famas έγραψε:Το 120 ηταν οριακο για τα κιλα του αυτοκινητου;
ο ιδιος γνωστος που ανεφερα πιο πριν ειχε οδηγησει το 120αρι και μου ελεγε οτι υπαρχει αισθητη διαφορα. τωρα μπορει και να ειναι ο ενθουσιασμος του πιο...δυνατου -καταλαβαινεις τωρα- αλλα και η λογικη αυτο λεει.
δεν μου αναφερθηκε σε θεματα...επαρκειας του μοτερ. αλλη εποχη βλεπεις, οπου ακομα δεν πολυενδιεφερε κανεναν η καταναλωση.
υποθετω βεβαια, οτι η διαφορετικοτητα στις ιπποδυναμεις, οπως συμβαινει με ευκολια σε ολους τους τουρμπο κινητηρες, εγκειται στις ασφαλιστικες κλιμακες των μεγαλων εμπορικα αγορων.
kostis20 έγραψε:Συγνώμη αλλα δε τα θυμομουν καλα...![]()
![]()
![]()
Για να είμαι περισσοτερο ακριβής δεν αφορούν τις διαφορές μεταξύ 120&160 ps,αλλα τις βελτιώσεις που έγιναν και στους δύο κινητηρες 120&160 απο τον 09/2008 περίπου.Έτσι περασαμε απο τους κωδικούς CABA(120) & CABB(160) στους κωδικούς CDHA(120) &CDHB(160) οι οποιοι αναφέρονται ως stage2 της εξέλιξης και ενσωματωνουν τις αλλαγες πουγράφω παραπάνω.OI 120 &160 είναι ιδιοι αν ανήκουν στο ίδιο stage εξέλιξης.
Θα το ψαξω και άλλο για σιγουριά.
Βρήκα και επίσημα εγγραφα.
Ζημιές, προβλήματα, κόστος συντήρησης, κατανάλωση κλπ.
Ρωτάει ένας φίλος...για να σας προλάβω.
Τα πιο γνωστα είναι η κραμαγιερα,καταναλωση λαδιου,σκαστρα και συμπλεκτης.
< >
kostis20 έγραψε:Το θέμα είναι τι πειραγμα και τι σκίσιμο εχει φάει...
Για πες τώρα για το allroad (A4).
Nikos! έγραψε:kostis20 έγραψε:Το θέμα είναι τι πειραγμα και τι σκίσιμο εχει φάει...
Τι να πω?
kostis20 έγραψε:Nikos! έγραψε:kostis20 έγραψε:Το θέμα είναι τι πειραγμα και τι σκίσιμο εχει φάει...
Τι να πω?
Προβλήματα, κατανάλωση & οδηγική συμπεριφορά.
Nikos! έγραψε:Για πες τώρα για το allroad (A4). :shifty
Προβλήματα, κατανάλωση & οδηγική συμπεριφορά.
Τα προβλήματα που βγάζει είναι τα γενικά του Β8.(αντλία νερου,τρεμουλο στο τιμόνι,πορτακι βενζίνης,τρελ'η κατανάλωση λαδιού 1lt ανα 2000χμ στα παλια κομμάτια 2.0Τ 211ps.
)Εμας δεν εχει παρουσιασει τίποτα απο αυτα μεχρι τα 50000χμ που έχει τώρα.
Λάδι καιει περίπου 1 λτ σε καθε 8000 μ 10000χμ .Σε αντιθεση με το Α5 που δε καιει καθόλου.Λογικο μιας και το allroad είναι με τα 211ps CDNC .Το Stronic ακόμα δεν έχει κανενα πρόβλημα.
Απο οδική συμπεριφορά,εγω το συγκρίνω με το Α5 που έχουν την ίδια δομή αναρτήσεων και είναι το καθημερινό μου αυτοκίνητο.Το υψος και οι |λογοκρισία| ρυθμίσεις των αναρτήσεων σε συνδυασμό με τα 225/55/17 σίγουρα φαίνονται.Οι κλίσεις είναι αυξημένες και η ακρίβεια μειωμένη.Επίσης νιωθω το τιμόνι πολυ πιο αναισθητο απο το δικό μου.Η ελκτική πρόσφυση είναι απίστευτη όμως.Βέβαια αν πιέσεις,ειδικά σε κλειστές στροφές η υποστροφή έρχεται .Τώρα φοράει χειμερινά οπότε όλα είναι πιο τονισμένα.Σε άνεση βεβαια η υπεροχη του allroad είναι καθολική,ενω με τα χειμερινά στο χιόνι είναι σκέτη απόλαυση.Νιώθεις οτι δε θα σταματήσεις πουθενά.Επίσης και το αυξημένο ύψος της "κοιλιας" και του μπροστινου προφυλακτήρα σου δίνουν πόντους ευκολίας.Πάλι θέλει προσοχή όμως γιατι η απόσταση των ψαλιδιών της αναρτησης απο το έδαφος έίναι σχεδον ίδια με του δικού μου,μονο το προφιλ των ελαστικών την αυξανει.Και αμα γινει τίποτα εκει θα πονεσει...
Απο άποψη επιδόσεων ,πρεπει να πω οτι για να πιέσεις πρεπει να βάλεις το Stronic στο Sport, γιατι εγω νιώθω οτι καθυστερει.Επίσης νιώθω το αυτοκίνητο να φρεναρει πολυ παραπανω απο το A5 ,μόλις αφήσω το γκαζι, προφανώς λόγω τετρακίνησης.Το κιβώτιο του είναι κοντυτερο απο το δικό μου οπότε το βοηθάει ,αν και στην εθνική προτιμώ τη δικιά μου μακρυα έκτη.Πάνω απο τα 170-180 το Α5 ανεβάζει ευκολοτερα και είναι και πιο ήσυχο.
Είναι πολύ πρακτικο,αν και θα ήθελα να έχει λίγο μεγαλυτερο μήκος το πορτ μπαγκαζ.Είναι απολαυση να το φορτώνεις μέχρι την οροφη.Αμα ρίξεις τα καθίσματα 4 ζαντολάστιχα χωράνε για πλάκα και έχεις και άλλο χώρο.
Η γενική κατανάλωση αυτη τη στιγμή βρισκεται στα 11,8 lt/100km.Η τετρακίνηση το υψος και το βάρος δεν κρύβονται.
Nikos! έγραψε:kostis20 έγραψε:Το θέμα είναι τι πειραγμα και τι σκίσιμο εχει φάει...
Σε τρώει ο κώλος σου να μπλέξεις με τα ρδελαμπού μου φαίνεται. Είναι δυνατόν να σκέφτεσαι οτιδήποτε έχει να κάνει με αυτή τη γενιά Audi Α4-Α5-Q5???