Corto Maltese έγραψε:Για το ΚΚΕ είμαι απογοητευμένος.
Το έχω ξαναπεί πολλές φορές. Το ότι με τέτοια κατάσταση για τους εργαζόμενους το ΚΚΕ μένει στα δικά του ποσοστά, θα πρέπει να οδηγήσει σε πολλές σκέψεις την ηγεσία του κόμματος. Το οποίο δυστυχώς για όλους μας δεν βλέπω να συμβαίνει.
Zorz έγραψε:markvag έγραψε:Δυστυχώς όμως, το εγχείρημα έμεινε μετέωρο και αυτό κατ' εμέ είναι ένα πολύ βασικό πρόβλημα στην ΕΕ αυτή τη στιγμή.
Χώρια που, δυστυχώς, η ΕΕ άπειρες φορές εφαρμόζει οικονομικές και άλλες πολιτικές που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα της πλειοψηφίας των Ευρωπαίων.Το βασικό μου πρόβλημα με την ιδέα της διάλυσης της ΕΕ είναι ο λόγος για τον οποίο δημιουργήθηκε (αρχικά η ΕΚΑΧ βέβαια): Η διατήρηση της ειρήνης στην Ευρώπη. Με μία Ευρώπη χωρίς ΕΕ και το γενικότερο πολιτικό κλίμα να μυρίζει μεσοπόλεμο δεν νομίζω να μας αρέσει καθόλου...
Δεν θα έλεγα ότι έμεινε μετέωρο αλλά ότι πήρε κάπου λάθος στροφή. Ένα πρώτο κομβικό σημείο ΙΜΟ ήταν το € πριν ~20 χρόνια (όχι απλώς η είσοδος της Ελλάδας αλλά ολόκληρο το κατασκεύασμα με τον τρόπο που έγινε), που επέτρεψε την αφέλεια και το πολιτικό wishful thinking να παραμερίσει την οικονομική πραγματικότητα. Το 2ο σημείο ήταν η αντιμετώπιση της κρίσης πριν 10 χρόνια, όπου η συλλογική ηγεσία (και ως κράτη και τα θεσμικά όργανα) πήρε μια πολύ συνειδητή απόφαση για ιδεοληπτικούς λόγους να βοηθήσει τράπεζες και να θυσιάσει μια ολόκληρη γενιά νέων. Το 3ο είναι η αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης.
Συμφωνώ βέβαια, ιδίως στο δεύτερο. Αλλά θεωρώ πως τα άλλα δύο ιδίως θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν καλύτερα από μία πιο ολοκληρωμένη ένωση...
italakias έγραψε:Ο συριζσ νικο παππα ειναι αριστερο ,το πασοκ ειναι κεντροαριστερο
Ο σύριζα είναι αριστερός μόνο κατ' όνομα. Το 95% των πολιτικών του είναι δεξιότατες και φυσικά γι' αυτό έφαγε την παπάρα που είναι όλη δική του για να τη χαίρεται.
Καλά, τέτοια ήττα του σύριζα δεν περίμενα... Ο Τσίπρας τώρα κάνει εκλογές για να τις χάσει, αλα ΚΚ ο σουβλακοφάγος...
Ένα είναι σίγουρο: Θα γελάσουμε / κλάψουμε...
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>

). Τα βασικά λάθη ήταν πως υποτίμησα το πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν τα fake news που καταπίνουν αμάσητα πολλοί συμπολίτες μας.
), για τα κολλητιλίκια με τα τζάκια, αλλά η "αριστερή" φρασεολογία σταθερή και τόσα άλλα.