει καθόλου το γεγονός πως ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΠΡΕΠΕ να χάσει. Όχι για τα παραπάνω, αλλά για την αλαζονεία της εξουσίας, για τον κάκιστη διαχείριση σε άπειρες περιπτώσεις, για την ελάχιστη σχέση με αριστερές πολιτικές (με εξαίρεση την υγεία και την πρόσβαση σε αυτή, που όντως ήταν τεράστια βελτίωση από πριν και το παραδέχονται ακόμη και οι σοβαροί ΝΔκράτες...), για την εμφυλιοπολεμική ρητορική, για την τραγική διαχείριση της "διαπραγμάτευσης", για την κάστα των κολλητών που κάνει κουμάντο (ποιος διάβολο είναι ο Νίκος Παππάς και βρίσκεται εκεί ψηλά; Ο δικός μας ο Νίκος Παππάς γιατί το μόνο που κατάφερε να είναι mod; :s_biggrin :s_dunno ), για τα κολλητιλίκια με τα τζάκια, αλλά η "αριστερή" φρασεολογία σταθερή και τόσα άλλα.
Όταν λοιπόν χάνεις τα δικά σου ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και βασίζεσαι μόνον στην ανικανότητα των απέναντι, τότε είσαι άξιος της μοίρας σου. Η ήττα είναι αρκετά πιο βαριά, αν σκεφτείς από ποιον έχασε. Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όχι μόνον δεν είναι καμιά σοβαρή ποσότητα, όχι μόνον δεν είναι το βαρύτερο βιογραφικό της χώρας, είναι απλούστατα λίγος και επικοινωνιακά τραγικός. Και παρόλα αυτά, η διαφορά στις 9.5 μονάδες τα λέει όλα.
Στο δια ταύτα: θα έχουμε εθνικές εκλογές οσονούπω, και τα πράγματα δεν θα αλλάξουν σημαντικά, αν και την διαφορά δεν νομίζω να την δούμε εκεί, πολλοί θα φοβηθούν την λύσσα της ΝΔ για την κουτάλα... Αν η ΝΔ καταφέρει να κρύψει την εκδικητικότητά της που πηγάζει από το "η εξουσία μας ανήκει δικαιωματικά, και πολύ αργήσατε να μας την ξαναδώσετε", τότε μπορεί να πετύχει και την αυτοδυναμία. Που θα έχει και κάποιο ενδιαφέρον, με το τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚοΚΙΝΑΛ, που βασική του στρατηγική είχε να ξαναγίνει ορντινάτσα της ΝΔ. Τώρα, θα μπει σε διλήμματα... Με τον φόβο πάντα μην χάσει ψήφους προς ΣΥΡΙΖΑ...

Γενικώς, τα αποτελέσματα δεν είναι για να χαίρεται κάποιος, αν δεν είναι ΝΔ. Η ακροδεξιά ανέβηκε, ο κόσμος στρέφεται όλο και πιο δεξιά για να βρει λύσεις και αυτό αφορά όλη την Ευρώπη. Αν χάρηκα για κάτι είναι για το 3% του Βαρουφάκη (που νομίζω πως είναι και αυτό που ψήφισε ο popolaros, μπας και σταματήσουν κάποιοι να τον προκαλούν, είμαι βέβαιος πως δεν ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ). Αν είχα κατέβει να ψηφίσω, αυτό θα είχα ψηφίσει κι εγώ. Δεν ξέρω αν τελικά θα ψηφίσω στις επόμενες, θα εξαρτηθεί με το πότε θα γίνουν. Το βλέπω πάλι δύσκολο λόγω απόστασης.
:s_blush

ΥΓ: Δεν σχολιάζω τα αποτελέσματα του ΚΚΕ, γιατί εν τέλει με τον τρόπο του έχει αποφασίσει να καθίσει ήσυχο στην γωνιά του και να μην απευθύνεται σε κανέναν άλλο πλην των μελών του. Δεν υπάρχει ελπίδα έτσι. Η πορεία που εδώ και χρόνια έχουν πάρει θα τους οδηγήσει στο περιθώριο. Κρίμα, γιατί σε πάρα πολλές περιπτώσεις, ειδικά το ΠΑΜΕ ήταν η μόνη στήριξη σε μεγάλη μερίδα εργαζομένων. Χωρίς να τους δίνω γενικό συγχωροχάρτι ασφαλώς...
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#585073 Ο Μπαρουφάκης το 1ο πράγμα που έκανε όταν πήρε το υπουργείο ήταν να επαναπροσλάβει τις καθαρίστριες ( που αργότερα χώθηκαν σε ωραίες θεσούλες του δημοσίου , από την πίσω πόρτα) και τα κομματόσκυλα στην ΕΡΤ.
Όποιος περιμένει προκοπή απ'αυτόν είναι βλαξ.
Το 1ο πράγμα που έπρεπε να κάνει ήταν να επαναφέρει τους μισθούς .τουλάχιστον του ιδιωτικού τομέα. Δε θα του κόστιζε τίποτε.
Αλλά το μόνο που τους ένοιαζε ήταν οι ΔΥ. ΤΟ ΜΟΝΟ .
Άβαταρ μέλους
By gianik
#585076 @HF
IMHO όσοι ψήφισαν Βελοπουλο έχουν το ίδιο επίπεδο iq με αυτούς που ψήφισαν Giani. Αλλά οκ μπορεί κ να λέω χαζομάρες.

Για popolaro 3 μήνες μας τα είχε κάνει μπαλόνια, χτες με το έπεσε λίγο καζούρα άρχισε τα μπινελίκια.. Εγώ πάντως τον αγαπω, διότι αγαπώ τον Pop που "γνώριζα" όλο τον προηγούμενο καιρό... :s_airkiss
Τελευταία επεξεργασία από gianik και 27 Μάιος 2019, 09:59, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#585078 ., πέρα από όλα αυτά που λες που είναι η μία πλευρά του νομίσματος, καλό είναι να αντιληφθούν οι τέως αριστεροί όπως λέτε ότι μεγάλο ρόλο στην ήττα τους έπαιξε και η μπουρδελοποίηση κάποιων πραγμάτων

όταν έχεις αμολυτούς τους διάφορους ακτιβιστές πχ που λένε και κάνουν τα δικά τους και τους χαϊδεύεις για να μην χάσεις την επαφή με τις ρίζες σου (ή δεν ξέρω κι εγώ πώς το σκέφτονται) μπορεί να υπάρχει ανοχή από κάποιους αλλά δεν υπάρχει από τους περισσότερους

και κάτι πολάκηδες καρανίκες κτλ, επισκίασαν πιο μετριοπαθείς τύπους στυλ τσακαλώτο

ο συριζα είχε κρίση ταυτότητας, από τη μία θέλησε να συνεχίσει να το παίζει αριστερός, από την άλλη έδινε υπουργεία σε πρώην στελέχη του σάπιου κατεστημένου , στο τέλος έφτασε να μην εκπροσωπεί τίποτα και την αριστερότητα του την εξαντλούσε σε άνευ σημασίας θέματα τα οποία το μόνο που έκαναν ήταν να εξοργίζουν και τους πολίτες που ενδεχομένως θα μπορούσαν να τον στηρίξουν αλλά κατά βάθος ήταν πιο συντηρητικοί

όταν λοιπόν χάνεις το hardcore κοινό σου και από την άλλη το παίζεις και μπάχαλος για το φαίνεσθαι , το μόνο που σε σώζει κάπως και για αυτό πιστεύω ότι δεν πήγε ακόμα χειρότερα είναι η κοινωνική πολιτική σου (που με εξαίρεση πράγματα όπως η υγεία , συνήθως είναι για γέλια) και κάποιους που βόλεψες ή τύπους που ελπίζουν ότι θα κάθονται και θα τα ξύνουν μια ζωή και το κράτος θα τους έχει υπό τη φτερούγα του
Άβαταρ μέλους
By dimik
#585082 Όταν διαβάζω και ακούω για αριστερά και δεξιά εν έτει 2019 παθαίνω ένα μικρό εγκεφαλικό.

Δεν ξέρω πόσες χιλιάδες χρόνια ανθρώπινης ιστορία χρειαζόμαστε ακόμα για να καταλάβουμε ότι η ιδεολογία δεν μπορεί να είναι οδηγός για την πρόοδο και την ευημερία ενός λαού κι ενός κράτους.
Οι σωστοί κυβερνώντες/ηγέτες πρέπει να μπορούν να λάβουν τις σωστές αποφάσεις βάζοντας πάνω από όλα το συμφέρον των πολλών και όχι τον κάλο που έχουν στο κεφάλι τους και ονομάζεται ιδεολογία.
Το αν η κάθε απόφαση πρέπει να χαρακτηριστεί αριστερή ή δεξιά ή κομμουνιστική δεν έχει καμιά απόλύτως σημασία εαν κι εφόσον θα είναι ένα βήμα προς το γενικότερο καλό.
Δυστυχώς σε ένα πολιτικο/οικονομικό/στρατηγικό περιβάλλον το οποίο εξελίσεται ραγδαία δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές τύπου αριστεράς-δεξιάς, υπάρχουν οι σωστές αποφάσεις μετά από υπολογισμό των παραγόντων και μόνο, οι οποίες κρίνονται εκ του αποτελέσματος.
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#585083 Στο σπορ των fake news και της μονταζιέρας ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εξίσου καλά διαπιστευτήρια με τη ΝΔ νομίζω. Δεν καταλαβαίνω γιατι ο Τράγκας φταίει που έχασε ο Συριζα τωρα, και δεν φταίει που κέρδισε πριν 5 χρονια.

Ελπίζω στις εθνικές η διαφορά να μην είναι τόσο μεγάλη πάντως - ήδη από χτες στο TL μου εχουν λυσσάξει οι Νεοδημοκράτες. Η αλλαζονεία της εξουσίας είναι σιχαμερό χαρακτηριστικό, και νομίζω πως αν ΚΑΤΙ στοίχισε στον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ακριβώς αυτό. Ελπίζω μόνο να έχει τον στοιχειώδη πολιτισμό να συγχαρεί τον αντίπαλο - χτες δεν τον είχε.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
gianik έγραψε:@HF
IMHO όσοι ψήφισαν Βελοπουλο έχουν το ίδιο επίπεδο iq με αυτούς που ψήφισαν Giani. Αλλά οκ μπορεί κ να λέω χαζομάρες.

Για popolaro 3 μήνες μας τα είχε κάνει μπαλόνια, χτες με το έπεσε λίγο καζούρα άρχισε τα μπινελίκια.. Εγώ πάντως τον αγαπω, διότι αγαπώ τον Pop που "γνώριζα" όλο τον προηγούμενο καιρό... :s_airkiss

O popolaros τα μπινελίκια τα ρίχνει από ιδρύσεως φόρουμ. Όσο για το επίπεδο IQ, μπορεί και να έχεις δίκιο, μπορεί και να λες χαζομάρες, ποιος ξέρει;
:)