Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By Arrow
Anonymous Founder έγραψε:Δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται η ζωή σου άνετη, με το να μην κάνεις κάτι που γουστάρεις...
Εγώ νομίζω πως απλώς μπαίνεις στο καβούκι του καλού οικογενειάρχη που είναι και κοινωνικά αποδεκτό, ξεχνώντας εν τέλει τα δικά σου θέλω.
Κοντός ψαλμός αλληλούια βέβαια, αλλά δεν μπορώ να το δεχτώ αυτό το πράγμα αμάσητο!
Οπότε, επιμένω, ας προτείνουμε αυτοκίνητα σαν αυτά που ζήτησε ο xenos και όχι αυτά που νομίζουμε εμείς.
Ειλικρινά, αν ήμουν εγώ στην θέση του και μου προτείνετε αυτά, θα το θεωρούσα κοροϊδία.

Σταμάτα τον ανταρτοπόλεμο στο μυαλό σου ρε Πεπε από το Αστερίξ!

Φυσικά είναι υπερβολές κάτι μπαγκαζιερες και κάτι mondeo station αλλά αυτού που του αρέσει η οδήγηση και ξέρει να οδηγεί δε θα του κολλήσει το μυαλό σε κανένα ζήτημα αν θα είναι άλφα ή αουντι,αν θα ναι πισωκουνα ή 750 άλογα!

Η παραίτηση από τη ζωή(όπου οδήγηση ίσον ζωή) έρχεται όταν αντί να πας με αμάξι,πας με αεροπλάνο ή παίρνεις το αστικό!

Xenos μας ζαλισες! Το Quattro σημαίνει και έξτρα κατανάλωση και θα σε συμβούλευα να το ψάξεις πάρα πολύ καλά σε πιο ειδικά φορα για vw γιατί διαβάζοντας μερικά ποστς πολύ αλεξίσφαιρα μας βγήκαν...
Άβαταρ μέλους
By JBT
#58043 Ξενος την περίπτωση της μαζερατι 4πορτε τη σκέφτηκες καθόλου;

Στη χειρότερη μια παλιά Μ5 ρε παιδί μου, μη σε πουν και συντηρητικό :metalo:

ΗΦ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί βάζεις ταμπέλες στα πάντα Και τους πάντες. Σε βοηθάει σε κάτι;
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#58067 Το τι προβλήματα βγάζουν τα Β8 τα έχω γράψει αναλυτικότατα στον xenos παλιότερα,νομίζω στο παλιο forum.Είναι συγκεκριμένα.Επίσης εγω του πρότεινα να μπει στο audi sport club να δει και μόνος του.
Τα δυο δικά μας πάντως όντως έχουν βγει αλεξίσφαιρα. :metalo: :metalo:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
CARυοθραύστης έγραψε:Ξενος την περίπτωση της μαζερατι 4πορτε τη σκέφτηκες καθόλου;

Στη χειρότερη μια παλιά Μ5 ρε παιδί μου, μη σε πουν και συντηρητικό :metalo:

ΗΦ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί βάζεις ταμπέλες στα πάντα Και τους πάντες. Σε βοηθάει σε κάτι;

Συγγνώμη, εγώ βάζω τις ταμπέλες; Ή όλοι εσείς που ουσιαστικά είπατε πως από την στιγμή που υπάρχει το Doblo, δεν υπάρχει λόγος να κοιτάζει κάποιος τα sport sedan;
Δηλαδή, η Quattroporte, n M5 δεν απευθύνονται σε οικογενειάρχες;
Άβαταρ μέλους
By xenos
Nikos! έγραψε:Κοίτα να δεις που όταν είμαι στο δρόμο για διάφορες δουλειές, κοιτάω αυτοκίνητα που μπορεί να ταιριάζουν στον Ξένο. :lol:

Και είδα τα εξής δυο σήμερα και λέω να σε ρωτήσω.

Τα Ford γενικώς, τα έχεις κοιτάξει? Αρκετά ενδιαφέρουσα συμπεριφορά, χαμηλό κόστος συντήρησης, αξιόπιστα και γενικώς πολύ καλοφτιαγμένα αυτοκίνητα.

Για παράδειγμα, έχεις δει κανένα Focus Station ή ακόμα καλύτερα Mondeo? :hmmm:

Για παράδειγμα...1.6 diesel, χώροι φουλ, πολύ όμορφο station κατά την άποψή μου, οικονομικό στη χρήση, καλός εξοπλισμός εντός budget σου και σου μένουν και χρήματα στην άκρη για το παιδί :twisted: :
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5678732/

Για πες. :hmmm:

Ή Mondeo 1.6T, 160hp:

http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5330091/

Ή diesel του 2012:
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5901988/

Σκέψου πρακτικά. :)

Γενικά δεν έχω επαφή με πιο σύγχρονα φορντ, αλλά στην μέχρι τώρα επαφή μου, είναι λίγο αχρωμα/άοσμα. Και γενικά λίγο άσχημα; Αν κάποιο ήταν σούπερ ντούπερ βέβαια, θα το έβαζα στην εξίσωση, αλλά είναι; :hmmm:

Δεν λέω πρακτικά ναι, αλλά να πάρουμε και κάτι που να μου αρέσει και λίγο. :oops:

Scotch έγραψε:Στη θέση σου xenos θα έπαιρνα κάτι τέτοιο.
Πρακτικό, οικονομικό, όχι βαρκαρόλα (βλ. station & sedans) θα πουληθεί εύκολα μετά, κλπ. Και θα άφηνα τις σπορ διαθέσεις στην άκρη (για το μέλλον).
Δεν περιμένω να συμφωνήσει κανένας πλην του Θωμά, αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο.

Tapatalk & XT1068

πωπω, δεν μου αρέσει καθόλου! :omg: Ένα Α το έψηνα αλλά που $$$... :tomato:

Anonymous Founder έγραψε:Για να καταλάβω τώρα: όλοι λέτε στον xenos, πως άπαξ και έγινες πατέρας, "η ζωή εδώ τελειώνει, σβήνει το καντήλι μου"= πάρε πολυμορφικό ή αντίστοιχη βάρκα και ξεχνά οτιδήποτε άλλο.
Εγώ που δεν είμαι ακόμη πατέρας, νιώθω χωρίς υπερβολή, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΟΣ με αυτά που γράφετε!

:lol: Πες τα .! Που να ήμουν κ πολύτεκνος! :lol:
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#58087 xenos@....
Το μχ5 πέθανε, το μχ5 πάει..... Μη μετανιώνεις στιγμή για την αγορά του. Το πήρες στην ηλικία που μπορούσες, και θα το θυμάσαι για μια ζωή(εύχομαι να το ξαναπάρεις στα γεράματα). Να μετανιώνεις που πήρες το λάθος μχ5 και όχι το 2λιτρο :lol: . Αν ήταν έτσι από τα 18 μας θα αγοράζαμε station.
Διαβάζω για Α4, σειρά 3, c class κλπ. ΟΠΟΙΟ και να πάρεις θα ξενερώσεις. Ζήσε με αυτό, και αγόρασε το αυτοκίνητο που ΣΗΜΕΡΑ καλύπτει τις ανάγκες σου. Όπως τις έχεις ιεραρχήσει εσύ. Αυτό που σου έδινε το mx5, μην το ψάξεις αλλού. Είχες ένα παιχνίδι, τώρα χρειάζεσαι αμάξι.
Λόγο της παραλίγο πώλησης του passat του αδερφού μου, θα προτείνω κάτι που θα με κράξουν πολλοί, αλλά οκ...
Πρώτον αγόρασε με χαρτί μολύβι και κομπιουτεράκι. Τα περισσότερα κυβικά, δες τα σαν ένα τρόπο να δώσεις με ετήσιες δόσεις το ποσό που θα κόστιζε. Και εξηγώ.... Ένα 2.0fsi passat κοστίζει 5-6κ€. Έχει κάποια του 2006 με λίγα χλμ. Πορτ μπαγκάζ το χάος και αξιοπρεπέστατες επιδόσεις. Αμέσως έχεις γλιτώσει 9-10κ€ από το μπάτζετ σου. Σου βαζω και 700€ παραπάνω το χρόνο για 2 χρόνια και σου κόστισε 7-8.000€.
Συμφωνώ (από τις λίγες φορές), με τον nikos!.... Απλά η σειρά 3 έχει αστείο πορτ μπαγκάζ σε σχέση με το Passat. Το χάσιμο από τα κυβικά το έχει πλέον ο πωλητής, όχι ο αγοραστής.
Ίσως και να κοίταγα ένα octavia VRS, για πιο γρήγορο
Άβαταρ μέλους
By xenos
dimviii έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Για να καταλάβω τώρα: όλοι λέτε στον xenos, πως άπαξ και έγινες πατέρας, "η ζωή εδώ τελειώνει, σβήνει το καντήλι μου"= πάρε πολυμορφικό ή αντίστοιχη βάρκα και ξεχνά οτιδήποτε άλλο.
Εγώ που δεν είμαι ακόμη πατέρας, νιώθω χωρίς υπερβολή, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΟΣ με αυτά που γράφετε!

να μην εισαι καθολου τρομοκρατημενος.Μια χαρα υπαρχουν και παντρεμενοι με παιδια,που μπορουν να εχουν και το αυτοκινητο που τους κανει τα κεφια.Καμια ζωη δεν τελειωνει,ουτε καντηλια σβηνουν.
Απλα θελει προσεκτικη επιλογη αυτοκινητου.Για αυτο και εγω πηρα σενταν 4πορτο με ικανοποιητικο μπαγκαζ.Το μονο προβλημα που αντιμετωπισα 10 χρονια τωρα ειναι με τα ποδηλατα,τα εστειλα με κτελ και τελος.

Κάπως έτσι το βλέπω και εγώ. Τι πήρες; :shifty:

Arrow έγραψε:Xenos μας ζαλισες! Το Quattro σημαίνει και έξτρα κατανάλωση και θα σε συμβούλευα να το ψάξεις πάρα πολύ καλά σε πιο ειδικά φορα για vw γιατί διαβάζοντας μερικά ποστς πολύ αλεξίσφαιρα μας βγήκαν...

Αααααα, να σου πω! Μπες στο τοπικό για τα γκομενικά τότε! :lol:

CARυοθραύστης έγραψε:Ξενος την περίπτωση της μαζερατι 4πορτε τη σκέφτηκες καθόλου;

Για κανα 30". :inlove: :inlove: :inlove:

., δυστυχώς με τα παιδιά ο ελέυθερος χρόνος σου εκμηδενίζεται και ψάχνεις μικρές "ανάσες" που σου δίνουν και εσένα χαρά είτε αυτό είναι καρτ, είτε είναι οδήγηση είτε οτιδήποτε άλλο. Απλά αυτό που προσπαθούν να σου πουν είναι ότι μερικές φορές μπορείς να μην πας πουθενά, να είσαι κλεισμένος, κουρασμένος απ όλα κλπ, να θέλεις να ξεσκάσεις και .....να σου κάνει κάτι το μικρό (το πιο απλό) και να πεις ρε πουστη μου χαλάλι του όλα! :inlove: Το πως νιώθεις για το παιδί σου δεν μπορείς να το νιώσεις για κανέναν πιστεύω. :oops:

Και τώρα πίσω στο θέμα μας! Δεν θέλω βανάκι πάντως στάνταρ! :lol:
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#58096 Συμβουλές για αγορά Audi A4 (B8)
Προσοχη να μη σου πασαρουν καποιο με 120PS για 160PS!!
Mερικα αυτοκίνητα εχουν το βασικο ηχοσυστημα που δεν εχει υποδοχη SD card.Επισης σε μερικα βάσικα πρωτα μοντελα δεν επεφταν οι πλατες των πίσω καθισματων... :dizzy:
O 1,8 TFSI 160 ή 120 PS δε βγαζει τιποτα ιδιαιτερο.Το πιο συχνο προβλημα ειναι στην αντλια νερου .Αυτο καλο θα ηταν να ελεγχθει.Ουτε πολυ λαδι καιει κανονικα.Αν καιει πολυ λαδι αυτος ο κινητηρας κατι δε παει καλα.Δεν ειχε τα θεματα του διλιτρου.
Για το Α4 απλα να κοιταξεις μηπως τρεμει το τιμονι στα 115 με 125 χαω. Εχει γινει ανακληση στα μπροστινα control arms της αναρτησης.
Υπάρχει ακόμα μια ανάκληση για τον τεντωτήρα της καδένας.
Μερικά παρουσιάζουν προβλημα στο καπακι της βενζίνης,δεν κλειδώνει.
Ανταλλακτικά βρίσκεις για πλάκα και οι μάστορες πλέον το ξέρουν καλα σαν αυτοκίνητο.
Α το αυτοματο το αποφευγεις,Στα 1,8Τ FWD είναι CVT.
Οτι αλλο θυμηθώ θα σου γραψω.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#58098 Καλά ένα τέτοιο VRS δε θα χάλαγε κανέναν νομίζω...

Αλλά είναι 2λτ και δε θέλει.

Το Passat το έχω αναφέρει κι εγώ. Οδηγικά είναι μια χαρά.

Αλλά αυτό που λένε και οι άλλοι βασικά είναι το εξής. Ότι με τα παιδιά μέσα θα κινείσαι οριακά στο όριο των αυτοκινητόδρομων και εντελώς απίθανο να πηγαίνεις τάπα στις στροφές. :lol:

Το Ford στο ανέφερα λόγω budget και οδηγικής συμπεριφοράς.

Αν επιμένεις group VAG λοιπόν σε μορφή Passat...here you go:

http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4059031/

Τα πετάς όλα μέσα και τέλος...

Πρακτικότητα ρε παιδιά.

Τα station είναι παρεξηγημένα στη χώρα μας, αλλά είναι απίστευτα πρακτικά γιατί έχεις βασικά τα οφέλη της 5ης πόρτας του hatch στη φόρτωση των μεγάλων αντικειμένων και το αχανές πορτ-μπαγάζ του σεντάν. Δεν είναι χαζοί οι Ευρωπαίοι.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
xenos έγραψε:πωπω, δεν μου αρέσει καθόλου! :omg: Ένα Α το έψηνα αλλά που $$$... :tomato:

Όμορφο (λένε) αλλά άχρηστο αυτοκίνητο η Α. Ούτε χώρους έχει, ούτε ιδιαίτερα μικρό είναι, ούτε σπορ είναι, ούτε φτηνό. Α vs B σαφώς τη Β για εμένα, εκτός αν μιλάμε για 2ο αυτοκίνητο.
Ούτε σ' εμένα άρεσε όταν την πήρα. Όμως είναι τόσο ευκολοδήγητο και πρακτικό αυτοκίνητο που χαίρεσαι να το οδηγείς (με ή χωρίς την οικογένεια).
Η εξωτερική εμφάνισή της με αφήνει αδιάφορο, όπως και όλων όσων έχουν αναφερθεί μέχρι τώρα (πλην του A4 station ίσως).

Tapatalk & XT1068
Άβαταρ μέλους
By dimviii
xenos έγραψε:
Κάπως έτσι το βλέπω και εγώ. Τι πήρες; :shifty:

4πορτο
σενταν με μεγαλο μπαγκαζ
4κινητο για ασφαλεια της οικογενειας. :shifty:
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#58118 ο ξάδερφος στο πρώτο παιδί έδιωξε το γαργαλημένο couper s για ένα works :metalo: δεν είναι να βάζεις το παιδί σου σε αμφιβόλου ποιότητας μετατροπές :lol:

δεν είναι το πιο άνετο (βασικά για ένα μέσο οικογενειάρχη είναι σκότωμα :lol: ) αλλά είναι μικρός, γουστάρει την οδήγηση και τα βρήκε με την γυναίκα :lol: