Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
kostis20 έγραψε:
mirage έγραψε:Βασικά αφου δεν θέλει 7θεσιο SUV σε μέγεθος XC90 οι επιλογές πολλαπλασιάζονται.
Πάντως πριν 1μιση χρόνο με νοικιαρικο SMax diesel και 200 κοντερισια για μεγάλο διαστημα δεν είχα κάποιο θέμα στην Autobahn. Ίσως αν θέλει τις +2 θεσεις να κοίταζε και προς τα λίγα πλεον MPV της αγοράς.

Το Smax το έχει φίλος μου στη Ζυρίχη,τετρακίνητο ,αυτόματο.Έχει δύο παιδιά αλλά το πήρε για τους χώρους και για τις δύο επιπλέον θέσεις όταν ανεβαίνουν συγγενείς απο Ελλάδα.
Είναι πολύ ικανοποιημένος. :)

Και εγώ με αυτό το σκεπτικό το έβλεπα το xc90.
Θανάση έχεις δίκαιο, πρέπει να κάνω ένα θέμα.
Άβαταρ μέλους
By markvag
PeterPan έγραψε:Θανάση έχεις δίκαιο, πρέπει να κάνω ένα θέμα.

+ elise! :shifty: :shifty:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
PeterPan έγραψε:είπε πως όντως με diesel είναι καλύτερο..

Δεν υπάρχει περίπτωση.

Πέτρο από coupe σε δεινόσαυρο, θα απογοητευτείς. Όπως είπαν και οι άλλοι φίλοι, δες κανένα estate.
Άβαταρ μέλους
By Vagnar
#579989 Το V90 γιατί δεν το κοιτάζουμε; Δεν είναι μήκος XC90;
Άβαταρ μέλους
By Zeus
PeterPan έγραψε:
Zeus έγραψε:

Zeus θα ήθελα να μου πεις αν έχεις οδηγήσει το XC90 και αν έχεις τα ίδια συμπεράσματα με εμένα. Το XC60 δεν το έχω οδηγήσει. Έχει παρόμοια συμπεριφορά άνω των 160 χαω? Θυμάμαι πως είχες αναφέρει πως υπάρχει μεγάλη διαφορά στην ποιότητα κύλισης μεταξύ xc60 και macan.

To XC90 το εχει η ξαδερφη μου και προσφατα το αγορασε κι ενας κουμπαρος. Αμφοτεροι με τεσσερα παιδια επομενως το 7θεσιο ηταν μονοδρομος, D5 Inscription χωρις αεραναρτηση.

Ως συνοδηγος εχω ταξιδεψει μεχρι Αλιβερι απο Χαλκιδα..στην εθνικη με ταχυτητες 150+ δεν θυμαμαι να μου εκανε καποια αρνητικη εντυπωση. Οταν καποια στιγμη οδηγησα για λιγο ενα D5 δεν μου αρεσε ιδιαιτερα...ηταν αισθητα αργο στην αλλαγη κατευθυνσης, η θεση οδηγησης εντελως φορτηγισια και γενικα ραθυμο..για την κατηγορια, το μεγεθος/βαρος του οχηματος δεν θεωρω οτι μπορεις να εχεις απαιτησεις για κατι σημαντικα καλυτερο χωρις να γινουν υποχωρησεις σε αλλους τομεις. Δυσκολευομαι να πιστεψω οτι το Τ5 ειναι τοσο χειροτερο του D5, ισως σε αισθηση λογω ντιζελ, αλλωστε σε νουμερα ειναι παραπλησια..

Το XC60 ειναι αλλο φρουτο, ομως η τελικη αισθηση που θα αποκομισεις σχετιζεται και με την αναρτηση που θα επιλεξεις. Inscription και momentum δεν ξερω πως ειναι, αλλα φανταζομαι θα ειναι πιο προσανατολισμενα στην ανεση. Επισης προσφερεται πλεον (ΜΥ19- Μαιο του 2018 και μετα δηλαδη) και μια με ρυθμιζομενα αμορτισερ η οποια επισης δεν γνωριζω πως ειναι. Η αεραναρτηση θεωρω ειναι απαραδεκτη, γιατι εισαγει και σημαντικο pitching σε επιταγχυνση/φρεναρισμα και αυξημενες (σε σχεση με την R-Design) κλισεις στις στροφες, χωρις να παρεχει ισοπεδωτικη ανεση (οπως πχ της Macan - ok αλλα χρηματα). Η R-Design θεωρω ειναι τοσο οσο. Με τις βασικες 19" εχει αισθητο στραμπουλιγμα των ελαστικων στην πιεση, ενω με τις 21" αυτο εξαφανιζεται. Οσο κι αν ακουγεται υπερβολη το μεγεθος, στην πραξη δεν χανει τοσο σε ανεση.

Το μοτερ δειχνει αρκετα δυνατο μεχρι 150-160, και τα πιανει αβιαστα, μετα ανεβαζει (μεχρι 200+) αλλα σαφως με αργοτερο ρυθμο. Η φυσικη ειναι αμειλικτη, οπως επισης και η ηχομονωση και γενικοτερη αισθηση μεσα. Γενικα θεωρω 'επικινδυνο' το αυτοκινητο γιατι μαζευει ευκολα χιλιομετρα χωρις να αλλαζει ο ηχος μεσα στην καμπινα. Σημαντικο γι αυτο ρολο παιζουν και τα διπλα τζαμια (που με αφορμη το test drive της X3 εβαλα στο δικο μου - για τη Χ3 τα ειχα γραψει εδω)..

Σταθεροτητα τι να πω...χθες επιστρεφαμε απο Πολυδροσο...στην εθνικη ανοιξα μεχρι και 200 καποια στιγμη, αν και πηγαινα σταθερα με 150 και τα περισσοτερα ανοιγματα ηταν μεχρι 170-180. Οι πινακιδες ελεγαν για δυνατους πλευρικους ανεμους και το αμαξι ηταν βραχος..οι υπολοιποι κοιμοντουσταν (και καψαμε 8.2l/100 :svivhaha: )...Γενικα δεν ταξιδευω ετσι, 130-140 βαζω το ACC/PA II αλλα οσες φορες το εχω πατησει δεν με εχει προβληματισει. Εκτος απο τη βροχη που το μεγαλο πελμα κανει διαφορα σε σχεση με αυτο που ειχα συνηθισει (ηταν 205 το προηγουμενο!)..

Επισης με τις ECO πιεσεις μετατοπιζεται σε εγκαρσιες...δεν ξερω πως το εχουν κανει αυτο, αλλα με τις κανονικες ειναι μακραν καλυτερο overall. Ασε που τελικα σε καταναλωση δεν μπορεσα να δω διαφορα αξια αναφορας..

23527χλμ μετα, δεν εχει παρουσιαστει κανενα σημαντικο προβλημα (το φλοτερ του πλυστικου αλλαχθηκε στην εγγυηση, αν και μεχρι να αλλαχτει δουλευε παλι κανονικα η ενδειξη χαμηλης σταθμης), σερβις ετησιο καναμε με 250 ευρω και η μεση συνολικη καταναλωση ειναι στο 9...το ξαναγοραζα, αλλα αν υπηρχαν σταθμοι φορτησης σε Τ8 :iconcool:

Επισης καποια στιγμη ειχα οδηγησει το V90CC σε D5, αλλα για πολυ λιγο. Δεν μου φανηκε πιο γρηγορο απο το δικο μου, αλλα ηταν σαφως πιο refined οσον αφορα τον κινητηρα. Νομιζα οτι ηταν βενζινης μεχρι που ειδα το σηματακι πισω..
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#581375 Έχουμε γνώμη για το XC90 πρώτης γενιάς; Φίλος ψήνεται για παλιό επταθέσιο τζιπ σε τιμή χώμα και τον ψήνω για δαύτο.
Κοιτάμε αποκλειστικά επταθέσιο, αυτόματο, βενζίνη κι όχι πετρέλαιο. Έχουμε ξεχωρίσει τις εκδόσεις 2.5 και 2.9 Τ6, αμφότερες έχουν τα ίδια τέλη κυκλοφορίας (840 ευρώ). Παραπλήσια κατανάλωση (γύρω στο 12), το 2.5 θεωρείται πιο ευπαθές στο υγραέριο (που θα μπει από την πρώτη μέρα), οπότε το πιο δυνατό φαντάζει πολύ πιο σωστή επιλογή.
Γνωρίζουμε για ιδιαίτερες βλάβες; Ο ενδιαφερόμενος είναι προετοιμασμένος για συντήρηση οχήματος 60-70-80 χιλιάδων, την αποδέχεται αφού θα δώσει γύρω στα 5-6 για την αγορά, αλλά ρωτάω αν έχουν ακουστεί ιστορίες τρόμου σε θέματα αξιοπιστίας.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#581377 Στο 2.5 μοτέρ, το υγραέριο που θέλει να βάλει να το ξανασκεφτεί. Απ'όσο έχω διαβάσει, μόνον υγρού ψεκασμού προτείνεται. Είναι το γνωστό 5κύλινδρο μοτέρ της Volvo που φοράνε στο διάφορα Ford της εποχής.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#581379 Μιλάμε δλδ για αυτοκίνητο 15ετιας καί βάλε, με 200κ κατ ελάχιστον, με ,day one τοποθέτηση κιτ υγραερίου.
Τελικά έχουν δίκιο όσοι λένε ότι οι άνθρωποι είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν πολλά για να κάνουν οικονομία. :lol:

Ο φίλος δλδ κάνα Zafira , Grand scenic, S max τα απορρίπτει;
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#581383 Για αυτό κοιτάμε το 2.9, ίδιο σε έξοδα, πιο δυνατό, πιο LPG friendly.

Τώρα έχει ένα Touran επταθέσιο, την έχει ζήσει την κατηγορία των πολυμορφικών. Τώρα είναι αρκετά άνετος οικονομικά και γουστάρει πολυτέλεια. Δίνοντας ψίχουλα πάνω από το υπάρχον, αγοράζει αμαξάρα των 70+ χιλιάδων. Η συμβουλή μου είναι να υπολογίζει 1,5 χιλιάρικο πάνω από τα ετήσια έξοδα του Touran. Λέει ότι δεν έχει πρόβλημα με το ποσό.

Αναφορικά με το υγραέριο, αν το μοτέρ δουλεύει σωστά, δε βλέπω το πρόβλημα της τοποθέτησης από την πρώτη μέρα. Το αυτό έκανα κι εγώ με το Verso. 12 ετών, 205Κ και τώρα πάει σούπερ με 230Κ και συνεχίζουμε.

Να το εκλεκτό:
https://www.car.gr/22532834-volvo-xc-90 ... utomatic-7
Άβαταρ μέλους
By mirage
#581386 Με φίλους σαν κι εσένα τι να τους κάνει τους εχθρούς.

< >
Άβαταρ μέλους
By g8777
#581389 Αφου ειναι ανετος οικονομικα

γιατι θελει να ρισκαρει με υγραεριο;

γιατι δεν κοιταζει κατι πιο συγχρονο ;
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Dimsabas έγραψε:Να το εκλεκτό:
https://www.car.gr/22532834-volvo-xc-90 ... utomatic-7

Σιγα μην εχει μονο τοσα χιλιομετρα με την κατασταση που εχουν τα δυο μπροστινα καθισματα.
Επισης και το πισω αριστερο καθισμα ειναι σκασμενο το δερμα.

Εμενα αυτο μου δειχνει κατοχο που δεν το προσεχε ιδιαιτερα. Κι αν δεν προσεχε καποιος που βαζει τον πισινο του, ποσο να προσεχε αυτα που δεν φαινονται;

ΥΓ. Το 2008 που το εψαξα η ΤΟΥΟΤΑ για τα vvti μοτερ δεν συνιστουσε να μπει υγραεριο. Το ιδιο μου ειχαν πει απο την αντιπροσωπεια στο ποταμι οταν τους ρωτησα σχετικα. Μετα βεβαια απο λιγο καιρο ξεκινησε και αυτη να βαζει στα αυτοκινητα της, γιατι να χασει μεριδιο απο το παρτ...εεεεε.....την πιτα ηθελα να πω. Επισης 25Κ χλμ με υγραεριο δεν λενε κατι. Φτασε τα 120Κ και αν δεν εχεις θεματα τοτε μπορεις να πεις οτι ηταν καλη κινηση.
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#581394 Αν φτάσω 120 χιλιάδες, τότε μιλάμε ότι έχω αποσβέσει όλο το κόστος αγοράς του Verso και την τοποθέτηση του υγραερίου.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#581395 Καλα, για το τι κατασταση θα εχει ενα αυτοκινητο στο 10% της αξιας του μετα απο τοσα χρονια ας το αφησουμε καλυτερα.